Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Pellavaneuleet ja vinkki, miten meikkisiveltimet puhdistetaan

Usein Suomen sää on sellainen, että ei tiedä pukisiko päällensä lyhythihaisen paidan vai pitäisikö pukea kuitenkin pitkähihainen paita. Entäs jos tuleekin liian kuuma tai kylmä ja on ihan väärin pukeutunut. Itselläni on käynyt useasti niin, että olen lähtenyt pilvisenä ja sateisena kesäpäivänä liikenteeseen liian paksuilla vaatteilla ja illan saapuessa on tullutkin täysi auringonpaiste ja olen hikoillut paksuissa vaatteissani. Pellavaneuleet ovat sellaisia, että oli sitten aurinkoa ja lämmintä tai sitten satoi ja myrskysi, niin ne toimivat aina. Pellavaneuleet ovat siis joka sään neuleita 🙂

 

Valkoinen pellavaneule on raikas ja ei ole mitään väliä, mitä sinulla on alaosana!

 

Meillä on pellavaneuleista päällä koko S ja koot vastaavat normaalia kokoa. Farkut ovat Fiola farkut, jotka löytyvät täältä.

 

Taivaansininen on upea ja uusi kevään-21 sävy!

 

Beige pellavaneule on klassikko neule!

Tuotteet löytyvät liikkeestämme ja DOPPshop verkkokaupastamme.

Palvelemme liikkeessä ma-pe 11-18 ja la 11-16.
Verkkokauppamme palvelee 24/7. Vastaamme verkkokauppa tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina. Seurailethan sähköpostiasi, joskus viestimme voi mennä roskapostiisi.

 

Tämän kysymyksen laitoin Instagram ja Facebook storyyn eilen aamulla. Kiitos vastauksista. Moni ehdotti Fairya, Marseille saippua ja meikinpuhdistusainetta. Sain vastauksen myös alan ammattilaiselta Ninalta, joka kertoi näin:

”Jos siveltimet aitoa karvaa, niin voi pestä ihan samalla shampoolla, millä peset hiukset, mutta ei saa olla liian pesevä. Esim. jokin kosteuttava shampoo. Jos siveltimet synteettisiä ja tarvitsevat kunnon puhdistusta, niin ihan Fairykin käy. Mutta ei Fairya aitoon karvaan! Vrt. jos pesisit hiukset Fairylla. Mutta Fairy irrottaa hyvin rasvan sekä lian ja synteettinen kestää sen. Jos oikein kiire saada siveltimet puhtaaksi ja kuivaksi nopeasti, niin desinfiointiainetta esim. apteekista, paperiin ja sivellään siveltimiä siihen. Desinfiointiaine toimii pikaputsarina, mutta ei jatkuvaan käyttöön. Ja, kun peset siveltimiä, niin pesuaine kämmenelle ja sivelet sivellintä siinä, ei pyöriviä liikkeitä tai tuputtamista. Kun huuhtelet pesuainetta pois, niin sivellin alaspäin juoksevan hanan alla. Lopuksi puristele sormenpäillä ylimääräinen vesi pois ja kuivumaan lappeellaan talouspaperin päälle.”

Pesin Ninan ohjeiden mukaan siveltimet Sebastianin shampoolla, koska uskon että siveltimet ovat aitoa karvaa. On mahdollista, että shampoo oli liian pesevä, mutta sain siveltimet puhtaaksi. Kyllä niistä lähtikin meikkivoidetta, koko lavuaari oli rasvaisen meikkivoiteen tahrima. Kiitos neuvosta Nina!

 

 

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

2 kommenttia

  1. Pellavaneule, päivän pelastaja oli sää mikä.tahansa. Ei tule hiki eikä vilu, vaan neule hengittää ja lämmittää tilanteen mukaan.

    Klassiset värit: beige, tummansininen ja valkoinen ovar saaneet rinnalleen uuden raikkaan taivaansinisen. Taitaa olla yksi kevään21 väreistä? Ihana uutus.

    Meikkisiveltimet olen pessyt aina shamppoolla, kun olen verrannut siveltimen aitoa karvaa hiuksiini. Puhdasta on tullut ja ihan kauhulla katsonut sitä lian määrää mikä niistä on lähtenyt. Kuinkahan usein siveltimiä pitää pestä tai vaihtaa? Desifiointiainetta en ole kokeillutkaan, mutta menee testiin. Hyvä vinkki!

    • Hei Jaana! Kyllä, pellavaneule toimii, oli sää mikä hyvänsä. Eikö vain, taivaansininen on ollut ehdoton ykkönen nyt tammikuussa. Nyt en osaa vastata kuinka usein siveltimiä pitäisi pestä. Itse olen yrittänyt pestä niitä ehkä kerran kuukaudessa ja nyt tosiaan sain ne puhtaaksi, shamppoolla. Käytän nykyisin kevyttä värillistä CC voidetta, levitän sen usein sormilla, joten en käytä enään päivittäin meikkisiveltemiä paitsi luomiväri siveltimiä. Pitää nekin vissiin pestä…iik… en ole pessyt niitä. Mutta ne eivät tunnu likaisilta, ovat eri kuin rasvaiset meikkivoide siveltimet. Noh, ehkä pesen nekin nyt sunnuntaina. Mukavaa viikonloppua, kata