Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Iso duuni ja nauhatopin kolme tyyliä

Iso duuni ja nauhatopin kolme tyyliä

Meillä on iso duuni edessä. Meidän nimittäin tulee tyhjätä meidän Vaasan iso asunto ja vintti. Sanon iso siksi, koska tyhjättäviä neliöitä on paljon ja neliöihin mahtuu tavaraa. Ja se taas kertoo siitä, että prosessi on iso.

Hieman lohduttaa se, että tyhjäsimme viime kesänä jo hieman asuntoa ja vinttiä siinä samassa kun tyhjäsimme liikettä.

 

Iso duuni ja nauhatopin kolme tyyliä

Sininen  nauhatoppi rusetilla

Päälläni on hyvä perustoppi jonka materiaali on viskoosi elastania. Topissa on aavistuksen kiiltävä materiaali eli siinä on pienen pieni hopeinen hohto. Topin edessä on nauhat ja olen sitonut nauhat kolmella eri tavalla kolmessa eri värissä.

Sinisessä topissa vedin nauhat tiukasti lähelle kaulaa ja tein nauhoista rusetin. Tällöin decolteen kohdalle jää kiva aukko, joka on naisellinen.

 

Iso duuni ja nauhatopin kolme tyyliä

Sinivalkoinen raitahame

Tässä raitahameessa on viehättävä helma. Se on epätasainen eli sivuista se on hieman pidempi kuin edestä. Hame istuu hyvin vyötäröltä ja vyötäröllä on leveä nauha, jonka olen solminut rusetille vasemmalle sivuun. Sivuun aina siksi, että massukan päälle ei tuoda turhia härpäkkeitä. Hameessa on vuori ja materiaali on polyesteriä, joten hame on helppohoitoinen. Minulla on päälläni hameesta koko M ja se on juuri sopiva minulle. Hame on siis yhtä kokoa pienempi kuin normaalisti.

 • Sinivalkoinen raitahame € 77,40 (129,00) tiedustelut shop@dopp.fi

 

Iso duuni ja nauhatopin kolme tyyliä

Vaasa

Kun me vuonna 2000 muutimme takaisin Vaasaan Helsingistä, niin muutimme omakotitaloon. Omakotitalo oli kätevä, koska rauhallisella seudulla lapset pääsivät kävellen ja pyöräillen kouluun. Kaverit asuivat kiven heiton päässä ja elämä oli helppoa. Mitään muita kuljettamisia kuin harrastukset, ei tarvittu. Ja harrastuksia ei tuossa iässä vielä lapsilla paljoa ollut, jalkapalloa pelattiin koulun kentällä.

Meillä oli siihen aikaan vanha bokseri koira. Jos ovi jäi pihaan auki, niin sillä oli tapana lähteä raitille. Poikien kaverin äiti on kertonut, että kerran kun hän oli katsonut ikkunasta ulos, niin koira oli ollut heidän kadulla. Ei ollut kestänyt kauaakaan, kun meidän pojat olivat juosseet paljain jaloin, Batman kuvioiset pitkät kalsongit jalassa ja yläkroppa paljaana, koiran perään hakemaan sitä kotiin. Pojat olivat silloin noin 5- ja 6-vuotiaita. Näen sieluni silmin, kun he ovat peräkanaa juosseet siellä, isompi edessä ja pienempi perässä. Tämä mielikuva palauttaa mieleeni asioita, kun he olivat pieniä.

