Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Culottes housut vapaa-aikaan, töihin ja juhlaan

Vilauttelimme Instagramin Live lähetyksessämme Culottes housuja. Moni laittoikin niistä kysymyksiä, joten päätimme tehdä niistä postauksen, jossa näkee kunnolla millaiset ne ovat.

Stailasimme kolmet eriväriset culottes housut kolmeen eri menoon.

 • Tummansiniset vapaa-aikaan
 • Kamelit töihin
 • Mustat juhlaan

 

Culottes housut vapaa-aikaan, töihin ja juhlaan

Ektra takki

Ektra takki on kevyt ja helppo takki ”vain heittää päälle”, kuten minulla on tapana sanoa. Itse aina heitän takin päälleni, laitan nahkahanskat käteen ja hyppään autoon. Itselleni on tärkeää, että takki on siisti mutta mahdollisimman rento. En koskaan laita takissa olevaa vyötä soljella kiinni, vaan sidon sen solmulle, jos takissani on vyö. Tämä ehkä kuvastaa sitä, mitä itse hyvältä takilta haen. Arvostan myös isoja ja syviä taskuja, joihin mahtuu hanskat, avaimet, nenäliina ja koiran kakkapussit. Vetoketjun on myös toimittava moitteettomasti silloin kun haluan laittaa takin kiinni. Vuori ei saa jäädä vetoketjun väliin ja varsinkin jos takissa on tuplaketju, niin sen on toimittava moitteettomasti.

Tämä Ektra takki on kaikkea äsken kuvaamiani asioita. Koosta kerron sen verran, että takki on reilua kokoa. Minulla on päälläni koko 36 ja hieman se tuntui lainatakilta, sen verran tilava se oli. Takin mittataulukko löytyy täältä.

Meillä on tulossa teille tähän liittyvä haaste Pääsiäisenä, joten pysyttehän kuulolla:)

 

Belle neuletakki

Belle neuletakki on 100% pellavaa. Neuletakki on reiluhkon mallinen, hieman oversize tyyppinen. Tummansinisessä neuletakissa on kauniit konjakin väriset napit. Neuletakki on kaunis myös mekkojen päällä. Tummansinisen lisäksi neuletakkia löytyy luonnonvalkoisena täältä.

Voit yhdistää eri kuoseja keskenään, kunhan värit sointuvat yhteen. Tuubi silkkihuivi € 44,00.

Culottes housut vapaa-aikaan, töihin ja juhlaan

Culottes housut

Culottes housuja on muutaman viime vuoden aikana ollut joka mallistossa. Välillä ne ovat olleet todella leveitä ja välillä hieman kapeampia. Nyt minulla on päälläni kaikista kapeimmat culottes housut, jotka meidän mallistossa on koskaan ollut. Culottes housuiksi kutsutaan housuja, jotka ovat vajaa mittaisia ja leveitä. Culottes housut jakavat mielipiteitä puoleen sekä vastaan. Jotkut pitävät niistä ja joidenkin mielestä niissä jalat näyttävät entistä lyhkäisemmiltä.

Nämä kapeimmat culottes housut ovat minusta pukevimmat culottes housut ikinä, koska näissä ei näytä leveältä ja lyhkäiseltä

 

Culottes housut vapaa-aikaan, töihin ja juhlaan

Kirjainpaita

Kirjainpaita on säpäkkä. Tummansininen ja valkoinen ovat puhuttelevia värejä keskenään. Paidassa on pyöreä kaula-aukko ja edessä on muutama nappi. Paita on malliltaan leveä ja hihat on laskettu olkapäiden alle. Malliltaan se on suora ja ylettyy lantiolle. Minulla on paidasta päälläni koko 36. paidan mittataulukko löytyy täältä.

