Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Aikuisen naisen coolit lookit

Aikuisen naisen coolit lookit

Aikuinen nainen voi ja saa pukeutua coolisti ja varsinkin nuorekkaasti. Itse kammoksun tätilookkeja, mutta yhtä paljon kammoksun nuorisolookkeja. Aikuisten naisten lookkien pitää olla tyylikkäitä ja ajan hengessä olevia asukokonaisuuksia. Ns. väärällä pukeutumisella tulee helposti muutama vuosi lisää tai vastaavasti näyttää hupaisalta, kun yrittää pukeutumisella näyttää ”liian nuorelta”.

Miten löytää oikea tyyli, joka sopii juuri minulle?

 

Aikuisen naisen coolit lookit

Lucy rotsi

Takki sana ei anna oikeutta tälle tuotteelle, joten kutsun Lucyä rotsiksi.

Lucy rotsi on kevyt ja ohut. Tarkoituksena on, että sen voi pukea myös sisärotsisksi. Sitä ei tarvitse käsitellä ulkoilutakkina vaan päinvastoin. Sitä käsitellään jakun ja erityisesti farkkutakin asemasta, siksi sana takki on liian vahva sille.

Lucy on hieman vartalonmyötäinen eli se on kevyesti slimmattu. Tämäkin tekee siitä sellaisen, että sen voi pukea vaikkapa mekon päälle. Vetoketjut ja painonapit ovat kullanvärisiä ja rotsi ylettyy lantiolle.

 

 

Aikuisen naisen coolit lookit

Aikuisen naisen coolit lookit

Oma tyyli

Omaan tyyliin vaikuttaa suuresti päivittäin työ. Työ vie kuitenkin suuren osan ajan elämästämme ja viisi aamua viikossa on sinne pukeuduttava. Asiakkaan etsiessä työvaatteita, kysyn aina millaisessa työssä hän on. Yksi kysymys ”Voitko työssäsi käyttää siistejä farkkuja?” kertoo minulle paljon. Jos asiakas vastaa että ”kyllä voi” , kertoo se minulle, että työpaikalle voi pukeutua vapaammin ja rennommin. Jos taas hän vastaa että ”ei voi”, kertoo se, että lähdemme etsimään siistimpiä ja asiallisempia asukokonaisuuksia. Työ ja vapaa-aika on kaksi eri asiaa, mutta olen huomannut, että tyyli seuraa mukana myös vapaa-ajalle. Nainen, joka voi käyttää farkkuja työssään, pukeutuu samoihin farkkuihin myös vapaa-aikana. Työpukeutumisen ja vapaa-ajan pukeutumisen raja on häilyvä. Nainen, joka pukeutuu paitikseen ja siisteihin työhousuihin vaihtaa vapaa-ajalle vain alaosaksi siistit farkut. Kotiasut kuten legginsit ja verkkarit ovat sitten ihan eri asia.

 

Cargo housut

Cargo housut ovat ohkaista ja notkeaa puuvilla elastania. Cargo housujen kuuluu olla rennot ja hieman löysähköt. Niitä ei osteta ihan tiukkoina, kuten farkut suositellaan ostettaviksi. Cargo housuissa on omaa henkeä ja niistä joko pitää tai sitten ne eivät ole oman tyyliset. Cargo housut tulevat lantioluiden päälle, lahkeet ovat kapeahkot ja lahkeissa on vetoketjut. Lahkeiden mitta on 28″ eli minun pituiselle naiselle lahje on hyvän mittainen. Oikean reiden sivussa on pysty vetoketjutasku. Takana on kaksi läppätaskua ja kuva housun takaa löytyykin verkkokaupastamme.

Rosia lenkkareita en vaihtaisi mihinkään. Ne ovat luottokenkäni taas tämän vuoden

 

Aikuisen naisen coolit lookit

Yamini paita

Valkoinen paita on holkkihihoillaan sellainen paita, joka sopii neuleiden, jakkujen ja neuletakkien alle. Tyylikäs nauhakaulus antaa ilmettä muuten yksinkertaiseen paitaan. Laitoin paitaan yksinkertaisen solmun, mutta nauha ylettyy rusetille.

 

Aikuisen naisen coolit lookit

Minun tyyli

Oman tyylin löytää kokeilemalla erilaisia asuja. Itselläni ei ollut näin vahvaa omaa tyyliä 20-vuotta sitten kun 32-vuotiaana avasin liikkeeni. Ihailin naisia, jotka heti tiesivät mikä on heidän tyyli ja mikä heille sopii. Tällä hetkellä ja jo useita vuosia, minulla on ollut oma tyyli. Tiedän mitkä vaatteet korostavat parhaita puoliani, tiedän mitkä värit sopivat minulle ja millaisissa vaatteissa viihdyn. Uskon, että oma tyyli löytyy ajan kanssa. Asiaan vaikuttaa iän tuoma varmuus ja se, että tyylejä ja muotioikkuja on tullut koettua ja nähtyä.

Muotia ovat ne vaatteet, missä juuri sinä viihdyt!

Ennen noudatettiin orjallisesti sitä, mikä oli kulloinkin muotia. Sitä oli joko muodikas tai vanhanaikainen. Nyt ollaan trendikkäitä tai klassisia. Ja näitäkin kahta elementtiä eli klassisuutta ja trendikkyyttä voi sekoittaa keskenään! Pidän itseäni juuri tällaisena klassisen trendikkäänä pukeutujana. Klassisiin vaatteisiin kuten valkoiseen paitapuseroon en kyllästy koskaan. Joskus se voi tuntua tylsältä ja siltä samalta ja se voi ollakin hetken pelkästään kaapissa. Mutta palaan siihen jonkin ajan kuluttua, varsinkin silloin kun en keksi mitään muuta päälle pantavaa. Vaikka jokin asu olisi nyt trendikäs, mutta en koe sitä itselleni sopivaksi, hyppään sen trendin yli. Eivät kaikki trendit ole kaikkia varten, tärkeintä on osata poimia niistä ne omannäköiset jutut. Nyt löytyy vaihtoehtoja ja tyylejä miten pukeutua.

Pilateksessa ohjaaja tapaa sanoa, että tehkää liikkeet omaa kehoanne kuunnellen. Mietin aina, että miten osaan kuunnella omaa kehoani…sanooko se jotain? Tätä voi verrata hieman siihen, kun asiakas sanoo minulle, että ei tiedä mikä hänelle sopii. Ehkä hän sisimmissään tietää, mutta punainen lanka puuttuu. Ja ehkä me molemmat tiedämme sitten, kun minä teen jotain väärin ja kehoni reagoi siihen esim. kivulla tai asiakas pukeutuu aamulla töihin ja huomaa keskellä päivää, että ei viihdy vaatteissaan

 

Peukaloneule

Muistatko tämän postauksen, jossa esittelin peukaloneuleen ensi kerran?

Nyt keväälle peukaloneuletta on saatavilla kauniina rosana ja vaaleansinisenä. Peukaloneuleen yksityiskohtana ovat pitkät hihat, joissa peukulle on oma paikka. Neuleessa on kiva kaulus ja sivuissa on halkiot. Halkiot on kiva yksityiskohta, ne keventävät neuleen. Neuleen takaosa on myös hieman pidempi kuin etuosa.

Suosittelen peukaloneuleesta yhtä kokoa pienempää kuin normaalisti. Koko XS ei ole normaali XS vaan se mahtuu helposti myös S kokoiselle naiselle. S koon neuleen ottaa helposti M kokoa käyttävä nainen jne.

Peukaloneule on 100% merinovillaa.

 

Aikuisen naisen coolit lookit

Muistan nuoruudestani sen, että ostin jonkun vaatteen ja laitoin sen innoissani päälle seuraavana päivänä. Illalla kun tulin kotiin, en pitänytkään enään tuotteesta. Minulle kävi niin, että käytin sitä kerran ja sen jälkeen en halunnut enään pukea sitä päälleni. Nykyään minulle ei käy enään näin tai ei ole käynyt vuosiin. Sen minkä hankin, niin sitä käytän, sama koskee kenkiä ja laukkuja. Tunnen itseni niin hyvin, että virhelyöntejä ei tapahdu. Tämä johtuu siitä, että tunnen tyylini ja tiedän, onko tuote minun vai ei.

 

Aikuisen naisen coolit lookit

Mikä tekee sinut nuorekkaaksi?

Nuorekas on sellainen maaginen sana, mistä monet pitävät. Itsekin pidän siitä. Haluan olla nuorekas, mutta ikäiseni näköinen (noh, jos nyt rehellisiä ollaan, niin en pane pahakseni, jos joku luulisi minua nuoremmaksi). Vaikka olen sinut ikäni kanssa, niin en silti haluaisi että minua luultaisiin vanhemmaksi kuin olen.

Luin mitä asioita naiset olivat listanneet kun heiltä oli kysytty millä he ylläpitävät nuorekkuutta:

 • Ulkoilen joka päivä
 • Nukun kunnon yöunet
 • Pidän kampaukseni ja hiukseni siistinä
 • En stressaa turhista, sillä huolehtiminen vanhentaa
 • En tupakoi
 • Juon riittävästi vettä
 • En päästä kulmakarvojani rehottamaan
 • Harrastan liikuntaa, mikä tuntuu hyvältä
 • Hymyilen mahdollisimman paljon, sillä hymy luo ihmisestä kauniin ja virkeän kuvan
 • Olen ystävällinen kanssaihmisille

 

Aikuisen naisen coolit lookit

 

Aikuisen naisen coolit lookit

Bitta paita

Bitta paita on ohuehkoa viskoosia. Siinä on kaunis kaula-aukko, se ei ole liian syvä. Hihat ovat 3/4 osa mittaiset ja niitä reunustaa pieni fyrrykantti. Paidan pohjaväri on beige ja kukista löytyy ripaus ruskeampia sävyjä. Paitaa löytyy myös vaalea pohjaisena, jossa kukat ovat tummansinisiä.

Minulla on paidasta päällään koko 34, joten paita on reiluhkoa kokoa.

 

Aikuisen naisen coolit lookit

Naiset jatkavat…

 • Olen utelias ja kiinnostunut uusista asioista joka päivä
 • Käyn hemmotteluhoidossa kuten kosmetologilla vähintään kerran kuukaudessa
 • Käytän hyväkuntoisia vaatteita
 • Syön paljon kasviksia ja marjoja
 • Käyn saunassa joka viikko
 • Käytän istuvia vaatteita. En pukeudu säkkimäisesti, vaikka olenkin pyöreä
 • Käytän säännöllisesti silmänympärysvoidetta
 • Käytän nuorekkaita silmälaseja, jotka sopivat kasvoilleni
 • Nauran paljon
 • Vältän rasvaisia ja sokerisia ruokia
 • Tapaan ystäviäni tarpeeksi usein
 • Vietän mahdollisimman paljon aikaa ihanien ihmisten kanssa- ja sellaiseksi myös itseni luen-sekä halaan heitä usein

 

Aikuisen naisen coolit lookit

Vihreiden lisäksi Cargo housuja löytyy beigenä. Beiget housut voivat olla armottomat päällä, varsinkin talven jälkeen, mutta muista kun aurinko rupeaa paistamaan  ja muillakin näkee vaaleita housuja jalassa, on mieli jo toinen. Minulla on jalassani koko 36, joka on hyvä.

 

Aikuisen naisen coolit lookit

Minulla on päälläni Lucy rotsista koko 34. Se on hyvä koko, koska en halua että rotsi on iso. Aion itse pitää sitä farkkutakin asemasta koko kesän.

 

Aikuisen naisen coolit lookit

Minusta nuo asiat, mitä naiset olivat sanoneet nuorekkuudesta, olivat hyviä. Ainakin suurin osa niistä soveltuu meidän kaikkien elämään. Mikä on sinun juttusi, millä ylläpidät omaa nuorekkuuttasi?

Minun on terveet elämäntavat, vaatetus ja hiukset. Vaikka vaalin terveitä elämäntapoja, en ole niuhottaja. Sallin itselleni rasvaista ruokaa, sokeriherkkuja ja alkoholia. Mutta kohtuudella ja ne pysyköön omassa elämässäni kohokohtina, ei arkipäiväisinä. Vaatetus on arkipäivää, pukeudun aina siististi. Se on ammattitauti 🙂 Hiukset haluan pitää hieman pidempinä ja käyn säännöllisesti kampaajalla värjäämässä juurikasvuni piiloon. Nämä ovat ne minun juttuni nuorekkuuteen.

Tuotteet löytyvät liikkeestämme ja Doppshop verkkokaupastamme.

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

10 kommenttia

 1. Aivan ihania vaatteita esittelyssä. Liikkeessänne viime vkolla poikkesinkin pikaisesti mutta taisin ”jäätyä” kun olitkin ihan itse livenä paikalla. Ja nyt harmittaa kovasti, etten saanut suutani auki ja kertonut mitä hain 🙁 mutta tämä korjaantuu seuraavalla kerralla.
  Aurinkoista kevään odotusta.

  • Hei Satu ja kiitos kommentistasi! Ihanaa kun tykkäät:) Voi ei, olisit nyt ottanut minusta kaiken irti:) No kun tulet seuraavalla kerralla, niin kerro mitä etsit. Olemme kaikki sielä ainoastaan teitä varten! Mukavaa päivää, Kata

 2. Nuorekkaaksi olon tekee mielestäni hyvin värjätyt ja leikatut hiukset, istuvat vaatteet, hemmottelukosmetiikka, oma koti (jonka sisustamisesta nautin), hymy, liikunta, kosmetologikäynnit, sopiva itsevarmuus, hyvät yöunet, terveellinen ruoka ja herkkujen salliminen myös.

  Doppissa on upeita vaatteita ja erittäin ystävällinen palvelualtis henkilökunta, joka ei tyrkytä. Arvostan. Myös somessa vaatteiden esittely luo ihan toisenlaisen ”touchin” valikoimaan. Houkuttelee käymään liikkeessä?.

  • Hei Anu ja kiitos kommentistasi 🙂 Hyviä pointteja, samaistun! Kiitos ihanasta palautteestasi ja mahtavaa että seuraat! Mukavaa viikkoa, Kata

 3. No nyt kyllä oli niin itseni näköisiä asukokonaisuuksia koko blogi täynnä. Upeita, tyylikkäitä aikuisen naisen vaatteita sopivalla svengillä. Tykkäsin kovasti!
  Miten muuten koot niissä riittävät 180 senttiselle? Eritoten tuo rotsi ja housut kiinnostaisivat kovasti. ❤️

  • Hei Tuija ja kiitos kommentistasi 🙂 Ihanaa kun ovat mieluisia! Cargot ovat 28″ eli ovat kyllä aika lyhkäiset sinulle, valitettavasti. Melkein pitäisi päällä nähdä, mihin asti lahje ylettyy. Tule sovittamaan, jos liikut nurkillamme! Mukavaa viikkoa, Kata

 4. Kata sinä olet kyllä tyylisi löytänyt ja se on todellakin aikuisen naisen klassisen trendikäs tyyli. Upea tyyli.

  Doppissa asioidessa on ihaninta, että siellä huomiodaan asiakas ja etsitään juuri asuja, jotka korostavat asiakkaan parhaita puolia. Ei tyrkytetä asuja, jotka eivät taatusti sovi. Vaihtoehtoja esitellään ja tarjotaan asiakkaalle myös uusia mausteita pukeutumiseen. Minun ruutuhoususut ovat osoitus juuri Katan hyvästä tyylistä. Itse en olisi koskaan uskaltautunut ruutuhousuihin vaan mustat housut ja farkut olivat ne tutut turvalliset vaihtoehdot. Nykyään rakastan niitä ruutuhousuja ja nyt vihreät gargo housut kutkuttuvat mieltäni. Miksei?

  Tämän postauksen paidat, neuleet puhumattakaan Lucy rotsista viimeistelevät klasissen trendikkään tyylin. Pieni huivi, laukku ja lenkkarit/panchic jalassa takaavat letkeän päivän.

  Taisin myöhästyä valkoisten lenkkareitten tai kenkien metsästyksessä? Vai pitäisikö irrotella kevääksi jollain muulla värillä?

  • Hei Jaana ja kiitos kommentistasi 🙂 Kiitos Jaana! Ihanaa kun ruutuhousuista tuli yhdet lemppareista! Et ole myöhästynyt valkoisista lenkkareista, Gaborit saapuvat tällä viikolla. Sieltä saapuu monta ihanaa mallia! Laitan kuvat heti tänne, kun ovat saapuneet. Mukavaa tiistaita, Kata

 5. Ihania asuja taas kerran!
  Nuo housut kiinnostaisivat, mutta miten ne mahtavat sopia päärynävartalolle? Eivät taida sopia..
  Ja tuo rosan värinen rotsi… vau!

  • Hei Eilamari ja kiitos kommentistasi:) Ihanaa kun tykkäät! Kyllä sopivat, mutta niiden tulee olla hieman löysäähköt. Sivutaskut on tuotu eteen, joten ne eivät aukea. Ja reisitasku on niin pieni, ei tule housusta ”ulos” joten sekään ei haittaa. Pääsetkö sovittamaan, niin katsotaan malli. Mukavaa päivää, Kata