Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Naiselliset Ellet

Googlasin sanan Elle. Jotenkin minulla tuli mieleen, että se tarkottaisi jotain, eikä olisi pelkästään nimi tai sana. Google kertoi, että Elle nimen merkitys on naisellinen ja kirkas. Sen luettuani, minulle oli päivän selvää, miksi näiden tuotteiden nimeksi on annettu Elle. Nämä ovat naisellisia tuotteita. Jos kirkkaalla tarkoitetaan värisävyä, niin sitä ne eivät tänä syksynä ole. Ne ovat mustan puhuvia, mutta yksi kirkas valkoinen löytyy joukosta.

 

Yhtenäinen linja

No kyllä, saahan musta midimekko mustilla saapikkailla vartalon näyttämään kapealta ja hoikalta. Se on se yksivärisyys ja yhtenäinen linja joka ei katkea, tämän illuusion takana. Itselläni tuli naisellinen ja hieman rokahtava olo, kun puin tämän midimittaisen Elle mekon päälleni. Uskon, että saapikkailla oli osuutta asiaan. Mekon sivussa oleva halkio on loistava, kun se on tuotu mekon sivuun. Mekko olisi paljon tylsempi, jos halkio olisi takana. Mekko on myös loistavan mittainen, se ei tunnu liian raskaalta, koska se on malliltaan kapeahko ja sivussa on halkio.

Kengillä on suuri merkitys asukokonaisuuteen! Kenkien merkitystä ei tule aliarvoida ja miettiä, että ”no mä laitan vaan mustat kengät”

 

Minä olen koukussa tähän asuun ja näihin super mukaviin saapikkaisiin!

 

Jos haluaa helpon käyttöpaidan pitkillä hihoilla, niin se voisi olla tämä Elle paita. Paita on klassisen mallinen, jonka jujuna ovat nämä levenevät hihat. Tämä leveä kantti hihansuissa on kaunis yksityiskohta. Se on jännää, miten pieni asia voi tehdä tuotteeseen ison merkityksen, tässä tuotteessa se on tämä hihan kantti.

 

Hakusessa pitkät jalat?

Haluatko kilometrin mittaiset jalat? Minä ainakin haluan 🙂 Lahkeet jotka ovat tarpeeksi pitkät ja kun ne vielä aavistuksen levenevät ja vielä kun jalkaan pukee korkkarit, niin kilometrin pituisilta jaloilta ei voi välttyä. Jos ns. suorat housut tuntuvat liian virallisilta, niin nämä siistit tumma pesuiset farkut voisivat olla niiden korvike. Nämä istuvat ihan loistavasti.

Muutama asia prässeistä, jotka ovat housujen edessä, Ensinnäkin ne saa silittämällä pois jos haluaa ja toiseksi, ne kaventavat säären linjan eli prässit ovat edulliset jaloille. Itse en silitä niitä koskaan pois vaan mielummin silitän ne housuihin joissa niitä ei ole, jos ne vain tyyliin sopivat.

 

 

Kilpikonnakaulus

Monessa Elle tuotteessa on puolipoolo kaulus eli kilpikonnakaulus. Tämä tarkoittaa sitä, että kaulus ei ole korkea ja se ei ole käännettävä poolokaulus. Tällainen kilpikonnakaulus ei ole myöskään kiristävä, joten kuristavaa tunnetta kaulaan ei tule. Varsinkin lyhythiuksisille tällainen kaulus on pukeva, koska se peittää niskan. Se on myös selkeä ja tyylikäs. Itse tykkään laittaa hiukset kiinni, kun puen päälleni tällaisen kilpikonnakauluksellisen paidan tai mekon. Tämä Elle paita on samanlainen yläosasta kuin alimmainen Elle mekko.

 

Millainen vekkari on hyvä?

Minä olen vaativa vekkareiden suhteen. Usein vekkarissa näyttää isommalta kuin onkaan. Joissakin vekkareissa on liikaa kangasta vyötärön kohdalla, joten sellainen vekkari ei todellakaan tee vartaloa kauniiksi. Sama asia pätee tyllihameissa. Tyllihameet ovat vaativia hameita vartalolle ja yläosien suhteen. Meillä  on ollut muutamia vekkareita jotka ovat olleet loistavia ja tämä on yksi niistä. Tämän idea on juuri se, että kangasta ei ole liikaa. Kirjoitin verkkokauppaan lantion maximi mitan mikä se voi joka koossa olla, että hameen saa puettua päälle.