 

Iso duuni ja nauhatopin kolme tyyliä

Iso duuni ja nauhatopin kolme tyyliä

Kun lapset kasvoivat ja Gabi meni jo yläasteelle kaupunkiin, niin muutimme Vaasan keskustaan. Asuntomme sijaitsi samassa talossa kun vaateliikkeeni. Meillä oli kerrostalon koko ylin 6.kerros itsellämme, hieman vajaat 400 neliötä, joten tilaa meillä piisasi. Samaan aikaan myös pojat vaihtoivat koulua Vaasan keskustaan, johon pääsivät kävellen. Tällöin pojat pelasivat jääkiekkoa ja Gabi ratsasti. Miehelleni oli helppo kuskata heitä iltapäivisin harrastuksiin, koska hänen toimistonsa sijaitsi myös samassa talossa. Muistan, että minäkin kuskasin heitä, hyppäsin liikkeestä talvisinkin autoon ilman takkia ja ajoin heitä harrastuksiin. Välillä olin niin stressaantunut, kun minun piti lähteä kesken työpäivän kuskaamaan lapsia.

Silloin kun meidän sukupolvi käytti bussia, käveli tai pyöräili omiin harrastuksiin, kuskattiin tätä uutta sukupolvea autolla joka paikkaan. Muistan kyllä, että äiti on vienyt ja hakenut minua nuorena partiosta. Mutta me asuimme seudulla jonne edes bussit eivät kulkeneet. Mutta mieheni kertoo, että häntä ei ole koskaan viety autolla harrastuksiin. Talvellakin hän meni kori- ja lentopalloharjoituksiin pyörällä -20C asteen pakkasella…jotenkin hemmoteltua sukupolvea nämä lapset,  jotka ovat syntyneet 80-luvusta eteenpäin. Mitä mieltä olet?

 

Iso duuni ja nauhatopin kolme tyyliä

Punainen nauhatoppi ja Bootcut farkut

Punaisen topin nauhat sidoin v-kaula-aukon alaosaan. Tällöin kaula saa lisää pituutta, kun kaulus lasketaan alaspäin. Tämä kaulusmalli on pukeva monelle naiselle, liian ylös kaulaan tuleva kaulus ei ole jokaisen kaulusmalli. Sinisen topin puin hameen sisälle, mutta toppi toimii loistavasti myös housujen päällä. Toppi on istuva kainaloiden alta, mikä tekee siitä siron ja keskikohdasta se on juuri sopivan löysä. Toppi ylettyy haarasauman kohdalle.

Muistatko nämä bootcut farkut eli leveälahkeiset farkut tästä postauksesta?

Vedin farkut jalkaani useamman kuukauden jälkeen. Olin ihan varma, että en tule saamaan nappia kiinni farkuista, mutta menihän se. Olinpas tyytyväinen. Bootcut housut tekevät syksyllä taas tuloaan. Itse rakastan niitä, koska niillä saa kilometrin mittaiset jalat! Itse asiassa saimme jo ensimmäiset mustat bootcut housut liikkeeseemme ja kuvaamme ne teille pian. Ne ovat ihan h-u-i-p-u-t!

 • Bootcut farkut 53,97 (89,95) jäljellä koot 26″/32, 27″/32  ja 30″/32, minulla on farkuista koko 27″/32

 

Iso duuni ja nauhatopin kolme tyyliä

Iso duuni ja nauhatopin kolme tyyliä

Elämämme Vaasan keskustassa oli kivaa aikaa. Iltapäivisin, ennen kuin lapset tulivat koulusta menin laittamaan heille ruokaa. Pääsin siis hissillä liikkeestä kotiimme. Laitoin perunat kiehumaan tai jonkun laatikon uuniin ja menin takaisin liikkeeseen munakello mukanani. Kun munakello pirahti kassatiskillä soimaan, menin hissillä yläkertaan ottamaan perunat pois liedeltä tai laatikon pois uunista. Samalla tyhjäsin pesukoneen ja täytin sen uudestaan. Urheilevassa perheessä pyykkikoneen pyörittäminen jopa kolmesti päivässä oli normaalia.

Minulla on välillä aikoja, jolloin nukun huonosti. Aukiolevat asiat ja kiire painavat. Aina silloin tällöin, kun en nukkunut öisin, niin menin verkkarit päällä liikkeeseen ja siirsin tuotteita uusiin paikkoihin eli laitoin liikkeen ihan uuden näköiseksi. Olin liikkeessä noin 04.00-07.00 ja sitten menin kotiin herättämään lapset. Kun tytöt tulivat aamulla töihin, niin kommentti oli “Ahaa, et ole tainnut nukkua taas viime yönä”.

Kerran valoisana toukokuun sunnuntain vastaisena yönä kun olin liikkeessä töissä, niin olin ihan ihmeissäni, kun kaupungilla ja liikkeen edessä oli hirmuisen paljon ihmisiä. Niinhän se oli, että ravintolat sulkivat ovensa 04.00 ja ihmiset purkaantuivat ulos niistä eivätkä malttaneet mennä kotiin nukkumaan. Oli kevät ja valoista.

 

Iso duuni ja nauhatopin kolme tyyliä

Beige nauhatoppi

Jos rusetit eivät iske sinuun, niin nauhan voi solmia eteen myös pelkälle solmulle.

 • Nauhatoppi € 77,40 (129,00)

Ihania rosan värisiä Höglin sling back korkkareitani löytyy liikkeestämme vielä koot 4 ja 5,5.

 

Iso duuni ja nauhatopin kolme tyyliä

Iso duuni

Se, että liike oli samassa talossa jossa asuimme oli sekä hyvä että huono asia. Hyvä asia oli se, että pääsin käymään kotona töiden välissä tekemässä askareita ja lapset olivat lähellä. Huono asia oli se, että en koskaan pitänyt vapaapäiviä vaan olin joka päivä liikkeessä tai ainakin ajelin rauhattomana hissillä liikkeen ja kodin väliä. En koskaan rauhoittunut, minun oli lähdettävä pois Vaasasta että sain hetken hengähtää.

Nyt kun asumme Helsingissä 20 minuutin päässä liikkeestämme, niin en mene sinne yöllä. Nykyään öisin, jos valvon päivitän verkkokauppaa, vastaan teidän asiakkaiden meileihin, facebook viesteihin sekä insta viesteihin ja kirjoitan blogia. Vaateliikkeemme arki on muuttunut hurjasti viimeisen viiden vuoden aikana. Ennen liikkeen ovi avattiin klo. 10.00 ja suljettiin klo. 19.00. Työpäivä oli yleensä siinä. Nyt työt jatkuvat sosiaalisessa mediassa ja verkossa “normaalin” työpäivän jälkeen, ilman mitään aikarajoitusta ja kelloa. Ennen oltiin lomalla kun lähdettiin pois liikkeestä, nykyään sosiaalinen media ja verkko seuraavat sinua mukana myös lomamatkalle. Yhtäkään päivää en ole ollut tekemättä töitä vajaan viiden vuoden aikana. Välillä miettii, että onko tämä tervettä…

Mutta tästä huolimatta, on lastemme täytynyt nähdä myös yrittäjyyden hyviä puolia, koska heidän tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu yrittäjyys. 

 

Iso duuni ja nauhatopin kolme tyyliä

Iso duuni ja nauhatopin kolme tyyliä

Kaikki tuotteet löytyvät DOPP Helsingistä.

Nauhatoppi löytyy Doppshop verkkokaupastamme. Muiden tuotteiden tiedustelut /tilaukset shop@dopp.fi tai WhatsApp/tekstiviesti 040-195 2113.

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

10 kommenttia

 1. Olipa hieno postaus! Olenkin aika ajoin miettinyt, miten ihmeessä olet noin aikaansaapa ja pirtsakka. Enpä enää, teet melkein 24/7 töitä ja apua…monen monta vuotta. Nyt ihmettelen, miten ihmeessä sinulla on riittänyt ja riittää edelleenkin virtaa??! Kunnioitan kyllä älyttömästi paloasi yrittäjyyteesi ja jaksamiseen, unohtamatta perhettäsi. ?
  Minusta ei olisi yrittäjäksi, olen liian stressaaja tyyppi.
  Unettomuus, niin tuttu asia. Mutta minusta tulee unettomuuden myötä kävelevä zombie,unohtelen asioita. Yritän tehdä montaa asiaa yhtäaikaa, jotka jää kesken. Ja olen älyttömän levoton, en osaa rauhottua. Ja se kierre kun on pidempää päällä, niin lopputulos ???.

  Nyt olen lomalla ja piti lähteä kotoa, että pääsin hieman arjesta irti. Pari yötä meni vielä huonosti nukkuessa, mutta sitten…aaah olen saanut 3 yötä unta palloon, kyllä on ihan erilainen olo?. Nyt olen jälleen kotona, toivotaan että uni maittaisi täälläkin? Ja osaisi välillä ottaa rennosti. Iän myötä kaipaa kunnon lepoa, ei muutoin jaksa.

  Toivottavasti sinäkin ottaisit välillä aikaa itsellesi, niin jaksat pyörähdellä meitä inspiroimassa ja pukemassa, että näytetään nätiltä.
  Teillä on niin hyvä zen myymälässä ja ihana henkilökunta, sieltä saa kyllä muutakin mukaansa, kuin pukevat vaatteet. ❤️.
  Doppailemisiin!?

  • Hei Maarit ja kiitos kommentistasi 🙂 Kiitos kun tykkäsit postauksesta 🙂 Kun tykkää hullun lailla siitä mitä tekee, niin se antaa virtaa. Mutta rajansa kaikella, varsinkin kun ikää tulee lisää. Ei 51-vuotias ole enään kuin 32-vuotias, kun rupesin yrittäjäksi..
   Tiedän, että unettomuus on pahinta. Siinä menee ns. lanttu nurin. Muistan noin 10 vuotta sitten, niin en nukkunut hetkeäkään koko maaliskuussa. Olin loppukuusta niin väsynyt ja unohtelin asioita ja olin myös kävelevä zombie. Tuntui, että oli pieni humala päällä jatkuvasti..eikä kivalla tavalla. Ihana kuulla, että olet saanut nukuttua nyt. Usein se paikan vaihto auttaa, itse nukun hieman viileässä hirsitalossa, huvilallamme hyvin. Sieltä en pääse töihin vaikka mikä olis 🙂 Ihana kuulla, että välitön fiilis liikkeessämme välittyy asiakkaille, kiitos siitä kuuluu myös meidän loistavalle henkilökunnalle. Nähdään taas, Kata

 2. Ihana postaus kauniiden kuvien kera. Vinkkejä pukeutumiseen taas jälleen kerranl
  Punainen nauhatoppi pakko käydä sovittamassa samoin mustat bootcut farkut. Jospa niillä saisi sääriin pituutta?
  Olet kyllä oikea tehotykki. Hoidat kodin, liikkeesi sekä itsesi, niin että kaikki loistaa. Muista olla suopea myös itsellesi ja levätä välillä.
  Kodin tyhjentäminen on kovaa puuhaa, nostaa tunteet ja muistot pintaan. Onnellinen siitä, että Dopp rantautui Helsinkiin ja viihdytte täällä. Me asiakkaat olemme ottaneet riemulla vastaan Doppin täällä Helsingissä, siksi toivon sinun Kata myös muistavan välillä lomailla sekä rentoutua.
  Minustakin tuntuu, että tietty sukupolvi on tottunut siihen, että vanhemmat veivät/vievät harrastuksiin. Ennen ei niin tehty tosin elämäkin on paljon muuttunut. Se on nykyään hektisempää ja pitää olla aina tavoitettavissa. Huoh, välillä ajattelen, että mitä jos olisi keskusneidit, kampipuhelimet eikä kännyköitä. Voisi se elämä olla todellakin hiljaisempaa.
  Nyt kään innolla odottamaan mustien bootcut farkkujen postausta.

  • Hei Jaana ja kiitos kommentistasi 🙂 Totta, on ollut jopa hieman haikeata sen järkyttävän tavaramäärän keskellä..siellä on koko lasten elämä. Leluja, urheiluvälineitä, pieniä vaatteita, pelipaitoja, kirjoja, valokuvia jne…Nyt pitää vaan käydä läpi mitä haluaa mukaan ja mitä pitää laittaa pois. Tiedän, pakko vähän höllätä ja tosiaan niin mietin itsekin aina välillä, että olisipa vielä tavalliset puhelimet jne…sitä kun ihmiset ja itse myös on niin kiinni ja on pakko olla jatkuvasti tavoiteltavissa. Mutta itsestähän se on on kiinni, että osaa laittaa ne aparaatit välillä pois. Mukavaa viikkoa, Kata

 3. On ihana lukea minkälaista teidän arki on ollut ja on. Nostan hattua kaikille yrittäjille ja vielä niille, jotka ovat perheellisiä.
  Joskus olen miettinytkin, että miten olet saanut yhdistettyä yrittäjyyden ja perheen äidin roolin niin ihailtavasti.
  Mutta siis se on onnistunut ”hissillä”? Tuota juttua, kun luin niin ajattelin että juuri niin, näinhän sen homman täytyy toimia. Me naiset ollaan kyllä välistä uskomattomia. Me pystytään tekemään miljoona asiaa yhtäaikaa!!???

  Mietitäänkö syksyn asu kokonaisuuteen tuollaiset mustat farkut ja neule vai ehkä neulemekko??????

  • Hei Riikka ja kiitos kommentistasi 🙂 Jep, jep hissillä kaikki hoitui 🙂 Älä muuta sano, me naiset ollaan kyllä semmoisia pakkauksia, että! Monta asiaa hoituu kerralla ja organisaatio kyky on huipussaan 🙂 Oi, oi, farkut ja neule niin jees ja meidän uudet ihanat nilkkurit! tai neulemekko ja uudet nilkkurit! En malta odottaa meidän uusia nilkkureita, sieltä tulee niin ihania juttuja! Mietitään! Kata

 4. “jotenkin hemmoteltua sukupolvea nämä lapset, jotka ovat syntyneet 80-luvusta eteenpäin. Mitä mieltä olet?”

  Tästä lauseesta en ole samaa mieltä. Olen itse syntynyt -89 ja itse olen pyöräillyt viulu selässä musiikkiopistolle oli sitten lunta 20cm ja auraamattomat tiet, pääkallokeli tahi vesisade. Joten minua ei ainakaan ole harrastuksiin viennillä hemmoteltu! 😀

  • Hei Kateliina ja kiitos kommentistasi 🙂 Sinä olit reipas! Muistan, kun samalla heppatallilla kun Gabi kävi, kävi yksi tyttö, jota ei koskaan kuskailtu. Hän tuli bussilla ja käveli ainakin pari kilometriä pysäkiltä tallille ja samoin illalla kotiin. Usein kun vein Gabia niin poimimme hänet kyytiin tienvarresta kävelemästä ja otimme hänet kyytiin iltaisin kaupunkiin ja siitä hän jatkoi bussilla kotiin. Hänkin oli ihan huippureipas, ihailin nuoren naisen sinnikkyyttä. Mukavaa viikkoa sinulle, Kata

 5. Voi miten kiva postaus!
  Mietin kovasti noita bootcut-farkkuja: ne näyttävät hyvältä korkokenkien kanssa. Mutta kun minä en osaa käyttää korkoja, en, vaikka kuinka haluaisin. Miten bootcutit saisi toimimaan matalien kenkien kanssa, vai saako ollenkaan?

  • Hei Eilamari ja kiitos kommentistasi 🙂 Ihanaa kun tykkäsit postauksesta, kiitos! Bootcut on aina minusta paras korkkaeilla. Mutta se ei ole huono matalillakaan kengillä. Sama täällä, korkkareita en pysty arkisin käyttämään. Teen postauksen bootcuteista ja matalilla kengillä, niin katsotaan miltä näyttää 🙂 Koitan saada tehtyä sen heinäkuun/elokuun alussa viimeistään. Mukavaa viikkoa sinulle, Kata