Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi

Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi


22.9.2019 |

Mix & match

Jos haluat pukeutua ihan viimeisen trendin mukaan, niin lue tämä postaus. Viimeisin trendi on se, että yhdistellään erilaisia kuoseja keskenään. Punaisena lankana tulee pitää kuosien väritystä. Värityksen tulee sopia yhteen ylä- ja alaosassa. Kuosien malleilla ja muodoilla ei ole väliä, siihen valintaan pätee sinun silmäsi.

Mix and matchissä tärkeää on se, että väritys on yhteensointuva!

 

Asu 1.

Jos kuulisit, että aion pukeutua ruutuhousuihin ja leopaitaaan, niin ajattelisit varmasti että nyt Katalla ei ole homma hanskassa, eikö? Ei hätää, homma on edelleen hanskassa.

Se, että homma pysyy hanskassa on ruutuhousujen ja leopaidan yhteensopiva värimaailma. Ruutuhousuissa on harmaata, vaaleata, mustaa ja ruskeata. Leopaidassa on vaaleata, ruskeata ja mustaa. Värit sointuvat yhteen, kuviot eivät. Mustat nauhat Tulevaisuuden housuissa ja nilkkureissa, samoin baskerissa nappaavat yhteen. Konjakinväriset nahkahanskat tuovat asuun särmää, mustat nahkahanskat taas eivät toisi asuun mitään extraa. Harmaa neuletakki kokoaa asun yhtenäiseksi.

 

Olen esitellyt teille Tulevaisuuden housut muutamaan otteeseen, löydät postauksen täältä. Harmaa neuletakki on kevyt ja helppo pukea päälle, se onkin talven yksi luottovaate. Neuletakki on malliltaan reiluhko. Leo paita on ihana minkä kanssa tahansa, se antaa särmää asuun kuin asuun.

Minulla on jalassani Tulevaisuuden housuista koko 36. Housuja löytyy kokoja 36 ja 38.

Musta baskeri on muotoon ommeltu eli se pysyy hyvin päässä sekä mallissaan. Baskeria löytyy myös kaunis beige

 

Greta takki

Tässä on tuplatakki jossa on tikkitakki sisällä ja kuoritakki päällä. Tikkitakki on malliltaan pienempi kuin päälliosan takki. Päälliosaisessa takissa on huppu ja isot taskut edessä. Takin voi kuroa vyötäröltä tiukasti kiinni ja siinä on myös selkäosassa erillinen nauhakuja. Takaosan nauhakujaa voi myös hieman kiristää, jos haluaa. Takkia on valmistettu ainoastaan tässä vihreässä värissä ja se tämän takin henkeen sopiikin.

 

Takissa on oma henki. Minun mieleeni se tuo isot Englannin nummet ja hevoset

 

Takin alta kuoriutuu ohut tikkitakki. Tikkitakkia voi käyttää yksistään, se on kauniisti työstetty, mm. selkäosassa on leveä kuminauha vyötäröllä ja sivuissa on taskut, samoin helma on pyöristetty.

Vaikka takki on reipas kooltaan, niin sisätakin ansiosta siitä tulee ottaa oma koko. Doppshopista löytyy tikkitakin mitat

 

 

Asu 2.

Tätä asua yhdistää mustavalkoisuus. Mustavalkoinen paita on siitä helppo, koska se soveltuu monen alaosan kanssa. Puimme Gabille mustan ohkaisesta nahasta tehdyn vyölaukun vyötärölle. Näin asu sai lisää särmää. Mikäli vyötäröä haluaa korostaa, voi vyötärölle pukea mustan vyön vaikka hameessa vyölenkkejä ei olekaan.

Mustavalkoinen asu, millä kuoseilla tahansa, toimii aina!

 

Hame on malliltaan ihan samanlainen, mitä ompelin itse 80-luvulla. Ostin suoraa resoriputkea ja neuloin ylös kuminauhan ja alasauma sai jäädä kääntämättä, koska putkineulos ei rispaantunut. Myös tässä neulehameessa on kuminauha vyötärö ja malliltaan se on suora. Tällä hameella on helppo kävellä, koska takana on halkio.

Gabilla on hameesta ja neulepaidasta päällään koot S. Viskoosipaidasta Gabilla on päällään koko 40. Koko 38 olisi myös hänelle riittänyt mutta joka tapauksessa, paidasta kannattaa ottaa yksi koko isompi kuin normaalisti

 

Asu 3.

Pari vuotta sitten ei olisi tullut mieleenkään, että olisi puettu samaa kuosia sekä ylä- että alaosaan. Aina valittiin yksi kuosi, johon yhdistettiin jokin muu kuin samaan sarjaan kuuluva tuote. Jos miettii 2000-luvun alkua, niin silloin taas yhdisteltiin samat kuosit keskenään. Niin se muoti muuttuu ja usein se ”vanha trendi” pomppaa esiin.

Pari vuotta sitten koettiin ”tätimäiseksi” pukea samaa kuosia päästä varpaisiin, nyt on tilanne muuttunut

 

Hameen takana on halkio, joka helpottaa kävelyä

 

Neuleessa on puolikorkea kaulus. Hihat ovat pussimaiset ja malliltaan neule on suora. Jos neuleen jättää hameen päälle, tulee helposti vaikutelma tasapaksusta vartalosta. Neuleen helman voi kääntää neuleen alle, jos ei halua pukea sitä hieman sisälle.

Hameessa on sama kuin housuissa eli kun lantion kaari otetaan paidan alta esille, sutjakoituu vartalo hetkessä. Reippaasti vaan lantio esille naiset!

 

 

Gabilla on päällään ihana tekoturkki. Turkissa on käytetty kolmea erilaista karvaa. Juuri se tekee takista mielenkiintoisen. Takki loppuu lantiolle ja uskon, että jos tykkäät pitää nahkatakkeja niin tämä takki on nahkatakista harppaus talvisempaan versioon.

 

Tekoturkissa on ripaus ylellisyyttä. Pipo on tyylikäs tekoturkis tupsulla.

 

 

Gabilla on päällään tekoturkista koko 36. Pipo on yhtä kokoa ja se on 100% villaa. Kankainen pipo tai hattu on astetta tyylikkäämpi kuin villapipo.

 

Miltä sinusta vaikutti nämä ”mix &match”- asukokonaisuudet? Pysytkö harmonisissa asukokonaisuuksissa vai aiotko kokeilla viimeistä trendiä?

Tuotteet löytyvät liikkeestämme. Pinkillä merkityt tuotteet löytyvät myös Doppshop verkkokaupastamme.


6 kommenttia

 1. Anna sanoo:

  Taidan olla kovin konservatiivinen, kun jätän suosiolla eri kuosien reippaan yhdistelyn muille. Molemmat postauksen takit pukisin mielelläni päälleni ja monta muutakin kivaa vaatetta tässä oli. Pitäisipä ehtiä käymään liikkeessä sovittelemassa. Parasta oli kuitenkin muistosi itse tehdystä putkineuloshameesta. Olenpa itsekin 80- luvulla tehnyt hameen jos toisenkin putki- tai muusta neuloksesta. Kyllä sitä nuorena jotenkin oli ahkerampi tai aikaa oli mukamas enemmän. Kumma juttu 😉 Kiitos kivoista postauksista!

  • Kata sanoo:

   Hei Anna ja kiitos kommentistasi 🙂 Ei kuosien yhdistely ole kaikkien mieleen ja hyvä niin. Pääasia, että pukeutuu juuri niin kuin itse tykkää ja missä viihtyy. Putkihameet olivat niin hauskoja kun näin jälkikäteen miettii. Kiitos kun seuraat, Kata

 2. Eilamari sanoo:

  Ihana tuo resorihame! Mutta miten se mahtaa käydä alapainotteiselle päärynälle? Tuleeko lantio esille liiankin hyvin, ts. onko nakinkuoriefekti vaarana?

  • Kata sanoo:

   Hei Eilamari ja kiitos kommentistasi 🙂 Hameessa tulee lantio esille, koska se tosiaankin on kutottu yhdeksi suoraksi pötköksi. Mutta kunhan se hame ei ole liian tiukka, se on upea lanteikkaalle naiselle, naisellinen. Yläosa on tärkeä, miltä kokonaisuus näyttää. Tervetuloa sovittamaan, Kata

 3. Jaana sanoo:

  Wau, tätä postausta olenkin odottanut. Ihana, uusi, trendikäs mix&match tyyli ja niin hyvällä maulla tehtynä. Tietysti kuvissa oli särmää, mutta myös pehmeämpi vaihtoehto sekä hillitympi kuten Gabin asustekuvat olivat esillä.

  Nyt vain mietin uskallanko itse eri kuosien iloitteluun, vaikka mieleni tekisi. Ihanat ruutuhousut kaipaavat pientä buustausta. Iik, voisinko niihin yhdistää leopaidan? Mitä mieltä olet Kata? Tämä tyyli ihastuttaa, mutta saa oloni tuntemaan kuin olisin kävelemässä pettävällä jäällä.

  Katan päällä oleva vihreä takki tuo minullekin mieleen Englannin nummet ja hevoset. Ihana takki upeassa vihreän sävyssä. I love it.

  Gabin päällä oleva tekoturkki on niin pehmeän sekä lämpöisen näköinen, että siihen varmaan kietoutuu mielellään kuulan kylmänä syysaamuna vaikka koko päiväksi.

  Katan asukokonaisuus on rohkea ja raikas, mutta tyylikäs.
  Ihana kokonaisuus on Gabillakin, mutta hillitympi ja rauhallisempi ei niin särmikäs kuin Katan päällä oleva. Jokaiselle jotakin sekä todellakin uutta ja raikasta mix&match tyyliä.

  Kata ei varmaan ollut ainoa, joka ompeli 80-luvulla noita resorihameita. Se oli sitä aikaa ja värien kirjoa. Gabin päällä oleva hame on hillitty niihin sen ajan ompelemiini muotivirityksiini. Voi sitäkin muotia…

  Tämä postaus taas piristi sunnuntain ja laittoi mietintämyssyn päähäni, että uskallanko kokeilla jotain uutta. Miksei? Ilmojen kylmetessä on kuitenkin hatun osto ykköslistalla ja varmaan sekin löytyy Doppista, mutta miksei tuota mix&match tyyli pitäisi kokeilla.

  • Kata sanoo:

   Hei Jaana ja kiitos kommentistasi 🙂 Voisit hyvinkin kokeilla jotain erilaista yläosaa ruutuhousuihin! Hmm.. en ihan muista tarkasti väritystä housuissa, niissä oli myös okran keltaista…täytyy katsoa liikkeessä. Voi olla hyvä tai sitten ei ihan 10 kuitenkaan..Pipoja löytyy ja olipa kylmä tänä aamuna, löysin jo jäähilettä pihastamme. Mukavaa viikkoa, Kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *