Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Mekkoviikko 6/7: Oranssi raitamekko

Mekkoviikko 6/7: Oranssi raitamekko

Olette tykänneet aina takkimekoista, mitä olemme teille täällä blogissa esitelleet. Itse en niiden suosiota ihmettele, koska itsekin tykkään niistä. Totean, että ymmärrän tykkäyksenne 🙂 Mutta kun tarkemmin miettii, että mikä piilee niiden suosion takana, niin ne voisivat olla mm.

 • Ajattomuus, ne ovat olleet enemmän tai vähemmän mukana muodissa 60-luvulta lähtien
 • Kätevyys, ne on helppo asustaa moneen menoon, niistä saa monta erilaista asukokonaisuutta
 • Tyylikkyys ja selkeys

Tuleeko mieleesi lisää argumenttejä?

 

Mekkoviikko 6/7: Oranssi raitamekko

Mekkoviikko 6/7: Oranssi raitamekko

Oranssi raitamekko

Raitamekko on hengeltään rento mekko. Siinä on V-kaula-aukko ja löysähköt hihat. Hihoja ei ole istutettu eli olkasaumaa ei ole, joka tekee sen, että mekon kainaloiden kohdalla on tilaa. Mekko kuitenkin kapenee vyötärölle, jossa on kantti ja kantin jälkeen se jatkaa matkaansa suorana ja kapeana alas asti. Jotta mekko ei olisi liian piukea lantion kohdalta, niin mekon edessä vyötärökantin alapuolella on muutama vekki. Vekki antaa tilaa pyöreämmälle lantiolle. Edessä olevat valkoiset napit saa kokonaan auki. Mekossa on vuori.

Oranssia raitamekkoa voi käyttää myös auki ja pukea housut sen alle

 

Mekkoviikko 6/7: Oranssi raitamekko

Vyötäröllä on kantti, jossa kangas on käännetty vaakasuoraan. Se on hauska katseenvangitsija varsinkin jos vyön sitoo taakse.

Jotta mekkoon tuli hieman juhlavampaa fiilistä, niin puin jalkaani söpöt ja mekon henkeen sopivat Hill avokkaat ja laukuksi valitsin oranssin nahkapussukan.

 

Mekkoviikko 6/7: Oranssi raitamekko

Mekkoviikko 6/7: Oranssi raitamekko

Bonell neule

Bonell neule on kiva. Se on juuri sopivan ohut, jotta sitä voi pitää koko kesän. Siinä on hihat, jotka ylettyvät kyynärpäiden kohdalle ja sitten siinä on V-kaula-aukko, joka ei ole liian syvä. Neuleenkaan hihoja ei ole istutettu ja kainaloissa on tilaa eli juuri sen takia tämä Bonell neule on helppo pukea mekkojenkin päälle. Bonell neule kapenee aavistuksen alaspäin ja sen sivuissa on halkiot.

Bonell neuletta löytyy oranssin lisäksi, tummansininen ja kaneli sekä uutena värinä valkoinen. Muut värit löytyvätkin verkkokaupastamme, valkoinen tulee sinne pika pikaa tämän päivän aikana.

Minulla on neuleesta päälläni koko XS. Neule on reiluhkoa kokoa.

 

Mekkoviikko 6/7: Oranssi raitamekko

Koska neuleet ovat selvästi nostaneet muodissa päätään, niin olemme ruvenneet käyttämään niitä neuletakkien asemasta. Tässäkin asussa oranssi V-aukkoinen neule sopii mekon päälle kuin nakutettu. Olisiko jopa niin, että neuleet mekkojen päällä ovat nuorekkaamman näköisiä kuin klassiset neuletakit? No, ainakin ne ovat uuden näköisiä ja uusi kiinnostaa ja piristää aina.

Minulla on jalassani pehmoiset DOT wedget. Ne ovat rennot wedget, ne ovat mokkanahkaa ja niiden väri on tumma beige. Kiilapohjan korkeus on 6 cm.

 

Mekkoviikko 6/7: Oranssi raitamekko

Pieni nahkainen oranssi pussukka on saman poromiehen vaimon valmistama pussukka, kuin meidän roikkuvat nahkakorvakorut. Hän valmisti pyynnöstämme meille oransseja ja vihreitä pussukoita. Pussukoissa on vanhanajan napsulukko ja se on kooltaan vajaa 20 cm x 15 cm.

 

Mekkoviikko 6/7: Oranssi raitamekko

Vyö ja neule sovitetaan yhteen siten, että neuleen helmaa puetaan rusetin puolelta hieman vyön alle. Nyt pysyy vartalon linja esillä ja rusetti ei jää ”klumpuksi” neuleen alle.

 

Mekkoviikko 6/7: Oranssi raitamekko

Olisiko tämä energinen raitamekko ja oranssi neule sinun kesäasusi?

Tuotteet löytyvät liikkeestämme ja Doppshop verkkokaupastamme, toimitamme veloituksetta lähimpään postiin tai postitoimipaikkaan.

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

4 kommenttia

 1. Neule on kiva. Kaapista löytyy jo tummansininen, luulenpa, että valkoinen houkuttelee myös?

  • Hei Kirsi ja kiitos kommentistasi 🙂 Bonell neule on kiva! Siinä on monta hyvää elementtiä ja se on kiva kun se on lyhythihainen ja se käy t-paidan asemasta, mutta on huomattavasti stylempi:) Ja valkoinen toimii aina! Aurinkoista viikonloppua, kata

 2. Tämän aamun pelastaja oli Doppin postauksen oranssi raitamekko, mikä päällä Kata iloisesti hymyillen poseerasi. Kun katsoin ulos, niin maa oli valkoisena. Meinasi itku tulla.

  Manasin, että takatalvi tuli ja vapaapäiväni kasvimaalla saisin unohtaa. Koira oli kyllä innoissaan. Puin päälleni oman Bonell oranssin neuleen ja alkoi jo hymyilyttää. Ihana pirteä neule sai aikaan hymyn huulille. Suljin silmäni ja ajatuksissa miksasin oranssia neuletta vaatekaappini vaatteisiin. Hitto, minulta tosiaan puuttuu mekko mihin tämän pirteän oranssin neuleen yhdistäisin. Lamppu syttyi ja nyt laitan kohta meilin Doppiin.

  Dot wedget, Hill avokkaat ja oranssi pussukka sointuu kesäiseen asuun. Raikas postaus mihin tykästyin todella, todella paljon.

  Nyt tassuttelu lenkille ulos koiran kanssa lumimaisemaan, aamupala ja läppäri laulamaan Doppiin. Pakko tiedustella muutamat yksityiskohdat ennen lopullista päätöstä.

  Iloa ja hymyä päivään takatalvesta huolimatta. Itse tsemppasin itseäni tähän päivään oranssilla neuleella ja ajatuksella: jäätelökin sulaa nopeasti, niin sulaa tuo valkea lumipeitekin pois pian. Hope so…

  • Huomenta Jaana ja kiitos kommentistasi 🙂 Voi kääk, onneksi en nähnyt tuota, lunta siis! Itse nousuin 7.00 ylös sängystä ja juuri rupesi sade lakkaamaan. Mieskin sanoi, että yöllä oli tullut lujaa rakeita, kolisevat peltikattoon. Minä olin nukkunut sikeätä unta, koska edellisen yön taas pompin hereillä..Ihanaa kun tykkäsit raitamekosta! Se on näyttävä ja pirteä ja siinä oli helppo olla. Voisin tosiaan pukea sen alle vaikkapa vaaleat farkut. Kyllä, se lumi sulaa äkkiä pois ja onneksi niin. Sitä tuli nyt ihan väärään aikaan. Mukavaa päivää! Kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.