Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Härkäviikkojen Louisa mekko

Härkäviikot alkoivat. Joulu ja joulun pyhät, Uusi vuosi ja Loppiainen on vietetty ja on aika palata arkeen. Joulun ajan herkuttelu ja lepo ovat historiaa. Moni tekeekin uusia lupauksia näin alkuvuoden kunniaksi, sanotaankin että “new year, new me”. Pitääkö se sinun osaltasi paikkaansa?

Minä aloitan aina “uuden elämän” vuoden vaihteessa. Uuden Vuoden lupauksiin kuuluvat yleensä ne samat asiat eli vähemmän stressiä sekä enemmän lepoa, lupaan myös aloittaa taas liikkumaan ja katson mitä suuhuni laitan. Kuulostaako nämä lupaukset tutuilta?

 

 • Rejina nahkalaukku € 129,95 on pehmoista ja notkeaa aitoa nahkaa, jossa on kangasvuori ja vetoketjullinen sisätasku

 

 

Se menee yleensä niin, että vuoden vaihteen jälkeen ja kesäloman jälkeen haluaa palata perusasioiden pariin. Sitä on saanut tarpeeksi ruoan ja juoman nautiskelusta, vapaa-ajasta tai lomasta sekä kaikesta hössötyksestä, sellaisesta mikä ei kuulu normaaliin arkeen. Minä halusin myös rauhoittua ja rauhoittaa tämän meidän melko kiivaan postaus tahdin ja pidimmekin kuvaustaukoa pari viikkoa. Välillä on hyvä ladata akkuja, koska varsinkin tämä somemaailma on kovin hektistä. Tapaankin sanoa, että ennen liike meni kiinni illalla, mutta some ei mene kiinni illalla, vaan se pelittää 24/7. Somen kanssa ollaan naimisissa, mutta sen voi silti laittaa pois kun siltä tuntuu ja ottaa esille, kun taas jaksaa. Omaa siippaa ei voi laittaa pois kun siltä tuntuu ja napata taas takasin kun tuntuu sopivalta. Joten liittoa somen kanssa ei tarvitse ottaa niin deepisti.

 

Louisa mekko

Louisa mekko on A-linjainen mekko. A-linjaisissa mekoissa on aina istuva yläosa, kuten tässäkin mekossa. Mekko hivelee kauniisti kylkiä, jonka jälkeen se lähtee levenemään alaspäin. Mekko ylettyy polveen, joten sanoisin että pituus on täydellinen.

V-kaula-aukko ei onneksi ole liian syvä. Välillä kaula-aukot ovat meidän suomalaisten naisten makuun liian syviä, mutta tässä mekossa se on loistava. Ja nyt tulee erittäin tärkeä pointti!

Katso olkapäitäni. Huomaatko kuinka hartialinjani näyttää sirolta ja kapealta? Tämä on mekon tekemä silmänkääntö temppu! Puhvihiha on nostettu ylös, olkapääni päälle. Minun olkapääni on noin 5 cm puhvihihan sisällä eli olkapääni ylettyy hihan ulkoreunaan. Ymmärrätkö mitä yritän selittää?

Summasummarum: Kapea, terävä V-kaula-aukko ja puhvihihat olkäpäiden päällä kaventavat hartialinjan.

Mutta JOS puhvit lähtisivät olkapäiden jälkeen eli 90-luvun tyyliin, niin silloin ne leventäisivät hartialinjaa.

 

Cafe latte värin lisäksi mekkoa löytyy sininen. Väri ei ole klassinen navy blue, vaan se on hieman vaaleampi ja kirkkaampi sävyltään.

Jos mietit, että kiristääkö mekon hihansuu, niin hihansuussa on tilaa. Mutta me mittasimme silti hihansuut, mitat löytyvät DOPPshop verkkokaupastamme täältä.

 

Uuden Vuoden lupauksista sen verran, että minun ei tarvinnut luvata, että rupean taas harrastamaan jotain liikuntaa, koska olen harrastanut liikuntaa säännöllisesti nyt puolitoista vuotta. Hmmm…olen aika tyytyväinen itseeni, että olen saanut pidettyä tämän rutiinin. Siihen on erityisesti vaikuttanut se, että käymme siellä yhdessä Gabin kanssa eli kaveri kannustaa lähtemään ja toiseksi se, että aika tulee peruuttaa vuorokautta ennen, jos haluaa ettei menetä tunnin maksua. Näissä asioissa on motivaatiota kerrakseen.

Toiseksi herkuttelut eivät ole olleet viime vuonna tolkuttomia, mutta silti päätin että suklaat ja karkit saavat edelleen olla poissa ruokavaliostani. Söin Geisha suklaalevyn Uuden Vuoden aattona, mutta siihen se jäikin. Olen kerrassaan heikkona Geisha suklaaseen, voisin elää sen voimalla, joten tiukka raja on vedettävä, muuten homma karkaa käsistä. Ilman etukäteispäätöstä en niin vahva ole, että voisin vastustaa sitä kun väsyneenä ja nälkäisenä menen ruokakauppaan. Mutta hyvän kahvin ja leivoksen/pullan sallin itselleni joskus. Käymme välillä mieheni ja Valoran kanssa kävelyllä Kaivopuistossa ja käymme kahvilla Cafe Ursulassa. Silloin on mukavaa ottaa kahvin seuraksi vaikkapa mustikkapiirakan pala vaniljakastikkeella.

Niin ja se tärkein eli jäätelö meinasi unohtua. Se on kyllä ottanut ylivallan taas tänä talvena. Mitä väsyneempi sen enemmän sitä jäätelöä menee ja yhtään menoa ei hillitse se, että mieheni rakastaa myös jäätelöä…

 

Aubree jakku

Ihan ensiksi haluan kertoa, että Aubree jakkuun löytyy myös klassisen mallinen hame, joka ylettyy polven yläpuolelle. Kuvaamme hameen heti kun ehdimme.

Aubree jakku on “Chanel” henkinen jakku. Jakun tehosteväri vaalean kanssa on sininen. Jakku on ohuehko, se on mukava päällä eikä ole paksu ja tönkkö. Jakussa on klassinen kaulus, tummansiniset napit ja pienet feikki taskut sivussa. Kun jakun laittaa kiinni, myötäilee se kauniisti vartaloa. Jakusta löytyy lisää kuvia DOPPshop verkkokaupassamme.

 

Tuotteet löytyvät liikkeestämme ja DOPPshop verkkokaupastamme.

Palvelemme liikkeessä ma-pe 11-18 ja la 11-16.
Verkkokauppamme palvelee 24/7. Vastaamme verkkokauppa tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina. Seurailethan sähköpostiasi, joskus viestimme voi mennä roskapostiisi.

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

10 kommenttia

 1. Hei
  Olen kohta 80v, mutta tunnen itseni 50, en ole mikään mummotyyppi! Olen tehnyt pitkän uran jakkupukuisena ison firman tj:nä. Kaappi on täynnä vaatteita,ahdistaa, mikään ei sovi nykyiseen menoon. Auta, haluan kokonaispuvuston, josta löydän vaatteet tanssitunneille, eläkeläisten tapahtumiin (bridgeiltoihin, keskusteluryhmiin jne) teatteriin, lounastapamisiin , kyläilyyn ja matkailuun.puvuston perusväri voisi olla tummansininen ja toivon, että siihen löytyisi jotain uutta vaikkapa kuukausittain.
  Jään mielenkiinnolla odottamaan pystyttekö täyttämän tämän aika monen virkeän seniorin toiveen.

