Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Army rotsi ja siihen sopivat arkiasut

Viime syksynä mentiin sekaisin vihreästä army rotsista. Koska rotsi oli niin mieluisa ja itsekin käytin sitä ihan hurjan paljon, niin päätimme ottaa Army rotsia myös ihanan hiekan sävyssä. Rotsi on magee, siinä on hieman asennetta ja raffia meininkiä. Se on tukevahkoa kangasta ja se soveltuu juuri nyt käytettäväksi, kun talvitakin on pistänyt talvisäilöön.

Yhdistimme Army rotsiin arkiasuja ja lähinnä neuleita, sellaisia joka päivän vaatteita!

 

Tapaan lukea iltaisin nukkumaan mentäessä Iltalehden ja Iltasanomat kännykästäni. Ne ovat minin iltasatuni 🙂 Satuja ne monet otsikot ja jutut siellä ovatkin ja kun niitä ei ota kauhean vakavasti, ainakaan yleisönosastoja, niin ne nukuttavat hyvin 🙂 No, leikki sikseen, mutta luin Iltasanomien Me Naiset osiosta hauskan jutun, noin reilu kuukausi sitten. Ehkä se juttu silloin osui silmiini, koska olin silloin yhden illan ja yön kahdestaan Valoran kanssa. Juttu käsitteli sitä, mitä naiset tekevät olleessaan yksin kotona. Jotkut kohdat olivat vähintäänkin huvittavia ja mietin, että oliko toimittajalla ollut paljonkin värikyniä käytössä tekstejä kirjoitellessa vai mistä hän oli niitä ideoita saanut päähänsä. Oli miten oli, jaan ne teidän kanssanne.

Mitä ihanaa sinä teet vain silloin, kun olet ihan yksin? kysyy jutun kirjoittaja 

 

Saimme lisäerän DAYn Mini laukkua ja vaihdettavaa DAYn logohihnaa. Tuotteet löytyvät täältä.

 

Bonell neule

Bonell neule on loistava kesäneule! Neuleessa on V-kaula-aukko, joka ei ole liian syvä. Hihat ylettyvät kyynerpäiden yläpuolelle ja helma ylettyy lantiolle. Neuleen sivuissa on pitkähköt halkiot, jotka keventävät kesäneuletta. Neule kapenee hieman alaspäin, joka tekeekin siitä sievän. Minulla on neuleesta päällä koko XS, neule on reiluhkoa kokoa.

 

Ja näin naiset kuulemma vastasivat

 • Käydä päiväsaunassa ja syödä bebe-leivoksia (en tunnusta)
 • Raivata kasoja eli siivota ja järjestellä kaappeja (ideana hyvä, mutta en tunnusta)
 • Syödä laitteiden ääressä eli eineksiä ja tietokonetta yhtäaikaa (tämän teen päivittäin)
 • Tanssia ilman, että kukaan arvostelee (en tunnusta)
 • Nyppiä säärikarvoja pinsetillä (siis apua, en todellakaan tunnusta tätä, jo pelkkä ajatuskin hirvittää)

 

Farkkuhame

Farkkuhane on klassisen mallinen hame, kapea ja hieman lyhkäisempi, joka ylettyy polven yläpuolelle. Hameen voi pukea vyötärölle tai vetäistä hieman alemmas, navan päälle, joten hameeseen saa hieman enemmän pituutta. Minä vetäisin hametta hieman alemmas, niin koko 36 ylettyi itselläni polven yläpuolelle. Hame on joustavaa farkkua ja farkkuhame on aina toimiva erilaisten yläosien kanssa. Farkkuhametta voi käyttää ympäri vuoden, talvella paksujen sukkisten ja nilkkureiden kanssa. Farkkuhame voi aina kuulua peruspuvustoon.

 

Ica neule

Ohut pellavaneule menee läpi kesän! Neuleessa on kaunis V-kaula-aukko ja raglahihat. Malliltaan neule on suora ja se loppuu noin lonkkaluiden päälle. Hihat ovat vajaamittaiset ja neuleen sivuissa on pienet halkiot. Minulla on neuleesta päällä koko XS, neule on reiluhkoa kokoa.

Neuleessa on kaunis kaula-aukko. Pidän kaula-aukoista, jotka menevät hieman sivuun päin mielummin, kuin että olisivat edestä liian avonaisia. 

Army rotsi

Army rotsi on puuvillaa, jossa on muutama prosentti stretchiä. Rotsi on jämäkkä, mutta ei kova vaan se on mukava päällä. Rotsin edessä on neljä taskua ja ihanat rusehtavan sävyiset isot napit. Siinä on kunnollinen kaulus ja se ylettyy itselläni lantiolle.

Army rotsi on juuri sellainen, jonka voi varmasti huomenna jo pukea päällensä, kun talvitakin saa vihdoinkin jättää kotiin!

 

 • Tehdä hauskoja testejä (en tee koskaan testejä verkossa)
 • Opetella meikkaamaan (en opettele koskaan erikseen meikkaamaan, voi kokeilla jotain ”uutta” aamulla kun meikkaan, mutta en tee sitä erikseen)
 • Soittaa pianoa ja laulaa kovaan ääneen (meillä ei ole pianoa enään mutta laulamista harrastan satunnaisesti, mutta en kovaan ääneen 🙂
 • Ottaa oppia drag queeneiltä (en tunnusta)

 

Ica pellavaneuletta löytyy myös keskisinisenä, joka on helppo yhdistää niin farkkuihin kuin valkoisiinkin alaosiin

 

 • Nakuilla aamusta iltaan (ei tulisi mieleenkään)
 • Ottaa kuumia selfieitä, itsetunnon buustauskuvia (en todellakaan, nämä kuvat täällä riittävät 🙂
 • Laulaa autossa (tämän myönnän, ennen enemmän mutta nykyään vähemmän, koska ajamme usein työmatkat yhdessä mieheni kanssa 🙂
 • Syödä herkkuja ihan rauhassa (jos olen viikonlopun yksin, niin myönnän, mutta viikolla ei)
 • Olla oman elämänsä Meryl Streep eli harjoitella roolisuorituksia (ei tulisi mieleenkään)

 

Ingun neule

Ingun holkkihihainen neule on tyylikäs neule! Neuleessa on kaunis kaula-aukko. Hihat tipahtavat olkapäiden alapuolelle ja malliltaan neule on suorahko. Neule loppuu lantiolle ja neuleen sivuissa on halkiot. Neule on takaa aavistuksen pidempi kuin edestä. Minulla on neuleesta päällä koko XS.

Tämä neule on tyylikäs ja kun tähän yhdistää siistimmän alaosan, vaikkapa Beck housut , niin puolijuhlava asu on jo valmis

 

Postauksen farkut

Minulla on jalassani Dream Chic nilkkafarkut vaaleassa pesussa sekä Rich Slim malliset farkut käännettävillä lahkeilla. Kummatkin ovat ihan lemppareitani, enkä voi laittaa niitä paremmuusjärjestykseen. Kummatkin farkut ovat myös hieman ohkaisempia eli niitä voi käyttää myös kesällä.

 

 • Pitää hemmottelupäivän eli tehdä hemmotteluhoitoja (Ideana kiva, mutta en saa aikaiseksi)
 • Olla vain ja tuijottaa tyhjyyteen (ei ikinä, koska en vain osaa olla. Puhuin äitini kanssa perjantaina puhelimessa ja pidän aina kovaäänistä päällä ja touhuan samalla jotain muuta. Äiti kysyi, että mikä siellä kolisee ja kun kerroin, niin hän totesi aika osuvasti ”sun pitää aina tehdä vähintään kahta asiaa kerralla, ihan niinkuin minunkin”. Eihän se omena kauas puusta ole pudonnut, koska sama koskee myös Gabia)

Minusta nämä väittämät, mitä naiset tekevät ollessaan yksin kotona olivat hieman kummallisia. Vai olenko minä kummallinen? En voi samaistua kuin tähän tietokoneen ääressä syömiseen, jota harrastan sekä kotona että töissä ja päivittäin. Laulaminen autossa kyllä, mutta nykyään hyvinkin harvoin ja herkkujen syöminen, mutta sen teen, on mieheni kotona tai ei, mutta vain viikonloppuisin. Mässäilemme joskus yhdessä, mutta meillä on omat herkut, emmekä vieraile toisten lautasilla. Hän on sen verran suurisuu, että jos hänet päästää minun apajille, niin hän kahmaisee niistä suurimman osa. Ja onhan meillä eri jäätelömaku, hän rakastaa mm. mangoa ja tiikerijäätelöä, minä taas kaikkea mikä liittyy suklaaseen.

 

Mauritza tilkkumekko

Mauritza tilkkumekko on hauska! Sävytys mekossa on sinivoittoinen. Mekossa on olkaiset olkaimet, V-kaula-aukko ja kaksi salsakanttia. Mekon selkäosassa on kuminauhavenyke, joka antaa tilaa mekon yläosalle ja venyy kun mekon pukee päällensä. Mekko istuu napakasti ja se ylettyy melkein nilkkoihin. Minulla on mekosta päällä koko XS.

Mekon yläosa venyy, mutta rinnan alla oleva kantti ei veny hurjasti. Jos mekko on liian pieni, voi sen pukeminen tuottaa haasteita, koska se puetaan yläkautta päälle. Sain just ja just koon XS päälleni.

 

Suzie sandaalit

Suzie sandaalit ovat söpöt ja pehmoiset jalkaan! Sandaaleissa on noin 4,5 cm pohja. Pohjaa kiertää vaalea raita ja myös korkin väri pohjasta löytyy. Päälliosa on mokkanahkaa ja sandaalien päällä on kaunis rusetti. Sandaalit pysyvät loistavasti jalassa, koska ne tulevat leveästi jalkapöydän päälle. Sandaalit vastaavat normaalia Gaborin kokoa.

Suzie sandaaleita löytyy myös vihreänä täältä.

 

Mitä sinä touhuat ollessasi yksin kotona? Minä teen niitä samoja asioita kuin mieheni ollessa kotonakin eli istun sohvalla ja televisio on auki, katson sitä välillä sivusilmällä ja kirjoitan blogia sekä päivitän verkkokauppaa.

 

Katso alla oleva video!

Palvelemme liikkeessä ma-pe 11-18 ja la 11-16.
Verkkokauppamme palvelee 24/7. Ennen klo. 14.00 maksetut tilaukset lähtevät samana päivänä. Yli € 50,00 tilaukset toimitamme veloituksetta. Vastaamme tuotetiedusteluihin/tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina shop@dopp.fi

 

Kategoriat, ,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

4 kommenttia

 1. No nyt nappaa! Viime kesän lemppari neule oli Delara. Ja nyt tuli tämä ihanuus! Meleerattu, rento, raglanhihoilla – aivan täydellinen! ❤️
  Ja vielä, suuri kiitos Kata ja Gabi postauksista ja ideoista. Olette super kaksikko! Loistavia vinkkejä ja upeita stailauksia. Gabi, olet vapautunut ja ihanan rennosti tuot näkyviin oman kuvakulman ja vinkit meille!
  Tämä on niin parasta, on ihana herätä aamuun doppin postausten kera 🙏

  • Hei Suvi ja kiito kommentistasi 🙂 Delara neule on niin ihana! Minunkin lempparini 🙂 Gabi kiittää, ihanaa kun huomioit asian 🙂 Olen samaa mieltä kanssasi, ja mehän teemme kaikki kerralla purkkiin eli uusintaotoksia emme tee 🙂 Ihanaa kun seuraat! Kata

 2. Nyt on kyllä asut kohdillaan. Army rotsi hiekan sävyssä on tosi style. Se taipuu mekon, hameen ja housujen kanssa yllättävän hyvin tuoden asuun asennetta ja särmää.

  Farkkuhame on huoleton ja toden totta se päällä voi kulkea säällä kuin säällä. Bonell neule jo on itselläni ja se on yksi lemppareistani. Pellavaneuletakki on, mutta ei neuletta. Näissä neuleissa viehättää juuri tuo kaula-aukko sekä sävyt. Nyt on taas mietintämyssy laitettava päähän, luettava verkkokaupan sivut ja lopulta varmaan kysyttävä Katan mielipidettä. Onneksi on Kata, stailauksen mestari.

  Kesähousujen armoton pähkäily on saanut myös pääni sekaisin. Valkoiset farkut sekä caprit että punaiset farkut löytyy, mutta jotain vaaleita housuja tekee mieli. Helpot ei silitettäviä, mutta pesukonetta osaan käyttää. Olisiko tämön postauksen farkut vai mitkä ne olisi? Kesän farkkutyttö, Beck lady vai Garco keisarinna? Apua, että valitseminen on vaikeata. Onneksi Dopp on Suomen paras housukauppa; ei yhtään hutiostosta, ei edes verkkokaupan kautta, kun on Kata, muodin maestro apuna.

  Tilkkumekko on ihana. Army-rotsi harteilla aivan erilainen kuin neuletakin kanssa. Suzie-sandaalit tosi somat. Video oli mitä mahtavin. Te kaksi kyllä osaatte ja olette päivän piristäjiä.

  Harvoin yksin ollessani kotona voin vaan olla möllöttää (vain hetken), lueskella, siivoilla ja illalla laulaa lallatten sekä tanssahtelen musan tahdissa (tätä harrastan kyllä muutenkin). Erään kerran myrskysäällä olen haahuillut pyjama päällä koko päällä, tehden kuitenkin normi askareet. Hiukan kuumotti käyttää koira ulkona pyjama päällä, pitkä takki suojana. Pelkäsin, että jos jotain sattuu, niin tosi noloa, kun on pyjama vain pitkän ulkotakin alla. Jäi sitten ainoaksi pyjama-päiväksi.

  • Hei Jaana! Ihanaa kun tykkäsit postuksesta! Odota Jaana hetki, kattava kesähousu video on työn alla eli videolla esittelemme housumalliston, niin nöet kaikki päällä. Uusiakin on, jota ei olla vielä ehditty kuvaamaan. Hah, hah itsekin olen ollut koiran kanssa ulkona pelkät yökkärit päällä ja iso pitkä untuvatakki suojana 🙂 Varsinkin asuessamme Vaasassa harrastin tätä päivittäin. Ja ajatella, että vielä IHAN ydinkeskustassa, liikkeen edessä…noh, eipä kukaan nähnyt mitä untuvatakin alla ollut, pipo päässä ja syvällä kun aina tuli joku tuttu vastaan :)) Palataan housuasioihin, kata