Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Kaipaatko pirtsakkaa raitamekkoa?

Kaipaatko pirtsakkaa raitamekkoa?

Nyt on kesä kun tiistai-iltaisin teeveestä tulee Allsång på Skansen. Olen katsonut sitä monen monta vuotta ja hymyilen (mieheni mukaan) koko tunnin ja jalkani vipattavat sohvan reunalla. Minusta ohjelma on niin hyväntuulinen ja iloinen, ohjelman nykyinen juontaja Sanna Nielsen on oikea ilopilleri. Tämän kaiken lisäksi artistit ovat upeita, ainut mikä minua tässä ekassa lähetyksessä häiritsi oli se, kun emme saaneet pois suomenkielistä puhetta. Meillä kun on uusi tv ja sen käyttöä pitää vielä harjoitella…käyttöohjeitahan ei kukaan jaksa lukea.

Tapaatko sinä katsoa Allsång på Skansenia? 

 

Kaipaatko pirtsakkaa raitamekkoa?
Katsokaa, kuinka 122 vuotta vanha takka vetää hyvin! Tämä on meidän kaikkien perheenjäsenten lempipaikka

 

Kaipaatko pirtsakkaa raitamekkoa?

Yksi tiistai-illan esiintyjistä oli Carola Häggkvist. Hän on minun nuoruuden idolini. Muistan, Euroviisut vuonna 1983 ja hänen kappaleensa, Främling. Minulla oli silloin ihan samanlainen hiustyyli kuin hänellä.  Keskipään jakaus, sivuhiukset menivät taaksepäin ja takaa hiukset olivat hieman pidemmät. Tarkistin juuri hänen ikänsä netistä, koska muistan että olemme suht saman ikäisiä. Hän on syntynyt 1966 eli hän on vuoden minua vanhempi. Kuuntelin häntä silloin 80-luvulla niin paljon. Kelasin ja kelasin kasetteja. Muutenkin olen kuunnellut paljon ruotsinkielistä musiikkia silloin nuorena. Asiaan vaikutti se, että isäni oli ruotsinkielinen ja Vaasaan tuli vaikutteita lahden toiselta puolelta. Ruotsalaiset ovat aina onnistuneet musa- ja viihdyttämisbusineksessa.

Mieheni aina kiusottelee minua, että olen ollut Dingofani sifonkihuiveineen, mutta en ole ollut. Autch, en edes muista pahemmin Dingoa nuoruudestani…Olin täysin Carola fani ja olen sitä vieläkin!

 

Kaipaatko pirtsakkaa raitamekkoa?

Näin Carolan livenä Vaasassa muutamia vuosia sitten, kun hän toimi lämppärinä Tom Jonesille. Silloin hän lauloi pääasiassa hengellistä musiikkia ja hänen ihanat vanhat hitit jäi yleisöltä kuulematta. No, onneksi Tom Jones pelasti illan ”Sex bombillaan”.

 

Kaipaatko pirtsakkaa raitamekkoa?

”Mustikka” hattu istuu ihanan napakasti ja tarpeeksi syvälle päähän. Punaisessa hatussa on nyörikuja takana ja pikalukko eli sen voi kiristää takaa, jos on tarvis.

Mokkasandaalit ovat pehmoiset jalkaan. Ne ovat suht kapean malliset, joten jos sinulla on rintava jalka, voivat nämä olla liian kapeat lestiltään.

 

Kaipaatko pirtsakkaa raitamekkoa?

Maj raitamekko

Tämä mekko on yhtä iloinen kuin Sanna Nielsen, eikö vain? Mekon pääväri on rosa. Punainen, keltainen ja keskisininen tuovat mekkoon säpäkkyyttä. Mekko on joustavaa viskoosi elastania ja se vain vedetään päälle. Mekon yläosa on valekietaisumallinen ja kauluksessa on söpö fyrrykantti. Hihat ovat 3/4 osa mittaiset. Mekon helma levenee alaspäin ja ylettyy minulle koossa S juuri polven alle. Mekko vastaa kokoaan, mutta jos olet siro yläosasta, niin voit sovittaa yhtä kokoa pienempää mekkoa kuin normaalisti käytät.

Mekon alaosan raidat menevät loistavasti alaspäin. Ne saavat aikaiseksi kapeamman vaikutelman mekon alaosasta

 

Kaipaatko pirtsakkaa raitamekkoa?

Maj raitamekko sopii hyvin vapaa-aikaan näin sandaaleilla stailattuna. Mutta käy tämä työmekoksikin, varsinkin kesäisin kun pukeutuminen on vapaampaa. Kengät vaihtaisin umpinaisiin sandaaleihin, valkoisiin tennareihin tai ballerinoihin. Pikkukyläilyyn pukisin mekkoon vaikkapa punaiset ja sirot sandaalit.

 

 

Kaipaatko pirtsakkaa raitamekkoa?

Näissä mekoissa on sama materiaali eli viskoosi elastani kuin Maj raitamekossa. Malli on myös sama eli yläosa on istuva ja helma levenee alaspäin.

Kaikki tuotteet löytyvät DOPP Helsingistä ja Doppshop verkkokaupastamme.

 

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

6 kommenttia

 1. Tuo ohjelma on minulle varma kesän merkki. Kälyni asuu perheineen Ruotsissa, ja hänen ruotsalainen miehensä huudattaa aina tuota ohjelmaa. Viimeksi juhannuksena ohjelma taas raikasi heillä, kun olimme siellä kylässä.

  Näitä sinun ”rupatteluitasi” on sitten kiva lukea ihanien asukuvien lomassa. ?

  • Hei Sara ja kiitos kommentistasi:) Niin totta! Kiitos, ihanaa kun tykkäät 🙂 Joskus näitä rupatteluja tulee ihan oudoista asioista ja joskus ei tule mitään 🙂 Ehkä tämä kesä on nyt rupattelujen aikaa. Mukavaa viikkoa, kata

 2. Olen myös katsonut monta kesää Allsång på Skanssenia ja haaveena on päästä joskus vielä itse osallistumaan sinne. Ihana, pirteä Sanna puhaltaa hengen koko iltaan. Minulla on paljon sukulaisia Ruotsissa ja kuulin ruotsin kieltä paljon nuorena. Olen aina pitänyt ruotsalaisuusesta. Laitan myös aina suomenkielisen selostuksen pois että saan rauhassa kuunnella. Olen saman ikäinen Carolan kanssa ja aina tykännyt hänestä. En minäkään fanittanut Dingoa. Olen aina tykännyt Abbasta, Tomas Ledinistä ja Carolasta. Fina bilder igen!

  • Hei Maritta ja kiitos kommentistasi:) Jep, olisi todella kiva joskus osallistua tapahtumaan. Siellä on niin hyvä fiilis, että se aistii tvn läpi. Sama minä, Abba ja Thomas Ledin ovat ihan parhaita. Kuuntelemme usein juuri näitä huvilalla ja se on uskomatonta, kuinka niiden kappaleihin ei koskaan kyllästy. Mukavaa kesäviikkoa sinulle, Kata

 3. Ilopilleri Kata ja iloinen raitamekko. Aamun piriste heti päivään, kun ulkona harmaata ja sateista.
  Pysyisikö ” mustikka” päässä veneillessä, niin ettei tarvitsisi lippistä tai huivia laittaa aina?
  Väri ainakin näkyisi hyvin, kun yksin harjoittelisin veneellä postin hakua, niin miehenikin erottaisi minut merellä. Hän voisi rauhassa seisoa kotilaiturilla, kun minä hiljaa hissutellen ajaisin veneellä postilaatikolle ”mustikka” turvahattuna päässäni. Pakko tulla kokeilemaan hattua…
  Allsång på Skansenia katsoo meidän koko perhe. Minunkin jalkani vipattavat, hymy tarttuu juontajasta ja välillä hyräilen mukana. Ihana ohjelma.
  Carola oli ja on vieläkin ihana. Hänen tukkamallinsa taisi olla joka tytöllä aikoinaan päässä? Tom Jones oli varmaan ihana ja Sexbomp on mieletön biisi.
  Dingoa en minäkään fanittanut. Taisi olla vielä nuorempien tyttöjen juttu kuin minun ikäiseni. Ikävä kyllä Dingon laulajalla oli mielestäni lampaan ääni ja hänen äänestä en pidä vieläkään. Sori, onneks makuja on monia ja moni muu tykkää hänestä.
  Mahtavia vinkkejä ja niksejä taas jakelet, niin tietää suunnitella mikä käy minkäkin kanssa. Mekot ovat helppoja ja niitä teidän syksyn Doppin omia mekkoja odottelen jo innolla.

  • Hei jaana ja kiitos kommentistasi 🙂 Kyllä, hattu pysyy hyvin päässä veneilessäkin. Tuo kiristyslukko takana on hyvä. Voi sehän olisi loistava hattu sinulle, niin miehesi näkisi missä menet 🙂 Tom Jones oli kyllä vetreä mies ja loistava laulaja. Kyllä oli Carola upea tiistaina! Laulu tietysti, mutta hiukset ja iho niin loistavasti hoidettuja. Huoh, täytyy taas kiinnittää enemmän huomiota ihon hoitoon. Ehkä kosmetologille täytyisi varata aika. Mutta ihanaa alkavaa viikkoa sinulle, Kata