Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Keskiössä Soffi trikoojakku

Keskiössä Soffi trikoojakku

Laitoin eilen Instagramiin ja Facebookiin kuvan, missä minulla oli Nilia pellavajakku päälläni. Kuvatekstissä kerroin, miten rakastan jakkuja, mutta miten huono olen ollut käyttämään niitä. Itselläni on ollut tunne, että jakku on työssäni liian ”raskas” tapaus. Tarkoitan sitä, että sen kanssa on hankala kantaa tavaraa, purkaa laatikoita, viedä roskia, kyykkiä ja muutenkin mennä viipottaa.

Keväällä päätin, että pellavainen beige Nilia jakku pääsee minun vaatekaappiini ja olen ollut tyytyväinen päätöksestä. Jakku päällä tunnen itseni ajan hengessä olevaksi sekä tyylikkääksi naiseksi. Olen pukenut jakun farkkujen ja mekkojen kanssa

 

Keskiössä Soffi trikoojakku

Keskiössä Soffi trikoojakku

Donnie pitkä paitis

Donnie on pitkänmallinen viskoosinen kauluspaita, jossa on vartaloa hellivä malli. Paidassa on napit edessä, jotka napitinkin kiinni ylös asti. Vastaavasti jätin paidan helmasta muutaman napin napittamatta. Näin asuun tulee keveyttä, se ei ole ”töksähtelevä”. Vastaavasti, jos jätän ylhäältä nappeja auki, niin voinkin napittaa napit alas saakka kiinni. Donniessa on leveät rannekkeet ja hieman pussimaiset hihat. Malliltaan se on istuva kainaloiden ja rinnan kohdalta, jonka jälkeen se lähtee A-mallisesti levenemään alaspäin. Paita ylettyy reippaasti pepun alle.

 

Keskiössä Soffi trikoojakku

Donnie paita on reippaan kokoinen. Mutta muistathan, että viskoosi voi kutistua pesussa noin 5%. Minulla on paidasta päälläni koko 34 ja yhtään ei haittaisi vaikka se hieman kutistuisikin. Donnie paidan mittataulukko löytyy verkkokaupastamme.

 

Keskiössä Soffi trikoojakku

Kerrospukeutuminen näyttää aina hyvältä!

 

Keskiössä Soffi trikoojakku

Soffi trikoojakku

Soffi trikoojakku on paksuhkoa trikoota, jossa on stretchiä mukana. Soffi on välimaasto neuletakille ja vuorelliselle jakulle, niin fiiliksen kuin käyttömukavuudenkin kannalta. Soffi on tarpeeksi tyylikäs töihin, mutta tarpeeksi rento vapaa-aikaan ja kesälomalle.

Soffi trikoojakussa on edestä käännetty kaulus. Takana niskassa ei ole kaulusta. Trikoojakku on kauniisti leikattu eli se korostaa vyötäröä. Jakku on vuoreton ja konepestävä. Edessä on yksi nappi eli kun napin laittaa kiinni, niin vartalo saa kauniin linjan, mutta jakku toimii  myös auki. Jakku on joustava ja napakka ja itselleni jakusta koko 36 on sopiva, koska haluan pukea sen alle myös hihallista paitaa.

Soffi trikoojakku ei ole ihan vitivalkoinen, mutta ei luonnonvalkoinenkaan. Sanoisin, että siltä väliltä eli kerma voisi olla oikea sana kuvaamaan sen valkoista sävyä

 

Keskiössä Soffi trikoojakku

Dream skinny

Tässä on Dream skinnyn syksyn 2020 pesu mustikan ja mustan rinnalle, joka on nyt valikoimissamme koko syksyn tai ainakin niin kauan kun varastosta löytyy täydennettävää. Tässä on aavistuksen farkkumaisempi kangas kuin normaaleissa Dream skinnyissä yleensä on. Pesu on aavistuksen edestä kulutettu, mikä näyttää hyvältä. Farkkuja löytyy nyt 30″ mittaisina, mutta elokuussa saamme farkkua lisää 32″ mittaisena. Itselleni tämä pituus on loistava ja pidemmälle naiselle se toimii kesän nilkkafarkkuna.

