Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Miten rakennan toimivan vaatekaapin ja asukriisit ovat historiaa?

Miten rakennan toimivan vaatekaapin?

Toimiva vaatekaappi tekee elämän helpoksi. Toimivan vaatekaapin ei tarvitse olla iso. Avainsana  toimivaan vaatekaapiin on yhteensopivat tuotteet, koska muuten sinulla ei ole koskaan mitään päällepantavaa. Sillisalaatti vaatekaapista on vaikea lähteä rakentamaan kokonaisuuksia. Vaatekaapissa on oltava punainen lanka.

Mankan stailauksessa haluamme näyttää, miten rakennetaan toimiva vaatekaappi. Sellainen vaatekaappi, ettei ole väliä mitä sieltä nappaa käteensä, kun ne joka tapauksessa sopivat yhteen. Linkit videoon löytyvät julkaisun lopusta.

Valitsimme Mankalle 9 eri vaatekappaletta, joista stailasimme useita eri asukokonaisuuksia

 

Toimiva vaatekaappi: Farkut, paitis ja neule

Jokaisen naisen vaatekaapista tulisi löytyä hyvin istuvat farkut. Farkut valitaan oman vartalomallin mukaan. Valitsimme Mankalle bootcut farkut, koska levenevä lahje tasapainottaa hänen lantiotaan. Mankan vyötärö on kapeampi kuin lantio, joten on tärkeää, ettei vyötärö jää selkäpuolelta liian isoksi. Tämän takia stretch farkut ovat hänelle loistavat.

Kun neuleen tai jakun alla on pitkähihainen paita, niin allaolevan paidan hihansuut vedetään neuleen alta näkyville. Rannekkeen voi jättää suoraksi tai kääntää tuplasti

 

Miten rakennan toimivan vaatekaapin?

Vyö ja kietaisuneule

Housujen vyölenkit eivät ole koriste! Housuihin joissa on vyölenkit, tulee pukea vyö. Vyön tehtävä on pitää housut paikoillaan. Jos varsinkaan stretch housuihin ei pue vyötä, voivat ne ruveta valumaan alaspäin ja varsinkin silloin kun istuu ja nousee ylös, kiskotaan housuja ylöspäin. Joten muistakaa pukea housuihin vyö, ei kiskota housuja ylöspäin.

Kietaisuneule korostaa kauniisti Mankan vyötäröä. 100% merinovilla neuleen tehtävänä on lämmittää, olla hengittävä ja kätevä vaatekappale moneen eri asuun. Huivi on kaulassa lämmin ja yleensä se tuo asuun sen pisteen iin päälle. Huiveista on myös helppo keksiä väriyhdistelmiä asuihin, levitä huivit auki sängyn päälle ja tee asukokonaisuuksia niiden mukaan.

Älä osta liian isoja farkkuja, koska kaikki farkut venyvät käytössä!

 

Farkut vaihtuivat siistimpiin housuihin

Yleensä ensin valitaan mustat tai tummansiniset housut, mutta kun ne ovat kunnossa, niin voidaan vaatekaappiin valita muunkin väriset housut. Vaaleat housut ovat hieman paksumpaa materiaalia, joten ne soveltuvat myös tulevaan talveen. Pue vaaleiden housujen alle ohkaiset sukkahousut, niin vaaleat housut tuntuvat turvallisimmilta eikä tarvitse miettiä että niistä kuultaa läpi.

Valitsimme Mankalle suklaan ruskeat nilkkurit ja ruskean laukun. Aina nilkkureiden ei tarvitse olla turvalliset mustat, vaan ruskea tuo asuun pehmoisuutta ja hieman erilaista twistiä.

Käytätkö sinä vaaleita housuja talvella? Vai vannotko mustan alaosan nimeen

 

Miten rakennan toimivan vaatekaapin?

Toimiva vaatekaappi: Musta jakku ja hame

Musta jakku on perusvaate, samalla tavalla kuin mustat housut. Jotkut käyttävät jakkuja joka päivä, jotkut harvakseltaan. Jos klassinen jakku tuntuu liian ”jäykältä”, voi jakuksi valita esimerkiksi reippaan ja rennon vaarinpaidan. Vaarinpaidan voi pukea farkkujen kanssa, mutta kun sen pukee siistimpien housujen kanssa, on asu rennomman näköinen kuin klassisella jakulla.

Farkut, suorat housut ja hame ovat ne perusvaatteet alaosiksi. Musta vekkari sopii niin valkoisen paitiksen kanssa, kuin kietaisuneuleen ja ohkaisen poolonkin kanssa. Hame valitaan sen mukaan, mistä pituudesta itse tykkää.

