Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Villa Irma, upea kelohuvila Rukan ytimessä

Upea kelohuvila Villa Irma Rukan ytimessä

Villa Irma on kelohuvila Rukan ytimessä. Lupasin ollessamme Rukalla, että esittelen huvilan, kun se on saatu valmiiksi kalustettua ja stailattua.

Villa Irma on rakennettu vuonna 2003. Sen rakennutti mediakonserni Ilkka Yhtymä, jolta sen ostimme. Huvila on ollut vähällä käytöllä, siellä ei tietääksemme ole yövytty kuin muutama kerta vuodessa ja se on ollut lähinnä Ilkka Yhtymän johtoryhmän käytössä, kun heillä on ollut kokouksia ja seminaareja. Kaikesta huomasi, että huvila on tosiaankin ollut pienellä käytöllä, koska käytönjälkiä ei käytännössä ole missään. Huvila siirtyi meidän omistukseen täydessä varustuksessa, mutta halusimme tehdä siitä meidän näköisen ja oloisen lomakohteen, missä harmoninen sisustus sointuu paksuihin kelohirsiin.

Nimensä kelohuvila sai edesmenneen perheenjäsenemme oopperalaulaja Irma Rewellin mukaan. Tervetuloa tutustumaan Villa Irmaan!

 

Upea kelohuvila Villa Irma Rukan ytimessä

Villa Irman sijainti on loistava. Oikeastaan sijainti oli se, mihin me ihastuimme ensimmäisenä. Villa Irmassa pärjää lomareissun ilman autoa, jos vaikka haluaa lentää Kuusamoon. Taksi tulee ainoastaan napata lentokentältä huvilalle ja lähtiessä taas toisinpäin. Myös lentokenttäbussi ajaa Rukan keskustan ja kentän välillä. Huvilalta voi kävellä Rukan keskustaan, kävelymatka kestää n. 5 minuuttia. Rukan keskustasta löytyy mm. ruokakauppa, ravintoloita, kauppoja, kuntosali, kauneushoitola, hotelli sekä Gondoli- ja tuolihissi. Huvilalta kävelee myös n. 100 metriä monot jalassa Kelo rinteen hissille ja huvilalle palatessa voi jäädä Riipisen Riistaravintolan terassille after skille. Hiihtoladut lähtevät muutaman kymmenen metrin päästä huvilalta, samoin moottorikelkka reitit.

Arvostan sitä, että isommalla porukalla ei tarvitse miettiä koska lähdetään rinteeseen ja koska sieltä haetaan porukkaa pois jne. Kaikki voivat tulla ja mennä oman aikataulunsa ja halujensa mukaan.

 

Upea kelohuvila Villa Irma Rukan ytimessä

Villa Irman eteistilat ovat tilavat. Eteisestä löytyy naulakkoalue, johon mahtuu useampiakin takkeja ja kenkiä. Kaikesta huomaa, että huvila on rakennettu isompaa ihmismäärää silmällä pitäen. Yleiset tilat ovat isoja ja makuuhuoneet pienempiä soppeja, joihin jokainen voi vetäytyä kun haluaa.

 

Upea kelohuvila Villa Irma Rukan ytimessä

Olohuoneen uusimme kokonaan. Kuten heinäkuun Rukan postauksessa kerroinkin, kävimme huonekalu ostoksilla Kalustetalo Tuovisella Kuusamossa. Hankimme olohuoneeseen uudet sohvat, sohvapöydät ja ihanan nojatuolin. Myös uudet lamelliverhot olohuoneessa ja ruokatilassa on heiltä hankittu. Loistava huonekalu liike, suosittelen heitä lämpimästi. Secton valaisimet tosiaan veimme huvilaan samalla kun minä menin sinne toukokuun lopussa ensimmäistä kertaa. Sisustus lähti Secton valaisimista eli ne toimivat sisustuksen inspiraation lähteinä. Mies halusi vaihtaa myös lähes kaksikymmentä vuotta vanhan television uuteen telkkariin. Emme halunneet kuitenkaan ostaa hurjan isoa TV:tä, ettei se hallitse oleskelutilaa vaan sitä hallitsee paikalla olevat ihmiset ja yhdessäolo.

