Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi

Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi


3.3.2020 |

Kuninkaallisten suosimasta takkimekosta on moneksi

Kuninkaallisten suosimasta takkimekosta on moneksi

Muotilehdissä on kirjoiteltu, että takkimekot ovat kuninkaallisten suosimia mekkoja. Varsinkin Sussexin herttuatar Meghan vai onko hän nykyään vain Meghan suosii tyylissään takkimekkoja. Yhtään en tätä ihmettele, koska takkimekot ovat kerrassaan pukevia. Ne ovat klassisen tyylikkäitä mekkoja, jotka eivät koskaan poistu muodista.

Minulle on jäänyt mieleen myös Melanie Trumpin keltainen takkimekko keltaisella perhosvyöllä silloin vajaat kaksi vuotta sitten, kun he vierailivat Suomessa

 

Kuninkaallisten suosimasta takkimekosta on moneksi

Kuninkaallisten suosimasta takkimekosta on moneksi

Takkimekko housuilla

Takkimekon alle voi pukea housut, koska mekossa on napit edessä, jotka ylettyvät alas asti. Avasin takkimekon napit alhaalta vyötärölle asti. Itse kun olet lyhyehkö nainen, niin on tärkeää, että jalkoja näkyy takkimekon alta mahdollisimman paljon.

Valkoiset Dream skinnyt nilkkamitalla ovat niin kivat kesähousut. Ne kun sopivat kaikkien yläosien kanssa ja kenkiä vaihtamalla niiden kanssa menee mihin vaan. Farkuistahan me muistamme ottaa yhden-kaksi kokoa pienemmän koon kuin normaalisti.

Farkkujen mitta on 27″ ja minulla on päälläni koko 32, kuten aina näistä Dreameistä.

 

Huomaatko Silja Linea taustalla? Kuva näyttää ihan kesältä!

 

Kuninkaallisten suosimasta takkimekosta on moneksi

Minun elämäni ensimmäinen takkimekko

Muistan elämäni ensimmäisen takkimekkoni. Sekin oli keltainen kuten Melanie Trumpin. Ehkä siksi hänen mekkonsa on jäänyt mieleeni. Mekkoni on reippasti polven alle ja siinä oli laskostettu helmaosa. Siinä oli myös napit edessä ja lyhyet hihat. Äitini osti sen minulle Vapuksi kun olin 17-vuotias. Takkimekko oli InWearin.

Ylioppilas vaatetukseni oli myös InWearin. Jakku oli valkoinen, jossa oli konjakinvärisiä kiekuroita ja hame oli midimittainen valkoinen, kapea hame. Molemmat asut olivat ihania! Harmi kun en ole säilyttänyt niitä.

 

Kuninkaallisten suosimasta takkimekosta on moneksi

Kuninkaallisten suosimasta takkimekosta on moneksi

Takkimekko kaulurilla

Kaulureita rupesi saapumaan mallistoihin jo viime syksynä. Kauluri mielletään yleensä lasten vaatteeksi. Itselläni ainakin oli kauluri kun olin pieni, muistan hyvin miten se oli ihan venynyt kauluksesta,  kun sen aina veti pään yli ja miten se teki hiukset sähköiseksi. Nyt kauluria saa toki käyttää kuten lapsena käytettiin, mutta nyt sitä käytetään myös toisella tavalla.

Kauluri puetaan vaikkapa mekkojen alle, kuten näette kuvasta. Mekosta tuli täysin eri henkinen kaulurilla kuin ilman kauluria. Jos miettisin tänään pukea mekon päälleni töihin kaulurilla, niin voisin pukea siihen vielä mustat paksut sukkahousut ja nilkkurit tai tummansiniset paksut sukkahousut ja konjakinväriset nilkkurit.

Mekon pallot ovat tummansinisiä, ne eivät ole mustia. Valkoinen on myös vitivalkoinen. Kauluria löytyy myös vaaleana mutta sävy on luonnonvalkoinen. Siksi tummansininen kauluri mekkoon on täysi 10!