Tiedäthän, että vekkareita ei silitetä. Ne ripustetaan kuivumaan ja vetäistään päälle. Vekit pysyy hameissa,  niin istuessa kuin pesussa, joten sitä asiaa ei kannata miettiä

 

Tässäkin asussa voisi lukea ”Kata”. Tämä on niin minun näköinen asukokonaisuus, koska rakastan kapeita vekkareita!

 

Kun tällaisen paidan tai mekon pukee päällensä, missä on pussimainen hihan yläosa ja kapea alaosa, tulee näiden kahden saumakohta nostaa kyynerpään yläpuolelle. Jos sitä ei tee, voi sauma kiristää kyynerpään alapuolella olevaa käsivartta. Eli muista nostaa hiha, kuten kuvassa.

 

Jersey  materiaali

Jersey on syksyn hittimateriaali. Lupasin että kuvaamme leveälahkeiset jersey housut jo viikko sitten, enkä ole asiaa unohtanut, mutta nyt on ollut yksinkertaisesti liian kuuma, että ajattelin, että kuvaamme ja esittelemme ne teille kun ilma hieman viilenee. Ne tarvitsevat oman postauksen, niin hyviä housuja ne ovat.

Mutta muistathan meidän Easy housut? Nyt syksyyn Easy housuja tuli jersey materiaalina eli miten housut voivatkaan olla näin mukavat päällä. Mutta nämä ovat toki tarpeeksi siistit työhousuiksi, ja näihin voi yhdistää mitkä kengät tai saappaat tahansa.

 

Maihareiden kanssa kapea lahje kannattaa pukea maihareiden sisälle ja vetää kangasta hieman pussille maihareiden varren päälle. Vähän sama idea, kuin mekoissa vyötärölle puettavan vyön päälle vedetään hieman kangasta pussille.

Vinkkinä vain, että vaikka nyt on kuuma, niin maihareita myydään kovaa vauhtia! Eli jos jotain haluaa, niin ystävän neuvona kerron, että ei kannata miettiä että hankkii ne kun kunnon syksy on alkanut. Silloin on myöhäistä, koot ovat loppu

 

”Pieneen menoon”

Lupasin Instagram storyssä torstaina, että esittelemme polvimittaisen mekon, jossa on kyynerpään yläpuolelle ylettyvät hihat. Tässä se lupaamani mekko nyt on 🙂 Tämä on aivan ihana ja käytännön naisena pidämme siitä, että se sopii niin töihin kuin pieneen menoon.

Tiedän, että sanonnastani ”pieneen menoon” on tullut jo hauska legenda. Te ihanat naiset käytätte sitä kun tulette liikkeeseen ja etsitte mekkoja. Minusta on niin hauska kuulla kun muutenkin kerrotaan, kuinka on saanut käytännöllisiä asuvinkkejä täältä blogista. Joidenkin joka aamuiset asukriisit ovat historiaa ja jotkut ovat ruvenneet tekemään harkittuja ostoja eli turhat hutiostokset ovat jääneet pois. Joitakin on ruvennut kiinnostamaan pukeutuminen ja miten asuja yhdistellään, vaikka ennen asia ei ole juuri kiinnostanut. Jotkut ovat löytäneet aarteita omista vaatekaapeista ja keksineet niiden ympärille uusia asukokonaisuuksia. Toisin sanoen vinkkejä on tullut ja sydäntäni lämmittää, että ne on otettu ilolla vastaan.

 

Kannattaa aina muistaa, kun sovittaa kapeahelmaisia mekkoja, että kun mekon alle pukee sukkahousut, on lantion kohta ja pepun kohta ”parempi”. Se on silosempi eikä pikkuhousujen rajat näy mekon läpi. Leveä helmaisessa mekossa/hameessa sillä ei ole merkitystä, mutta kapeahkossa on.

 

Oi, oi! Tästäkin mekosta tykkään kuin ”hullu puurosta”. Minusta jos jostakin, on tullut mukavuuden tavoittelija. Tämä siis koskee vaatteita 🙂  En kestä yhtäkään vaatetta päälläni mikä ei tunnu hyvältä eikä näytä omalta. Sinunkaan ei tarvitse kestää, koska ihania vaihtoehtoja löytyy niin malleissa kuin materiaaleissa!

Verkkokauppamme palvelee 24/7. Ennen klo. 14.00 tehdyt tilaukset lähtevät samana päivänä ma-pe. Yli € 50,00 tilaukset toimitamme veloituksetta. Vastaamme tuotetiedusteluihin/tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina shop@dopp.fi

Mikäli haluaa varata tuotteen liikkeeseen ja tulla sovittamaan, tulee tehdä verkkokauppa tilaus ja valita maksutavaksi ”Nouto Liikkeestä”. Tällöin tilaus on noudettavissa liikkeestämme seuraavaan arkipäivään klo. 18.00 saakka. Mikäli noutoa ei tapahdu tähän mennessä, tilaus perutaan. Tilaus maksetaan noudettaessa.

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

6 kommenttia

 1. Ihania! Onkohan farkuista ja lyhyemmästä Elle-mekosta tulossa vielä kokoihin täydennyksiä?

  • Hei Suvi! jos tarkoitat yleensäkin farkkuja, niin niitä täydentyy kyllä. Mutta jos tarkoitat mustia Easy Smart housuja postauksesta niin ei muistaakseni täydenny, mutta vastaavia löytyy muita. Elle mekkoa saa midinä mutta ei polvimittaisena. Mukavaa päivää, Kata

 2. Bellissimo, mitkä asut! Simppelit, siistit ja saa taatusti monet ihastumaan ja shoppaamaan, joten ei kannata todellakaan odottaa syksyn tuloa tai ne on jo loppu.

  Molemmat mekot ovat todella stylet. Vartalon siluettia imarteleva ja jos ei pidä midistä, niin nappaa sitten lyhyemmän mekon.

  Tämän syksyn paidoissa taitaa jujuna olla kilpikonnakaulus, pussihihat tai levenevät hihat kantin kanssa. Yksivöriset paidat, mutta ei tylsät, kun on joku juju. Näissä Elle paidoissa on vielä materiaalikin kohdallaan, joten ei hiki otsassa silittämistä vaan pese ja pidä, jippii!

  Doppin perussääntö taitaa olla, että kaikki myytävöt vekkarit ovat hoikentavia. Minäkin hullannuin Doppissa vekkareihin aikoinaan, vaikka ennen pidin niitä pönäköinä. Onko mitään naisellisempaa kuin sujauttaa itsensä vekkariin? Ei ole! Vekit pysyy ja toden totta vekkari on helppohoitoinen. Tämän päivän postauksen vekkari on ikuisuus tuote. Iso suositus tällekin vekkarille.

  Pitkät sääret taitavat olla jokaisen naisen haave ja näillä Katan vinkkaamilla Lara flare farkuilla ne saa aikaan. Prässit edessä tekee farkuista virtaviivaiset. Easy housut taas ovat niin ihanat: istuvat, siistit ja antavat sporttisen ilmeen.

  Jos on Doppiin tullut ihania syksyn vaate uutuuksia, niin on sinne rantautunut ihania kenkiäkin. Osa kengistä myyty jo loppuun eikä ihme: kengissä hyvät lestit, hyvä hinta-laatu suhde sekä kauniita kuin korut.

  Ikuisesti kiitollinen Katalle, Gabille, Doppille sekä Doppin enkeleille, jotka ovat tehneet pukeutumisesta helppoa. Ei enää asukriisejä, hutiostoksia ja yhdisteleminen on helppoa. Uusia tuulahduksia on myös pukeutumiseeni tullut ja saa tulla jatkossakin.

  Viimeksi hankkimani mekko pieneen menoon oli päälläni myös hieman isommassa menossa ja ihastutti monia. Ikuisuus tuote, joka ensin mietitytti, mutta puettuani tiesin, että se on juuri se mekko. Kannatti sovittaa ja kotiuttaa.

  Maltan tuskin odottaa mitä syksyn uutuksia seuraava postaus meille näyttää. Paketteja kun saapuu Doppiin joka päivä, mutta samaa salaman nopeaa samban tahtia myös niitä postitetaan asiakkaille.

  • Hei Jaana! Tottatosiaan, nyt on mekot ja yläosat kohdalaan. Juu, näille ei rautaa näytetä. Muistan vekkarisi, sen väri on aivan ihana! ja tosiaan, vekit pysyy vaikka tekisi mitä. Kengät hupenee meiltä aina hurjaa vauhtia ja nyt vielä enemmän, koska keskustasta on kenkätarjonta heikentynyt. Ja meiltä saa aina hieman erilaisia malleja tutilta hyviltä merkeiltä. Ihanaa on tulossa, verkkokauppa päivittyy päivittäin! Mukavaa viikkoa, Kata

 3. Elle mekko hyvä lyhyelle, midi käy paremmin pitkälle.

  • Hei Annamaija! Midimekko ei ole niin pitkä eli myös lyhkäisempi nainen voi käyttää. Jos jutkut mekot ovat todella pitkiä, mutta ei tämä 🙂 Mukavaa päivää, Kata