Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi


8.12.2019 |

Nahkahame ja tulppaanimekko

Nahkahame ja tulppaanimekko

Olin ihan kevätvillityksessä muutaman päivän viime viikolla, kun aurinko paistoi. Helsingissä ruoho oli vihreää ja elelin jo maaliskuuta. Jouduin ihan nipistämään itseäni, että tajusin, että nyt eletään joulukuuta ja että Uusi Vuosi kolkuttelee myös ovella.

Tuntui ihan absurdilta ajatella aurinkoisena päivänä, että nyt täytyisi miettiä joululahjavinkkejä ja Uuden vuoden asuja! Asiaa ei auta yhtään se, että saimme juuri päätökseen oman Doppwoman ensi kevään malliston eli katseemme on ollut ensi keväässä jo viikkoja

 

Nahkahame ja tulppaanimekko

Nahkahame ja tulppaanimekko

Nahkahame

Olen miettinyt jo hetken aikaa, että missä meidän nahkahameet ovat? Nahkahousuja löytyy culottes versiona, samoin tiukkoja nahkatightseja ja muutama nahkajakkukin löytyy vielä. Mutta sitten noteerasin, että nahkahameita on nyt saatavilla, joten tilasin niitä heti meille liikkeeseen.

Nahkahame on klassikkotuote. Nahkahame kuuluu samaan sarjaan nahkahousujen ja -jakkujen kanssa, unohtamatta farkkutakkia, tyllihametta, vekkaria, mustaa pikkumekkoa, keeppiä, isoja huiveja jne.

Meille on saapumassa upea musta nahkableiseri noin kuukauden kuluttua! Nahkableiseri oli kuvattuna Gloria lehdessä lokakuussa

 

Nahkahame ja tulppaanimekko

Nahkatuotteiden istuvuus

Kun ostat nahka- tai mokkahametta itsellesi niin muista, että ne venyvät käytössä. Sama sääntö koskee housuja ja jakkuja. Tuotteen tulee olla ostaessa napakka. Minun päälläni oleva nahkahame (koko 34) on napakka ja kun katsoin sitä niin se näytti todella pieneltä. Yritin kuitenkin ahtautua siihen ja kun lantion kohdalta pääsin sen sisälle, niin sen jälkeen se sujahti päälle. Nahkahameessa on takana kuminauhavyötärö, joten hame vain vetäistään alakautta päälle. Nahkahame ylettyy itselläni polveen.

Nahkahame on minulle napakka, mutta tiedän että se venyy käytössä koska siinä ei ole vuorta. Nahkahameen mitat löydät täältä.

 

Nahkahame ja tulppaanimekko

Nahkahame ja tulppaanimekko

Miten nahkahame stailataan?

Sanoisin, että nahkahameeseen sopii mikä tahansa yläosa. Jos nahkahameen haluaa työkäyttöön, on esimerkiksi minun asuni siihen sopiva. Pitkä liivi rauhoittaa nahkahameen ja saa asun näyttämään asialliselta. Saman asian ajaa pitkä neuletakki. Neulepaidat ja siistit paitsikat tuovat nahkahameeseen myös asiallisuutta. Koska nahkahame koetaan usein hieman rokiksi ja sexyksi, niin kannattaa miettiä että yhdistää hameen yläosaksi näiden kahden adjektiivin vastakohtia. Sama pätee nahkaan materiaalina. Se on kovahko ja kylmähkö, niin yhdistää siihen pehmoista ja lämmintä.

Kovahkolla en tarkoita sitä, että materiaali on kovaa ja jäykkää vaan sitä mielikuvaa mitä nahka luo. Tämäkin päälläni oleva nahkahame on pehmoinen ja myötäilevä.

Nahkasohvista minulla on jäänyt pienestä pitäen sellainen kuva, että ne ovat kylmiä kun niihin istuu. Meillä ei ole nahkasohvaa, mutta äidilläni on nahkasohva ja kangassohva ja valitsen aina kangassohvan istumapaikakseni kun menen hänen luokseen

 

Nahkahame ja tulppaanimekko

Minulla on asun päällä meidän oman Doppwoman merkin 100% merinovilla liivi. Musta liivi olisi ollut asuun arvattavasti ihan kymppi, mutta tämä vaalean beige liivi tuo asuun raikkautta.