 

Kuninkaallisten suosimasta takkimekosta on moneksi

Kuninkaallisten suosimasta takkimekosta on moneksi

Niin onnellinen olen, kun talvi on jäämässä taakse ja kevät kolkuttelee ovella! Rakastan, kun valo lisääntyy ja aurinko rupeaa paistamaan. Eikö meillä olekin ollut pimeä talvi, varsinkin Etelä-Suomessa kun lunta ei ole ollut senttiäkään! Joku tuumasikin, että marraskuuta on jatkunut jo neljä kuukautta…

 

Takkimekko pieneen menoon

Takkimekko on istuva vyötärölle asti. Hihat ovat 3/4 osaiset ja napit tulevat ylös asti ja mekossa on klassinen paitapuserokaulus. Vyötäröllä on leveä kangasvyö ja helmaosa levenee alaspäin. Vyötärön kohdalla on muutama vekki. Takkimekko istuu kuin hansikas, minulla on päälläni koko 36. Mekon mittataulukko löytyy verkkokaupastamme.

Olen siis heikkoina takkimekkoihin. Ne ovat niin tyylikkäitä, ajattomia ja niissä on ripaus vanhaa-aikaa, mistä pidän. Jos mallistoissa on takkimekkoja hyvissä kuoseissa, niin ne päätyvät meille:)

 

Kuninkaallisten suosimasta takkimekosta on moneksi

Takkimekon henkeen sopivat aina helmikaulanauha ja helmikorvakorut

 

Kun takkimekkoon yhdistää sirot kengät ja käteensä nappaa siron laukun, niin tällä asulla menee moneen tilaisuuteen.

Takkimekko soveltuu työmekoksi, sillä voi osallistua edustustilaisuuksiin niin työpaikalla kuin siviilissä, sillä voi mennä teatteriin, illalliselle, kylään ja toki se soveltuu myös vapaa-aikaan sekä matkalle!

Vaikka tapaankin sanoa, että kenkien ja laukun ei tarvitse olla samanvärisiä, niin ovathan ne söpöt ja tyylikkäät kun ne mätchäävät täydellisesti keskenään

 

Kuninkaallisten suosimasta takkimekosta on moneksi

Tuotteet löytyvät liikkeestämme ja Doppshop verkkokaupastamme.


4 kommenttia

 1. Jaana sanoo:

  Klassisen tyylikäs takkimekko, Dream chic ja kauluri sopivat töihin ja kun heittää remmiavokkaat jalkaan sekä käteen pikkulaukun, niin asu sopii vaikka mihin.

  Ihana takkimekko, joka saa mieleeni Marimekon. Kuvioko sen saa aikaan vai mikä?

  Kuvat ovat todellakin kesäisiä ja toivotaan sen kesän sieltä pian tulevan. Ainakin aamut sekä illat alkavat olla valoisia.

  • Kata sanoo:

   Hei Jaana ja kiitos kommentistasi:) Kiva kun tykäät 🙂 Varmasti kuvio, vanhanajan klassikko. Eikö vain, poikani kysyi kun näki kuvat instassa, että onko ne tänä vuonna otettu 🙂 Niin kesäinen fiilis niissä oli. Mukavaa torstaita, kata

 2. Maritta sanoo:

  Ihana takkinekko! Olen päässyt ylioppilaaksi vuonna -85. Olen säästänyt pukuni, joka oli Polan vaaleanharmaa jakkupuku.

  • Kata sanoo:

   Hei Maritta ja kiitos kommentistasi 🙂 Eikö vain! Voi kuinka ihanaa, kun olet säästänyt pukusi, minä en tajunnut. No, hääpukuni on sentään tallella. Se on siirtynyt muutosta muuttoon ja joka kerta mieheni kysyy, että vieläkö se tulee mukaan…johon vastaan tottakai. Mukavaa loppu viikkoa, Kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *