Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Joulutunnelmat Espanjassa

Joulutunnelmat Espanjassa

Jos joku olisi sanonut vuosi sitten, että vietät ensi vuoden Joulun uudessa Espanjan kodissasi, niin en olisi uskonut. Mutta näin siinä kävi, että hankimme asunnon Aurinkorannikolta, vaikka päätimme että uutta loma-asuntoa emme tule hankkimaan muutamaan vuoteen. Mutta kun tilaisuus tulee, on vaihtoehdot ota tai jätä ja me otimme. Päätös asunnon ostosta meni äkkiä, mutta ostoprosessi ei tässä maassa ole helppoa. Mietityttää, että kun ostaminenkin oli näin hankalaa, niin miten sitten jos joskus haluaa myydä? Se mahtaa vasta hankalaa ollakin. Mutta nyt en mieti myymistä vaan olen super tyytyväinen uuteen  asuntoomme.

 

Joulutunnelmat Espanjassa

Benalmádena

Benalmádenan seutu on meille tuttua aluetta. Vanhemmillani oli asunto 90-luvun alussa tällä alueella. Asuimme silloin perheen kanssa Espoossa, joten kävimme pienten lastemme kanssa täällä useita kertoja. Lento oli pienten lasten kanssa lyhyt ja helppo, ilman aikaeroja. Ennen tämän vuotista reissuamme tänne keväällä, olimme käyneet Benalmádenassa noin 20 vuotta sitten. Muistan, että kävimme mieheni kanssa kahdestaan Marbellassa katselemassa asuntotilanteita reilut 10 vuotta sitten, mutta emme ihastuneet seutuun vaan päätimme panostaa Floridaan. Nyt kun olemme kierrelleet täällä samoja paikkoja kuin silloin lasten ollessa pieniä, eivät paikat ole pahemmin muuttuneet. Hyvin muistuvat paikat mieleen kun ne näkee.

 

Valora ei kumma kyllä oikein hoksannut vedessä uivia kaloja

 

Joulutunnelmat Espanjassa

29. hääpäivä

Vietimme sunnuntaina mieheni kanssa 29. hääpäiväämme. Meillä oli ollut tarkoitus mennä lauantaina illalliselle juhlistamaan päiväämme, mutta emme jaksaneet lähteä kotoa mihinkään. Korkkasimme shampanja pullon kotona ja laitoimme kotiamme kuntoon. Meillä on ollut täällä täysi kaaos. Olemme purkaneet huonekaluja, odottaneet huonekalu- ja mattolähetyksiä, olemme juosseet sisustusliikkeissä ja rautakaupassa hakemassa kaiken näköistä tarviketta. Kodissamme ja pihallamme on ollut espanjalaisia miehiä töissä välillä jopa kymmenen. Kaikilla on ollut kiire saada kotimme valmiiksi jouluksi. Sähkömies ja uima-allas mies saapuu vielä tänä aamuna klo. 9.00 laittamaan lamppuja kattoon ja katsomaan että uima-allas lämpiää ja että se on täysin puhdas.

 

Joulutunnelmat Espanjassa

Toisilla biisi, meillä ruoka

Sunnuntaina päätimme lähteä kävelemään venesatamaan ja syömään pizzat. Olemme nauraneet, että monella parilla on oma biisi, mutta meillä on oma ruoka. Se ruoka on pizza. Vielä tarkemmin kerrottuna, se on calzone katkaravuilla ja tonnikalalla sekä tuplajuustolla ja O Sole Mio pizzerasta Vaasasta. Se on ruoka, josta me kummatkin pidämme. Aina Vaasassa ollessamme syömme tämän pizzan ainakin kerran. Jos olemme muutaman päivän, voimme syödä sen jopa kahdesti.

Ruokamakumme ei ole ihan samanlainen mieheni kanssa, mutta Calzone yhdistää meidät ruoan puolesta 🙂  Pidämme molemmat myös jäätelöstä, mutta jäätelömakumme on erilainen.

 

Joulutunnelmat Espanjassa

Ensi vuonna tulee avioliittoa täyteen 30.vuotta. Mieheni sanoi, että silloin tehdään jotain erilaista. Mitähän se voisi olla? 25-vuotis hääpäivänämme lensimme Floridasta päivätripille Bahamakselle lasten kanssa. Se oli mieleen painuva päivä, voit lukea matkastamme täältä.

Onko sinulla ja miehelläsi oma biisi tai jokin muu teidän oma juttu?

 

For sale! Mitäs jos ostaisi tuon purkkarin ja lähtisi maailman ympärys purjehdukselle? Ei kiitos, sanon minä.

 

Joulutunnelmat Espanjassa

Addie mekko

Addie mekko on kuin iso paita. Puin sen niin, että laitoin mekon alle sinisen alusmekon toisesta mekosta. Laitoin muutaman napin keskeltä kiinni ja muuten jätin mekon auki. Mekossa on paitapusero kaulus ja se ylettyy itselläni polveen. Mekko on reilua kokoa. Minulla on päälläni koko 34 ja se on edelleen tilava. Mutta tarkoitus onkin, että se on reilu.

Ihmetteletkö, kuinka valkoiset tennarini voivat olla noin puhtaat viime kesän jäljiltä? No, nämä ovat käyttämättömät tennarit viime kesältä. Säästin nämä tätä talvea varten, koska tiesin että tulen haluamaan puhtaat tennarit talvella Espanjaan 🙂

 

Joulutunnelmat Espanjassa
Sea Lifessa kävimme lasten kanssa useasti. Muistan ne isot, yli metrin halkaisijaltaan olevat lättykalat

 

Joulu Espanjassa

Floridassa oli huomattavasti enemmän joulufiilistä kuin täällä. Siellä soi kaupoissa joululaulut ja joulutavaraa oli myynnissä joka paikassa ja talot oli koristeltu jouluvaloin. Täällä Espanjassa ei samanlaista jouluhässäkkää ole näkyvissä. Muutaman joulukuusen olen bongannut, mutta en muuta.

Saimme nuorimmaisen poikamme suoraan Lontoosta, yliopiston valmistujaisista tänne luoksemme viettämään joulua. Olemme nyt kolmestaan tai neljästään, Valora mukana muutaman päivän ja sitten loppuviikosta saapuvat loput lapset seuralaisineen tänne meille. Meitä on sitten seitsemän plus Valora viikon samassa kotitaloudessa. Yksi uuden asuntomme kriteereistä oli, että jokaiselle kolmelle lapselle on oltava oma makuuhuone. Jokaisen on saatava oma rauha silloin kun olemme täällä isolla porukalla. Varmasti useita tällaisia tilanteita ei vuoden aikana tule, mutta kun tulee, niin on ihanaa että jokainen saa vetäytyä hetkeksi omaan rauhaan.

 

Joulutunnelmat Espanjassa

Meidän jouluaatto on vielä auki. Minä olen syönyt tänä vuonna yhden joululounaan äitini ja siskoni kanssa, mutta miehet eivät ole kuulemma syöneet yhtäkään. Pitäisikö miesten saada jouluruokaa? Tiedän, että suomalaisista ravintoloista Fuengirolasta saa joululounaita- ja illallisia. Ehkä hyppäämme autoon ja hurautamme sinne.

Joululahjaksi annoimme lapsille ja heidän seuralaisilleen matkat tänne Espanjaan. Lahjaan kuuluu aktiviteetit sekä syömiset ja juomiset paikan päällä. 

 

Joulutunnelmat Espanjassa

Rauhallista ja leppoisaa Joulua kaikille! Palaan blogin ääreen joulunpyhien jälkeen eli jo muutaman päivän päästä.

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

2 kommenttia

  1. Oikein ihanaa joulua teille ja onnea uuteen loma-asuntoon❣️?⭐️

    Niin oikein hyvää hääpäivää❣️

    • Hei Riikka ja kiitos! Samoin teille, Hyvää Joulua, Kata