Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Mekkoviikko 5/7: Drea liivimekko

Mekkoviikko 5/7: Drea liivimekko

Mekkoviikon viides mekko on ihan erilainen kuin tähän mennessä. Ihanaa kun mekkoja on hyvinkin erilaisia, eri mieltymyksille ja eri vartaloille. Minä olen aina rakastanut liivimekkoja, jonka alle voi pukea paitiksen, t-paidan tai poolopaidan. Ne ovat klassisia kaunottaria, mutta viime aikoina niitä on ollut mallistoissa ihan liian vähän.

Drea liivimekolla mennään töihin, kesälomalle ja juhlaan! Mikään ei estä pukemaan mekkoa päällensä myös talvella mustien paksujen sukkahousujen, poolon ja bootsien tai maihareiden kanssa!

 

Mekkoviikko 5/7: Drea liivimekko

Tuleeko sinulle tästä kuvasta mieleen Maija Poppanen? Minulle tulee 🙂

 

Mekkoviikko 5/7: Drea liivimekko

Karla neulejakku rusetilla

Karla neulejakku on kuulunut aina minun suosikkituotteisiin. Rusettihulluna nauhat ovat söpöt ja pidän siitä, kun neulejakun edusta on auki. Näin Karla neulejakku ei peitä liikaa alla olevaa mekkoa tai paitaa. Neulejakussa on hyvä hihanmitta ja muutenkin Karla neulejakku on tyttömäisen sievä. Itselleni Karla neulejakusta tulee mieleen näyttelijätär Audrey Hepburn elokuvasta ”Breakfast at Tiffany´s.

 

Mekkoviikko 5/7: Drea liivimekko

Mekkoviikko 5/7: Drea liivimekko

Drea liivimekko

Drea liivimekko on ohuehkoa 100% puuvillaa. Mekossa on leveät olkaimet, se on suora edestä rinnan päältä,  se on hyvin istuva vyötärön kapeimpaan kohtaan, jonka jälkeen se levenee maltillisesti alaspäin kohti nilkkoja. Mekon sivuissa on taskut. Vyötäröllä on pienen pientä rypytystä. Minulla on mekosta päälläni koko 34.

Jos pitäisin mekkoa suurimmaksi osaksi yksistään eli en pukisi sen alle löysähköä paitaa niin lyhentäisin olkaimia noin 2 cm. Tällöin ”extra iho” jäisi kainalon kohdalta mekon alle, mikä näyttäisi kauniimmalta. Mutta jos mekon alla haluaa käyttää vaikkapa tuota valkoista pellavapaitaa, ei kainalon kohta voi tulla liian ylös, koska silloin se tekee vekin taas paidan kainaloon. Hmm…täytyy miettiä lyhennänkö vai enkö oman mekkoni olkaimia. Luultavasti en, koska silloin kun haluan pitää mekkoa yksistään, piut paut välitän ”extra ihostani”.

 

Mekkoviikko 5/7: Drea liivimekko

Liivimekon alle voi pukea t-paidan, kaulauspaidan tai ohkaisen poolon. Poolo jätetään syksyyn ja talveen, mutta pellavapaitis puetaan mekon alle näin keväällä ja kesällä sekä arkena. Pellavapaitis on mekon henkeen sopiva materiaali, se on tarpeeksi rento. Puin myös mustan leveän punosvyön vyötärökantin päälle, koska erilaisilla vöillä mekkoa on helppo asustaa. Jalkaani puin mustat tennarit, joissa on loistavan väriset ruutunauhat. Ne tuovat asuun pirteyttä. Tennareiden mukana tulee myös yksiväriset mustat nauhat.

 

Mekkoviikko 5/7: Drea liivimekko

Drea mekon selkäosassa on kuminauha rypytys, joka joustaa, kun mekon pukee päällensä. Mekossa ei ole vetoketjua eli se pujotetaan päälle joko ylä- tai alakautta. Koitin kummatkin tavat ja itse sain sen päälleni kumpaakin kautta. Mutta jos vartalo on A-linjainen niin mekko tulee pujottaa yläkautta päälle. Kuminauhat eivät jousta niin paljoa, että sen saisi silloin lantion yli vedettyä. Jos taas on rintavampi mutta kapea lanteinen, niin mekko tulee pujottaa alakautta päälle. Muuten se ei mene päälle vaan tyssää rintoihin kiinni.

 

Mekkoviikko 5/7: Drea liivimekko

Mekkoviikko 5/7: Drea liivimekko

Yrjönkatu ja kuvaukset

Mietit ehkä, että olen ”hullu nainen” kun hyppelehdin +7 asteessa hihattomassa mekossa, mutta lupaan että tämä hyppely ei tuntunut missään. Viiden ja puolen vuoden aikana olen rämpinyt 9 cm korkkareilla lumessa nilkkoja myöten, sormet ovat olleet niin jäässä että kameran napin painaminen on tuottanut vaikeuksia saatikka luonnollisesti hymyileminen. Olen palellut niin, että sauna on ollut ainut paikka kun kroppa on lämmennyt kuvauksien jälkeen. Olen vaihtanut satoja kertoja vaatteita auton takapenkillä keskellä talvea -10-20 asteen pakkasessa. Olen seisonut sisävaatteissa kuvattavana ulkona kovassa tuulessa, vesisateessa ja pakkasessa. Olen saanut osakseni ison määrän tuijottelua ja kommentteja. Nykyään tuijottelut eivät minua pahemmin hetkauta, kun kuvat pitää ottaa niin silloin ne otetaan, tapahtui mitä tahansa.

Viimeiset seitsemän viikkoa, kun Yrjönkadulla liikkeemme edessä on ollut ainoastaan minä ja Gabi sekä vastapäätä meitä noin 30 rakennusmiestä, niin hymyni ei ole ollut niin herkässä. Sen verran tuijottelua, vihellyksiä ja luultavasti kommentteja (emme ymmärrä heidän kieltä) olemme saaneet osaksemme, että olemme joutuneet ensin katsomaan, että voimme mennä ulos kadulle kuvaamaan,  jotta saamme tehdä sen rauhassa. Tämä on tuonut korona-aikana kuvauksiimme pientä epämukavuutta. Joten olemme iloisia kun Yrjönkadullamme taas näkyy muitakin ihmisiä kuin vain me ja raksamiehet 🙂

 

Mekkoviikko 5/7: Drea liivimekko

Olisko tämä sinun Maija Poppanen asu kesäksi? Minun on!

Tuotteet löytyvät Doppshop verkkokaupastamme ja toimitamme veloituksetta lähimpään postiin tai postitoimipaikkaan. Ja tästä päivästä alkaen liikkeemme on taas auki ma-pe klo 12-17 ja la klo 11-15. Tervetuloa!

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

2 kommenttia

 1. Wau mikä filmitähti keikistelee tämän päivän postauksessa ja mikä mekko! Mekko on musta, pelkistetty, mutta niin tyylikäs. Minulle tulee myös balettitansija mieleen tästä mekosta.Johtuuko se mekon mallista vai mistä? Ihana mekko!

  Kätevää, että mekon alle voi pukea puseron ja näin voi mekkoa käyttää vaikka ympäri vuoden. Vyö vyötäröllä tai ei, kaikki käy. Erilaisia kenkiäkin voi yhdistellä tähän mekkoon ja se mukautuu mihin vain.

  Karla neulejakku rusetilla on klassikko ja kaunis kuin koru. Todella kaunis ja mekko näyttää taas toiselta.

  Huoh, vieläkö Doppin lähellä on raksamiehiä? Kun vielä joku aika sitten meidän toimisto sijaitsi siinä Doppin lähistöllä, niin hermoni oli samoin koetuksella kuten Katallakin moisten miesten takia. Kiitin onneani, että en ymmärtänyt heidän kieltään, kun huutelivat. Kerran kiukkuisena vastasin nenä honotuksella, että Tsuut Zuppuush! Työkaverini kysyi, mitä sanoin heille. Vastasin: Suut suppuun omalla leikkikielellä. Raksaukotkin vaikeni, mutta me revettiin nauruun.

  Jaksamisia kuvauksiin ja napsitut fotot ovat kyllä todella hyviä. Voin vain kuvitella, että mitä kaikkea kuvauksissa sattuu ja tapahtuu. Kulissien takana siis…

  • Hei Jaana ja kiitos kommentistasi 🙂 Oi ihanaa, että mieleesi tuli ballerina! Itseasiassa minullekin tuli nyt, kun tuon kerrot. Se on varmasti mekon helmaosa joka tekee sen. Juu, kyllähän niitä rakennusmiehiä sielä on, mutta onneksi muitakin ihmisiä ja päivä päivältä enemmän. Kiitos kun tykkäät kuvista, Gabi hoitaa kuvaukset nykyään 99%, mutta välillä saa mieheni toimittaa sitä virkaa, mutta nykyään harvemmin kuin ennen. Tapaankin sanoa, että tämä on family business eli kaikki tekevät kaikkea:) Mukavaa loppu viikkoa, huomenna on jo perjantai 🙂 kata