Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Vekkareiden stailaus Katan ja Gabin tyyliin

Vekkareiden stailaus Katan ja Gabin tyyliin

Stailasimme Gabin kanssa kaksi samanlaista vekkaria kahdessa eri värissä. Gabi valitsi lämpöisen kanelin sävyisen vekkarin ja minä valitsin viileän teräksisen, vaaleanharmaan värisen vekkarin. Stailasimme molemmat vekkarit arkeen ja juhlavampaan menoon.

Vekkareissa on napakat vekit, ne pysyvät kuosissaan. Kangas tuntuu ihanan tukevalta ja jämäkältä, olematta kuitenkaan raskas

 

Vekkareiden stailaus Katan ja Gabin tyyliin

Gabin arkiasu

Eikö olekin ihanan näköinen asu, kun paita ja hame ovat samaa sävyä? 

Paita on helppo holkkihihoilla ja kauniilla ja kapealla v-kaula-aukolla. Malliltaan paita on suora ja se on loistava vielä tähän aikaan vuodesta kaikkien alle. Mutta kesällä se käy myös työpaitana, koska hihat putoavat olkapäiden alle. Paita on helppohoitoinen pese ja pidä, silittää ei tarvitse.

Ihanan muhkea laukku ja valkoiset tennarit tekevät lookista nuorekkaan ja ajan hengessä olevan asukokonaisuuden.

 

Neuletakki on luonnossa valkoisempi kuin näissä kuvissa!

 

Vekkareiden stailaus Katan ja Gabin tyyliin

Gabi puki paidan päälle lyhyen neuletakin, se ylettyy juuri vyötärön alapuolelle. Neuletakissa on kaksi nappia, jotka Gabi laittoi edestä kiinni. Tällainen lyhyt neuletakki sopii loistavasti nimenomaan mekkojen ja hameiden kanssa. Useat hameet ovat alaspäin leveneviä sekä pidempiä, ne ylettyvät pohkeiden alle. Kun helma levenee alaspäin ja nainen on alle 170 cm pitkä, näyttää pitkä neuletakki kantajalleen useinmiten liian raskaalta, varsinkin keväällä ja kesällä. Talvella asia on erikseen, silloin kylmällä ja pimeällä säällä haluaa kietoutua pidempiin neuletakkeihin.

Valkoinen neuletakki sopii kaikkeen! Siihen ei tarvitse liikaa miettiä sopivaa asukokonaisuutta.

 

Vyöt

Vyöt ovat taas nousemassa muotiin! Nyt puetaan leveä vyö vartalon kapeimpaan kohtaan, ihan kuin 80-luvulla. Huomaatteko kuinka hyvältä asu näyttää vaikka vyön puki lyhyen neuletakin päälle? Usein mietitään, että vyö puetaan pidemmän neuletakin päälle, mutta tämähän näyttää ihanalta!

 • Ruskea punottu vyö € 29,00

Mieti seuraavanlaista asua: Jätät neuletakin pois. Laitat Rinda topin vekkarin sisälle ja vedät sitä hieman pussimaisesti vyötärönauhan yli. Puet jalkaan mustat juhlavat korkkarit/sandaalit. Otat harteillesi mustan elegantin huivin, käteesi mustan pienen laukun ja ilta-asusi on valmis.

 

Vekkareiden stailaus Katan ja Gabin tyyliin

Katan arkiasu

Minäkin halusin vyön kun Gabilla oli! Eikö se mene niin, että kun näkee jotain kivaa toisen päällä, on se itsekin pakko saada!

Minun yläosani on klassisempi ja pidempi. Puin 100% merinovilla neuleen alle valkoisen fyrrykauluspaidan. Merinovilla neule on pehmoinen ja ajaton. Malliltaan se on ”normaalin” mallinen. Tarkoitan tällä sitä, että se on kapeahko ja ylettyy lantiolle. Se ei ole iso oversize mallinen, kuten nyt niin moni neule on.

Vyön voi pukea vartalon kapeimpaan kohtaan tai lantiolle, jos vartalo on malliltaan suorahko. Muista nostaa yläosaa hieman pussille vyön päälle. 

 

Valkoisen fyrrykauluspaidan kaulus tulee täydellisesti esille neuleen kaula-aukon alta. Se antaa neuleelle pukevuutta, kun vielä valkoisen paidan rannekkeet muistaa vetäistä neuleen hihojen alta näkyville.

 

Vekkareiden stailaus Katan ja Gabin tyyliin

Musta nahkatakki oli pakko saada tähän asukokonaisuuteen. Pehmoinen villa, kylmähkön sävyinen satiini hame ja musta nahka muodostavat kombon, joka vangitsee katseen. Tämänkin asun kruunaa mustat lenkkarit.

Tämä asu on trendikkään aikuisen naisen asu, joka haluaa asuunsa pehmoisuutta ja ripauksen rokkia, jotta asussa säilyy asennetta!

Yhden asia haluan teroittaa! Laittakaa naiset rohkeasti tennarit jalkaan mekkojen ja hameiden kanssa. Kuulen usein, että tennarit näyttävät jalassani mekon kanssa niin kivalta ja ennenkaikkea mukavilta, mutta itse ei uskalleta!

 

Vekkareiden stailaus Katan ja Gabin tyyliin

Gabin juhla-asu

Tämä juhla-asu toimii arkeen tennareilla ja juhlavampaan menoon korkkareilla. Pelkillä kenkien vaihdolla, saa kaksi erihenkistä asua.

Sen olen vuosien aikana huomannut, että naiset satsaavat enemmän kenkiinsä. Ennen pidettiin yksiä nilkkureita läpi talven, mutta nyt kaapista löytyy konjakit nilkkurit, mustat nilkkurit jne. Samoin tennareita voi löytyä useammat eri väreissä. Tämä on hieno asia, koska kengät ovat pukeutumisessa todella tärkeässä roolissa. Muistathan, että pelkällä kengällä voit vaikuttaa siihen, onko lookkisi juhlava vai arkinen ja onko se ajan hengessä vai aikansa elänyt.

 

Kun tutkit paitaa, niin sieltä pilkahtaa esiin yllättävä väri, nimittäin punainen. Ihan heti ei tulisi mieleen, että kaneliin voi yhdistää klassista punaista. 

Kukkatoppi nauhalla on hihaton. Kaulusta koristavat nauhat, jotka voi solmia rusetille.
Zella jakku on hyvän mallinen jakku. Se soveltuu malliltaan eri vartalotyypeille. Jakku ei ole helpoin hankinta, koska jakun istuvuus tulee olla kunnossa. Jakun tulee istua harteista, rinnan kohdalta ja sitten mietitään saako jakun kiinni ja puristaako se käsivarsista. Useasti pähkäillään, että onko jakku saatava kiinni. Jos jakun saa vyötäröltä kiinni, niin se voi pahimmassa tapauksessa jättää tyhjän kaistaleen selkään sekä eteen kainaloiden sivuille. Jos jakkua ei saa kiinni, niin näyttääkö se liian pieneltä keskikohdasta ja aukeaako se liikaa edestä. Jakkuja pitää vain sovitella ja löytää omalle vartalolle sopivin malli.

 

Vekkareiden stailaus Katan ja Gabin tyyliin

Juhlavampaan menoon Gabi puki jalkaansa punaiset Holly korkkarit. Punainen huulipuna, korkkarit ja punaiset kuviot paidassa ovat loistavia katseenvangitsijoita.

Rennompaan menoon Gabi voi pukea ylläolevan Marin neuletakin kukkatopin päälle. Ja vastaavasti Rinda paita sopii Zella jakun alle. Kun asujen värit noudattavat suht samaa linjaa, on helppo vaihdella yläosia eri tilaisuuksiin. Kuten olen sanonut ja sanon edelleen: Osta kokonaisuuksia, älä ostele vaatteita sieltä täältä ilman enempää miettimättä. Kokonaisuuksissa sinulla on aina jotain päälle pantavaa, tällöin asukriisit ovat historiaa!

 

Meiltä löytyy Zella jakkua tämän kanelin lisäksi kylmä vaaleansininen, kirkkaansininen, tummansininen ja musta. Jakkuun löytyy myös housut.

Kaikki Gabin asut ovat kokoa S tai 36. Kokojen mittoja löytyy verkkokaupastamme.

Ps. Kirkkaansininen jakkupuku löytyy tästä postauksesta.

 

Vekkareiden stailaus Katan ja Gabin tyyliin

Katan juhla-asu

Kylmänhohtoiseen vekkariin tulee pukea vahvaa ja kylmää väriä. Takuuvarmat värit vekkarin kanssa ovat vitivalkoinen ja sysimusta. Näillä väreillä asukokonaisuus ei mene pieleen. Valkoinen kietaisupaita on minun luottopaitani. Voin pukea sen vaikkapa silmät kiinni mihin alaosaan tahansa.

 

Kasya vekkari

Kuten alussa mainitsin, vekkari on jämäkkää vekkiä, joka pysyy kuosissaan eikä rypisty. Vekkarissa on kuminauhakuja vyötäröllä ja kaksi nauhaa. Vekkari siis pujotetaan alakautta päälle. Vekkarin vyötärö venyy kuminauhansa ansiosta, mutta se ei veny äärettömyyksiin. Mittasimme kaikki vekkarit eli verkkokaupastamme löytyy hameen mitat. Pidän hameesta, koska tämä vekkari on malliltaan kapea. Jotkut vekkarit ovat leveitä ja leventäviä vekkareita, mitä tämä ei ole. Minulla on päälläni hameesta koko 34 ja Gabilla on koko 36. Vekkareiden pituuseron huomaa katsoessa kuvia, minähän olen 163 cm ja Gabi 170 cm pitkä.

 

Vekkareiden stailaus Katan ja Gabin tyyliin

Kun kaula on paljas, niin silloin näyttävät korvakorut ovat upeat. Mikähän siinä on, että keväisin hullaannun isoista korvakoruista ja talvisin pidän itselleni tyypillisiä helmikorvakoruja?

 

Kaikki postauksen tuotteet löytyvät liikkeestämme ja Doppshop verkkokaupastamme.
Verkkokaupastamme löytyy myös tuotteiden mittataulukot.

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

4 kommenttia

 1. Upeat kokonaisuudet. Mikä malli on Katalla mustissa lenkkareissa? Löytyykö verkkokaupasta?

  • Hei Ritu ja kiitos kommentistasi 🙂 Kaikki minun Höglin lenkkarini ovat jo loppu, valitettavasti. Mukavaa viikkoa, Kata

 2. Wau, ei nyt on pakko saada vekkari. Viime syksyn sitä hauduttelen ja nyt tuntuu siltä, että ”kanelipulla” vekkari vei sydämeni.

  Gabin asu on niin täydellinen kokonaisuus. Neuletakki, paita, hame, laukku ja valkoiset tennarit. Wau!
  Toivon, että tennari kokoani tulee lisää.
  Gabin juhlasettikin on upea ja siinäkään ei häiritse minua se rusetti. Ripaus punausta on yllättävän tehokas piristysruiske.

  Katan asu on klassisen viileän lumikuningattaren asu. Neule pehmentää ja musta nahkarotsi tuo siihen rokkia ja särmää.

  Olisinko rento kanelipulla, joka juhlaan muuttuu ripauksella punaisella piinkovaksi tyyliladyksi?
  Vai olisinko viileä lumikuningatar, joka iltaisin heittää nahkarotsin päälleen saaden asuun rokkia ja särmää?

  Olen niin myyty asuihin, että tarvitsen Doppin taikurinaisten apua, että taikovat minulle sen oikea asukokonaisuuden.

  Nyt on todella toimittava, jos halua kesäksi sen unelmiensa vekkarin.

  • Hei Jaana ja kiitos kommentistasi 🙂 Kyllä, nyt vekkari on joka naisen kesähame! Aivan, kumpiko haluat tosiaan olla :)) Tule käymään, niin sovitellaan eri asukokonaisuuksia jotka soveltuisivat juuri sinun käyttöösi! Mukavaa alkavaa viikkoa, kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *