Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Romanttinen piparimekko

Näissä mekoissa on mielestäni ripaus vanhanajan tunnelmaa, varsinkin kun valitsimme nämä isolieriset hellehatut mukaan kuviin. Se, että mekot ovat puuvillaa ja niissä on pitsikuviota luo sitä vanhanajan fiilistä entistäkin enemmän. Oikeastaan yksi asia puuttuu vielä tästä upeasta asukokonaisuudesta ja se on päivänvarjo. Miten sieluni silmillä näenkään itseni tepastelevan puistikon hiekkakäytäviä pitkin lämpöisenä kesäpäivänä pyöritellen kädessäni päivänvarjoa. Näetkö sinä itsesi tepastelevan puistikkoa pitkin näissä piparimekoissa?

Oi kesä, missä ihmeessä sinä viivytkään? Sinua on niin odotettu viimeinen kuukausi. Me suomalaiset täällä pohjoisella pallonpuoliskolla tarvitsemme pitkän, pimeän ja lumisen talven jälkeen lämpöä ja aurinkoa. Pliis, saavuthan pian!

 

Mietit varmasti, miksi kutsun mekkoja “piparimekoiksi”. No, minäpä kerron. Kun puin mekon päälleni ja katsoin itseäni peilistä, niin silmäni kiinnittyivät heti kaula-aukkoon. Kaula-aukko tuntuu ja näyttää niin kauniilta päällä ja sen tekee kaunis ympyrämäinen kantti joka tulee decolteelle. Itselleni tuli heti pitsimäisistä ympyröistä mieleen ne super maukkaat piparit. Eivät ne paksut joulupiparit vaan ne super ohkaiset piparit, jotka sulavat suussa. Tiedätkö mitä pipareita tarkoitan? Niitä, joita voi syödä koko paketin kerralla ja ne maistuvat kardemummalta. Kun piparia dippaa kuumaan kakaoon tai glögiin, niin se pitää laittaa nopeasti suuhun, ettei se murene. Ah, ne ovat olleet minun suosikkejani pienestä pitäen. Dippailin niitä O´boy kaakaohon.

Mekon miehustassa on vuori, joten pitsiommel pipareista ei näy iho läpi

 

 

Ihana Reels video mekoista löytyy Instagramista!

 

Olena piparimekko

Olena piparimekossa on super kaunis yläosa. Mekon edustassa on vuori. Mekon hihoissa on kuminauha kuja ja ne ylettyvät noin kyynerpään kohdalle. Hihoja voi vetää ylöspäin pussimaisiksi, jos haluaa. Mekon vyötärö on kaarrettu eli edestä poikkileikkaus ylettyy rinnan alapuolelle ja se laskee sivuille kohti kylkiä ja takana se on noin vyötärön kohdalla. Edessä oleva fyrrykantti jatkuu selkäosaan. Mekon helmaosa levenee alaspäin ja mekon sivuissa on taskut. Mekko puetaan pään yli. Minulla on mekosta päällä koko XS (163 cm) ja Gabilla on koko S (170 cm).

 

Fyrrykantti jatkuu edestä mekon selkäosaan ja poikkileikkaus selkäpuolella tulee vyötärön kohdalle

 

Rosalyn sandaalit

Rosalyn sandaalit ovat ihanan pehmoiset jalkaan. Niissä on leveähkö päälliosa ja jalan takana kiertää remmi, joka laitetaan soljilla kiinni. Pohja on pehmoinen. Gabilla on sandaaleista koko 39 eli sama koko mitä hän normaalistikin käyttää.

 

 

Rosalyn sandaaleita löytyy myös mustina. Minulla on klassinen 38 kokoinen jalka ja myös näistä sandaaleista kokoni on 38.

 

Olena piparimekkoa löytyy nougat värin ja vaaleansinisen värin lisäksi myös mustana. Me halusimme yhdistää piparimekkoon sandaalit ja hellehatut, mutta toki mekkoon voi yhdistää juhlavammat sandaalit niin silloin mekko taipuu myös pieneen menoon.

Toivotaan, että sääukko lukee pyyntöni lämpöisestä ja aurinkoisesta säästä ja toteuttaa sen myös! ja pian, kiitos 🙂

 

Postauksen tuotteet löytyvät liikkeestämme ja Doppshop verkkokaupastamme täältä.

