Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Erilainen joulu tulee meillekin

Erilainen joulu tulee meillekin

Tämä on ensimmäinen jouluaatto meidän perheessä, kun joudun jakamaan kaksi lastani muiden perheiden kesken. Snif! No, ei se minusta ole niin kauhea asia. Odotin, että se olisi ollut ”kovempi pala”, mutta tämä on tätä elämän jatkumista. Ja nyt puhutaan ainoastaan yhdestä päivästä, joulupäivänä saamme koko porukan meille. On paljon perheitä, joissa asutaan eri maissa tai ollaan kuljettu eri polkuja, joten yhteinen joulu ei onnistu. Ei minusta joulusta kannata tehdä draamaa, jos kaikki eivät pysty kokoontumaan yhteisen pöydän ääreen.

Täytyy todeta äitini lause: Kun porukka kasvaa, niin on vaikeata saada sopimaan aikoja niin, että ne kaikille sopii.

 

Erilainen joulu tulee meillekin

Telkkarista tuli, kuinka joulun vietto on Suomessa muuttunut. Ja itsekin huomasin sen vuosi sitten täällä Helsingissä, kun jouluaattona menimme kirkon jälkeen jouluglögille Hotel Kämpiin. Kämpin alabaari oli melkein täynnä ja ihmisiä virtasi joululounaalle ravintolaan. Olin ihan ihmeissäni. Oli niin paljon ihmisiä, jotka viettivät joulua muualla kuin kotona.

Tv-ohjelmassa juuri kerrottiin, että jotkut valitsevat ravintolan siksi, että kenenkään ei tarvitse stressata jouluruoista, kodit ovat pääkaupunkiseudulla usein pieniä ja suku on iso eli ihmiset eivät mahdu niihin ja on paljon yksinäisiä ihmisiä, jotka mielummin tulevat ihmisten ilmoille kun ovat yksin kotona. Loogisia selityksiä kaikki. Mutta uskon, että tämä tapahtuu Suomessa pääosin ainoastaan Helsingissä. Vaasassa ainakin kaupunki hiljenee aattona kun kauppahalli sulkee ovensa puolilta päivin.

 

Erilainen joulu tulee meillekin

Meilläkin tulee olemaan poikkeuksellinen joulu tänä vuonna. Jouluaattona meitä on kolme ihmistä ja me olemme menossa ravintolaan illalliselle. Mieheni mielestä tämä on hyvä idea enkä minäkään pistänyt hanttiin. Minustakin on kiva mennä viettämään erilaista jouluaattoa ja istua valmiiseen pöytään.

 

Erilainen joulu tulee meillekin

Joulupäivänä meillä on perinteinen joulu. Silloin meitä on seitsemän aikuista ja kaksi koiraa. Päivä alkaa riisipuurolla puolelta päivin. Päivä menee saunoessa, istumme ulkona baljussa ja pelaamme seurapelejä. Illalla katamme joulupöydän, jota syömme kaikessa rauhassa muutaman tunnin. Ennen puolta yötä lapset lähtevät baariin ja me menemme nukkumaan. Minun nuoruudessani ei lähdetty mihinkään vielä joulupäivänä, vasta Tapaninpäivänä päästiin tanssimaan. Muistan ne pitkät joulupäivät kotona, silloin seurana oli ainoastaan televisio ja siinäkin vain kolme kanavaa, Yle 1. ja 2. ja MTV3. Ja muistatko, kun uutiset tulivat kummaltakin Ylen kanavalta klo. 20.30. Kanavasurffailut oli aika nopeasti tehty.

 

Secret Santa

Vanhempi poikamme esitti kivan idean. Hän laittoi kaikkien meidän seitsemän ihmisen nimet ”Draw names” sovellukseen. Jokainen loggasi itsensä sovellukseen ja sovellus arpoi, kenelle seitsemästä ihmisestä ostamme lahjan. Tehtävänä on ostaa yksi lahja, arvoltaan noin € 20,00. En voi vielä paljastaa kenelle minä ostan joululahjan, koska se pidetään salaisuutena siihen asti, kun lahja annetaan.

Ideana on, että jokaisen tulisi miettiä lahjan saajaa. Mikä hänelle sopisi, mitä häneltä puuttuu tai mitä ajattelet, että hänen tulisi käyttää. Idea ei ole lahjan arvo, vaan pään käyttäminen mitä ostaa. Lahjat annetaan yksitellen ja samalla kerrotaan, miksi haluaa antaa juuri sen lahjan kyseiselle henkilölle.

Minusta idea oli loistava! Tämä voisi jäädä perheemme traditioksi jatkossakin.

 

Erilainen joulu tulee meillekin

Kiitos Kirstille ja Maaritille ihanasta joulumuistamisesta, samoin tavarantoimittajille kiitos joulumuistamisista.

Viettäkää ihana joulu, rentoutukaa ja nauttikaa läheisistänne sekä hyvästä jouluruoasta ja juomasta. Hyvää joulua! t. Doppin tytöt

 

Erilainen joulu tulee meillekin

Kiitos eilisistä 28. vuotis hääpäiväonnitteluista. Olemme huonoja juhlimaan hääpäiväämme, se jää hieman joulun jalkoihin. Joka tapauksessa tällä kerralla kävimme lasillisella St. Georgessa. Päätimme 28. vuoden jälkeen, että joka hääpäivän 22.12. tästä eteenpäin, käymme edes yhdellä shampanja lasillisella jossain kauniissa ravintolassa.

Tervetuloa tänään vielä shoppailemaan! Olen liikkeessä Valoran kanssa klo. 12-16.
24-26.12 olemme suljettu.

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

4 kommenttia

  1. Hyvää Joulua sinulle ja perheellesi!

    • Hei Sisko ja kiitos sinulle 🙂 Hyvää uutta vuotta, Kata

  2. Hyvää joulua sinulle ja perheellesi!
    Kiitos myös hienoista postauksista. Niistä aikuinen nainen nautti.

    • Hei Ella ja kiitos kommentistasi:) mahtavaa kun tykkäät, so happy:))) Hyvää uutta vuotta, Kata