Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Gabin pienet valmistujaisjuhlat

Gabin pienet valmistujaisjuhlat

Gabi valmistui viime viikolla kauppatieteiden maisteriksi ja samalla hän sai Muotisuunnittelija koulun valmiiksi. Halusimme juhlistaa hänen saavutuksiaan ihan vain perheen kesken, joten lauantaina laitoimme pöydän koreaksi ja vietimme hauskan päivän perheen kesken.

Paljon onnea Gabille! Yksi etappi elämässä on saavutettu.

 

Gabin pienet valmistujaisjuhlat

Kengät kotijuhlissa

Koska vietämme juhlaa kotona oman perheen kesken, niin en ”jaksa” kävellä korkkareilla. Ja kaiken lisäksi olemme paljon ulkona, joten korkkareilla kävely terassilla ja kivetyksellä ei ole mitä mukavinta. Tällaisissa ”kotijuhlissa” mietin ensin, mitkä kengät aion laittaa jalkaani. Kengät taas määräävät millaisen asun pukee päällensä. Kesäisin voi kotona olla vaikka paljain jaloin, mutta itse olen sellainen että minulla on aina niin kotona kuin huvilallakin vähintään tossut jalassa. Olen ”varvasviluinen” ja toiseksi en halua tikkuja tai muita epämääräisyyksiä jalanpohjiini. Mieheni on ottanut minulta jalanpohjista useita tikkuja pois ja yök, kun inhoan kun hän neulalla kaivaa niitä. Ja varsinkin huvilassa, paksulla puoliruostuneella neulalla…Olen ihan hiestä märkänä, kun jännitän että sattuu. Kiljun jo kun hän nappaa jalastani kiinni. Hän nauttii saadessaan olla lääkärinä, mutta minä en nauti potilaan roolista yhtään, eivätkä nauttineet lapsetkaan kun olivat pieniä.

Hauska Ilsa raitamekko sopi kesän kotijuhlaan ihan loistavasti! Se sopii myös Randi sandaaleiden kanssa kivasti.

 

Gabin pienet valmistujaisjuhlat

Olimme tuoneet lentokentältä Möetin rose jääshampanjaa. Se nousi nyt minun ykkös suosikikseni. Siinä on ihanan pehmeä maku! Jääshampanjan mukaan laitoimme jääpaloja ja mintun lehtiä. Yhdestä pullosta tulee juuri sopivasti seitsemän lasia. Valitettavasti kyseistä rose shampanjaa ei saa Alkosta. Toivotaan, että se jossain vaiheessa tulee heidän valikoimiinsa.

 

Gabin pienet valmistujaisjuhlat

Mekon yksityiskohta

Ilsa mekossa vyötärö saa kaiken huomion. Vyötäröllä on kaksi nauhaa, jotka on neulottu mekon sisäsaumoihin. Nauhat solmitaan eteen ja sille puolelle, mihin valekietaisu leikkaus päättyy eli vyötärön vasemmalle puolelle. Näin mekon linja pysyy rauhallisena ja yhtäläisenä. Sidoin nauhat myös taakse, mutta edessä ne olivat luontevamman näköiset.

 

Gabin pienet valmistujaisjuhlat

Jälkkäriksi leivoin keto raparperipiirakan. Eli ketopiirakan siksi, että siinä ei ole sokeria eikä vehnäjauhoja. Piirakasta tuli yllättävän hyvä, se maistui ihan ”tavalliselta” raparperipiirakalta. Ja kun päälle lorutti hieman vaniljakastiketta, niin hyvältä maistui ja upposi.

Irish coffee on minun bravurini eli se on meidän perinteinen jälkkäri, jonka teen aina vuoden ympäri. Olen kertonut tässä postauksessani, miten sen teen. Käy kurkkaamassa, jos kiinnostuit.

 

Gabin pienet valmistujaisjuhlat

Kesäisin grilliruoka kuuluu meidän vakioruokailuun. Meidän perinne kesäruokia ovat lohi ja katkaravut grillattuina, samoin parsat ja sienet jollakin täytteellä, yleensä valkosipuli- tai aurajuustolla. Iso vihersalaatti ja skagenröra löytyvät myös aina kesäpöydästämme.

Tein juhannuksena ensimmäisen kerran munasalaatin, jonka löysin Karita Tykän blogista. Ihana lisuke, vaikkapa perunoiden tilalle. Sitä voi syödä jääkaapista parikin päivää, vaikka meillä se on tehnyt kaupan jo kerrasta. Nytkin tein lisukkeeksi munasalaatin ja kaikki syötiin kerralla.

 

Aperol Spritz on raikas ja kiva kesädrinkki

 

Gabin pienet valmistujaisjuhlat
Nämä kaksi vilperiä ovat aina siellä missä tapahtuu ja varastavat kaiken shown!

Mieheni on ainut meistä viidestä, josta olisi voinut tulla lääkäri tai jopa kirurgi. Hänen päätä ei huimaa veri eikä yleensäkään mitkään leikkaukset, joita näkee tv:ssä. Minua pyörryttää jo veren näkeminen ja leikkausjuttuja en voi katsoa, vaan laitan heti kädet silmieni eteen, kuin kauhuleffassa. Tapaan sanoa häntä meidän perheen ”lääkäriksi”. Aina kun jollain meillä ihmisillä tai koirilla on jokin vialla, kysymme asiaa häneltä. Joitakin kiinnostavat nämä sairausjutut, minua ei sitten yhtään.

 

Gabin pienet valmistujaisjuhlat

Ilsa raitamekko

Ilsa mekko on hauskan värinen. Siinä on mm. turkoosia, oranssia, tiilen ruskeata ja kirkkaan sinistä. Värejä, joita ei ihan heti keksisi yhdistää yhteen. Mutta loistavasti ne sopivat keskenään ja muodostavat viileän raikkaan kokonaisuuden. Mekko on yläosasta valekietaisu mallinen ja vyötäröllä on poikkileikkaus jossa ovat nauhat sivuissa. Mekko levenee alaspäin ja loppuu pohkeen alle. Oikealla puolella on halkio, joka keventää mekon helmaa. Mekon takana on vetoketju.

Mekko on ohutta 100% puuvillaa. Mekko vastaa kokoaan. Koossa 38 mekon vyötärön ympärysmitta on noin 82 cm.

 

Gabin pienet valmistujaisjuhlat

Mekko ja sandaalit löytyvät DOPP Helsingistä sekä Doppshop verkkokaupastamme.

 

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

7 kommenttia

 1. Sydämelliset onnittelut Gabille!❤️ Mahtava saavutus!

 2. Tupla onnittelut Gabille. Fiksu nuori nainen, kun ahkeroi kaksi tutkintoa. Tuosta muotisuunnittelijan koulusta ja Gabista voisi tehdä postauksen, vaikka Kata tämä sinun ja Doppin blogisi onkin. Vai onko Gabilla omaa blogia?
  Ihana mekko ja upea uuma Katalla, aikuisella naisella, sanoi mieheni. Hän lisäsi vielä, että ei ole jenkkakahvoja kuten nuorilla naisilla, jotka pukeutuvat paljastavasti, liian pieniin vaatteisiin luullen sen olevan seksikästä. Niinpä ajattelin minä ja kyllä siihen kropan kunnossa pysymiseen vaikuttavat myös geenit ja se, että liikkuu ja on aina liikkunut esim. hyötyliikuntaa sekä ruoka että positiivinen mieli.
  Ikuinen ilopilleri Kata, joka säteilee aurinkoisesti aina Doppissa. Jopa äänesi säteilee ja on iloinen, kun huikkaat hei asiakkaan astuessa sisään kauppaasi. Silmäsi skannaavat asiakkaan päästä varpaisiin ja tiedät heti mikä sopii mikä ei. Esittelet tyylikkään varmasti vaatteita ja osaat käsitellä jokaista asiakasta hänelle sopivalla tavalla. Super myyjä, kaupungin paras.
  Nauratti lukea miehesi tohtorin taidoista. Meillä myös miehellä samaa vikaa. Kunnes eräs kesä sai ampiaisen piston ja lapsemne poisti piikin, laittoi sokerpalan pistoksen kohtaan ja sillä parani, kun miehemme jo luuli tarvitsevan Medihelin paikalle. Minä kävin sen jälkeen EA1 kurssin ja ryhdyin perheemme sisar hento valkoiseksi. Tosin nyt se kurssi pitäisi uusia, kun muuten taidot vanhenee.
  Hyviä vinkkejä myös tarjoilun kannalta. Nappaan heti testiin munasalaatin ensi viikonloppuna, kun ”suku on pahin” saapuu vierailulle saareen.
  Tuota Möetin rosea jääshamppanjaa yritän metsästää minäkin, niin paljon olen siitä kehuja kuullut. Voisiko sitä saada tilattua kenties Alkosta?
  Kaksi vilperiä ovat kyllä syötävän söpöjä. Ihania söpönassuja ja niin sillkisen pehmeän näköisiä sekä ennen kaikkea onnellisen näköisiä.
  Oikeita filmitähtiä.

  • Hei Jaana ja kiitos kommentistasi 🙂 Kiitos Gabin puolesta! Gabilla ei ole blogia, on sitä suunnitellut, katsotaan mitä miettii…Gabi voisikin kirjoittaa pitkästä aikaa tänne blogiin, täytyypä muistuttaa 🙂 Kovaa yritetään tsempata, että vyötärö vielä löytyisi. Nämä on tätä keski-iän juttuja, ei tarvitse kuin kävellä pullakioskin ohi, niin on jo kilo tullut lisää mittariin…huoh! Ensiapu kurssi on ihan mahtava juttu! Itse asiassa muistin, kun tuosta kirjoitit että minäkin olen käynyt sen. Silloin nuorempana, kun olin partiossa vetäjänä. Silloin ei pyörryttänyt, nyt kyllä pyörryttää. Ja olihan meillä lentoemäntä kurssilla myös ensiapua. Toivotaan jääshamppanjaa nopeasti Alkoon 🙂 Mukavaa viikkoa sinulle Jaana, Kata

 3. Lämpimät onnittelut Gabille. Hän on kyllä reipas ja aikaan saava nainen. Mekko on tosi kaunis sekä leikkaukseltaan että väriltään. Kevyt rusketus ja tuo mekko näyttää tosi hyvältä. Pitääpäs kokeilla piirakka- ja munasalaattireseptiä. Meilläkin mies tekee kesäisin ruoat ulkona joko grillaten, savustaen tai loimuttaen. Voi kun pääsisi pian syömään?.

  • Hei marianne ja kiitos kommentistasi 🙂 Gabi kiittää! Kiitos ja kokeile reseptejä 🙂 Kummatkin olivat maistuvia ja eilinen kesäkeittokin osui ja upposi. Sitä jäi vielä täksi päiväksi ja maistui, maistui. Ehkä paremmalta kuin eilen, kun sai muhia jääkaapissa vuorokauden. Kesällä on hauska grillata, se on kiva ohjelmanumero 🙂 Me ei olle koskaan savustettu, vaikka meillä on savustusuuni huvilalla, siellä se venevajassa on. Loimuta ei osata, mutta olisi kiva osata 🙂 Mukavaa viikkoa, Kata