Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi

Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi


20.8.2019 |

Vielä on kesää jäljellä Kael mekon kanssa

Eilen aamulla kun avasi silmänsä ja huomasi, että ulkona sataa vettä, niin olisi tehnyt mieli vetää täkki korviin ja pitää pyjamapäivä. Tuntui syksyiseltä ja piti ihan potkaista itseään peffaan, että pääsi suihkuun ja fixaamaan itsensä työkuntoon. Mietin, että tänä kesänä ei ole paljoa satanut, siksi se sade tuntui pitkästä aikaa vieraalta.

No, onhan kesää vielä jäljellä, ainakin tämä kuukausi. Syyskuun alussa kuulee, kun ulkona tuulee, että puiden lehdet pitävät ihan erilaista ääntä kuin kesätuulessa. Oletko huomannut?

 

Vielä on kesää jäljellä Kael mekon kanssa

Kukat

Minulta onkin kysytty instan puolella, että miten ulkokukkani voivat.  Nämä ylpeyden aiheeni voivat hyvin, mutta ne eivät ole ihan yhtä upeita kuin viime ja edellisvuonna. Vaikea sanoa, mistä se johtuu, koska olen nyppinyt niistä kuivat kukat pois ja mieheni on kastellut niitä. Kerran ne hieman kuivahtivat, mutta virkosivat uudestaan. Niin ne tosin kuivahtivat edellisinäkin kesinä. Jatkan nyppimistä ja mieheni kastelemista, kunnes tulee syyskukkien vuoro noin kuukauden päästä.

 

Vielä on kesää jäljellä Kael mekon kanssa

Kael mekko

Kael mekko on valekietaisumallinen ja rypistymätön mekko. Kael mekossa on loistavat hihat. Mekon helmassa on pieni fyrrykantti, joka sulautuu mekkoon aika huomaamattomasti. Mekko on siis kokonaan kiinni edestä ja mekon toisessa sivussa on vetoketju, joka helpottaa mekon päälle pukemista.

Kaikki eivät pidä midimitasta tai se on lyhyelle naiselle liian pitkä ja epäkäytännöllinen. Tämä mekko ylettyy minulla reilusti polven alle, olematta kuitenkaan liian pitkä. 

 

Vielä on kesää jäljellä Kael mekon kanssa

Valora ja Jade temmelsivät lauantaina laiturilla, kun tulimme illalla veneajelulta. Leikki oli sen verran rajua, että Valora menetti tasapainonsa ja molskahti mereen. Me olimme mieheni kanssa vielä veneessä ja itse asiassa näin koko tapahtuman. Valora tippui laiturin ja veneen väliin. Meillä on iso kumivene, jossa on paksut laidat ja ne ovat hieman ylhäällä vedestä. Valora meni hieman veneen reunan alle, mutta sain sen niskavilloista kiinni ja vetäisin veneeseen. Mieheni hyppäsi myös mereen, koska meillä on hurjan syvää laiturin vieressä ja vesi on tummaa, joten jos Valora painuu veden alle, niin sitä ei löydä. Valora mopsi on onneton uimari, sen meno on räpiköintiä ei uimista.

 

Vielä on kesää jäljellä Kael mekon kanssa

Veimme Valoran viime talvena Vaasassa koirauimalaan. Sille puettiin liivit päälle ja ohjaaja meni sen kanssa altaaseen. Ohjaaja uitti Valoraa noin 15 minuuttia ja liivit päällä kaikki sujui hyvin. Mutta eihän se todellakaan tykännyt uimisesta. Sitä sai maanitella uima-altaaseen ja jopa nameillekin se oli epäluuloinen, mikä on outoa. Valora kun söisi kuinka paljon tahansa ja mitä tahansa…No, uimaria ei meidän mopsista tule. Sille pitää pukea aina liivit päälle merellä ja nykyään meillä on portti laiturillekin, koska se juoksee sinne kun näkee joutsenia ja sorsia. Se hyppii veneisiin ja laiturille puoli tuohtuneena, joten vaarana on että hyppy jää liian lyhkäiseksi ja se tippuu veteen.

Tämä oli kolmas kerta kun noukimme Valoraa vedestä. Onneksi olemme aina olleet paikalla kun se on molskahtanut veteen. Facebookissa olen nähnyt mopseja, jotka uivat ja jopa hyppivät uima-altaaseen. Joten jotkut mopsit ovat varsinaisia vesipetoja.

 

Mekon kuosista löytyy mustaa, valkoista, beigeä ja vihertävän harmaata

 

Vielä on kesää jäljellä Kael mekon kanssa

Vasemmalla puolella on nauhat, jotka toimivat lähinnä koristeina

 

Vielä on kesää jäljellä Kael mekon kanssa

Papina neule

Puin Papina neuleen mekon päälle. Neule näyttää kivalta mekon päällä, joten aina ei tarvitse miettiä että  neuletakki on ainut ratkaisu mekkojen päälle, se voi olla myös neule. Mekon hihat sulautuivat hyvin neulepaidan alle. Neule ylettyy lantiolle, mutta käänsin neuleen helmaa lyhkäisemmäksi, jotta sain mekkoa enemmän näkyville.

Papina neuletta löytyy vihreän lisäksi luonnonvalkoinen, jonka löydät täältä. Ilmojen viiletessä jalkaan puetaan mustat paksummat sukkahousut, muuten asu pysyy samana.

 

Vielä on kesää jäljellä Kael mekon kanssa

Tämän postauksen tuotteet löytyvät liikkeestämme ja Doppshop verkkokaupastamme.


2 kommenttia

 1. Jaana sanoo:

  Mahtava valekietaisumekko ja helppohoitoinen, kun ei rypisty. Pidä ja pese mekko, mikä on helppo matkoilla.
  Ihanasti mekon ilme muuttui neuleen kanssa ja samoin hattu päässäsi sai siihen ihan toisen ilmeen.
  Ihana kuulla, että en ollut ainoa, joka halusi sateen takia pitää pyjamapäivän eilen. Ahdisti se sade ja harmaus. Huoh, kohta se on täällä syksy sateineen, myrskyineen, mutta mahtavan värikylläisenä.
  Voi Valora parka ja onneksi ei käynyt kuinkaan. Meidän koira on myös onneton uimari, mutta rakastaa veneilyä, lintujen jahtaamista mereen sekä uimapatjalla kellottelua. No ei kaikkien tarvitse olla uimamaistereita ja onneksi on pelastusliivit.
  Kukkasi ovat säilyneet upeina. Itse jo luovutan ja suunnitelen syyskukkien hankintaa, mutta mitä? Vinkkejä otetaan vastaan.
  Taas saa psyykata itsensä nousemaan töihin, kun on harmaata. Yritän kääntää itseni pirteäksi, että pian taas luonto kylpee upeissa väreissä. Ehkäpä se auttaa ja onneksi ei sada.

  • Kata sanoo:

   Hei Jaana ja kiitos kommentistasi 🙂 Jep, maanantai aamu oli hieman ankea…no onneksi se meni äkkiä ohi! Ihana viikko ollut nyt. Syyskukiksi laitan yhden katajan ja jotain siihen juurelle…varmaan samat kuin viime talvena. Jäätyvät ne kuitenkin pystyyn niihin purkkeihin, mutta ovat vihreitä 🙂 Mukavaa viikkoa, kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *