Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Printtimekot Floridassa ja vastauksia Florida kysymyksiin

Printtimekot Floridassa

Helpot ja näyttävät printtimekot olivat pelastus Floridassa ja iso kiitos Florida kysymyksista! Lupasin viime sunnuntaina postauksessa vastata, jos teillä on jotain kysyttävää Floridasta, toki pohjautuen omiin tietoihini ja kokemuksiini. On se kumma, kun reilun viikon on ollut Suomessa, niin on jo kova ikävä takaisin Floridaan. Mutta kun on Floridassa, niin on kova ikävä kotiin ja töihin. Mutta loppujen lopuksi arki on kaikista parasta ja matkan odottaminen on toiseksi parasta.

 

Printtimekot Floridassa

Oih, ollapa tuolla eikä täällä -18 asteessa! Onko sinulla tietoa sellaisten hotellien hintatasoista, jotka sijaitsevat kivalla alueella ja ovat hyvätasoisia? Midimittainen mekko on tosi naisellinen; tuota tekisi itsekin mieli sovittaa. Mukavaa lomaa ?

Siis todellakin tämä kylmyys on epämiellyttävää. Itse kun rupean palelemaan, niin siitä ei meinaa tulla loppua. Se kylmyys ottaa ihan hermoihin, minusta tulee huonotuulinen ja kärttyisä. Kysyt kivoista hotelleista ja valitettavasti minulla ei ole mitään muuta tietoa hotelleista kuin mitä olen kuullut tuttavilta. Jos hotelli on halpa, niin se voi olla järkyttävä pettymys vaikka kuvat netissä näyttävät hyviltä. Eräät tuttavamme olivat varanneet sellaisen hotellin eivätkä voineet olla siellä edes yhtä yötä.

Alueita on monia, mutta suora Finnairhan lentää talviaikaan Miamiin. Miamin alueet eivät ole minulle niin tuttuja, emme tapaa siellä pahemmin liikkua. Mutta Miamista ylöspäin Fort Lauderdale, missä me olemme, on minusta kiva alue. Siitä ylöspäin West Palm Beachiin asti on kaikki pääsääntöisesti kivaa aluetta. Hotelleja on niin paljon ja paikkoja, että en osaa mitään erikseen mainita. Koska ilman autoa et Floridassa pärjää, niin sen suhteen alueella ei ole niin suurta väliä. Mutta turistina pysyttelisin rannan tuntumassa. Sesongin aikana esim. joulu/uusi vuosi, on kaikki kalliimpaa, jo lennoista lähtien.

Länsirannikko on minulle suht´ vierasta aluetta. Olemme käyneet Tampassa ja ajelleet siellä rannikkoa pitkin. Siellä on todella upeata ja kaunista. Tampassa olemme yöpyneet hotelleissa, mutta näissä perusketjuissa ja ne ovat ihan ok.

 

Printtimekot Floridassa

Hei, aivan ihania mekkoja, molemmat löytäisivät paikkansa omasta vaatekaapistani. Mitkä ovat suosikkialueitasi Floridassa ja miten luonnehtisit niitä ? Itse olen lomaillut Miami South Beachilla, mutta myös muut alueet kiinnostaisivat.

Minun suosikkialue on Fort Lauderdale, joka sijaitsee Miamin ja West Palm Beachin välissä.

Fort Lauderdale on noin 200.000 ihmisen kaupunki. Siellä on ravintola/ostoskatu Las Olas Boulevard, jonka varrella on kivoja ravintoloita ja pieniä kauppoja. Siitä on lyhyt myös rantabulevardille, jossa on hiekkaranta ja ravintoloita sekä matkamuistokauppoja. Kun se on kaupunki niin siellä on työssäkäyviä paikallisia sekä turisteja. Fortessa on kaikki tarvittava ja jos asuu rantahotellissa, niin loman pärjäisi ilman autoakin, koska pyörätakseja ja tavallisia takseja on helppo käyttää. Jos menee pieneen paikkaan, niin takseja ei juuri näy, joten vuokra-auto on ihan pakollinen. Forte on rento paikka, mutta ei liian turisti ja ”beach” kohde.

Pidän myös West Palm Beachistä. Siellä näkee paljon paikallisia vanhempia ihmisiä, jotka ovat erittäin tyylikkäitä. Siellä on kiva käydä lounaalla ja seurata vanhempia rouvia:) Juuri se ravintola RH Rooftop Restaurant, josta kirjoitin viime sunnuntaina, on juuri tällainen paikka. Jos haluaa merkkishoppailla, niin Worth Avenue on loistava paikka siihen.

Delray Beachistä pidän myös, joka on pienempi kopio Fortesta. Siellä on Atlantic Avenue ravintola/shopping katu ja sen päässä on ranta ja rantaravintoloita sekä hotelleja. Ravintola Tramonti on suosikkiravintolamme Delrayssä.

Boca Ratonissa käymme yleensä isossa ostoskeskuksessa, Town Centerissä sekä Mizner Parkissa. Siitä löydät postauksen täältä.

 

Printtimekot Floridassa

Olen jo muutaman kerran maininnut, että lempparimekkojani ovat nämä ”pese ja pidä”-mekot. Näitä voi käyttää päivällä, vaikka uimmareiden päällä tai kun lähtee shoppailemaan tai illalla, kun lähtee illalliselle. Mekosta saa kengillä ja laukulla juuri sen näköisen kun haluaa. Kun sen illalla pesee, niin se on aamulla käyttövalmis. Löydät ennen joulua kirjoittamani postauksen mekoista täältä.

 

Printtimekot Floridassa

Pyöräilemme paljon Fort Lauderdalessa. Pyörätiet oli nyt uusittu, kun olimme siellä ja pyörälle on helppo löytää teline, mihin sen saa parkkeerattua.

 

Printtimekot Floridassa

Hei, Olen juuri varannut lennot Floridaan kahden viikon lomaan ensi jouluksi. Lähdemme nuorison kanssa – meitä on yhteensä 6. Olisi kiva saada vinkkejä majoitukseen (kannattaako olla vain yhdessä paikassa vai useassa) sekä ”must see” paikoista.

Lennätte Miamiin. Jos pidätte suurkaupungin meinigistä, niin sitten kannattaa jäädä asumaan sinne. Myöskin, kun teillä on mukana nuorempia aikuisia, niin Miami voisi olla hyvä paikka. Muut paikat voivat olla heille liian rauhallisia ja tylsiä. Mutta jos haluatte hieman rauhallisempaa meininkiä, niin Fort Lauderdale on loistava paikka, siellä on myös iltaelämää. Itse en tiedä iltaelämästä mitään, mutta meidän nuoret ovat olleet bilettämässä Fortessa jossain yökerhoissa ja rantaravintoloissa. Mutta siitä pohjoisempaan ennen West Palm Beachiä ei kyllä oikein nuorille ole iltaelämää.

Jos haluatte ajaa Orlandoon, niin matka kestää noin 4 tuntia. Siellä kannattaa olla 1-2 yötä. Varautukaa pitkiin jonoihin tuohon aikaan, silloin on ihmisiä liikkeellä. Jos haluatte ajaa länsirannikolle, niin matka kestää myös noin 4 tuntia, halki aavikon. Siellä kannattaa olla myös muutama yö. Key Westissä olemme myös käyneet ja sinne ajaa myös noin 4 tuntia. 1-2 yötä siellä minusta riittää.

Mutta muuten jos asutte itärannikolla, akselilla Miami-West Palm Beach, niin yksi yöpaikka on riittävä. Autolla ajelette kuitenkin ja siellä ei tunnin-kahden ajelu tunnu missään. Liikenne on sujuvaa, kaistoja on 4-5 ja kaikki ajaa lujaa. Kun teitä on 6 hlöä, niin vuokraisin talon ja taas mielummin läheltä rantaa kuin sisämaasta. Netistä näkee millaisia eri alueet ovat miten ne on arvostettu.

 

Printtimekot Floridassa

Olemme suunnitelleet jo pitkään golf-lomaa Floridaan. Osaisitko kertoa sieltä jotain hyvää golf – hotellia, jossa olisi kentät hotellin yhteydessä? Olemme kyllä kuulleet, että siellä on ihan mahdottomasti kenttiä, mutta vähän hakuammuntaa, kun alkaa paikkoja selaamaan. 

Nyt tuli vaikea kysymys. En osaa suositella golf-hotellia enkä oikein hotellia yleensäkään. Mutta kuten olen muihinkin kysymyksiin vastannut, niin itse valitsisin hotellin läheltä Atlantin rantaa. Katsoisin myös, että vieressä on joku kylä/kaupunki, jossa on ravintoloita. Ostoskeskuksissakin on ravintoloita, keskitasoisia ja jopa ”fine dining” ravintoloita. Eli tällä kriteerillä valitsisin hotellin. En ottaisi hotellia paikasta, missä ei ole kuin hotelli ja pelikentät. Minulle iskisi hotellikuolema.

 

Printtimekot Floridassa

Samanlaista kahvilakulttuuria Floridassa ei ole, jos ei oteta huomioon Starbuckseja, kuin Suomessa. Fort Lauderdalessa, Las Olas Boulevardilla sijaitsee Ann´s florist & coffee Bar, jossa tapaamme käydä kahvilla ja syömässä jotain hyvää. Samoissa tiloissa sijaitsee myös ihana kukkakauppa ja pienen pieni viinibaarikin avataan samoihin tiloihin.

