Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Vaatekaapin ikoninen kulmakivi: Mustat housut

Vaatekaapin ikoninen kulmakivi: Mustat housut

Hei, voinko auttaa? Kyllä, tarvisin uudet mustat housut. Tällä lauseella alkaa useat keskustelut asiakkaan kanssa. Tuon lauseen kuullessani ”tarvisin uudet mustat housut” totean, että olet tullut oikeaan liikkeeseen. Meiltä löytyy housuja, malleista ei ole pula.

Ennen kuin rupean esittelemään asiakkaalle housuja, kysyn tarkemmin millaiset housut hän haluaa ja samalla vilkaisen hänen vartalonsa mallin, koska se on ratkaiseva asia housuja ostaessa. Sama asia pätee mekkoihin, millainen vartalomalli sellainen mekkomalli. On turha lähteä sovittelemaan vääränmallisia vaatteita, silloin tuskastuu ja tulee pahalle päälle. Se on vaateostoksilla ihan turhaa, vaatteiden ostaminen pitää olla hauskaa ja palkitsevaa.

 

Vaatekaapin ikoninen kulmakivi: Mustat housut

Vaatekaapin ikoninen kulmakivi: Mustat housut

Neuletakki

Minulla on kaksi neuletakkia harteillani ja syy on se, että tähän asuun kuten muihinkin tämän postauksen asuihin voi pukea joko mustan tai beigen neuletakin.

Neuletakki on kevyt ja ilmava. Siinä on kaksi taskua edessä, nappeja ei ole. Neuletakissa on pieni kiilto langassa, joka on kaunis. Neuletakin materiaali on 60% polyacryli, 20% polyamidi ja 20% polyesteri. Minulla on päälläni koko 36 eli neuletakki vastaa kokoaan.

 

Vaatekaapin ikoninen kulmakivi: Mustat housut

Tuubihuivi

Kaulassani oleva huivi on tuubihuivi. Tuubihuivi on iso ympyrä, joka on todella helppo pukea kaulaan. Jos olet tumpelo huivisolmujen kanssa, niin suosi tuubihuiveja.

Kietaisin huivin kaksi kertaa kaulani ympärille. Ympärä kaulan ympärillä oli kuitenkin liian iso, joten vedin toisen osan lähemmäs kaulaa ja pidemmän pään kietaisin leukani alta solmuksi. Autch, taisi olla vaikeaselkoinen sepustus! Jos haluat nähdä eri kikkoja miten solmia huiveja, niin katso tämä postaus.

 

Vaatekaapin ikoninen kulmakivi: Mustat housut

Housujen valinnassa on tärkeää, että housut istuvat hyvin, ne tuntuvat mukavilta päällä ja ne myös näyttävät hyviltä. Jos housut eivät mielestäsi näytä hyviltä päällä, varsinkin farkut, jäävät ne helposti kaapin hyllylle.

Jaan vartalotyypit karkeasti kahteen kategoriaan, A- ja H-vartaloihin eli täysin vastakohtiin.

 • A-vartalo

A-vartaloinen nainen on ns. alapainotteinen vartalotyyppi. Hän on siro ylävartalosta kun taasen alavartalo on raskaampi ja leveämpi kuin hartialinja. A-vartaloisella naisella on vyötärö, mitä hänen tuleekin korostaa. Suurimmaksi ongelmaksi housujen etsinnässä A-vartaloinen nainen kokee vyötärönsä. Kun housut istuvat reisistä ja lantiosta, jää vyötärö liian isoksi. Housujen taakse, vyötärön kohdalle, jää tyhjää tilaa. Housuissa A-vartaloisen naisen helpotus on se, että housut ovat joustavat. Tällöin A-vartaloinen nainen saa ottaa housujen koon vyötärönsä mukaan, ei lantion mukaan. Toinen hyvä asia on, jos housujen malli on jo kaarrettu eli housuissa on selvästi kapeampi vyötärö kuin lantio, lantion kohta on pyöristetty.

 

Vaatekaapin ikoninen kulmakivi: Mustat housut

Mustat housut

Mustat housut ovat vaatekaapin kulmakivi. Mikäli olet enemmän sinisen ystävä, ovat silloin tummansiniset housut vaatekaappisi kulmakivi.
Mustat housut koetaan helpoksi yhdistää mihin vaan. Niihin sopii yläosa kuin yläosa, sen enempää ei tarvitse aamulla asua miettiä. Mustat housut soveltuvat työkäyttöön ja juhlakäyttöön. Ne ovat ajattomat ja käytännölliset. Ne jalassa ei tunne itseään yli- eikä alipukeutuneeksi. Voidaan ostaa uudet mustat housut juhlaan ja juhlan jälkeen ne otetaan arkikäyttöön.

 

 

Vaatekaapin ikoninen kulmakivi: Mustat housut

Holkkihihainen toppi

Tuubihuivi sopii väriensä ja kuosiensa puolesta näiden kaikkien yläosien kanssa. Huivi tuo kaivattua actionia asuun!

Oranssin punainen holkkihihainen toppi on ihanan värinen. Monet rakastuvat tähän sävyyn kevään koittaessa, se tuo energiaa ja se sopii monelle. Toppi on edestä polyesteriä ja topin takaosa on viskoosi elastania. Toppi on kätevä, se on helppo pukea neuletakkien, jakkujen, farkkutakin jne alle. Siinä on pienet holkkihihat eli olkapäät jäävät piiloon. Topin voi jättää roikkumaan housun päälle, kuten olen tehnyt. Mutta löysien housujen kanssa se on parempi pukea housujen sisälle, jotta lantion kaari saadaan esille ja vartalo näyttää linjakkaammalta.

Toppia löytyy myös klassinen punainen, jonka löydät täältä.

 

Vaatekaapin ikoninen kulmakivi: Mustat housut

Vaatekaapin ikoninen kulmakivi: Mustat housut

 • H-vartalo

H-vartaloinen nainen on malliltaan suorahko. Hänellä on kapeat lanteet, pieni peppu ja hoikat sääret, mutta vyötärö puuttuu. Keskikohdasta hän on suoranmallinen.  Suurimmaksi ongelmaksi H-vartaloloinen nainen kokee housuja ostaessaan kapeat reidet ja/tai massukan. H-vartaloisellekin naiselle voin todeta, että myös hänelle taivaan lahjana on joustavat housut. Toisin kuin A-vartaloinen, saa H-vartaloinen ottaa housun koon lantionsa mukaan.

 

Vaatekaapin ikoninen kulmakivi: Mustat housut

Vaatekaapin ikoninen kulmakivi: Mustat housut

Pallotoppi

Jes, tässä pallotopissa on hihat. Toppi on edestä beige palloinen ja takaa kuten hihoistakin musta. Hihojen lisäksi hyvää tässä topissa on v-kaula-aukko. Myös tämä toppi on malliltaan suora ja se sopii kapeiden housujen päälle, mutta löysien housujen sisälle. Topin etuosa on polyesteri elastania ja takaosa viskoosi elastania.

 • Pallotoppi € 45,95 koot 34-46 Toppi vastaa normaalia kokoa, minulla on päälläni koko 36

Tästä pallotopista löytyy myös pallomekko. Löydät pallomekon Doppshop verkkokaupastamme sekä Instagramistamme.

 

Vaatekaapin ikoninen kulmakivi: Mustat housut

Millaiset housut A- ja H-vartalotyypille

Nyt kun olen kertonut kummankin vartalotyypin yleisimmät tuntomerkit niin kerron millaiset housut näiden kahden vartalotyypin tulee löytää.

 • A-vartalo: Etsi itsellesi housut, jotka tulevat vyötärölle. Kun housut tulevat vyötärölle, näyttää vartalo sutjakkaalta. Suosi housuja, joissa on suorat, leveät tai levenevät lahkeet. Kapeat skinnyt korostavat lantiota. Uskalla sovittaa tarpeeksi pieniä housuja, jos niissä on stretchiä. Tämä takaa sen, että housut eivät ole liian isot vyötäröstä. Resorivyötäröiset housut sopivat A-vartaloiselle hyvin, kuten housut jotka ovat minun päälläni.
 • H-vartalo: Etsi itsellesi housut, joissa ei ole kaarrettua lantion kohtaa. Pyöristetty lantion kohta housuissa jättää tyhjät ratsupaikat niin reisiin kuin lantiolle. H-vartaloiselle sopii kapeat housut, koska silloin saadaan reiden ja pepun kohta tiukaksi. Mutta jos ei halua skinnyjä, niin silloin tulee valita housumalli, joka on kapea eikä kaarrettu lantiosta, vaan suoranmallinen housu lantiosta ja vyötäröstä.

Suorat housut, jotka istuvat reisistä A-vartaloiselle, pussittavat yleensä pepun alta H-vartaloiselle. Culottes housut, jotka ovat kauttaaltaan leveät lantiosta saakka, sopivat yleensä kummallekin vartalotyypille.

 

Vaatekaapin ikoninen kulmakivi: Mustat housut

Huivitoppi

Tässä huivitopissa on sama malli kuin ylimmässä oranssinpunaisessa topissa. Myös tämän huivitopin takaosa on viskoosi elastania. Väriltään tämän topin takaosa on musta. Etuosan värit ovat superkauniit, oranssin punainen enteilee aina kevättä.

 • Huivitoppi € 45,95 koot 34-46 Toppi vastaa kokoaan, minulla on päälläni koko 36

 

Vaatekaapin ikoninen kulmakivi: Mustat housut

Sain tarpeekseni vuosia sitten, kun mallistoissa oli ihan oudon mallisia housuja. Ne olivat matala vyötäröisiä, niitä ei kertakaikkiaan saanut jalkaan jos oli edes hieman reisiä ja peppua. Jos ne onnistui saamaan jalkaan, niin ne olivat isoja vyötäröstä. Rupesin tekemään systemaattista ”housutyötä”. Karsin isolla kädellä kaikki huononmalliset housut pois myynnistä ja olin tarkkana uusien ostoissa. Voin taputtaa itseäni olkapäälle, koska onnistuin housutyössä. Voin käsi sydämellä todeta, että liikkeestämme ei ole vuosiin löytynyt huononmallisia housuja eli sellaisia vaikeita tapauksia, jotka eivät sovi kenellekään.

Voin iloisena todeta, että meiltä löytyy housuja eri vartalotyypeille. Näen tuskastuneita ilmeitä kun puhutaan housujen sovittamisesta, mutta iloisia ilmeitä kun oikeat housut löytyvät ja useastikin yllättävän helposti!

 

Vaatekaapin ikoninen kulmakivi: Mustat housut

Essential housut

Nämä housut ovat olleet monen suosiossa. Housuissa on löysähkö ja rento malli. Niiden kuuluu olla aavistuksen löysät. Vyötärö on korkea ja vyötärössä on resori vyötärönauha ja nauhat. Sivuissa on taskut. Edessä ei ole vetoketjua vaikka se siltä näyttääkin. Housuista on valmistettu yksi pituus eli se loppuu noin jalkapöydän päälle eli voidaan sanoa, että alle 170 cm se on täyspitkä tai sopivan mittainen. Yli 170 cm se on hieman lyhkäisempi eli ylettyy noin nilkkaluun kohdalle. Kirjoitin verkkokaupassa, että housusta voi ottaa yhden koon pienemmän kuin normaalisti. Suosittelen sitä, varsinkin H-vartaloiselle naiselle. Minulla on housuista koko 34 ja se on minulle sopiva eli hieman löysä kuten kuuluukin olla.

 • Essential housut € 139,95  koot 34-40 materiaali on 94% polyamidi ja 6% elastani

Tämä housu toimii minkä kengän kanssa tahansa!

 

Vaatekaapin ikoninen kulmakivi: Mustat housut

Tuotteet löytyvät DOPP Helsingistä.

Pinkillä merkittyjä tuotteita voi tilata myös Doppshop verkkokaupastamme.

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

6 kommenttia

 1. Moi, mitä farkkumallia suosittelet A-vartaloiselle

  • Hei Elina ja kiitos viestistäsi! A-vartaloiselle paras on bootcut eli alaspäin levenevä farkku. Mutta niitä ei valitettavasti ole nyt paljoa mallistoissa. Suora malli on myös hyvä eli lahje on polven jälkeen suora. Nämä mallit tasapainottavat lantiota. Tervetuloa sovittelemaan farkkuja, Kata

 2. Olipa kiva ja hyvä postaus! Asut olivat kauniita, varsinkin kaksi viimeistä ottaisin itselleni, täytyypä tulla kokeilemaan. Tuo viimeinen oli todella herkullinen! Onko huiviakin teillä myynnissä? Aurinkoa ja kevään odotusta!

  • Hei Marja ja kiitos viestistäsi:) kiitos! kyllä tuubihuivia löytyy ja karvahuivia myös. Mustana ja luonnonvalkoisena ja hinta muistaakseni nyt € 15,95 (39,95). Tervetuloa! Kata

 3. Jes, tämä sunnuntai aamu alkoi ihan ruhtinaallisesti: Kata oli tehnyt uuden ihanan postauksen blogiin.
  Parempaa lukemista kuin Hesari ja ihania vinkkejä pukeutumiseen.
  Eilen vierailin pitkästä aikaa taas liikkessänne. Ihana neulepusero ja upeat korvikset tarttuivat mukaan. Aivan super ihanaa palvelua. Flunssainen oloni lähti paranemaan astuessani valoisaan ja hyvin järjestettyyn Doppiin.
  Muistin taas kuinka kiitollinen olen siitä kun Dopp avasi ovensa Helsinkiin. Ikuisesti kiitollinen siitä olen sinulle Kata.
  DOPP on oikea muodin mekka, Kata blogi mestari sekä stailaus velho ja ympärilläsi on kaupungin parhaat myyjät; enkeleitäkin ystävällisemmät myyjät ja ennen kaikkea ammattitaitoiset.
  Lauantai loppui ihaniin Doppista löytämiini ostoksiin, sunnuntai alkoi ihanalla blogi postauksella, joten tuskin maltan odottaa ensi viikon alkua miten se käynnistyy.
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Kata sekä enkeli myyjillesi.
  Dopp on vaan niin hyvä, että liikkeeseen astuessa positiivinen ilmapiiri saa hymyn huulille.
  Jään odottamaan kevään mekkojen tuloa, koska tarvitsen sellaisen erääseen tilaisuuteen. Teiltähän se löyti ”Se oikea mekko” viimeksikin.

  • Hei Jaana ja kiitos viestistäsi:) Apua, kuinka ihanasti kirjoitit! Ihan liikutuin, niin hyvältä tuntui palautteesi:) KIITOS! Mekkoja tulee ja postaamme niitä taas hyvällä vauhdilla:) Nähdään! Mukavaa pakkaspäivää sinulle, Kata