Verkkokaupasta löytyy kokolaijitelmat eli minkä koon itselleen kannattaa valita. Minulla on näistä farkuista päälläni aina koko 32, joka tarkoittaa n. 34 housukokoa tai jopa pientä 36 kokoa.

 

Keskiössä Soffi trikoojakku

Wee toppi

Mallistoistamme löytyy ympäri vuoden päälläni olevaa klassista Wee toppia valkoisena ja mustana sekä yleensä myös tummansinisenä. Tämä keskisininen tai taivaansininen on kaunis väri. Se on itseasiassa juuri saman sävyinen kuin nämä Beck housut ovat. Löydät Beck housut täältä. 

Topin edusta on silkkiä ja takaosa on viskoosi elastania. Toppi on kevyt, neutraali ja asiallinen niin työ- kuin vapaa-ajan käyttöön. Myymme toppia paljon varsinkin talvisin neuletakkien ja jakkujen alle. Topin kaulus muutamine vekkeineen on pukeva. Topin mittataulukko löytyy täältä, se on suht reilua kokoa.

 

Keskiössä Soffi trikoojakku

Tiedän, että jotkut katselevat kuvia hyvinkin tarkasti. Tarkkasilmäiset huomaavat, että kaulassani on pieniä pisteitä. Nämä pisteet ovat jälkiä pienten kirsikkaluomien, maksaläiskien ja rasvaluomien poistoista. Minulla on sellainen ihotyyppi, että niitä tulee ja taistelen niitä vastaan noin parin vuoden välein. Käyn poistattamassa niitä kätevällä ”cryokynällä” eli ns. jäädytyshoidolla. Hoito ei satu ja ne kuivuvat pois itsestään noin viikon kuluttua. Suosittelen hoitoa, mikäli niitä tulee ja ne haittaavat ulkonäöllisesti. Vaarallisiahan ne eivät ole, mutta mielestäni varsinkin kaulan ja decolten alueella ne ovat epäsiistin näköisiä.

 

Keskiössä Soffi trikoojakku

Vekkari

Muistathan kuinka ihanasti stailasimme keväällä tämän tummansinisen vekkarin? Vekkaria löytyy myös hailakka rosa ja upea kulta. Löydät vekkareiden stailaukset täältä. Itseasiassa minulla olikin Nilia pellavajakku tämän tummansinisen vekkarin kanssa. Katso kuvat täältä. 

Vekkarit ovat naisellisia ja ajattomia, mutta niiden kanssa tulee katsoa tarkasti millaisen yläosan niihin yhdistää. Vekkareissa on paljon kangasta alaosassa joten se vaatii yläosalta linjakkuutta. Yläosa ei saa olla liian iso ja se tulee pukea ainakin vartalon sivusta hameen sisälle. On tärkeää, että lantion kaari saadaan näkyville.

Vekkareista voi yleensä ottaa yhden koon pienemmän kuin normaalisti, koska vyötärönauha joustaa ja kangasta vekkareissa on tarpeeksi

 

Keskiössä Soffi trikoojakku

Näistä kuvista ilmenee, että Soffi trikoojakku käy rentojen farkkujen kuin tyylikkäämmän hameenkin pariksi.

Tuotteet löytyvät liikkeestämme ja Doppshop verkkokaupastamme.

Palvelemme liikkeessä ma-pe 11-18 ja la 11-15.
Verkkokauppamme palvelee 24/7. Vastaamme verkkokauppa tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina. Seurailethan sähköpostiasi, joskus viestimme voi mennä roskapostiisi.

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

4 kommenttia

 1. Terveisiä lomalta? ihana juoda rauhassa aamukaffetta ja lueskella blogia.
  Tunnustan, tiirailen kuvat aina tosi tarkkaan?.
  Mutta tiedätkö, en edes kiinnittänyt huomiota kaulasi pisteisiin ennenkuin mainitsit. Kyllä ne asusteet ja miten asun kannat terästävät katseen ja yritän imeä oppia pukeutumiseen. ?
  Juu, rasvaluomet ovat alkaneet kasvaa myös itselle, ilmeisesti kuuluvat +50 elämään…nekin.

  Jakuista. Jälleen palaan menneisyyteen?. 90-luvulla jakut ja bleiserit kuuluivat arkipukeutumiseeni. Ne olivat vakio käytössä, niin farkkujen kuin suorien housujenkin kanssa. Nykyisin en omaa yhtään bleiseriä tai jakkua. Ne on ne neuletakit ja rotsit, jotka ovat nyt käytössä. Voisin kyllä kuvitella jakunkin päälläni, etenkin farkkujen kanssa.

  Ihana Dream Skinny väri! Ja ihanaa kun on tulossa myös pidemmällä lahkeella. Pitääkin tsekata farkut, nouseeko syksyn hankintalistalle.

  Hyvältä näytti taas kaikki!

  • Hei Maarit ja kiitos kommentistasi 🙂 Oi, kiitos! Nyt nautit:) Jep, nekin kuuluvat tähän tylsään vanhenemiseen, mutta ne saa onneksi pois, jos haluaa. Totta, ennen oli vain jakkuja ja sitten jossain vaiheessa neuletakit syrjäyttivät jakut. Mutta niin minäkin näkisin sinulla jakun ja farkut. Kyllä, elokuussa tulee viimeistään pidempi lahkeisia farkkuja. Kiitos ja ihanaa loman jatkoa, Kata

 2. Upea olit eilen Nilia jakku päällä ja yhtä upea Soffi trikoojakku päällä. Ei uskoisi Soffin olevan trikoota.

  Täällä toinen joka tykkää jakuista, pukee ne päällensä ja töissä yhtä äkkiä huomaakin riisuneensa sen päältään. Toimistomme on monitoimitila, joten etsin sitä milloin mistäkin paikasta. Nyt etätöissä tätä vaaraa ei ole ollut onneksi.Miksiköhän se neuletakki pysyy päällä koko päivän, mutta jakku voi lentää lennossa pois kesken päivän? Hassua…

  Donnie paita on upea. Ihastuin ja miten upeat hihat.

  Dream skinnyt ovat kautta aikojen olleet lemppari farkkuni. Malli, väri ja materiali ovat vaan niin hyvät. Kiva, että tullut uusi pesu/värikin.

  Vekkarit ovat ihania. Itselläni kaneli ja se päällä olen etänä pyörähdellyt jopa taukojumpatkin. Mustikka väri kiinnostaa..

  Wee topit ovat todella hyviä vaatetuksen peruspilareita. Menevät neuletakkien, jakkujen sekä ihan toppinakin. Upea väri tuo keskisininen.

  Kenkiä kurkkasin linkkien takaa, koot menneet ja saa katsoa vain itseään peiliin. Hidas ei saa olla, jos jotain haluaa.

  Super ihana postaus, vinkkejä täynnä, kuvat upeita ja ilo tarttuu kuvien myötä. Kiitos Kata taas jälleen sinulle ihanasta postauksesta ja kuvista kiitos varmaan kuuluu Gabille. Olette kyllä tehopakkauksia.

  • Hei Jaana ja kiitos kun kommentoit:) Kiitos:) Se on totta, jakku lentää tuolin selkämykselle huomattavasti helpommin kuin neuletakki. Mistähän se johtuu….Dream skinnysissä on ihana pesu, varmasti tykkäät tästä pesusta syksyllä. Vekkari on ihana sinulle ja loistavan mallinen. Kaneli vekkari on hieman pidempi kuin tämä tummansininen ja hieman kapeampi malliltaan. Jep, kengät varsinkin lenkkarit rupeavat hupenemaan. Kiitos sinulle ja viikonloppuja, Kata