 

Printtimekot Floridassa

Voisin kiteyttää muutaman asian Floridasta:
 • Auto on melkein pakollinen. Miamissa ja Fort Lauderdalessa kulkee taksit, mutta pienemmillä paikoilla ei takseja näy. Ainostaan kaupungeissa voi kävellä, muuten se on mahdotonta pitkien välimatkojen takia.
 • Floridan iltaelämä, paitsi Miami ja Fort Lauderdale, on olematonta. Ihmiset käyvät syömässä ja ilta loppuu siihen eli noin 23.00 on Las Olas Boulevard jo menossa nukkumaan.
 • Tunnin autossa istuminen ei tunnu missään. Suomessa en lähde illalliselle tuosta noin tunnin ajomatkan päähän, mutta Floridassa lähdemme. Floridassa istutaan autoissa ja juodaan samalla kahvia:)
 • Ostoskeskuksista suosittelen Aventura Mallia, joka sijaitsee Miamin pohjoispuolella. Fort Lauderdalesta sinne ajaa 40 min. Boca Ratonin Town Centeriä sekä Palm Beach Gardenia, joka sijaitsee lähellä West Palm Beachia.
 • Outleteistä superiso on Sawgrass Mills, jossa menee yksi päivä. Siellä on myös leffateatteri ja useita ravintoloita. Joskus miehet ovat menneet leffaan tai jääkiekkomatsiin ja minä & Gabi olemme jääneet shoppailemaan. Florida Panthers pelaa pelinsä Atlantic Centerissä, joka sijaitsee Sawgrass Millsin vieressä.
 • Ihmiset ovat ystävällisiä ja kysyvät heti, jos katselet kadulla ympärillesi ”can I help you” ja kaupassa, jos he tulevat liian lähelle, niin ”excuse me”. Joskus ohitustilanteet kävellen ovat rasittavia, kun väliä pitää olla paljon eli he eivät pääse ohi. Eli ei kosketa ja tönitä toisia.
 • Autoliikenne on sujuvaa, risteyksissä mennään vetoketjumeiningillä ja oikealle saa aina kääntyä kun pystyy.
 • Suomessa ruokakaupat eivät kuulu suosikkikauppoihini, mutta Floridassa rakastan ruokakauppoja. Niistä saa vaikka mitä ja kaikki on tuoretta. Hedelmätkin on paloiteltu rasioihin eli kuinka helppoa niitä on syödä, kun ei tarvitse kuoria. Fresh Market on lempikauppani.
 • Amerikkalaiset kehuvat ja kommentoivat vaikka hattuani, joka on päässäni näissä kuvissa. Yksi rouva huuteli ravintolasta, kun kävelin ohi ” I love your hat ”.

Lisää Florida postauksia löydät ”Juttuja Floridasta”

 

Printtimekot Floridassa

Ensimmäinen mekkoni on tummansinipohjainen ja tämä mekko on rosapohjainen. Jalassani minulla on läpykät ja rosat mokkatennarit. Olen kertakaikkiaan ihastunut tänä keväänä rosaan ja tämän kevään rosa sävy on niin oikea sävy!

 • Mekot Stockholms Klänningsfabrik € 139,00 koot XS-XL, minulla on aina koko S
 • Tennarit Superga € 99,00 rosa mokkanahka (valkoiset ja tummansiniset saapuvat tässä kuussa)
Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

8 kommenttia

 1. Hei!
  Vietin perjantaina vapaapäivää Helsingissä ja löysin teidän liikkeenne (vihdoinkin). Kiitokset iloisesta palvelusta ja teille kaikille aurinkoista kevään odotusta.

  • Hei Satu ja kiitos viestistäsi:) Mahtavaa, kun löysit meidät ja kiva kun pidit DOPP Helsingistä! Tervetuloa uudestaan, Kata

 2. Inspirerande! Din hatt är gudomlig! Var har du hittat den? Klänningarna finns på måste ha-listan nu de med 😉

  • Hej Ninni och tack för dit meddelande:) Jag köpte hatten från Fort Lauderdale. Men det kommer motsvarande hattar till DOPP nu på våren! Klänningarna är helt underbara! Ha en bra vecka, Kata

 3. Kiitos Florida-vinkeistä ja iloisista matkakuvista :). Toivottavasti pääsisi pian ottamaan neuvoista vaarin!

  • Hei Marianne ja kiitos viestistäsi:) Suosittelen, Florida on ihana:) Nähdään, Kata

 4. Ihania kuvia taas? Sawgrass Mills on se paikka mihin kanattaa suunnata mikäli on tarvetta shoppailla.Siellä tosiaan menee se 1 päivä.

  • Hei Maria ja kiitos viestistäsi:) Kiva kun tykkäsit:) Totta, iso outlet johon kannattaa pukea hyvät kengät jalkaansa, siellä kun saa kävellä pitkiä käytäviä ja shoppailtavaa riittää. Mukavaa viikkoa, Kata