 

Nahkahame ja tulppaanimekko

Tulppaanipaita

Tämä paita on loistava paita niin töihin kuin pieneen juhlaan. Paidassa on kauniit hihat, ne ovat hieman pussimaiset, koska rannekkeissa on kuminauha. Kaula-aukko on klassinen v-mallinen. Paita on malliltaan suora ja se ylettyy lantiolle. Paidan voi jättää kapeiden housujen päälle.

Tulppaanipaita ei vaadi allensa toppia, koska se ei ole läpinäkyvä. Viskoosi materiaaleissa löytyy läpikuultavia ja sitten täysin peittäviä laatuja.

 

Nahkahame ja tulppaanimekko

Nahkahame ja tulppaanimekko

Tulppaanimekko

Tulppaanimekossa on ihana rusetti kauluksessa. Moni on sanonut, että olen tartuttanut heille ”rusettikuumeen”. Tiedänhän minä, että rakastan rusetteja ja kaikkea röyhelöä ja härpäketta paitojen kauluksissa. Tästä syystä haluan aina ostaa liikkeeseen kaikki rusetti ja röyhelö paidat. Gabi välillä mainitsee, että meillä on jo useita, mutta ei auta. Nehän ovat kaikki ihan erilaisia!

Siis nyt välähti mieleeni, että miksi Doppwomanin mallistossa ei ole rusettikauluksisia mekkoja? Huomio Gabi! Tahtoo heti sellaisia!

 

Nahkahame ja tulppaanimekko

Tulppaanimekko istuu kauniisti. Se on istuva kainaloiden alta mutta massukan ja pepun kohdalta se on juuri sopivan löysä. Tällaisella mekolla on helppo olla kotona vaikkapa jouluaattona tai mennä kyläilemään, koska siinä on helppo olla.

Minuun eivät iske tuotteet, missä samaan tuotteeseen on ängetty erilaisia kuoseja, röyhelöä, pitsiä ja tylliä. Ne eivät ole meidän liikkeen tyylisiä tuotteita, mutta tässä mekossa kukka ja raita eivät samassa mekossa ole ollenkaan huono! Kuten olen ennenkin todennut, kuosit sopivat yhteen kun kuosien sävyt mätchäävät keskenään. Mekossa on mix and match meininkiä tyylikkäällä tavalla.

 

Nahkahame ja tulppaanimekko

Nahkahame ja tulppaanimekko

Autolla Espanjaan

Meillä tulee ikimuistettavat päivät ensi viikolla tai näin ainakin uskon. Olemme pakanneet pakettiauton tupaten täyteen tavaraa ja lähdemme ajamaan kohti Espanjaa. Matkaan lähtee minun lisäkseni tietysti mieheni ja Valora mopsi. Matkamme alkaa maanantaina klo. 17.00 lähtevällä laivalla Travemündeen. Travemündestä ajamme Espanjaan, ihan aurinkorannikolle asti. Olemme laskeneet että olemme perillä joko torstaina iltapuolessa tai perjantaina. Kaikki riippuu siitä kuinka jaksamme ajaa, tai mieheni jaksaa ajaa. Minä ajan kyllä päivällä, mutta yöllä en uskalla tarttua auton rattiin. Syy siihen on se, että voin nukahtaa. Mieheni ja minä emme luota tässä asiassa minuun. Mutta mieheni ei nukahda auton rattiin, tässä asiassa me luotamme häneen.

Kun olen väsynyt niin voin nukahtaa vaikka istualteni, mikään ei auta. Tapaan sanoa, että minuun iskee ”pakkoväsymys” eli se tarkoittaa sitä, että minun on pakko ottaa unet, 10 minuuttiset riittävät.

 

Nahkahame ja tulppaanimekko

Nahkahame ja tulppaanimekko

Puin punaisen jakun mekon päälle. Ideana on, että mekko sopisi myös virallisempiin tilaisuuksiin. Mekkoon voisi pukea myös mustat sukkahousut ja mustat nilkkurit, näin asusta tulisi arkisempi työkäyttöön.