Musta vaarinpaita tai vastaava jakku toimii kaikkien asujen kanssa. Ei kannata vaivata liikaa päätä ja miettiä voinko pukea sen tämän asun kanssa. Itse puen mustan vaarinpaidan mihin asuun tahansa, jopa mustiin trikoisiin kun lähden laitepilatekseen

 

Miten rakennan toimivan vaatekaapin?

Toimivan vaatekaapin rakentaminen

Mietit varmasti, miten toimiva vaatekaappi rakennetaan? Kerroin, että vaatekaapissa on oltava punainen lanka. Kerron myös tuossa alempana ”kolmen vaatteen säännöstä”, mutta sitten on vielä yksi tärkeä asia.

Osta kerralla asukokonaisuus. Jos sinusta tuntuu siltä, että et saa toimivaa vaatekaappia, niin lopeta yksittäisten vaatekappaleiden ostaminen. Älä ostele vaatteita sieltä täältä yksi kerrallaan, miettien että kyllä tämä sopii minun housujen kanssa ja kun menet kotiin, niin eihän se sovikaan. Malli on väärä tai väri on sinne päin, mutta ei täydellinen. Kun ostat, niin osta setti. Osta alaosa ja siihen muutama yläosa joten sinulla on aina ”luottoasu” jonka voit pukea päällesi ja jossa tunnet että viihdyt.

Meillä käy naisia täydentämässä vaatekaappiaan tasaisin väliajoin ja kun olemme rakentaneet sen perusasuista lähtien, ei heillä ole koskaan asukriisiä. Muistan, mitä he ovat ostaneet ja niitä edellisiä ostoksia on helppo yhdistää uusiin. Meillä on myös naisia, joita en ole nähnyt Vaasan liikkeen jälkeen tai koskaan, ja me rakennamme heidän kanssaan myös asukokonaisuuksia, jotka sopivat yhteen jo olemassa oleviin. Saammekin heiltä ihanaa palauteta, että heillä ei ole koskaan enään asukriisejä! Shoppaile harvemmin, mutta osta kokonaisuuksia!

Tunnistatko itsesi? Vaatekaappi täynnä tavaraa, mutta ei mitään päälle pantavaa! Lupaan, että yllättyisit todella jos tulisit katsomaan minun vaatekaappiani. Se on 1/3 osaa täynnä ja voin ottaa sieltä mitä tahansa aamulla, koska kaikki asut sopivat yhteen

 

Miten rakennan toimivan vaatekaapin?

Toimiva vaatekaappi: midimekko ja poolo

Poolo jätettiin mekon alle ja se lämmittääkin mukavasti viskoosi mekon alla. Musta vaarinpaita on loistava myös midimekon päälle. Muista aina kääräistä hihat ja vetää alaolevan poolon hihat näkyville. Vaalea poolopaita on kaunis Mankalle, mutta tähän kokonaisuuteen sopii myös musta poolo.

Poolo on syksyn ”must have” tuote. Ohkainen villa/tencel poolo on loistava poolo kaikkien alle. Puimme luonnonvalkoisen poolon farkkujen, hameen ja suorien housujen kanssa. Poolon päälle voi pukea kietaisuneuleen ja/tai vaarinpaidan. Vaaleiden värien ei tarvitse olla saman värisiä, kunhan sävyt sointuvat keskenään.

Jos poolo ei tunnu omalta, niin poolon voi vaihtaa pitkähihaiseen trikoopaitaan. Trikoopaidassa on ympyrä kaula-aukko ja se ei tule ylös kaulalle. Mutta pitkähihainen trikoopaita myös lämmittää ja tuo pukevuutta asuun.

Toimiva vaatekaappi tekee elämästä helpon ja aikaa jää muuhun, kun ei tarvitse pähkäillä asujen kanssa!

 

Miten rakennan toimivan vaatekaapin?

Kolmen vaatteen sääntö

Kun olet pukuhuoneessa ja teet ostopäätöstä vaatteesta tai vaatteista, niin mieti seuraavia asioita ennen lopullista päätöstä. Mieti mielessäsi omaa vaatekaappiasi ja mihin olemassa oleviin vaatteisiisi aiot uuden tuotteen yhdistää. Jotta saat uudesta tuotteesta tarpeeksi lisäarvoa vaatekaappiisi, niin sinun tulee keksiä kolme eri vaatetta mihin aiot uuden vaatteesi yhdistää. Farkut, mustat housut, valkoinen paitapusero jne ovat perusvaatteita, jotka sopivat kaikkeen, mutta kun ostat jotain muuta, niin mieti. Mekkoa ostaessasi mieti, miten monella tavalla aiot sen stailata jne. Kysy myyjältä stailausvinkkejä! Me kerromme mielellämme vinkkejä ja opastamme kuinka yhdistellä eri asuja keskenään.

Ota mekosta vyö pois, kun puet kietaisuneuleen mekon päälle, näin ei vyötärölle tule tupla vyötä. Jakun voi heittää myös harteille, sitä ei tarvitse pukea kokonaan päälle

 

Miten rakennan toimivan vaatekaapin?

Mekko pieneen menoon

Napillisen mekon alle voi pukea myös housut. Napit tulee avata alhaalta vyötärölle saakka, jotta jalkaa tulee reippaasti näkyville varsinkin meille lyhkäisemmille naisille. Mekosta saa juhlavamman, kun mekon oman nauhavyön vaihtaa juhlavampaan nahkavyöhön. Kääräisin hieman mekon hihoja, jotta ranteet tulevat esille. Sirot ranteet ja nilkat otetaan aina esille.

Kun jalkaan pukee korkkarit ja laukun vaihtaa juhlavammaksi clutchiksi niin menoasu on valmis. Mustat paksut sukkahousut soveltuvat myös korkkareiksi, varsinkin pieniin menoihin. Pikkumustan kanssa puetaan ohkaiset sukkahousut, mutta muuten mustat paksut sukkahousut toimivat loistavasti.

 

Miten rakennan toimivan vaatekaapin?

Suomessa on pitkä takkikausi. Vaalea takki toimii myös pitkälle kevääseen

Muista katsoa stailausvideo, koska sieltä saa lisää vinkkejä toimivaan vaatekaappiin. Video löytyy Facebookista täältä ja Insta TV:stä täältä

Mankan tuotteet:

Lue lisää tuotteista verkkokaupastamme. Postauksen tuotteet löytyvät liikkeestämme ja Doppshop verkkokaupastamme.

Palvelemme liikkeessä ma-pe 11-18 ja la 11-16.
Verkkokauppamme palvelee 24/7. Vastaamme verkkokauppa tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina. Seurailethan sähköpostiasi, joskus viestimme voi mennä roskapostiisi.

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

8 kommenttia

 1. Hei! Kiinnostaisi tietää mitä värejä suosittelet vaatekaapin perustaksi meille joista musta ja beessi väri tekevät kalkkilaivan kapteeneja. Tätä ongelmaa en ole koskaan pystynyt tyydyttävästi ratkaisemaan, vaikka olen jopa käynyt värianalyysissä ja kesäksi luokiteltu.

  • Hei Tiina! Suosittelen perusväriksi tummansinistä. Tummansininen on mustan rinnalla helppo pääväri. Siihen voit yhdistää mm. rosan, vaaleansinisen, harmaan ja beigen eri sävyjä. Beigestä/nutriasta harmaa pohjaiset sävyt eli ei keltapohjaista beigeä, kun sanoit että beige tekee sinut kalpeaksi. Ja jos haluat käyttää mustaa, niin käytä sitä alaosissa, silloin se väri ei vaikuta kasvoihin. Jos olet käynyt värianalyysissä, niin sinulla on se väripaletti. Väripaletissa kannattaa ottaa huomioon se, että väripalettien materiaalit ovat usein kiiltäviä viskoosilaatuja, niin sävy muuttuu aina jos materiaali tuotteessa on ihan eri eli esim. pellava tai puuvilla tai neule. Jos pääset liikkeessä käymään, niin autamme sinua mielellään värien kanssa ja ota väripaletti mukaasi niin katsotaan sitä yhdessä 🙂 t. Kata

   • Kiitos Kata perusteellisesta vastauksesta! Taidankin harkita koronasta huolimatta pääkaupunkireissua, ehkä jopa personal shopping-aikaa.

    • Hei Tiina! harkitse, täällä me olemme ja aina voi varata ajan joko tekstarilla tai soittamalla 040-195 2113. Tervetuloa ja nähdään, Kata

  • Hei Hellevi! Ihanaa kun tykkäsit, kiitos 🙂 Mukavaa iltaa, Kata

 2. Bootcutit, neule ja mekko sopivat Mankalle hurjan hyvin! Kiitos, oli kiinnostava ja opettavainen video! DAY:n pikkulaukku ihana!

  • Hei Marja! Ihanaa kun tykkäsit videosta 🙂 Mukavaa alkavaa viikkoa, Kata