Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Nilkkafarkut ja valkoinen kurittaja

Nilkkafarkut ja valkoinen kurittaja

Onko otsikolla väliä? kyllä on! Eilen kun luin Iltalehteä, niin oli pakko avata kirjoitus, jonka otsikkona oli suurin piirtein näin: ”Valkoinen kurittaja iskee illalla”. No, toki kuvasta hoksasin, kun kuvassa oli aurausauto, että säästä on kysymys, mutta silti artikkeli piti avata ja lukea. Myös blogiteksteissä otsikko on tärkeä, että saadaan herätettyä lukijan mielenkiinto, mutta en pidä harhaan johtavista otsikoista. Minusta mikään ei ole sen tylsempää kuin se, että otsikko on ihan loistava ja koukuttava, mutta itse teksti ei vastaakaan otsikkoa. Tällaisissa tapauksissa tunnen itseni lukijana petetyksi. Toivottavasti en pahemmin petä teitä otsikoillani, koska pyrin pitämään ne tekstiä vastaavina vaikka haluaisinkin välillä hieman räväytellä:)

 

Nilkkafarkut ja valkoinen kurittaja

Nilkkafarkut

Nilkkafarkkuja tai -housuja voi pitää myös talvella. Sellaiset ajatukset, että se ei kävisi päinsä, laitetaan roskakoppaan. Jalkaan puetaan nilkkurit ja sukat sekä nilkkafarkut. Eivät ne nilkat jäädy, jos et kävele tai pyöräile kilometritolkulla ulkona. Jos kuitenkin niin teet, uskon että sinulla on erilaiset kengät ja kenties toppahousutkin vaikkapa farkkujen päällä.

Meidän supersuosittu nilkkafarkku kevään farkkupesussa saapui eilen. Meiltähän löytyy samaista farkkua mustana ja mustikkana ympäri vuoden. Mustikka on yksivärinen tummansininen, jota ei ole pesty. Musta on musta. Tämä väri on klassisen farkun värinen, joka kokemukseni perusteella sopii monen yläosan kanssa. Farkkupesullakin on väliä.

Nilkkafarkkujen pituus on 27″ eli se ylettyy jalan pituudesta riippuen, noin nilkkaluun kohdalle. Nilkassa on vetoketju.

HUOM: Näistä farkuista, kuten muistakin Dream farkuista otetaan yksi-kaksi kokoa pienemmät farkut kuin normaalisti käyttää. Katso farkkujen kokotaulukko täältä. Jos mietit kokoasi, niin kysäise, me autamme.

 

Nilkkafarkut ja valkoinen kurittaja

Kaksi erilaista jakkua saman setin kanssa. Takkijakku on tyylikäs ja soveltuu asialliseen työkäyttöön. Tummansinen neuletakki on rennompi, mutta tyylikäs sekin on. Siinä ei ole mitään ylimääräistä, kuten nappeja tai taskuja.

 

Nilkkafarkut ja valkoinen kurittaja

Rusettipaita

Viskoosi puuvilla paidassa katseenvangitsijana toimii muhkea rusetti. Nauhat ovat leveät, joten rusetista saa näyttävän. Paidan hihat ovat pussimaiset ja rannekkeissa on kuminauha. Paidassa on raglahihat ja kankaassa on ohut raitakuosi. Paita vastaa kokoaan ja kutistumisprosentti on 5. Muistathan kuositella viskoosipaidat aina pesun jälkeen ja silittää ne kuumalla höyryllä samalla venyttäen. Tällä tempulla saadaan paita takaisin alkuperäisiin mittoihin.

 

Mieheni sanoja lainatakseni, kun hän jutteli lastemme kanssa ” Minun nuoruudessani puhuttiin runsaasta lumisateesta tai korkeintaan lumimyrskystä, nyt puhutaan valkoisesta kurittajasta”. Luvassa on 10-15 cm lunta ja Iltalehti suosittelee, että ihmiset pysyvät kotona ja tekevät etätöitä. En tiedä itkeäkö vai nauraako, sen verran huvittavalta lause kuulosti. Miten ennen pärjättiinkään? Muistan useita talvia, kun asuimme matalassa omakotitalossa, että ikkunoista ei nähnyt ulos kun oli satanut niin paljon lunta. Muistan, kun isäni aurasi pihaa ja ei tiennyt mihin sen lumen laittaa kun sitä oli niin mahdottomasti. Asuimme silloin kaukana keskustasta, jossa aurausautoja ei näkynyt heti aamusta. Joskus piti vain arvata missä tie menee, kun istuin äitini kyydissä tai itseasiassa seisoin takana penkkien välissä ja pidin kiinni selkänojista. Aivan, silloin ei ollut turvavöitä, samantasoisia autoja ja renkaita kuin nykyään…mutta pärjättiin. Tämä siis 40 vuotta sitten.

 

Nilkkafarkut ja valkoinen kurittaja

Takkijakku

Takkijakku on aina tyylikäs valinta. Välillä kuulen mietteitä siitä, miten sitä yhdistellään eri asujen kanssa. Takkijakku tekee farkkuasusta tyylikkään, takkijakku on upea mekkojen päälle ja miten kauniilta se näyttääkään leveälahkeisten suorien housujen kanssa. Takkijakku on vuoreton, joten se on kevyt eikä yhtään ahdas. Siinä on hyvä liikkua. Takkijakussa on edessä taskut, isot painonapit ja 3/4 osaiset hihat. Nostin hieman rusettipaidan hihoja, jotta ainoastaan fyrrykantti tuli hihansuista esille.  Minulla on takkijakusta päälläni koko 36 ja se minulle sopiva koko.

  • Takkijakku € 379,00 koot 34-42 materiaali 45% puuvilla 55% polyesteri

 

Nilkkafarkut ja valkoinen kurittaja

Tummansininen neuletakki Miska

Miska neuletakki on materiaaliltaan 50% puuvillaa ja 50% polyakryliä. Eleetön neuletakki on käyttäytynyt pidossa hyvin, se on pysynyt kuosissaan eikä rypistynyt. Neuletakki vastaa kokoaan, mutta suosittelen isompi rintaisille naisille ottamaan neuletakista yhden koon isomman, koska muuten se voi jäädä edestä turhan paljon auki. Minulla on päälläni koko 36 ja se on hyvä, mutta yksi pienempi olisi ollut auttamattomasti liian pieni edestä.

 

Nilkkafarkut ja valkoinen kurittaja

Tuotteet löytyvät DOPP Helsingistä.

Pinkillä merkittyjä tuotteita voi tilata myös Doppshop verkkokaupastamme. Muita tuotteita sekä tuotetiedustelut meilillä shop@dopp.fi.

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

6 kommenttia

  1. Ihastuttavat vaihtoehdot! Toimivat varmasti pitkälle kevääseen ja täydentävät hyvin muuta puvustoa. Mietin alakoulun jakun materiaalia. Onko se puuvillaa vai villaa?

  2. Rusettipaita on aivan ihana ja yhdistelmä tummansinisen neuleen ja farkkujen sekä ruskeiden nilkkureiden ja vyön kanssa rennon, mutta tyylikkään näköinen. Tykkään todella paljon!

    • Hei Maria ja kiitos kommentistasi:) Ihanaa, kun tykkäät. Asu on ihanan klassinen. Mukavaa viikkoa, Kata

  3. Ai että on taas jälleen kaunis kokonaisuus. Kaapistani löytyvätkin nuo nilkkafarkut ja olen ne mieltänyt vain kesähousuiksi. Kiitos hyvästä vinkistä ja tämä blogi on kyllä huippu. Tuo sininen on niin minun väri.

    • Hei Sisko ja kiitos kommentistasi:) Ota käyttöön vain! Ihanaa kun tykkäät, jihuu:) Mukavaa tulevaa viikonvaihdetta, Kata