Verkkokauppamme palvelee 24/7. Ennen klo. 14.00 maksetut tilaukset lähtevät samana päivänä ma-pe. Yli € 50,00 tilaukset toimitamme veloituksetta. Vastaamme tuotetiedusteluihin/tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina shop@dopp.fi

Mikäli verkkokauppa tilauksen haluaa noutaa liikkeestä, valitaan maksutavaksi ”Nouto Liikkeestä”. Tällöin tilaus on noudettavissa liikkeestämme seuraavaan arkipäivään klo. 18.00 saakka. Mikäli noutoa ei tapahdu tähän mennessä, tilaus perutaan. Tilaus maksetaan noudettaessa.

 

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

6 kommenttia

 1. Voihan piparit mitkä mekot! Todellakin nougat mekkoa katsellessa tulee ihan piparinmaku suuhun ja mieli alkaa tekemään piparitaikinaa. Jos leivon ohuita pipareita anopin salaisella ruotsalaisella vanhanajan reseptillä, niin taikinasta hupenee pieni osaa sisuksiini jo leipoessani. Huh, porsaita äidin oomme kaikki…

  Nyt takaisin mekkoihin nougat mekko on todellakin pipari. Kaunis ja tuo vanhan ajan havinaa elegantilla tavalla.

  Sinisen mekon voisin kuvitella tyttäreni päällä kirmaamassa punaiset kutrit keikkuen puutarhassa ja kiipeämässä omenapuuhun.

  Vaikka nougat olikin herkullinen, niin tämän aamun sade saisi itseni nappaamaan nöistä mekoista mustan mekon päälleni mielessäni. Hellevarjo olisi vaihtunut mustaan sateenvarjoon ja kulkisin puistikossa sateen ropistessa loitsuja lukien, että Suomeen saapuisi kesä: aurinko ja sopiva lämpö. Suuhun popsisin mustaa pantteri salmiakki sihisten ja puhisten manaisin tämän sateen ja kylmyyden erään ilkeän itänaapurimme päälle. Ehkäpä jäätävä kaatosaade saisi hänenkin jörjen palailemaan ja palauttamaan rauhan maailmaan.

  Postauksen hatut ovat niin mageat. Kun katselen postauksen asukuvia, niin mieleen tuli eräs satukirja missä oli erivärisiin mekkoihin pukeutuneita tätejä: töti ruskea, täti sininen, täti vihreä, jne. Satukirjan nimeä en kyllä muista. Näin se aika vierii, mutta muotiin putkahtelee aika ajoin vaatteita, jotka tuovat muistoja menneestä, mutta syntyvät modernilla tavalla uuteen aikaan. Nämä mekot ovat juuri sellaisia linnanneitojen staileja mekkoja tähän aikakauteen.

  Taas oiva osoitus, että Doppissa
  valkataan parhast herkut sisään. Wau mitkä kalorivapaat piparit!

  • Hei Jaana! Musta on dramaattinen, kuten aina. Nougat pehmoinen ja vaaleansininen tyttömäinen. Itse valitsin nougatin, ehkä siksi että mieleeni tuli Wiener nougat suklaa 🙂 Hatut ovat ihania ja kruunaavat täydellisen tyylikkään ja dramaattisen kesäasun isoilla aurinkolaseilla. Nämä ovat tosiaankin kalorivapaat piparit! Mukavaa tulevaa aurinkoista viikonloppua, kata

 2. Onpas super suloiset mekot! Kyllä! Voin kuvitella puistikon ja tyylikkäänä puistikossa kävelyn, hienoisen, lämpimän tuulenvireen, pörriäiset ja kukkien tuoksut ja siellä mekon helmat hulmuten kävelyn. Olisipa ihanaa!
  Kesää ja mekkoja täälläkin kaivataan! Näistä nougat olisi valintani. Ja nougat jäätelö on ihanaa! Se sopisi sitten mekon kera.
  Tarkoitatkohan Annas Pepparskakor pipareita? Ne ovat ohuen ohuita ja suorastaan sulavat suuhun.
  Ihanaa päivää!

  • Hei Maarit! sama täällä, nougat iski! ja jäätelönä kyllä myös 🙂 Kyllä Annas piparit ovat aivan ihania, mutta oliko niitä jo 70-luvulla? Mutta samanlaisia ne olivat, mutta olisivatkohan olleet 45 vuotta sitten vielä paremman makuisia. Muistan, että paketti oli kelta/punainen…täytyy kysyä äidiltäni, muistaako hän mitä pipareita mietitn 🙂 Mukavaa tulevaa viikonloppua, Kata

 3. Tyylikäs musta kokonaisuus kesään.

  • Hei Annamaija 🙂 Musta on aivan ihana kesällä, kun iho on saanut hieman aurinkoa joko purkista tai taivaalta 🙂 Mukavaa tulevaa viikonloppua, Kata