  • Hei Karin ja kiitos kommentistasi 🙂 Hih, hih ei mikään mummotyyppi ja hyvä niin 🙂 Kuulostaa loistavalta! Aloitetaanpa seuraavasti: Nyt en tiedä vartalotyyppiäsi, mutta kerron sinulle ohjenuorat miten minä toimisin vastaavassa tilanteessa.
   – Hanki perushousut, helpot “pese ja pidä”, jotka tulevat tarpeeksi korkealle ja joilla voit matkustaa ilman että näyttävät epäsiisteiltä. peset illalla ja puet aamulla päälle ja lahkeet eivät ole liian leveät, mutta eivät kapeatkaan. Suuri suositus Anna housuille, tummansinisille ja linkki tässä -> https://www.dopp.fi/dopp-shop/alaosat/muut-housut/anna-housut/
   – Hanki laadukas neuletakki, joka sopii tummansinisiin housuihin eli joko tummansininen tai vaalea. Suuri suositus Betty neuletakki ja linkki tässä -> https://www.dopp.fi/dopp-shop/doppwoman/neuleet/betty-neuletakki-tummansininen/
   -Jos pidät edelleen jakuista, niin hanki ohuehko jakku, ei liian virallista juuri sinisten housujen kaveriksi. Vaikkapa Chanel henkinen tweed jakku tai vastaava. Sellainen, jonka voisit yhdistää kesällä katukäyttöön myös vaaleiden housujen kanssa. Jos jakut kyllästyttävät, niin vaihtoehtoina on kevyt pusakka. Nyt minulla ei ole sinulle kuvia, mutta niitä meille tulee paljon tänä keväänä.
   Tähän comboon yhdistetään paitoja. Uskon että sinulla on kauniita silkkipaitiksia, ehkäpä rusettipaitiksia, joita voit yhdistää näihin kun menet esim. kylää, lounaalle jne. Arkisempia toppeja sellaisilla hihoilla jotka menevät neuletakin alle nätisti löytyy useita. Jos kaula-aukko tuntuu topeissa liian tylsiltä, pue kaulaasi värikäs ja ohuehko silkkihuivi. Uskoisin,että näitä sinulta myös löytyy. Olen tehnyt loistavan huivivideon miten solmia huiveja, jaan sen huomenna tänään blogiin. (se on facebookissa ja Instassa, mutta ei täällä). Ja kun sinulla on persupuvusto eli housut ja neuletakki/jakku kunnossa, niin voit piristää itseäsi helposti uudella topilla/paidalla tähän comboon.
   – kesäksi hanki joko pellavamekko (jos pidät pellavasta) tai vastaava mekko, joka sopii neuletakkiin/jakkuun. Tai hame, ja ideana taas että se sopii neuletakkiin/jakkuun. Jos pidät liiveistä, niin liivin voi pukea mekon päälle tai housujen kanssa ja sinne alle taas pitkähihainen paita. Liivejä löytyy täältä -> https://www.dopp.fi/osasto/doppwoman/neuleet/
   – Tässä on siis housut, neuletakki, jakku, mekko ja hame eli 5 perusvaatetta, joilla pääsee jo pitkälle. Näissä pääasia on se tummansininen väri! silloin paletti pysyy kasassa. Värit ovat ne, jotka saavat vaatekaapin myös sekaisin. Mikään ei sovi keskenään…
   – Jos pidät farkuista, niin Dream farkut mustikansinisinä suoralla lahkeella ovat myös hyvät peruspuvustoon. Ne ovat mukavat päällä:) Ne tekevät asusta taas aavistuksen rennomman kuin Anna housut ja taas kun niihin yhdistää jakun, saa asusta tyylikkäämmän. Pue päällesi esim. farkut, silkkipaita, jakku/pusakka ja tennarit niin tämä on loistava combo keväällä lounas tapaamisiin ja matkusteluun. Tällä setillä ei olla “mummotyyppejä” vaan tyylikkäitä, nuorekkaita ja ajanhengessä olevia ladyjä:)
   – Samoin valkoiset/tummansiniset tennarit jotka menevät kummankin housun ja hameen sekä mekon kanssa ovat loistavat. Ne tuovat asuun nuorekkuutta ja ajanhenkeä. Kengillä saa äkkiä pilattua asun mutta sillä saa myös äkkiä freeshattua asun:) Kengät ovat tärkeät.

