Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Onnea Suomi!

Itsenäisyyspäivä on jo ovella ja kuten moni onkin todennut, merkitsee se myös pitkää viikonloppua. Itse en sitä ole ajatellut, koska lauantaina olemme normaalisti auki. Mutta huomenna, Itsenäisyyspäivänä pidämme liikkeen suljettuna. Kun nyt tuli aukioloajat puheeksi, niin mainittakoon, että tänä vuonna emme aio pitää loppuvuodesta liikettä sunnuntaisin auki. Useita vuosia olemme olleet marraskuun lopusta joulukuun loppuun päivittäin auki, mutta nyt teemme poikkeuksen. Olen sitä mieltä, että yhden päivän viikossa voimme olla suljettuna.

 

Itsenäisyyspäivän kunniaksi pukeuduin kirkkaan siniseen housupukuun. Puku on meidän klassikko Zella puku eli siihen sarjaan kuuluu housut ja jakku. Valkoinen Royal rusettipaita tuo asuun raikkautta.

Kirkkaan sininen housupuku on näyttävä! Muistatko punaisen housupuku postauksen? Tämä puku on täysin saman mallinen puku kuin punainen. Katso kuvat punaisesta puvusta täältä.

 

Kävimme yksi sunnuntai aamu katsastamassa Kauppakeskus Triplan. Googlasin, että kauppakeskus aukeaa sunnuntaina jo klo. 9.00 ja sulkeutuu 12 tunnin päästä eli klo. 21.00. Kävelimme sunnuntai aamuna pitkin tyhjiä käytäviä, liikkeet olivat auki, asiakkaita ei näkynyt missään ja myyjät seisoskelivat tiskien takana. Minusta tuntui tosi kurjalta, että liikkeiden täytyy avata sunnuntaisin jo klo. 9.00 aamulla! Tunsin sympatiaa myyjiä kohtaan. Ketjuliikkeissä, joissa on paljon henkilökuntaa ja työntekijät tulevat ja menevät ei tilanne ehkä ole niin paha. Mutta pienemmät yritykset esim. yksityiset vaateliikkeet, kultasepänliikkeet, kahvilat jne. missä yrittäjä itse on vastuussa kaikesta toiminnasta, heille kauppakeskuksen aukiolot ovat järjettömät. Tällaisilla aukioloajoilla yrittäjä ei pysty päivääkään hengähtämään. Montako kertaa meitäkin on kosiskeltu kauppakeskuksiin, mutta se ei ole meidän juttu.

 

Jos itselläni olisi Itsenäisyyspäivä juhlat, niin pukeutuisin juuri tähän kirkkaansiniseen pukuun. Juuri vaaleilla asusteilla puku saa raikkautta ja juhlavuutta. Arkeen pukisin puvun kanssa vaikkapa mustan poolopaidan ja jalkaani vetäisin mustat nilkkurit.

Jakku sopii mustien nahkahousujen kanssa, farkkujen ja valkoisten housujen kanssa. Jakun voi pukea mekon päälle, koska se on kauniisti leikattu korostaen vartalon parhaita puolia.

Housut käyvät taas irtohousuina eri yläosille. Housujen malli on täydellinen suoralle vartalomallille eli H-vartalolle. Housut ovat vyötäröltä suht suorahkot ja kapeahkot reisistä sekä pohkeista. Housut ylettyvät nilkkaan ja lahkeissa on pieni halkio. Housuihin voi yhdistää minkä kengän tahansa, tennareista korkkareihin, riippuen tilanteesta.

 

Hyvää Itsenäisyyspäivää!

Tuotteet löytyvät liikkeestämme ja Doppshop verkkokaupastamme.

 

 

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

4 kommenttia

  1. Käyn joskus muissakin kaupoissa kuin ruokakaupoissa sunnuntaisin, mutta harvemmin. Pärjäisin kyllä ilman sunnuntaiaukioloakin. Minuakin melkeinpä säälittää yrittäjävetoiset pienet liikkeet, jotka joutuvat pitämään liikkeet auki kauppakeskuksen konseptin mukaisesti joka päivä. Aukiolo sunnuntaina klo 9 kuulostaa ihan päättömältä. Hyvä, että te rohkenitte tehdä päätöksen olla kiinni sunnuntaisin.

    Vielä tuosta asusta: se on todella kaunis ja sopii itsenäisyyspäivään tosi hyvin, toki muutoinkin. Oikein hyvää itsenäisyyspäivää!

    • Hei Sara ja kiitos kommentistasi:) Samaa mieltä olen kanssasi, mitä kirjoitit. Kiitos ja samoin sinulle:) Terveisin kata

  2. Olen sitä mieltä,että sunnuntaina mikään kauppa ei tarvitsisi olla auki. Jos ei ehdi ostaa arkena,sitä tavaraa ei varmaan tarvitsekkaan. Ihmiset eivät osaa rauhoittua, mitä ihminen eniten tarvitsee työviikon jälkeen.

    • Hei Tuula ja kiitos kommentistasi, se oli täyttä asiaa:) Mukavaa viikonloppua, Kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *