Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Kuningatarboana mummotunneliin, juhliin ja arkeen

Kuningatarboana mummotunneliin, juhliin ja arkeen

”Nyt mulla on sellainen kuningatarboa setti päällä, että voisin lähteä vaikka Mummotunneliin,” lausahdin kun olin pukenut jalkaani rikotut farkut, käärme paidan ja korkkarit. Jaahas, mistä se nyt pälkähti päähäni? Mummotunneli…tunneli, jossa en ole koskaan käynyt, mutta kuullut siitä kyllä olen.

 

Kuningatarboana mummotunneliin, juhliin ja arkeen

Rakastan tällaisia asuja, jossa sekoitellaan eri tyylejä keskenään. Korkkarit ja style paita rikottuihin farkkuihin tai vastaavasti kukkamekko ja raffit lenkkarit. Kontrastit, ne tuovat asuun särmää.

Korkkarit tai lenkkarit, molemmat kengät voi yhdistää tähän asuun ja mennä melkein mihin vaan

 

Kuningatarboana mummotunneliin, juhliin ja arkeen

Käärmetoppi

Gabilla on päällään käärmetoppi. Toppi on hihaton leveillä olkaimilla. Topin edessä on pieni nappi ja malliltaan se on suorahko. Matsku on ohutta ja laskeutuvaa viskoosia eli se on helppo pukea housujen tai hameiden sisälle. Mutta se näyttää hyvältä myös kun laskeutuu upeasti kapeiden housujen päälle. Gabilla on topista koko 38 eli toppi ei ole hurjan reilua kokoa.

 

Kuningatarboana mummotunneliin, juhliin ja arkeen

Minä tosiaan en ole ollut Mummotunnelissa, mutta mieheni on muutama vuosi sitten ollut Mummotunnelin jonossa. Hän oli miesporukalla viettämässä iltaa ja miehet olivat halunneet mennä katsomaan menoa tunnelissa. He olivat joutuneet jonottamaan sisälle ja kun tuli heidän vuoro päästä sisälle, niin mieheni ei päässytkään. Syy oli se, että hänellä on sandaalit jalassa. Eivät ne toki mitkään rantaläpykät olleet, vaan sellaiset nahkasandaalit, joita käytetään usein pellavahousujen kanssa. Trendikkäät toki, olinhan minä ollut mukana niitä ostettaessa, mutta ne jalassa ei Mummotunneliin ollut asiaa. Hyvä niin, jos minulta kysytään.

Mummotunneli on siis ravintolakuja Aleksanterinkadun ja Pohjois-Esplanadin välissä, joka on tunnettu siitä, että kesäiltaisin siellä jo teinivuotensa ohittaneet leidit ja gentlemanit heittävät viihteelle, kuin taannoin nuoruuden voimissaan. Näin ainakin luki netissä.

 

Gabin jakku

Gabin jakku on kaunis ja tyylikäs. Jakun materiaali on hieman kiiltävää asetaatti viskoosia ja se on ohuehko sekä pehmoinen päällä. Jäykkyys siitä on kaukana. Jakku on upea juhlajakkuna, mutta se toimii myös irtojakkuna. Jakkuun kuuluu myös hame, midimittainen kaunotar. Laitan siitä kuvaa teille myöhemmin. Jakussa on vuori ja 3/4 osa hihat. Jakku on kaunein, kun sitä pitää auki.

 • Jakku € 149,40 (249,00) koot 36, 40, 42

Jakun materiaali on 73% asetaatti ja 27% viskoosi. Vuori on polesteri/elastania. Juuri tuo asetaatti saa jakun kankaan hieman kiiltämään.

 

Kuningatarboana mummotunneliin, juhliin ja arkeen

Käärme paita

Päälläni oleva käärmepaita on kietaisumallinen edestä, mutta se ei ole auki paidan helmasta. Paidan edessä on painonappi, joten paita ei ole edestä avonainen. Käärmepaidassa on pitkät hihat ja rannekkeissa on kaksi nappia. Paita on ohutta viskoosia, mutta vaikka minulla ei ole paidan alla toppia, ei paidasta näy läpi.  Minulla on paidasta päälläni koko 36 ja se on sopiva.

Minun ja Gabin farkut ovat löysät ja sopivasti raffit. Housunlahkeet ylettyvät nilkkaan ja myös lahkeet ovat rikotut. Farkkujen kuuluu siis hieman roikkua päällä, näin niihin saadaan oikea fiilis.

 • Rikotut farkut € 90,96 koot 36, 38 ja 42 (Katalla on 36 ja Gabilla on 38)

 

Niin, kuten kerroin olin mielissäni kun mieheni ei päässyt Mummotunneliin. Ensinnäkin, hän olisi voinut murtaa varpaansa jos joku olisi tallonut täpötäydessä ravintolassa piikkareilla hänen varpaansa. Toiseksi usein ravintoloissa on lasinsiruja lattioilla, joten sandaalit eivät ole oikea paikka ravintoloille. Ja kolmanneksi joku olisi voinut viedä hänet. Hän on komea ja hyvin koulutettu kaikin puolin. No, siihen en hänen tapauksessa usko. En myöskään usko siihen, että ”ketään viedään”, koska äitini on aina tavannut sanoa, että  ” ketään ei viedä, jos ei ole vietävissä”. 

 

Kuningatarboana mummotunneliin, juhliin ja arkeen
Nyt on niin ihana setti, vaikka käärmettä onkin!

 

Minä kerrassaan rakastan eläimiä. Niin mielelläni katsoisin eläin elokuvia, mutta meidän perheessä se on nykyään mahdotonta. Nimittäin meidän mopsityttö Valora, katsoo myös tv:tä ja saa aina pienet hepulit, kun teeveessä näkyy eläimiä. Se syöksyy tv:tä kohden, kävelee sen ympäri katsomassa, että missä ne elukat ovat ja murisee tai haukahtaa kevyesti.

Tiedätkö sen tv mainoksen, missä on vaalean beige mopsi ja nainen huutaa ”Bruno, lenkille”! Vaikka Valora olisi toisessa huoneessa ja se kuulee tuon huudon, niin se syöksyy kuin raketti ja haukkuu Brunolle. T-o-d-e-l-l-a r-a-s-i-t-t-a-v-a-a.

Olen sata kertaa selittänyt Valoralle, että ne eläimet eivät ole meillä kotona, mutta ei mene jakeluun..

 

Kuningatarboana mummotunneliin, juhliin ja arkeen

Käärmekuosinen juhlamekko

Gabin juhlava mekko on edestä valekietaisumekko. Mekko istuu kauniisti vyötärölle saakka ja sitten se levenee maltillisesti helmaa kohden. Vyötäröllä on vyö ja mekon hihat ovat pukevat. Ne ylettyvät kyynervarren yläpuolelle ja levenevät kellomaisesti alaspäin. Mekko on midimittainen. Gabilla on mekosta koko 38 eli mekosta ei kannata ottaa liian pientä kokoa, koska se ei jousta.

Korkkareilla mekko soveltuu juhlaan ja iltamenoihin, mutta Gabilla oli mekon kanssa myös yllä olevat mustat Högl lenkkarit ja nekin olivat niin stylet mekon kanssa. Gabilla on mekosta päällään koko 38 eli mekko vastaa normaalia kokoa. Ruskeat krokosandaalit nahkapohjilla kruunaavat asun. Kulta laukun hihnassa sekä kultakorut ovat oikeat asusteet näihin käärmeasuihin.

 

Mieheni tapaa sanoa, että sitten kun olen vanha mummeli, niin hän istuttaa minut tv:n eteen ja laittaa eläinelokuvan päälle. Näin pysyisin kuulemma hiljaa ja hän saisi puuhailla omia asioitaan rauhassa. Olen kuulemma välillä rasittava spic & span.

Käärmeet ovat sellaisia eläimiä, että vaikka minulle annettaisiin järkyttävän paljon siedätyshoitoa, en silti tottuisi niihin koskaan. Nytkin tunnen lievää pakokauhua ja kurkkua kuristaa, kun mietin käärmeitä. Mitkään eläimet, eivät edes hämähäkit (joita moni inhoaa) aiheuta minussa samoja tuntemuksia.

Käärmepelostani huolimatta, tykkään todella paljon tästä kuningatarboakuosista. Kuosin väritys on tyylikäs.

 

Kuningatarboana mummotunneliin, juhliin ja arkeen

Käärmekuosinen arkimekko

Tässä mekossa on monta loistavaa elementtiä:

 • Mekossa on vuori, mikä tekee sen että se ei ole niin vartalonmyötäinen
 • Mekon edessä on massukkaa häivyttävä solmuke
 • Mekossa  on lyhkäiset hihat
 • Mekko joustaa ja on ”pese ja pidä, älä silitä”
 • Mekon v-kaula-aukko on juuri sopivan syvä
 • Mekko ylettyy polven yläpuolelle, mistä moni pitää

Minulla on mekosta päälläni koko 36 eli mekko vastaa kokoaan. Korikassissa on käärmehuivi ja jalassani minulla on mustat espadrillot.

 

Mummotunnelista luin vielä sen verran, että siellä katoaa paljon kihla/vihkisormuksia. Minusta se kuulostaa hieman oudolta, koska eiväthän sormukset putoa itsestään sormista? Ihmisten siis täytyy ottaa ne itse pois ja laittaa housuntaskuihin ja iltalaukkuihin, joista ne sitten katoavat. Uskon, että kotona vastaanotto ei ole kovinkaan ratkiriemukas kun aviopuoliso tulee kotiin ”sinkkuna”.

Minun miehelläni ei ole ollut vihkisormusta sormessaan ainakaan 25 vuoteen. Jaahas, onkohan sekin kadonnut… Hän sanoo, että hänellä on sormien välit niin levät, että sormus ei mene kunnolla sormeen ja se painaa. Minua ei hänen sormuksettomuus huoleta, mutta muita ihmisiä se on joskus huolettanut. Minusta avioliitto on paljon muutakin kun sormus sormessa ja jos se minua huolettaisi, olisi hänelle teetetty ihan omanlainen sormus, joka istuisi häneen sormeensa tai jopa tatuoitu sormus jossa lukisi ”Kata” tai ”varattu” tai jotain vastaavaa siinä keskellä.

 

Kuningatarboana mummotunneliin, juhliin ja arkeen

Löydät tuotteet liikkeestämme.

Pinkillä merkityt tuotteet löydät Doppshop verkkokaupastamme ja muiden tuotteiden tiedustelu shop@dopp.fi

 

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

8 kommenttia

 1. Hienot kuvat ja tyylit! ???
  Teksti oli mahtava! ? Kiitos! Spic & Span ?.

  • Hei Maarit ja kiitos kommentistasi 🙂 Kiitos, ihanaa kun pidit postauksesta ja sepustuksestani 🙂 Jep, spic & span on yksi lempinimistäni. Mieheni on kova keksimään minulle aina eri nimiä…mukavaa kesäviikkoa sinulle, Kata

 2. Noi, farkut on niiiin mageet. Minun tekisi mieleni ostaa toi koko 36 vaikka se oli vähän reilu. Harmi, kun siitä ei ollut 34.

  Ensimmäinen asu on mielettömän magee Mummotunneliin ?. Se sopii sulle niin hyvin.???Mä pidän tosta setistä.

  • Hei Riikka ja kiitos kommentistasi:) Ne ovat! 36 kokoon maahtuu kyllä kaksi Riikkaa 🙂 Jep, itsekin tykkäsin asusta, se oli chic! Mukavaa kesäviikkoa sinulle, Kata

 3. Wau mitkä käärmenaiset!
  Revityt farkut käärmekuosien kanssa, lenkkarit tai korkkarit ja style ladyt on valmiina vaikka minne. Mummotunneliin en menisi vaan nauttimaan kuplivaa vaikka Scandic Simonkentän 8.kerrokseen terassille ilta-aurinkoa ihailemaan. Siisti ja aikuisten paikka ihanalla näköalalla varustettuna ja plussana pienet suolaiset ja makeat pöydässä ystävällisen palvelun kera.
  Hymy huulilla luin taas Katan kirjoittamaa tekstiä, ihastelin kuvia ja nauroinkin miehesi mummotunneli kokemukselle. Portsari on halunnut suojella miehesi jalkoja tai miestäsi, sillä siellä meno on hurjaa.
  Itse pistäydyimme ystävätterieni kanssa siellä mummotunnelissa tarkoituksena vain tanssia, mutta kuinkas kävikään. Äijän käppänöitten kädet takapuolessa kiinni, jutut ala-arvoisia ja paha maku siitä jäi suuhun, kun sai kuulla vaikka mitä. Eräskin tonttu sadatteli, että ei tänne tanssimaan tulla vaan varmaa kaatoa hakemaan. Vastasin, että olet väärässä paikassa,mene keiloja kaatamaan keilaradalle.
  Mieheni taas joutui firman vieraitten kanssa sinne. Hän lähti kohteliaana tanssimaan ja sai paniikkikohtauksen, kun nainen tanssiessa soitteli taksia ja kyseli mieheni kotiosoitetta. Firman miehistä yksi tajusi tilanteen ja haki mieheni kesken tanssin tanssimaan. Hih. Näin he pääsivät molemmat kotiin ehjin nahoin molemmat oman vaimonsa kainaloon.
  Sormus ei keiku miehenikään sormessa, mutta uskon vahvan tunnesiteen olevan vahvempi kuin sormus, joka ei sovi mieheni sormeen enää. Toista ihmistä ei voi kahlita. Tunneside pitää jos näin on tarkoitettu.
  Molemmat mekot ihania. Gabin jakku oli upea.
  Eläinfilmit saavat minutkin hiljaiseksi, mutta koiraamme ei. Harmi sillä luontoelokuvat ovat ihania, paitsi käärmeet.
  Ihana postaus jälleen. Inspiroiva ja jännä. Viidakko tunnelma tyylikkäällä tavalla.

  • Hei Jaana ja kiitos viestistäsi 🙂 jep, ei Mummotunneliin. Olen kuullut noita tarinoita ja kuulin, että Hesarissa oli juttua Mummutunnelista muutama viikkoa sitte. Siellä varmasti sattuu ja tapahtuu 🙂 Hyvin sanottu, tunneside pitää jos näin on tarkoitettu. Eipä siihen sormusta tarvita. Millähän saisi tämän Valoran hiljaiseksi ja saisi katsoa eläinleffoja…tuskin millään:) Se on äärettömän jästipäinen mopsi! tekee mitä huvittaa ja koska huvittaa 🙂 Mutta niin syötävän ihana silti. Kiitos kun tykkäsit postauksesta ja hauskaa viikkoa, Kata

 4. Käärmeistä niin samaa mieltä, hui! Vaikka olen maalta kotoisin, en ole koskaan käärmeisiin ”tottunut”. Mutta tuo käärmekuosi, aivan ihana! Samoin Kata sinun ”jutustelu” mm. Mummotunnelista aivan ihana piristys heti aamuun! Aamuvirkku = aamut on parhaita ❤️

  • Hei Tuula ja kiitos kommentistasi 🙂 Siis miten ne käärmeet voivatkaan olla niin kammottavia…mutta kuosi on aihana 🙂 Kiitos kun tykkäsit jutustelusta 🙂 Samaa mieltä, mikään ei voita aamuja ja rauhassa juotua aamukaffia. Js aamu on kiireinen, niin tuntuu että päivä lähtee huonosti käyntiin. Mukavaa kesäviikkoa, Kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.