Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Reikäpaitis ja nirso koira säälle

Tarkoitus oli kuvata reikäpaitiksia ulkona Yrjönkadulla, liikkeemme edessä. Valora oli mukana toimistossa ja ajattelin, että otan sen samalla mukaan ulos, mutta toisin kävi.

 

Tiistaina Helsingissä satoi vettä ja reippaasti satoikin. Valora oli noteeranut vesisateen kun menimme liikkeeseen, kastuivathan turkki ja tassut ikävästi. Kun oli päästy sisälle, niin uloshan ei uudestaan haluta ja vielä päiväuniaikaan.

Valoralla on tarkka päivärytmi. Aamulla se herää noin 07.00, sitten se menee takaisin aamu-unille noin klo. 08.30 ja nukkuu noin 14.00 asti. Siinä välissä, siitä ei saa helpolla lenkkikaveria. Kävely on sellaista että ihminen kävelee edellä ja Valora tulee flexi tiukalla takana. Näin ainakin meidän kotinurkilla, Helsingin keskusta on eri. Siellä Valora menee edellä ja ihminen tulee perässä. Loppupäivä onkin lenkkeilyä, riehumista, leikkimistä, haukkumista pihalla, lintujen tuijottelua ja syömistä. Yöpuulle ollaan valmiita viimeistään klo. 21.00.

Valora on fiksu tyttö, se tietää että vesi on märkää!

 

Farkut

Päälläni olevat farkut ovat nimeltä Carrie Pipe . Nämä eroavat  näistä nilkkafarkuista siten, että nämä päälläni olevat farkut ovat aavistuksen paksummat, eivätkä veny yhtä paljon kuin Summer Chicit. Näissä on myös aavistuksen matalampi vyötärö, lahkeensuussa ei ole vetoketjua, mutta pieni vetoketju on taskussa, jonka näet alhaalla olevasta kuvasta. Näitä farkkuja löytyy ainoastaan tämä väri ja farkuissa on kulutusta edessä ja takana. Minulla on päälläni koko 36 eli näistä otat oman housukokosi.

 

Valora on hyvin tarkkaavainen ja tietoinen ympäristöstään. Se kurottaa kaulaansa, kun näkee muita koiria. Myös autossa, jos se istuu sylissäni, sen pää menee kuin väkkyrä ja kaula pitenee, kun se etsii katseellaan lajitovereita. Valoralla on erittäin hyvä näkö.

En ole tainnut kertoakaan, että veimme Valoran koirien uimahalliin. Minusta käynti oli mieluisa, sain olla kuivalla maalla, mutta Valoralle se taisi jäädä ensimmäiseksi ja viimeiseksi uimahallikäynniksi. Uittaja sai sen uimaan, mutta heti kun oli mahdollisuus tulla pois, niin se tuli. Ajattelin, että uinti olisi tehnyt Valoralle hyvää näin talvisin, koska sillä on taipumusta kerätä painoa suht´ helposti. Mutta tyydymme pidempiin lenkkeihin sopivalla säällä ja napsuja tulee juuri se oikea määrä ja herkut jäävät vähemmälle.

 

Reikäpaitis

Minulla on päälläni hauska reikäpaitis. Paitis on malliltaan ihan peruspaita, mutta sen hihoissa on kivat jujut. Ensimmäinen on reiät olkapäillä ja toinen on 3/4 osaiset trumpettihihat. Paitis on kauniisti vartalonmyötäinen ja napit tulevat ylös asti. Paitiksen materiaali on 78% puuvillaa, 20% polyamidia ja 2% elastania. Olen pessyt tätä punaraitaista omaa paitistani pari kertaa, eikä se ole yhtään kutistunut. Kooltaan reikäpaitis vastaa kokoasi tai on jopa hieman reilu. Päälläni oleva punaraitainen paitis on kokoa 36 ja siniraitainen on kokoa 34 eli sain senkin kiinni eikä se irvistä rinnan kohdalta. Paitiksen koot ovat 34-44.

 

Puukkarit

Jalassani olevat Ten Pointsin puukkarit ovat hyvät jalkaan. Minua ilahdutti se, ettei solkea tarvinnut avata, jotta ne sai jalkaan. Soljen juuressa on venykenauha eli takaremmi venyy, kun vedät ne jalkaasi. Puukkarit ovat nahkaa. Korko on tukeva, se on noin 6 cm korkea, mutta ei tunnu niin korkealta etuplatoonsa ansiosta. Nämä puukkarit käyvät sekä hameen että housujen kanssa. Konjakki on huippuihana farkkujen ja sinisten vaatteiden kaveriksi, mutta tummanpunainen on kaunis ja herkullinen ja eritoten tyylikäs punainen. Taas on edessäni vaikea valinta. Konjakit vai punaiset vai molemmat?

 

 

Kategoriat

2 kommenttia

    • Voi kiitos Aila:) Onhan se söpö ja turkki on minusta niin hienon värinen. Mukavaa kevättä, Kata