Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi

Asiakaspalvelu: 040 195 2113 shop@dopp.fi


20.12.2018 |

Mäti ja kalkkuna, ne tärkeimmät ruokaostokset jouluksi

Eilen minulla oli aamupäivä vapaata ja olin ajatellut, että nukun pitkään ja koitan saada jetlägin vihdoinkin selätettyä. No, ei se ihan onnistunut, arvasin kyllä sen. Ihminen ei ole kone eli ei toimi niinkuin napista painaisi. Missään muussa asiassa en haluaisi olla kuin kone kuin nukkumisessa. Olisi todella kätevää, jos laittaisi itsensä off-asentoon klo. 22.00 illalla ja on-nappula napsahtaisi päälle klo. 07.00 aamulla.

 

Käväisimme uudessa pienessä kauppakeskuksessa Saaressa. Saari on just sopivan kokoinen kauppapaikka. Sieltä löytyy tärkeimmät eli ruokakauppa, kukkakauppa, apteekki ja alko. Kukkakaupasta halusin käydä ostamassa muutaman hyasintin kotiin. Rakastan niiden tuoksua. Ainut huono puoli on se, että ne kasvavat nopeasti ja sitten taipuvat varresta pöydälle. Kysyin omistajalta, että miten ne saa pidettyä pystyssä. Hän sanoi, että niitä ei kastella! Minun hyasinttini ovat saaneet liikaa vettä, joten siksi ne kasvavat ja taipuvat varresta. No, nämähän ovat niin minun kukkia, kun ei tarvitse kastella.

 

Siian mäti oli oikeastaan se syy, että lähdin ruokakauppaan. Onneksi pelkoni oli turha, että se olisi jo loppu. Vaasassa asuessamme hain kaikki jouluruoat kauppahallista, joka oli niin helppoa. Sieltä pystyi valmiiksi tilaamaan kalat ja kalkkunan ja ne sai hakea sovittuna päivänä.

 

Kauppias juuri kantoi pieniä kalkkunoita tiskiin, kun olin kalatiskillä. Olin onnekas, kun sain siitä suoraan ostettua yhden meidän miesväelle. Haastattelin häntä, että miten se säilyy jääkapissa viikon. Hän sanoi, että joulun ajaksi kannattaa jääkaappi kääntää kylmemmälle kuin sitä normaalisti käyttää. Silloin ruoka voi seistä tunninkin pöydällä, joten se on lämmintä kun sen laittaa takaisin jääkaappin. Toinen on se, että jääkaapin ovi käy tiuhaan tahtiin jouluna joten jääkaappiin pääsee huoneenlämpöistä ilmaa. Mies hoitakoon nämä säädöt, hän onkin aika tarkka, kun on diplomi-insinööri:)

Miesväki on onnellinen, kun savustettu kalkkuna on kotiutettu. 

 

Asu

Minulla oli kauppareissullani päällä beige neulemekko. Neulemekot ovat käteviä ja ihanan lämpöisiä näin talvella. Mahdollista on, että tällainen neulemekko on liian kuuma kotona jouluna, koska jos uuni on päällä ja muutenkin touhuaa, niin hikihän siinä tulee. Pidän mekon olkapäillä olevista poleteista. Ne tuovat ryhtiä mekkoon. Myös mekon pituus on kiva, kun se ylettyy reilusti polven alle.

Löydät neulemekon liikkeestämme ja verkkokaupastamme.

Jos haluat ihanat kengät, jotka ovat tyylikkäät ja lämpöiset niin suosittelen sydämen pohjasta Moon Booteja. Ne ovat ihanat kengät, itselläni on ne käytössä jo toista talvea. Ne sopivat rentoon menoon ja vapaa-aikaan. Katso verkkokaupastamme mallit ja koot.

 

Meillä oli pieni tsemppi Gabin kanssa, kun yritimme saada tyttöjä istumaan vierekkäin lampaantaljalle ja poseeraamaan. Namit kyllä auttavat kummallekin, sen verran persoja ne ovat. Valora vanhempana jo malttaa istua, mutta Jade 8 kuukauden ikäisenä pentuna ei vielä montaa sekuntia paikalla istu.

 

Yksi hyvä otos muutamien huonojen seassa:)

Oletko sinä jo hankkinut jouluruokia? Mitkä ovat ruoat, jotka sinun joulupöydästä on löydyttävä?


14 kommenttia

 1. Outi Kymäläinen sanoo:

  Ihanat silmälasit sinulla Kata😍mistä olet löytänyt?

  • Kata sanoo:

   Hei Outi ja kiitos! Olen ostanut nämä tästä meidän liikettä vastapäätä Walter optiikasta. Voi, en muista näiden merkkiä enkä näe sitä ilman laseja :)) Mutta naiset siellä kyllä tietävät mitkä nämä on, jos haluat kysyä heiltä:) Hyvää joulua, Kata

 2. Maarit🤓 sanoo:

  Laatikot, graavilohi, sienisalaatti, keitetyt perunat, näillä pärjäisin. Tapaninpäivänä pitää ehdottomasti olla karjalanpaistia, munamakaroonilaatikko, keitetyt perunat ja sienisalaatti😛

  • Kata sanoo:

   Hei Maarit ja kiitos viestistäsi 🙂 Munamakaroonilaatikosta en ole kuulluutkaan. Onko se niinkuin makaronilaatikko ilman lihaa? Jenkeissä on joka paikassa mac and cheese eli makaronilaatikkoa juustolla. Voi, se on niin hyvää! Ja sienisalaattia pitää tosiaankin muistaa ostaa 🙂 Hyvää joulua, Kata

 3. Marianne sanoo:

  …piti vielä sanomani, että jopas on kauniit taljat!

  • Kata sanoo:

   Kiitos! Mies osti sisustusmessuilta, jossa kävi yksin kun en ehtinyt mukaan. Sieltä hän kantoi näitä meille kotiin, kun tietää että rakastan taljoja 🙂 Kata

 4. Marianne sanoo:

  Muille joulupöydästä löytyy kinkkua, minulle…lipeäkalaa! Yhteisiä herkkuja on mm. savustettu kalkkuna, graavikala ja siianmätimössö. Kyllä näillä joulun yli pärjää :).

  • Kata sanoo:

   Hei Marianne ja kiitos viestistäsi:) Siianmätimössä on myös meidän herkkua! Sitä pitää nimenomaan varata paljon 🙂 Ihanaa Joulua, Kata

 5. Piia kivisaari sanoo:

  Meillä syödään hirvipaistia, itsetehtyä rosollia, silliä ja graavia lohta. Jälkiruuaksi aina luumukohokas ja kermavaahto.

  • Kata sanoo:

   Hei Piia ja kiitos viestistäsi:) No nam! Uskon, että kun rosolin tekee itse niin se on maukasta! Graavilohi on niin hyvää ja jälkkäri kuulostaa ihanalta:) Hyvää joulua, Kata

 6. Raija sanoo:

  Graavilohi ja siika..ehdottomasti lanttulaatikko ja imelettyperunalaaatikko.Itsetehty Rosolli ja tietysti kinkku luomu….

  • Kata sanoo:

   Hei Raija ja kiitos viestistäsi:) Graavilohi kuuluu meidänkin pöytää. Siikaa olen ostanut harvoin, voisi tänä vuonna kokeilla sitäkin. Ja perunalaatikko on niin hyvää! Ihanaa joulua, Kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *