Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Juhlijan tykötarpeet

Pelkkä kaunis asu ei riitä luomaan täydellistä juhlalookkia. Asu kaipaa tykötarpeita ja niitä käymme läpi tässä postauksessa. Kokonaisuuteen vaikuttaa vahvasti myös hiukset sekä meikki. Minusta ennen isoja ja tärkeitä juhlia on kampauksessa käynti sekä meikkauksessa käynti super ihanaa ja suosittelen sitä kaikille.

Kuvassa minulla on päällä sini/musta Wendy paita ja mustat upeasti laskeutuvat Julia housut. Tuottett löytyvät täältä.

 

Kengillä on asukokonaisuuteen suuri merkitys. Sillä on merkitystä juhla-asuissa mutta myös arkiasuissa. Syy miksi me rupesimme myymään kenkiä oli se, että meiltä aina kyseltiin, että millaiset kengät menen ostamaan tähän asuun. Silloin päätin, että helpointa on, kun otamme valikoimiimme kenkiä eli kaikki saa saman katon alta. Tästä on muistaakseni noin 7-8 vuotta, kun aloitimme myös kenkien myynnin. Ensi keväänä olemme panostaneet enemmän kenkävalikoimaan kuin koskaan aikaisemmin. Ihan tulee hiki, kun rupean miettimään, että mihin ne kenkälaatikot liikkeessä mahtuvat. Mutta ei mietitä sitä vielä, yöunet katoavat.

Nämä uudet mustat mokkaiset  ballerinat ovat super kauniit! Vaikka olen lyhyt, rakastan ballerinoja. Ne ovat aina stylet. Talvella kun meille tulee vieraita tai lapset tulevat syömään varsinkin Isänpäivän, Jouluna jne. pidän ballerinoja jalassa. Korkkarit tuntuvat varsinkin kotosalla liian ”korkeilta”, niin ballerinat ovat ihan 10/10 tällaisiin tilaisuuksiin.

 

Keväällä ja kesällä oli iso pula beigeistä korkkareista. Nyt kun niitä saapui taas päävarastoon, tilasimme niitä heti myyntiin. Tämä korkkari on uusi malli 7 cm korolla ja näitä löytyy beigen lisäksi mustina. Beiget korkkarit toimivat ympäri vuoden, mutta ne vaativat vaaleat ihonväriset sukkahousut.

Uusia kenkiä kannattaa hieman ”sisäänajaa” ennen juhlapäivää. Jos juhlapäivä on pitkä esim. häät niin suosittelen ottamaan toiset kengät laukkuun mukaan, jos on pienikin epäilys, että kengät eivät ole täydelliset jalkaan. Olen kävellyt Kruununhaan katuja keskellä yötä kesällä vuonna 1988 paljain jaloin, kun tulimme mieheni kanssa bilettämästä. Punaiset korkkarit heiluivat käsissäni, koska en kerta kaikkiaan voinut enään kävellä niillä. Saan muistuksen asiasta aina silloin tällöin, kun olemme lähdössä juhlimaan 🙂

Kaikki kengät löytyvät verkkokaupastamme täältä.

 

Mitä pakata iltalaukkuun:

 • Kampa/hiusharja
 • Puuteri/meikkivoide/aurinkopuuteri (mitä tykkää itse käyttää)
 • Huulikiilto/-puna
 • Puhelin
 • Maksukortit/käteinen raha (minulla on aina pieni käteinen mukana, jos kortit eivät toimisi tai muuta vastaavaa ja kotiin on päästävä)
 • Päänsärky tabletteja
 • Kotiavaimet
 • Nenäliina
 • Varasukkahousut (voivat olla myös takin taskussa)

Laukut löytyvät täältä.

 

Yleensä kun lähdemme syömään tai juhliin, niin mieheni sanoo aina saman lauseen ennen lähtöä: ”Onhan sulla nyt tarpeeksi vaatetta, ettet rupea palelemaan, koska sitä ei jaksa katsoa kukaan”. Hän on oikeassa, mukaan kannattaa ottaa huivi jos on pieninkin aavistus että voi tulla kylmä. Mikään ei ole sen kurjempaa kuin saada ”kylmänhorkka”, koska siihen ei auta kuin kuuma sauna.

Valitettavasti meiltä on kaikki juhlakorvakorut loppu! Eilen meni viimeiset. Mutta hätä ei ole tämän näköinen, koska meille saapuu iso kasa ihania korvakoruja mikä päivä hyvänsä! Kuvaamme ne Doppshop verkkokauppaamme eli pysythän kuulolla, jos sellaisille on tarvetta.

Ps. nahkaisia kauan odotettuja hiusdonitseja, jotka pysyvät hiuksissa (ne eivät liu´u hiuksista) saapuu meille myös samassa lähetyksessä!

Nyrkkisääntöni on, että joko isot korvakorut ja ei kaula-korua (muuta kuin t-o-d-e-l-l-a hienoissa juhlissa) tai kaulakoru ja pienet korvakorut.

Huivit löytyvät täältä.

 

Meiltä pyydetään usein ohjeita millaiset sukkahousut tulee valita mihinkin asuun. Tässä muutamia sukkahousu pointteja:

 • Juhla-asuun valitaan ohkaiset sukkahousut
 • Ne voivat olla ihonväriset tai mustat. Jotkut rakastavat kuviollisia sukkahousuja ja ne ovat ok, jos haluaa että sääret toimivat katseenvangitsijoina, mutta tällöin on asu pidettävä yksinkertaisena, ei tårta på tårta
 • Mustat ohkaiset sukkahousut ovat juhlavammat kuin ihonväriset sukkahousut
 • Ihonväriset sukkahousut vaativat uudet ja täydelliset kengät, koska ne erottuvat jalasta
 • Mustissa sukkahousuissa kengät eivät ole asun pääasia vaan ne sulautuvat asuun
 • Mustat sukkahousut puetaan aina surujuhlaan
 • Mustissa ohkaisissa sukkahousuissa silmäpako näkyy helpommin kuin ihonvärisissä sukkahousuissa ja mitä ohuemmat sukkahousut, sitä näkymättömäpi on silmäpako esim. Falke 6 den silmäpakoa ei huomaa kukaan!
 • Ota aina yksi koko isompi sukkahousuista, varsinkin ohkaista, kuin normaalisti käytät
 • Sukkahousujen taulukot jotka ovat paketeissa ovat ihan ”outoja” eivätkä pidä aina paikkaansa (ovat liian optimistisia) eli kysy myyjältä apua, jos et tiedä kokoasi

Tässä muutamia pointteja ja kysyä saa lisää, olen aika ”haka” sukkahousuasioissa. Sukkahousut ovat kuuluneet liikkeemme valikoimiin jo vuodesta 2003 eli pian 20 vuotta.

Sukkahousut löytyvät täältä.

 

Juhliin valitaan päälle aina juhlava takki. Takki voi olla villakangastakki tai tekoturkki tai vastaava. Toppatakki ei käy. Yleensä juhliin mennään ja tullaan taksilla, niin takki harteillakin on ok. Mutta jos  joutuu kävelemään, niin varsinkin talvella kannattaa ottaa varakengät mukaan, nahkahanskat ja pipo sekä kaulahuivi. Toki näitä tarvitsee myös mahdollisessa taksijonossa pikkujouluaikoihin. Pelkkä ajatuskin pitkässä ja kylmässä taksijonossa ei ihan iske eli kannattaa lähteä hyvissä ajoin kotiin, ennenkuin iso massa lähtee liikkeelle, niin taksinkin saa helpommin. Ja toiseksi aamulla on pirteämpi olo eikä päivä mene ”harakoille”. Ihania juhlia kaikille!

Kaikki takit löytyvät täältä.

Verkkokauppamme palvelee 24/7. Ennen klo. 14.00 tehdyt tilaukset lähtevät samana päivänä ma-pe. Yli € 50,00 tilaukset toimitamme veloituksetta. Vastaamme tuotetiedusteluihin/tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina shop@dopp.fi

Mikäli haluaa varata tuotteen liikkeeseen ja tulla sovittamaan, tulee tehdä verkkokauppa tilaus ja valita maksutavaksi ”Nouto Liikkeestä”. Tällöin tilaus on noudettavissa liikkeestämme seuraavaan arkipäivään klo. 18.00 saakka. Mikäli noutoa ei tapahdu tähän mennessä, tilaus perutaan. Tilaus maksetaan noudettaessa.

Kategoriat,

6 kommenttia

 1. Kiitos tarpeellisesta etikettipostauksesta! Katsoessani ballerinoja tuli mieleeni, että sisäkengät kunniaan! Minusta suomalainen tapa on kummallinen kun mennään vierailulle jonkun kotiin, niin riisutaan kengät ja ollaan sukkasillaan. Vaikka olisi hienokin asu, niin kyllä sen teho vaimenee sukkasillaan!

  • Hei Leena! Ihanaa, että tykkäsit 🙂 On täysin samaa mieltä kanssasi tästä! itsekään en ymmärrä, että kuljetaan sukkasillaan kylässä tai kotona, kun tulee vieraita. Tämä on ihan suomalainen tapa, Euroopassa ja Jenkeissä ei koskaan riisuta kenkiä kylässä. Voisinpa itse asiassa kirjoittaa postauksen tästä asiasta, sen verran asia on myös lähellä omaa sydäntäni 🙂 Mukavaa viikkoa, Kata

 2. Kiitos käytännöllisistä ja todella hyvistä vinkeistä! Näitä tarvitaan!

  • Hei Marianne! Ihanaa kun tykkäsit, kiitos ja mukavaa päivää, Kata

  • Hei Annamaija! Nämä ovat kauniit ja hyvät jalkaan! Mukavaa päivää, Kata