   Summasummarum: Hanki nuorekkaat siistit tummansiniset housut ja neuletakki. Levitä sängyllesi kaikki yläosat, joita voit yhdistää tähän settiin. Muut laita muualle kaappiin, ei näiden viereen että häiritsevät valintojasi. Katso huivilaatikko läpi ja rankkaa kovalla kädellä myös ne kuten yläosasikin. Sellaiset ehkä/en tiedä laita heti toiseen laatikkoon. Pidä esillä vain ne 100% varmat jutut, aloita niistä. Palaa näihin epävarmoihin myöhemmin. Pidä fokus tarkasti tummansinisessä peruspuvustossa, ja sitten kun ostat uutta, mietit aina että sopiiko uusi tuote tummansiniseen. No, oikeastaan kaikki värit sopivat tummansiniseen eli värivalintasi on loistava.
   Muistan että olen tehnyt peruspuvustoista blogijulkaisuja, mutta voisimme Gabin kanssa koittaa keksiä jokin kiva postaus aiheesta. Mutta toivon, että sait jotain irti tästä mitä kerroin:) Ja jos mietit jotain, niin laita meiliä shop@dopp.fi niin vastaamme sielä kysymyksiin ja soittaakin voi 040-195 2113. Me autamme 🙂 Mukavaa sunnuntaita, kata

 2. Kuvaava nimi tuo Härkäviikot vuoden ensimmäiselle neljännekselle, nyt loppui vapaat ja herkuttelut! Kyllä se näin on, uusi vuosi ja uudet kujeet.

  Itse yritän vähentää makean syöntiä. Karkkeja en syö, mutta suklaasta en pysty täysin luopumaan! Hatun nosto sinulle, että siihen pystyt! Ja korvapuusteista en luovu myöskään, silloin tällöin on kanelipulla saatava!

  Tammi-helmikuu menee tiiviissä työn tuoksinassa, mutta liikuntaakin on saatava, ettei peppu kasva tuoliin kiinni ja näyttöpääte otsaan. Vedenjuontia täytyy myös lisätä. Mutta vähemmän stressiä…hmm vaikea rasti. Yritetään.

  Hienosti olet omat tavoitteet saavuttanut! Ja oikein hyvä, että olet pystynyt relaamaankin. Ihanaa kun kevättä ja valoa kohti ollaan menossa….vaikkakin nyt tuulee ja tuiskuaa. Etenkin siellä teillä Helsingissä. Tarviiiko sitä koko talven lumet kerralla tulla. Höh.

  Tosi kauniit ja kepeän näköiset mekot ja värit. Mitkä ovat tulevan kevään värit ?

  • Hei Maarit! Jep, jep näin se menee, että bye, bye herkuttelut! Olen ihan selvästi kuunnellut kuinka kerrot, että haet aina korvapuustin kun käyt Helsingissä eli olenkin tajunnut että sehän on hyvää. En ole ajatellut korvapuusteja ennen sinun kertomustasi 🙂 Eli olet tartuttanut minuun “korvapuusti himon”. Voi ei, täällä on yksi maailman huonoin vedenjuoja…voin olla päivän, ilman että juon mitään muuta kuin kahvia (nyt kädet silmille). Täällä on tosiaan tullut lunta! Mies on tehnyt lumityös kaksi kertaa päivässä, koska minä en kestä, jos pihat eivät ole kolattu lumesta. Keväällä/kesällä tulee paljon sinisen eri sävyjä, kermaa, beigeä, valkoista, rosaa, punaista, vihreää, keltaista…tässä nyt muutamia värejä. DOPP on värikäs taas koko kevään ja kesän! Kata

   • Jipii! Värejä!
    Helsingissä onkin monta hyvää korvapuustipaikkaa! 😋 Ihan herahtaa vesi kielelle.
    Uutisia katsoin, on teillä tosiaan lunta tullut, AI hurja! Täällä ei onneksi paljoa, Kova tuuli kylläkin ollut jo pari päivää.
    Ja nyt sitten seuraa paukkupakkaset, onneksi ollaan etänä, ei tarvitse aamulla lähteä pakkaseen, vaikka muutoin alkaa jo etätyö tympiä, kun ei näe ketään. Kohta erakoituu ihan kokonaan.

    • Hei Maarit! Lunta on tullut noin 50 cm. Hurja määrä! Jep, pakkaset alkoivat tänään, nyt on -8 astetta ja kylmenevää on luvassa. Me emme Valoran kanssa tykkää kylmästä, lumesta kylläkin. Joutuukohan viikonloppuna pulahtamaan mereen, kääk! Laitan kuvan instaan, jos repäisen! Mukavia etätyöpäiviä, kyllä tämä vielä iloksi muuttuu! Kata

 3. Kyllä tätä postausta on odotettukin, mutta ymmärrän täysin Katan halun rauhoittua välillä. Huh, kyllä Katalla ja Gabilla olikin hektinen tahti viime vuonna, mutta nyt akut ladattuina saamme nauttia postauksista ja videoista.

  New year, new me tarkoittaa itselläni sitä, että opettelen rauhoittumaan, opettelen jotain uutta sekä pukeutumiseeni haluan taas ujuttaa jotain erilaista, mitä en ennen ole käyttänyt. Perheeni kutsuu sitä siedätyshoidoksi. Suosittelen muillekin, piristävä vaikutus taattu.

  Louisa mekko molemmissa väreissä hyvä valinta häivyttämään pikku virheet ja todella armollinen kropalle. Kaula-aukko, hihat ja helman pituus tuovat lisää pisteitä mekolle.

  Chanel tyyppistä jakkua olen odotellutkin. Itse yhdistäisn sen rohkeasti farkkuihin ja nahkahousuihin. Onkohan liian raffia? Tämän jakun sävy enteilee jo kevättä. Muuttaa taatusti lookkia, jos jakun yhdistää vielä Chanel-hameeseen.

  Neule ja huivi mekon kanssa ja taas tuli uusi look. Olkapäille vielä keikkumaan Rejina laukku, niin lookki muuttui taas. Asusteilla on suuri merkitys nyt sen oivalsin.

  Korut tuovat lisää glamouria pukeutumiseen. Helmet ovat niin ajattomia ja klassisia. Itse tykästyin Ava pieniin helmikorviksiin ja ne eivät ole todellakaan liian pienet vaan täydellisen sopivat. Ehdottomat lempparini.

  Yes, tästä uusien postauksien malttamaton odottaminen taas alkaa. Työn iloa Katalle, Gabille, Doppin henkilökunnalle sekä tietty meille lukijoillekin.

  • Hei Jaana! Kiitos kommentistasi 🙂 Ihanaa, kun sielä ruudun takana on odotettu jo kevät postausten alkua! Olen saanut useita viestejä, että missä postaukset viipyvät, mutta kuten kerroin, välillä on pidettävä taukoa. En usko, että tekään jaksatte joka aamu katsoa minua, kun avaatte DOPPin nettisivut 🙂 Joten annoin teidänkin pitää lomaa 🙂 Juu, juu Chanel henkinen jakku on magee nahkahousujen ja toki myös farkkujen kanssa. Huomenna itseasiassa sen näkee stailattuna farkkujen kaverina. Helmet ovat ihania! Lumista viikkoa sinulle ja muistetaan, ettei liukastella! Terveisin kata