Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Logopaidat vastaan printtipaidat

Logopaidat vastaan printtipaidat

Kun joulusta päästään niin mielessä on jo kevät. Minusta on ihanaa, kun uuden vuoden jälkeen alkaa arki ja varsinaiset härkäviikot. Härkäviikoilla keskitytään työntekoon, terveellisiin elämäntapoihin ja liikuntaan. Turha kotkotus saa siirtyä tuonnemmas. Seuraavaksi tässä perheessä kotkotetaan joskus  keväällä, jos minä saan päättää. Joskus saan, joskus en.

 

Logopaidat vastaan printtipaidat

Alennusmyynnit jylläävät kovaa vauhtia, mutta samalla liikkeeseen saapuu kevätuutuuksia. Miten se onkaan niin ihana tunne, kun saa avata laatikoita, joissa on kevätvärejä ja kevättuotteita? Miten se tuntuu jotenkin paremmalta kuin syyslaatikoita availlessa? Se on lupaus tulevasta keväästä, valoisuudesta, auringosta ja lämmöstä. Niistä asioista, joita me suomalaiset arvostamme asuessamme täällä pohjoisessa.

Kyllä, tiedän ettei yhtään saa valittaa, mutta kyllä oli ihanaa syksyllä kun helle loppui ja sai pukea kunnolla syysvaatetta päälle! 

 

Logopaidat vastaan printtipaidat

Tästä kuvasta näkee turkin eri sävyt eli yläosa on tummansininen.

 

Kevätmallistoissa sininen jyrää mustan. Näin on ollut jo muutamia vuosia. Kuinka kauan tummansininen olikaan poissa mallistoista ja kun se sinne tupsahti, ei se lähde kulumallakaan. Tummansininen on armollisempi talven valkaisemalle iholle ja sanotaan myös, että se ei vanhenna kuten musta väri.

Gabilla on päällään ohut jakku, joka on loistava korvike niin neuletakille kuin klassiselle jakulle. Se on vuoreton, napiton ja aavistuksen jopa sporttinen valkoisine raitoineen. Jos jakun pukee yksiväristen housujen tai hameen tai mekon kanssa, häviää liiallinen sporttisuus, koska raitahousut korostavat sporttisuutta.

Tummansininen tuli ja hävitti tummanruskean värin. Minulla on aavistus, että saamme pitkästä aikaa nähdä ruskeaa ensi syksynä. 

 

Logopaidat vastaan printtipaidat

Neuletakin selkäosassa on keskellä vekki, joka aukeaa ja antaa tilaa vyötärön ja lantion kohtaan.

 

Logopaidat vastaan printtipaidat

Printtipaidat

Jakun alle Gabi puki valkoisen teksti t-paidan. Muistatko 90-luvulla kun logopaidat olivat niin pop? Möimme Tommy Hilfigeriä 2000-luvun alussa ja suosikkituotteita oli logo t-paidat glitteritekstillä. Myös Jackpotin logopaita oli supersuosittu kauden sesonkiväreissä. Niitä löytyi pitkä- ja lyhythihaisena. Nykyään ei aikuisilla naisilla logopaitoja näy, lähinnä ne ovat nuorten juttuja. Mutta näitä printtipaitoja voi aikuisilla naisilla näkyäkin ja näkyykin. Minusta ne ovat piristäviä, kunhan niissä oleva teksti on järkevä tai humoristinen, mutta ei provosoiva.

Be joyful! eli kesyt printtipaidat ovat ok!

 

Verkkareiden sivussa on valkoinen raita ja nilkoissa on kantit, mutta ne ovat samaa materiaalia kun housut. En sanoisi kanttia resoriksi, koska silloin ainakin itselleni tulee mieleen tiukka ja eri materiaalista oleva kangaspalanen. Resori on sporttinen, kantti on tyylikkäämpi.

 

Logopaidat vastaan printtipaidat

Olenkin kertonut teille syksyn aikana, että mallistoissa on uudenlaisia housuja. On tullut löysempiä housumalleja, jotka ovat materiaaliltaan ja ulkoasultaan siistin näköisiä. Ne ovat kuin verkkarihousut, mutta salonkikelpoiset sellaiset.

Gabilla on siistit ”verkkarit” jalassaan. Tummansinisissä verkkareissa on valkoinen sivunauha. Ne ainoastaan vedetään päälle eli niissä on resori vyötärönauha. Sivuissa on taskut ja oikealla puolella on koristetarra, jossa lukee DAY. Verkkarit ovat ohkaiset ja miellyttävät käyttää. Näillä mennään ”Katan filosofialla” eli pese ja pidä, älä silitä.

 

Logopaidat vastaan printtipaidat

Gabin paidassa on kiva idea. Se on tummansininen neule, jonka alla on valkoinen paita. Paita on neulottu kiinni neuleeseen eli kyseessä on yksi tuote. Neuleessa on pyöreä kaula-aukko ja siinä on täyspitkät hihat. Edestä paita näyttää kauluspaidalta, koska siinä on halkio. Neule on myös hieman pidempi takaa ja sen ideana on se, että neuleen sivut ovat auki. Tällöin valkoinen paita näkyy sivuista sekä edestä ja takaa.

 

Logopaidat vastaan printtipaidat

Verkkareiden kanssa puetaan yleensäkin yläosia, jotka ovat kapeampia ja lyhkäisempiä. Tämä siksi, että löysähkö yläosa ja löysähkö alaosa saa vartalon näyttämään isolta. Eli suositaan aina vastakkaista yhdistelmää. Iso yläosa, kapea alaosa ja toisinpäin. Mutta Gabin tyyppisellä vartalolla, jossa jaloilla on mittaa, ei haittaa vaikka yläosa on pidempi verkkareiden kanssa. Jalkaa jää silti tarpeeksi esille ja vieläpä lenkkareiden kanssa. Itse jos puen pidemmän ja löysemmän yläosan verkkareiden kanssa en voi laittaa jalkaani lenkkareita. Minulla on pakko olla korkoa kengissäni. Se ei ole monesta sentistä kiinni, mutta kummiskin tarpeeksi monesta.

 

Logopaidat vastaan printtipaidat

Logopaidat

Dopphelsinki instastoryä seuranneet huomasivatkin, että kävimme poikamme kanssa eilen vaateostoksilla Helsingin keskustassa. Etsimme hänelle arkipaitoja farkkujen kaveriksi. Ensinnäkin minun täytyy sanoa, että kyllä miesten vaatteet ovat tylsiä. Kaupoista löytyi perus collegepaitoja tai perusneuleita. Ne olivat joko mustia, tummansinisiä tai harmaita. Ja mikä määrä logopaitoja! Jokaisella miesten merkillä, niin edullisella nuorten vaatemerkillä kuin kalliimmilla aikuisenkin miehen merkillä oli paitoja, joissa oli iso merkkilogo rinnassa. Onhan kävelevä ihminen loistava mainos yritykselle logopaita päällä, mutta minusta ne ovat niin last season. Ymmärrän pienen merkkilogon rinnassa, siis pienen, mutta kissankokoiset kirjaimet edessä, en ymmärrä.

Nuorten vaatemallistoissa jokin merkki nostaa aina päätään ja on pop. Silloin halutaan näyttää, että vaikkapa huppari on juuri kyseisen merkin tuote. Ogei, tämä on nuorisomuodissa ok, mutta siihen se sitten jääkin. Aikuinen mies ja logopaidat ovat minusta nou, nou. Printtipaidat ovat asia erikseen.

Mitä mieltä sinä olet logopaidoista ja printtipaidoista?

 

Postauksen tuotteet:

 • Logopaita € 34,95 koot 34-44 Gabilla koko 36
 • Sinivalkoinen jakku € 129,95 koot 34-44 (65% viskoosi 35% polyamidi) Gabilla koko 36
 • Sininen neulepaita € 129,95 koot 34-42 (50% viskoosi 40% puuvilla 10% silkki) Gabilla koko 36
 • Verkkarit € 139,95 koot 34-42 (60% polyamidi 40% elastani) Gabilla koko 38
 • Sinimusta tekoturkki € 161,40 (269,00)
 • Beige tekoturkki € 149,40 (149,00)
 • Musta lippis loppu
 • Kultainen pikkulaukku 59,40 (99,00)
 • Beige karvahattu tupsulla € 34,50 (69,00)
 • Mustat lenkkarit € 135,00 koot 36-40

 

Logopaidat vastaan printtipaidat

Tuotteet löytyvät DOPP Helsingistä.

Pinkillä merkittyjä tuotteita voi tilata myös DOPPshop verkkokaupastamme. Muiden tuotteiden tilaus meilillä shop@dopp.fi.

Muistathan seurata Dopphelsinkiä Instagramissa ja Facebookissa. Instastorystä löydät myös videot, joita teen aina silloin tällöin 🙂

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

4 kommenttia

 1. Hiukan ohi aiheen, mutta jossain aiemmassa postauksessa kerroit sähkönsinisen tulevan nyt kevään mallistoihin. Joko on tietoa, mitä mahdollisesti tässä tämän hetken himovärissäni tulisi? Tulen Doppiin katsomaan kevätuutuuksia, kun/jos sähkönsinistä alkaa tulla.
  Tuota väriä on ollut joillain merkeillä jo loppuvuonnakin.

  • Hei Minna ja kiitos viestistäsi:) Sähkönsininen oli tosiaan alkukevään hittiväri, kuten kerroin postauksessa. Sähkönsinisen värin toimitusaika oli meidän liikkeeseen jo joulukuu, joka oli jo uutta kevätmallistoa -19. Muita sähkönsinisiä tuotteita kuin mekko ja paita, jotka oli postauksessa, ei meidän liikkeeseen tällä haavaa tule, ainakaan että muistaisin, muiltakaan merkeiltä. Muistan, että InWeariltä löytyi mm. mekkoja, ainakin yksi takki ja neuleita sähkönsinisinä. Mukavaa viikkoa, Kata

 2. Voin uskoa, että kevätlähetysten avaaminen on ihanaa! Kyllä itsekin olen jo odotellut raikkaita uutuuksia. Printti- ja logopaitoihin suhtaudun kohtuusuopeasti, riippuen juuri tekstistä ja miten se logo on painettu paitaan. Ehdotankin, että teetät ihanissa kevään ja kesän väreissä collegepaidat upealla DOPP-painatuksella. Sinä osaat tehdä sen tyylikkäästi :). Minä käytän collaria arkena ja fiksun voisin jopa joskus pistää töihin paitiksen kera :).

  • Hei Marianne ja kiitos kommentistasi:) Hyvän ideanpa heitit ilmaan! Lupaan, että saat heti paidan, jos sellaisen kehitämme:) Teemme postauksia kevätuutuuksista tuota pikaa! Mukavaa alkavaa kokonaista viikkoa pitkästä aikaa, Kata