Kirjainpaita toimii myös valkoisten housujen kanssa. Jos paidan pukee kapeiden Dream Chic farkkujen kanssa, niin silloin sen voi jättää roikkumaan housujen päälle, mutta culottes housujen kanssa on paitaa laitettava housun sisälle

 

Culottes housut vapaa-aikaan, töihin ja juhlaan

Culottes housut vapaa-aikaan, töihin ja juhlaan

Rhyel paita

Rhyel paidassa on kaunis yläosa. Suljin kaikki napit kiinni, jotta rypytykset tulevat esille. Kauluksessa on muutama ohut kuminauha kuja, jotka saavat aikaiseksi etuosan vekit. Toki ylänappia voi pitää auki ja silloinhan se näyttääkin rennommalta kuin nyt. Hihat ovat maltillisesti pussimaiset ja muuten paita on malliltaan suora ja ylettyy lantiolle. Paita on ohutta materiaalia, joten se on helppo pukea hameiden ja housujen sisälle.

Minulla on päälläni paidasta koko 34.

 

Culottes housut vapaa-aikaan, töihin ja juhlaan

Culottes housut

Culottes housujen kanssa ei voi pukea millaista yläosaa tahansa. Niiden kanssa tulee pukea yläosa, jonka saa laitettua ainakin osittain housun sisälle, kuten sinisessä asukokonaisuudessa. Vinkkinä annan sen, että kun laitat paitaa housun sisälle, niin laita sitä myös sisälle hieman sivumpaa, ei vain edestä, jotta lantion kaari tulee esille. Tällä pienellä tempulla saat jalkoihisi enemmän mittaa ja vartalosi näyttää sievemmältä.

Toinen vaihtoehto on pukea yläosa kokonaan housujen sisälle. Jotkut arastelevat edelleen tätä tapaa, mutta jos sinulla on hyvin istuvat housut ja varsinkin tällaiset löysähköt housut, niin suosittelen kokeilemaan tätä temppua. Tiukoissa housuissa voidaan kokea, että massukka ja vartalon keskikohta tulee liikaa esille. Mutta näissä, jossa housut ovat hieman löysemmät massukka ei saa mitään huomiota.

 

Culottes housut vapaa-aikaan, töihin ja juhlaan

Bodil neuletakki

Olen aina pitänyt tärkeänä, että mallistoistamme löytyy klassisia tuotteita. Yksi niistä on lantiolle ylettyvä O-kaula-aukkoinen perus neuletakki napeilla. Rita neuletakki mustana ja tummansinisenä on juuri sellainen ja täksi kesäksi saimme uuden Bodil neuletakin. Bodilia löytyy tämän luonnonvalkoisen lisäksi vaaleansininen, jossa on erittäin onnistunut sävy. Löydät sen täältä.

Perus neuletakki on samanlainen tuote kuin mustat housut. Välillä ne voivat tuntua tylsimmiltä vaatteilta, mutta aina niihin jossain vaiheessa palaa.

Bodil neuletakki on pehmoinen, koska se on puuvillaa jossa on ripaus kashmiriä.

 

Culottes housut vapaa-aikaan, töihin ja juhlaan

Royal paita

Royal rusettipaita on kaunis ja tyylikäs. Paidan hihoissa on pieni vekki, joka tekee sen, että hihat ovat hieman pussimaiset ja kuohkeat. Royal paita on loistava paita yksistään, mutta se soveltuu kauniisti kaikkien alle.

Royal paita on myös helppohoitoinen, sitä ei tarvitse silittää. Mikähän siinä on, kun silittäminen on nykyään niin vaivalloista? 

Jos pidät suklaan ruskeasta väristä, niin Royal paitaa löytyy myös siinä värissä. Löydät sen täältä.