Käy lukemassa heinäkuinen postaukseni Rukalta täältä. Postauksessa näet miltä Villa Irma näytti ennen meidän sisustusta ja stailausta.

 

Upea kelohuvila Villa Irma Rukan ytimessä

Upea kelohuvila Villa Irma Rukan ytimessä

Mietimme tovin, mitä teemme ruokailuryhmälle. Se on teetetty huvilaan ja on edelleen ihan loistokunnossa, joten emme raaskineet uusia sitä. Teetimme Kuusamossa uudet istuinpäälliset ruokatuoleihin, joilla ryhmä sai päivitetymmän ilmeen. Pöytään mahtuu ruokailemaan kevyesti 8 henkilöä. Rakastan isoja kelotukkeja, ne ovat upeita. Kun olimme ”Pienellä karhunkierroksella” niin näimme kelopuita, mutta ne olivat ihan ohkaisia riukuja, lähinnä risuja. Silloin tajusi, kuinka paksuja ja massiivisia ne huvilan kelot ovatkaan ja mistä maan kolkasta niitä löydetäänkään.

 

Upea kelohuvila Villa Irma Rukan ytimessä

Villa Irman puukeittiö on myös loistavassa kunnossa ja se mikä on kiva, niin keittiö on erillinen tila. Nykyäänhän on trendikästä, että keittiö ja olohuone ruokatiloineen ovat yhtä suurta tilaa ja meilläkin on kotona niin, mutta sillä että keittiö on erikseen muista tiloista, vieressä kylläkin, on puolensa. Tässä huvilassa on tarkoituksena ollut se, että kokki voi keitellä rauhassa keittiössä oven takana saaden työrauhan ja vieraat oleilurauhan. Tai pitopalvelu on tuonut valmiit ruoat keittiön toisesta ovesta sisälle ja laittanut tarjoilun keittiössä olevalle pitkälle tasolle. Siksi on ollut kätevää, että keittiön oven on saanut kiinni.

Huvilaan on teetetty oma astiastosarja, joka on klassisen kaunis vaalea sarja ja keittiö on muutenkin täysin varustettu isommallekin porukalle. Keittiöstä ei puutu mitään.

 

Upea kelohuvila Villa Irma Rukan ytimessä

Upea kelohuvila Villa Irma Rukan ytimessä

Villa Irmassa on neljä makuuhuonetta ja kahdeksan sänkyä. Minusta on luksusta, että jokaisessa makuuhuoneessa on oma kylpyhuone. Kylpyhuoneesta löytyy myös suihku eli miten ihanaa onkaan aamulla ensimmäiseksi käydä suihkussa ja mennä sen jälkeen aamupalalle. Päivitimme sängyt uusiin ja sisustin makuuhuoneita uusilla sängynpeitoilla ja tyynyillä. Huvilassa on vuodevaatteet mankeloituina sekä valmiiksi petattuina ja kylpypyyhkeet jokaiselle laitettuina sängyn päälle. Minusta on ihana tulla lomalle, kun kaikki on valmista.

 

Villa Irma Rukan ytimessä

Varsinkin talvella kun lomaillaan, on vaatetta paljon. Ja kun urheillaan paljon, niin tulee pyykkejä ja pestävää on paljon. Huvilassa on pesukone ja kuivausrumpu, mikä helpottaa pakkaamista eli pyykkejä voi pestä loman aikana. Kodinhoitohuoneessa on myös kuivauskaappi ja kätevä ritilä katosta, jonne voi ripustaa ulkoiluvaatteet kuivumaan. Tapaan aina loman lopussa, jos mahdollista pestä likapyykkejä, niin kaikkea ei tarvitse tehdä kun tulee reissusta kotiin ja on kiire arkirutiineihin.

 

Upea kelohuvila Villa Irma Rukan ytimessä

Saunaan mahtuu monta peppua vierekkäin 🙂 Sauna on parasta urheilun jälkeen, varsinkin jos ulkona paukkuu pakkanen. Vaikka itse en suurin saunafani olekaan, kuuluu saunominen Lappiin sekä kesähuvilalle.

 

Upea kelohuvila Villa Irma Rukan ytimessä

Saunatila kuuluu minun suosikkihuoneisiini. Se on niin viihtyisä ja myös sieltä löytyy jääkkaappi, josta voi napata mukaan saunajuomiset.

 

Upea kelohuvila Villa Irma Rukan ytimessä

Villa Irma on siis ollut lähes 20 vuotta vähällä käytöllä, mutta me haluamme että Villa Irma puhkeaa kukoistukseen ja saa viihdyttää sen vieraita ja että vieraat saavat nauttia Rukan tarjoamista puitteista. Siten Villa Irmalle on rakennettu kotisivut, jossa siihen voi tutustua ja tehdä varauspyyntöjä, jos haluaa vaivattomasti lomailla kelohuvilassa Rukan ytimessä. Villa Irman kotisivut löytyvät täältä ja Villa Irman Instagram täältä. Tervetuloa tutustumaan!

Villa Irma on ollut perheemme yhteinen projekti. Jokainen perheenjäsen on tuonut projektiin oman näkemyksen ja oman kädenjäljen. Nuorimmainen poikamme rakensi kotisivut, keskimmäinen poikamme ja mieheni hoitivat tekstit, yhdessä mieheni kanssa sisustimme, minä hoidin huoneiden stailukset ja Gabi valokuvasi ja videokuvasi Villa Irman. Näin toimii family business 🙂

 

Kategoriat,

5 kommenttia

 1. Huikean upea Villa Irma!
  Ja ympäröivä luonto niin kaunis että henkeä salpaa!
  Luin tämän postauksen ensin ja sen jälkeen heinäkuun postauksen. Taitavasti ja kauniisti olette päivittäneet sisustuksen! Secton valaisimia olen katsellut vuosia sillä silmällä ja tämä kyllä vahvisti sen, että niihin kannattaa satsata. Ruokailuryhmän säästäminen oli ekoteko ♥️ ja istuimien verhoiluttaminen juuri oikealla sinisen sävyllä yhdistettynä todella kauniiseen mattoon tekee tilasta entistä miellyttävämmän.
  Aivan mahtavan paljon Rukalla on tekemistä, vuoden ympäri. Tässä heräsi pienoinen matkakuume…

 2. Upea huvila ja upea sisustus! Me olemme myös vuokranneet mökkiä rinteiden läheisyydestä Rukalta, todella kätevää. Laitetaanpa tämä muistiin jos ollaan joskus liikkeellä isommalla seurueella. Huvilan astiasto, ainakin nuo pöytään katetut lautaset näyttävät olevan seinäjokelaisen Amforan Tri-sarjaa, appivanhempieni perheyritys:) http://www.amfora.fi

  • Hei Lisbet! Kiitos 🙂 Jep, se on kätevää olla lähellä rinnettä. Jep, myyjä kertoi että asiasto on seinäjoelta, samoin kuulemma ruokasalin pöytä ja tuolit. Hienoa suomalaista käsityötä 🙂 Astiasto on kaunis! Mukavaa viikkoa, Kata

 3. En voi muuta sanoa kuin oi wow! Tosi ihanaksi olette Villa Irman tehneet. Ihana tunnelma välittyy kuvista!

  • Hei Mia! Kiitos 🙂 Ihanaa kun kuvistakin välittyy hyvä fiilis. Mukavaa viikkoa, Kata