Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Hopeahääpäivä Bahamalla

22.12.2015

Tiistaina oli aikainen herätys, koska lähdimme Bahamalle viettämään hopeahääpäivää. Aamu alkoi puurolla ja shamppanjalla:) Kävimme tyttären kanssa ostamassa Bahamalle mekot edellisiltana rantabulevardilta. Katselimme mekkoja jo Aventura Mallissa, missä kävimme päivällä, mutta sieltä ei saanut tällaisia kesämekkoja, koska kaupoissa on raskaamapaa vaatetusta eli tämän maan talvivaatteita. Halusin värikkään mekon ja ostin Lilly Pulitzerin mekon, merkki josta en tiennyt mitään. Googlasin sen kotona ja heillä on paljon mekkoja mallistoissaan, oma nettikauppa ja mm. tavaratalo Nordström myy heidän mekkojaan.

 

Lento Fort Lauderdalesta Bahamalle kesti reilut puoli tuntia, mutta koko prosessiin meni tunti  eli saavuimme Bahamalle jo aamusta klo. 10.00, aikaeroahan ei ollut.  Bahama näytti juuri siltä, kuin olin netistä katsonut eli pieniä värikkäitä puutaloja oli paljon, samoin turisteja jotka tulivat sinne isoilla risteilyaluksilla viettämään päivää. Mekin mietimme 4 päivän risteilyä, mutta se ei saanut positiivista vastakaikua lapsiltamme.

Bookkasimme itsemme Atlantis Paradise Island Resort hotellikompleksin allasosastoille kun saavuimme Bahamalle. Meillä oli tuuria, että sää oli aivan upea, koska kaksi edellistä päivää oli satanut ja tuullut.
Hotellialue ja allasalue olivat valtavat, omaan makuuni liian isot ja persoonattomat, mutta yksi päivä siellä meni mukavasti, ehkä yhden viikonlopunkin siellä olisi viihtynyt, ottaen ihan rennosti syöden ja juoden itsensä kylläiseksi. Lapsiperheille tämä on helppo ja mukava tapa viettää lomaa, kun kaikki saa samasta paikasta eli voit viikon olla samassa hotellissa ja ohjelmaa riittää.

 

Otimme tyttären kanssa Pina Colada drinkit, mutta hui! Alkoholia oli enemmän kuin itse mehua, jopa meidän perheen miehet irvisti drinkeille:) Alkoholi taitaa olla edullisempaa kuin mehu, joten siitä tämä väkevyys. Muistan, kun otimme 25 vuotta sitten Kanarialla Irish Coffeet, niin ne maistui niin väkeviltä, ettei niitä voinut juoda, koska viskiä oli enemmän kuin kahvia…

 

Päivä meni äkkiä. Hotellialueella riittää kyllä tekemistä, uima-allasaltaita on useita, samoin alueella on isoja kala-akvaarioita, merileijona paikka, delfiinialtaat, ruokapaikkoja ja rannallekin pääsee. Mikäli haluaa ottaa osaa esim. delfiinien kanssa uimiseen, niin kannattaa varata liput netin kautta jo hyvissä ajoin Suomesta, varsinkin näin sesonkiaikana.

 

Pojat innostuivat kiipeilemään seiniä pitkin. Se näyttää alhaalta katsottuna suh´t helpolta ja eivät seinätkään miltään korkeilta näytä, mutta ei se tainnutkaan olla niin helppoa. Seiniä oli eritasoisia ja vaikein oli se, missä et saanut koskea valmiisiin pidikkeisiin ollenkaan, vaan ainoastaan sinun tuli kiivetä kiveä pitkiä ylös, joissa oli aina välillä jokin muhkura tai uloke mistä ottaa kiinni. Olisi kiva kokeilla joskus, tuskin pääsisin metriä ylemmäs seinää.

 

Meillä oli ennakkovaraus Delfinaarioon eli ideana oli, että saamme mennä veteen niiden kanssa. Koko juttu kesti noin puolituntia ja se oli ihan kiva eli delfiiniä sai koskea ja se teki ympärilläsi kaikenlaisia temppuja.
Vähän meitä mietitytti delfiinien pitäminen altaassa ja ihmisten viihdyttäminen, mutta niillä oli onneksi isot altaat, missä uida. Verrattuna näiden oloja norsujen oloihin Thaimaassa, niin kyllä nämä puitteet voittavat ylivoimaisesti. En pitänyt Thaimaassa siitä, kun norsujen ohjaajat paukuttivat niitä kepillä jatkuvasti korvien taakse. Täällä ohjaajat olivat ystävällisiä ja rentoja ja näytti siltä, että he todella pitivät delfiineistä.

 

Tässä minun rantalookkia. Kävin ostamassa ennen matkaa mustan halterneck uimapuvun ja mustan sharongin. Käytän yleensä bikineitä, mutta nyt tuntui siltä, että koko uikkarit ovat hyvät, koska sixpack ei ole ihan kunnossa tämän vuoden jälkeen…Sharonki on kätevä, kun sen voi kietaista päälleen joko lantiolle tai ihan kainaloihin asti, kuten minulla tässä kuvassa.

 

Vähän kyllä mietitytti, että apua, jos se nappaisi nenästä palan. Tämä delffini, Jackie on 41-vuotias ja sillä oli useita poikasia altaassa. Delfiinit elävät luonnossa 18-25 vuotiaiksi, mutta delfinaarioissa jopa    60-vuotiaiksi, johtuen säännöllisestä ruoasta, lääkityksestä jos sairastuvat ja vihollisia altaissa ei uiskentele.
Olipa meillä mukava ja pitkä päivä, lapset halusivat jälleen kerran kuulla kuinka olemme tavanneet ja  miten seurustelumme alkoi ja jälleen kerran meillä oli mieheni kanssa eriävät muistot tapahtumasta. Mieheni mielestä minä soitin hänelle tapaamisemme jälkeen, mutta hän muistaa taas väärin…se oli hän joka soitti minulle.

 

 

TallennaTallenna

Kategoriat,

8 kommenttia

  1. Kohta varmaan jo sattuu naamaan toi "veikeä" jenkki hymy kaiken aikaan???? Huh

  2. Kiitos! Tyttären mekko ostettiin myös rantabulevardilta Fort Lauderdalesta. Mukavia kuluneen vuoden loppupäiviä sinulle!

  3. Kiitos Mape:) kyllä oli ja tosiaan kun saimme kaikki kolme mukaan:) mukavaa loppuvuotta!

  4. Ihanalta näyttää! Mistä tuo tyttäresi valkoinen mekko on?

  5. teillä varmaan ikimuistoinen hääpäivä lämpimässä ja mikä hienointa kaikki perheenjäsenet mukana!