 

Culottes housut vapaa-aikaan, töihin ja juhlaan

Culottes housut

Culottes housut ovat reilua kokoa. Näistä ei voi ottaa omaa kokoa, koska ne eivät pysy päällä. Sanon näin, jotta otat tämän koko asian tosissasi. Suurin osa verkkokauppa asiakkaista noudattaa ohjeitani, kun sanon että joku tuote on reilu eli he uskaltavat ottaa tuotteesta yhden koon pienemmän kuin normaalisti. Mutta kaikki eivät kuitenkaan usko, vaan toteavatkin sitten tuotteen saavuttua, että ”kyllähän siellä luki, että tästä pitää ottaa pienempi koko kuin normaalisti, mutta en uskonut”. Olemme laittaneet verkkokauppaamme jokaisen tuotteen kohdalle mitat ainakin yleisimmästä koosta eli koosta 38/M. Siihen mittaan kun paidoissa lisää tai vähentää noin 4 cm ympäryksestä saa seuraavan koon joko ylös- tai alaspäin. Ja me mittaamme ihan kaikki tuotteet mitä haluatte, koska pyrimme aina ensimmäisellä kerralla saamaan koot nappiin, ettei niitä tarvitsisi vaihdella.

Joten, minulla on culottes housuista päälläni koko 32. Voit verrata culottes housujen kokoa Dream farkkuihin, jos sinulla on sellaiset. Muutoin ota culottes housuista yksi koko pienempi kuin normaalisti. Culottes housujen kokotaulukko löytyy verkkokaupastamme.

Culottes housuissa on sivutaskut ja pienet viirutaskut takana. Edessä vyötärönauha on sileä ja takana on kuminauha, joten housut vain vetäistään jalkaan.

 

Culottes housut vapaa-aikaan, töihin ja juhlaan

Sinisellä asulla ajattelin lähteä viettämään vapaa-aikaa, kamelilla asulla menen töihin ja tällä mustalla asulla lähden viettämään iltaa.

Kun miettii tummansinisiä culottes housuja, niin niihin sopii myös kamelin ja mustan culottes housujen yläosat. Kamelin värisiin culottes housuihin sopii valkoinen Royal paita ja sinivalkoinen kirjainpaita, mutta sitten tulee jalkaan pukea tummansiniset Great tennarit valkoisella pohjalla. Mustiin culottes housuihin sopii kamelin culottes housujen luonnonvalkoiset yläosat, mutta kirjainpaitaa en niihin ensimmäisenä vaihtoehtona pukisi.

 

Kerroin alussa, että nämä ovat kapeimmat culottes housut ikinä. Näitte kaikissa asuissa erilaiset kengät. Ensimmäisessä asussa minulla oli tennarit, toisessa asussa noin 6.5 cm tolppakorot ja viimeisessä asussa 9 cm piikkikorot. Jos minulta kysytään, niin 9 cm korot tuntuivat omimmilta näiden housujen kanssa. Mutta yhtään pahana en pitänyt myöskään tennareita, tolppakoroista puhumattakaan. Ja tähän kaikkeen vaikutti juuri se, että lahkeet ovat maltillisen leveät.

Itselleni ei tullut leveää ja lyhyttä vaikutelmaa näistä housuista vaan minun makuuni juuri nämä culottes housut olivat ns. ”täydelliset culottes housut” eli jatkoon!

 

Culottes housut vapaa-aikaan, töihin ja juhlaan

Vega nahkajakku

Vega nahkajakku on kaikkea sitä, mitä itse nahkajakussa arvostan. Väri on ajaton, se on ns. luun värinen.  Malli on ajaton, se on klassinen jakkumalli. Se on pehmoinen ja miellyttävä päällä. Jakku on ikuisuustuote, jonka voi yhdistää mihin vaan niin mallinsa kuin värinsäkin puolesta.

 

Culottes housut vapaa-aikaan, töihin ja juhlaan

Pääsevätkö culottes housut sinun vaatekaappiisi?

Tuotteet löytyvät Doppshop verkkokaupastamme, toimitamme veloituksetta.

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

12 kommenttia

 1. Hei! Sininen Culotte-housu koossa 38 näyttäisi olevan jo loppu. Onko sitä saatavilla myöhemmin lisää? Pelkään että koko 36 on liian pieni. Ihanat housut!☀️

  • Hei Kirsi ja kiitos kommentistasi:) Ihanaa kun tykkäsit. Tein lisätilauksen ja nähtäväksi jää, saammeko lisää. Jos haluat sellaiset, niin laita meiliä shop@dopp.fi niin varaamme koon 38 sinulle kun/jos ne saapuvat ja laitamme viestiä. Mukavaa iltaa, Kata

 2. Voiko paremmin aamu alkaa kuin lukemalla minun omaa ” Hesariani'( lue Doppin blogipostausta).

  Mikä ihana postaus! Päiväni pelastus! Ensin vain lepuutin unisia silmiäni kuvissa, huokailin, kelasin kuvia edes ja takaisin. Luin hitaasti Katan kirjoittamaa sujuvaa tekstiä, mainioita ohjeita ja valaisevia vinkkejä. Huokasin, että on siinä Doppwoman, oikea täyskymppi.

  Culottes-housut kolmessa eri värissä olivat mageat. Pukivat hyvin siroa Kataa ja oikeat yläosat sekä erilaiset kengät saivat kuvat elämään ja tunnelman muuttumaan.

  Ektra takki, neuletakki, kirjainpaita ja huivi Culettes-housujen kanssa pirteä ja huoleton yhdistelmä. Ne siniset tossut nappi yhdistelmä tähän kokonaisuuteen.

  Rhyel-paita, Bodil-neuletakki ja Culottesit kamelina saivat Chanel 5 tuoksun nenääni. Oikein säikähdin! Tuoksua blogista? Ei sentään, mutta elegantin klassinen kuva sai sen aikaan. Oikea Vogue otos ja Katan hymy, tyrmäävän upeat aurinkolasit sekä kengät Wau!. Mitkä klassiko kengät Katalla jalassa?

  Rusetteja vierastan, mutta rusettiviirus taisi iskeä minuun?Royal-paidan pyöhkeät hihat ja rusetti sai pääni sekaisin. Hetken harkinta, meili Katalle, nopea vastaus häneltä ja nyt pohdintaa kotona Katan hyvien vinkkejen ja ohjeiden kera.

  Jee, miten upeaa palvelua vielä sunnuntaina Katalta. Sain mieheltäni läksytyksen, kun hän huomasi minun meilini Katalle. Niin aikaisin, yrittäjän vapaapäivänä ja minkä asian takia häiritsit Kataa. Olisi kuulemma itse pitänyt tajuta tehneensä kaikki kolme mokaa ja itse kuulemma pitää tietää mitä haluaa ostaa. Voi ne miehet!

  Me naiset olemme erilaisia. Tarvitsemme hiukan apua, kun miehet vaateostoksilla toimiessaan itsenäisesti aiheuttavat ostoksillaan harmaita hiuksia meille naisille. Täyshuteja tulee ja mehän niitä sitten hoitelemme…

  Nahkajakku on ikuiseen käyttöön tarkoitettu tuote samoin kuin Helmi clutch. Särmää ja herkkyytä täynnä olevia tuotteita.

  Nyt sulattelen postausta, mietin yhtä sun toista, mutta Culottes housut minulla. Miksei? Yksi ytäväni kiljaisi: NO, näyttäisin kuulemma Mikki Hiireltä. Toinen ystäväni hiljeni, vastasi: Why not. Tyttäreni hymähti: Olisit aika DOPP, tarkoitti kuulemma DOPP TOP! Mieheni murahti:Ei mustia vaan klassiset tummansiniset ja anoppini visersi: Oh, miten kaunis väri ja peukut kamelille. Huuli pyöreänä raadin kommenteista, sulattelen ja huokaan: Olipahan taas 10+ postaus Katalta.
  ISO KIITOS KATA!

  Kiitos, että jaksat ja pysy terveenä samoin kuin läheisesi.

  • Hei Jaana ja kiitos kommentistasi 🙂 Oih, mahtavaa kuulla, että postaus oli mieluisa! Olet tarkka, kengät jäi kuvaamatta mutta kuvaamme ne pikaisesti ja laitamme verkkokauppaan. Ne ovat Höglin tolppakorkoiset avokkaat. Hah, hah meiliä saa aina laittaa! Aamuisin juon ainakin tunnin kaffia ja vastailen tekstiviesteihin, meileihin ja kommenteihin, silloin aamu alkaa aina hyvin! Mieheni otti juuri tänä aamuna kuvan meidän perhe Whatsappiin kun tukka pystyssä, yökkärit päällä, Maaritin kutomat villasukat jalassa ja Valora vieressä vastailin viesteihinne. En muista mitä hän kirjoitti siihen, mutta tyyliin ”Näin meillä sunnuntai aamuisin” ja perään itkunauru hymiö 🙂 Hän onneksi ymmärtää ja kannustaa, eihän tästä muuten mitään tulisi. Lusikat olisi muuten mennyt jakoon jo aikoja sitten. Sovitellaan culottes housuja kun saadaan elämä palautumaan ennalleen ja ovet liikkeeseen taas auki. Kiitos, taas jaksaa miettiä uusia Pääsiäispostauksia tällaisen kommentin jälkeen! Aurinkoista viikkoa, Kata

 3. Oi miten hyvin beige kokonaisuus sopii sinulle! Noi piparkakku aurinkolasit kruunaa asun! Todella tyylikäs kokonaisuus! ???
  Itsellä ei ole koskaan ollut culottes housuja ja jotenkin tuntuu, että ne eivät minulle edes sopisi, ajatus ainakin tuntuu vieraalle?. Mutta rusettipaidat! Me like!
  Nyt ulkoilemaan ja haukkaamaan happea! Söin illalla hyväskää ( tää on niin ihana sana ?) suklaata, niin nyt täytyy lähteä niitä kuluttamaan. Ihanaa sunnuntaita!☀️

  • Hei Maarit ja kiitos kommentistasi 🙂 Voi kiitos! Sovita culottes housuja, kun tulet käymään eli sitten kun tämä kaikki on ohi, toivottavasti pian! Hah, hah hyväskä sana on siis tarttunut sinuun! Eihän huono sana, kertoo kyllä asian selvästi mitä on syönyt kun on syönyt hyväskää 🙂 Aurinkoista viikkoa, Kata

 4. No voi apua, miten upeita asukokonaisuuksia… mietin noita culottes -housuja, enkä osaa päättää, minkä väriset haluan…

  • Hei Eilamari ja kiitos kommentistasi 🙂 Ihanaa kun asut ovat mieluisia:) Täällä sama juttu, haluan tuollaiset myös, mutta väri on vaikea…kaikki ovat hyviä. Aurinkoista viikkoa toivottaen, Kata

 5. Oi että, mikä ihana vaatekattaus jälleen! Culottehousut ovat ihanat, helpot ja tyylikkäät. Ja miten kauniit, tyylikkäät yläosat ja kengät olet yhdistänytkään! Tummansininen on tosi hyvä väri! Kiitos jälleen❣

  • Hei Kirsi ja kiitos kommentistasi 🙂 Ihanaa kun tykkäsit asuista! Tummansininen on aina tyylikäs, ympäri vuoden. Kiitos kun seuraat ja kommentoit ja aurinkoista sunnuntaita, Kata

 6. Oi, aivan ihanat housut! Mikä on niiden pituus vai luinko huolimattomasti??

  • Hei Tuula ja kiitos kommentistasi 🙂 Ihanaa kun tykkäät! Et lukenut, se puuttui sieltä eli sisäsauman pituus on noin 62 cm. Lisään sen verkkokauppaan, kiitos kun mainitsit asiasta:) Aurinkoista sunnuntaita, Kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.