 

Nahkahame ja tulppaanimekko

Kait se hyvin menee…

Olen ollut kauhusta kankeana muutaman päivän, koska tällä Helsingissä on ollut kova tuuli. Olen kysellyt useasti (kyllästymiseen asti kuulemma) mieheltäni, millaista tuuliennustetta on luvassa kun lähdemme laivamatkalle. Minua kauhistuttaa korkeat aallot ja kova tuuli. Voin helposti huonosti, joten taitaa olla parasta hakea pahoinvointitabletteja ennen matkalle lähtöä. Mietin, miten Valora pärjää jos laiva keinuu…voikohan sekin huonosti? Sitten miehelläni on kaksi hoidettavaa, koska häntä merenkäynti ei heilauta suuntaan tai toiseen. Hän oli armeija-aikanaan Merisotakoulun koulutuspurjehduksella miinalaiva Pohjanmaalla samaan vuodenaikaan Itämerellä matkalla Tanskaan kelissä, jossa piti lepovuorossa maatessaan sitoa itsensä vöillä vuoteeseen eikä kuulemma ollut kuin mielenkiintoinen kokemus!

Toinen asia, mikä mietityttää meidän pitkällä ajomatkalla on se, että miten Valora jaksaa olla autossa niin kauan. Tiedän, että se nukkuu paljon, mutta silloin kun se ei nuku, niin se voi saada hepuleita. Se villiintyy, ja haluaa ulos. Silloin täytyy pysähtyä jaloittelemaan ja antaa sille luita. Kun se saa luun, se on rauhallinen. Ja sitten tietysti toivon, että matkalla ei satu mitään ikävää ja autosta ei puhkea rengas jne.. Jos lähtisimme matkaan kesällä, kun olisi valoista pidempään, niin matka olisi varmasti kiva, mutta nyt talvella ajaminen kun on kylmä ja pimeätä, niin se ei ihan houkuttele. Ja varsinkaan tuo laivamatka.

Laitan kuvia matkastamme Insta storyyn sekä facebookkiin. Mieheni osti meille extra netin laivalle, koska olemme lukeneet että siellä on huono nettiyhteys. Toivottavasti voin somettaa myös laivasta ja saan julkaistua tiistaiaamuna uuden blogipostauksen.

 

Nahkahame ja tulppaanimekko

Oletko sinä tehnyt laivamatkan Helsingistä Travemündeen tai toisinpäin ja ajanut Espanjaan? Jos olet, niin kerro minulle matkavinkkisi, kiitos!

Tuotteet löytyvät liikkeestämme ja Doppshop verkkokaupastamme.


4 kommenttia

 1. Tiina Junno sanoo:

  Voisinko varata tulppaanimekon , olen juuri sellaista hakenut😍 tulisin hakemaan heti maanantaina , kokoni on yleensä mekoissa s , yleensä sama kuin Katalla . Kiitos etukäteen 😊

 2. Minna sanoo:

  Tämäpä on mielenkiintoista koska mekin olemme suunnitelleet samantapaista autoreissua etelä-Eurooppaan, ja meilläkin on pieni koira mukana. Mieheni on muutamankin kerran mennyt tätä Helsinki-Travemunde väliä ja se on sujunut hyvin. Kuulemma lipunoston yhteydessä voi ostaa 12 tunnin yhteyden laivan Wi-Fi verkkoon ja se on toiminut hyvin. Minua askarruttaa laivamatkassa missä koiran voi ulkoiluttaa/pissattaa? Laiva kulkee sen verran kovaa vauhtia ja ulkona tuulee, joten kannelle en uskaltaisi mennä. Automatkalla pystyy kyllä pitämään jaloittelutauon ja meidänkin koira nukkuu yleensä autossa hyvin. Tsemppiä teille automatkalle, mukavaa siitä tulee😊 mielenkiinnolla odotan matkakertomusta ja vinkkejäsi.

  • Kata sanoo:

   Hei Minna ja kiitos kommentistasi:) Minuakin mietityttää tuo Valoran pissattaminen, varsinkin tänään kun tulee. Mutta onneksi ovat luvanneet että se lauhtuu. Koirahytit sijaitsevat kannella 7. ja samalla kannella on se ulkoitusalue, niin minulle kerrottiin kun soitin heille. No pian sen nökee, laitan instastoryyn sieltä tietoa ja FB myös:) Kiitos, eiköhän se matka mene hyvin! terkuin Kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *