Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Lehtimekoissa Floridan säässä ja suosikkiravintoloissa

Lehtimekoissa Floridan säässä ja lempiravintoloissa

Nämä lehtimekot pääsivät mukaani Floridaan. Väritys ja mekkojen hihat sopivat siihen maisemaan tammikuussa hyvin. Tässä postauksessa kerron Floridan säästä ja muutamasta suosikkiravintolastani.

 

Lehtimekoissa Floridan säässä ja suosikkiravintoloissa

Floridan sää

Moni miettii, että Florida on takuuvarma aurinkomaa ympäri vuoden. Se ei kylläkään pidä paikkaansa. Olemme viettäneet Floridassa useita jouluja ja sää on ollut hyvin vaihtelevaa. Joku vuosi on ollut todella lämmin ja aurinko on hellinyt kalman kalpeaa ihoamme. Joku vuosi ovat päivät olleet viileitä ja yöt ovat jopa menneet lähelle nollaa. Käärmeet ovat paleltuneet ja iguaanit ovat kopsahdelleet puista maahan. Jos kukon laulun aikaan lähdet lenkille, niin silloin kevytuntuvatakki on loistava valinta.

 

Lehtimekoissa Floridan säässä ja suosikkiravintoloissa

Kesäkuussakin olemme muutaman kerran Floridassa vierailleet ja silloin sää on kuuma ja kostea ja sadekuuroja tulee useasti. Kauaa sateet eivät kestä, mutta ne todella kastelevat, koska vettä tulee taivaalta ämpärikaupalla. Nyt varmasti mietit, koska Floridassa on hyvä sää? Noh, en sano että talvi on huonoa aikaa, varsinkaan meille suomalaisille jotka olemme tottuneet ”kylmiin kesiin”. Mutta kevät on hyvää aikaa ja sitten mielestäni syksy. Myös lokakuussa olemme siellä pariin otteeseen käyneet ja sää on ollut bueno.

Sen olemme huomanneet, että Fort Lauderdalen sääennusteet ovat aina huonommat kuin sää todellisuudessa on. Monesti luvataan sadetta, kuten nytkin kun olimme, mutta ainostaan yhden kerran tuli muutama pisko.

 

Lehtimekoissa Floridan säässä ja suosikkiravintoloissa

Ihastuin tämän mekon väritykseen. Tummansinisellä pohjalla on vihreitä, turkooseja ja rusehtavia lehtiä. Tämä mekko on joustavaa materiaalia ja mekossa on vuori. Vuorelliset mekot ovat siitä kivoja, että ne eivät ole niin vartalonmyötäisiä eli niissä jää aina hieman ilmaa vartalon ja mekon väliin. Mekossa on 3/4 osaiset hihat, joissa on pienet halkiot hihansuissa. Mekossa on myös poikkileikkaus vartalon kapeimmalla kohdalla ja taskut edessä. Minun 163 cm varteeni 36 kokoinen mekko ylettyy polveen.

 • Polvimittainen lehtimekko € 179,95 koot 34-42

 

Lehtimekoissa Floridan säässä ja suosikkiravintoloissa

Suosikkiravintolat Floridassa

Yksi matkan hupeja on ravintoloissa syöminen. Meistä onkin tullut aika nirsoja ruoan suhteen, koskee ravintoloita missä tahansa liikumme. Haluan saada hyvää ruokaa, kun menen ravintolaan ja siksi otan mielelläni suosituksia vastaan. Floridassa ravintoloissa syöminen, jos puhutaan siisteistä ravintoloista, ei ole yhtään edullisempaa kuin Suomessa, vaan jopa kalliimpaa. Ravintolalaskuun lisätään aina tippi, joka on vähintään 18 % laskun summasta. Joissakin tapauksissa, mutta harvoissa, laskuun on jo lisätty tippi eli kannattaa katsoa tarkasti lasku, jos ei halua tipata kahta kertaa. Mutta tässä muutamia kivoja ravintoloita, joissa tykkäämme käydä.

 

Lehtimekoissa Floridan säässä ja suosikkiravintoloissa

Näissä kummassakin lehtimekossa on tummansininen pohjaväri 

 

Shooters

Shooters sijaitsee Fort Lauderdalen rannasta noin 10 min pohjoiseen päin, kanavan rannalla. Sinne pääsee myös omalla veneellä tai venetaksilla. Shootersissa on isot sisätilat ja ulkoterassit kanavan rannalla. Ravintola on siisti ja tyylikäs, mutta ulkona ei ole valkoisia pöytäliinoja eli se tekee sen hieman rennommaksi. Ruokalista on kattava ja viikonloppuisin siellä on brunssi. Ainakin sesonkiaikaan eli jouluna kannattaa brunssille varata pöytä, varsinkin jos on iso pöytäseurue. Jälkkärilistalta löytyy suklaakakku, josta riittää 5-6 henkilölle ja kakku maksaa vain 12 dollaria. Täältä löytyy myös koirille oma menu:) Antaisin ruoalle ja miljölle 9/10. Hieman samantyyppinen ravintola on Boatyard, joka sijaitsee noin 5 minuutin ajomatkan päässä Fort Lauderdalen rannasta etelään päin.

 

Lehtimekoissa Floridan säässä ja lempiravintoloissa

Tämä mekko kesän 2017 mekko

H2O

Tämä on siisti rantaravintola Fort Lauderdalen rantabulevardilla. Täällä käymme usein lounaalla, mutta iltapaikkanakin tämä ravintola toimii. Tässä ravintolassa on kiva istua ja katsoa kun ihmiset kävelevät rantakatua pitkin. Jos tänne menee autolla, niin H2O:n valet parking on heti ravintolan takana. Annan 10 dollaria pojalle ja lipuketta vastaan ravintolalaskusta vähennetään 5 dollaria. Ruoka on hyvää, fish tacos, on suosikkini. Drinkit ovat hyviä ja maksavat klo. 19.00 asti ainoastaan 5 dollaria kappale. Näin ainakin nyt tammikuussa kun kävimme siellä. Nämä asiathan vaihtelevat sesongin mukaan. Tämä ravintola saa 9/10.

 

RH Rooftop Restaurant

RH ravintola on uusi ja sijaitsee West Palm Beachissä. Löysimme ravintolan tuttaviemme suosituksesta ja voin kyllä suositella! Tämä on oma talonsa, jossa kolme ensimmäistä kerrosta on huonekaluliikettä ja ylhäällä on tämä ravintola. Voit ottaa juoman käteesi ravintolasta ja kierrellä ja haaveilla mahtavista huonekaluista. Huonekalut ovat niin isoja, että tavalliseen suomalaiseen olo- tai makuuhuoneeseen ei heidän kalusteita mahtuisi kuin yksi. Sohvat ja sängyt ovat isoja, samaten ruokapöydät ja kaapit! Ravintola on niin kaunis. Valkoista marmoria, suihkulähde, vihreitä isoja kasveja ja tyylikkäitä ihmisiä. Ruoka oli hyvää ja annoskoot olivat sopivia. Ruoka on lounaan tyyppistä, kevyttä ruokaa, mutta soveltuu myös kevyehkölle illalliselle. Tämä saa pistetaulukossani 10/10 arvosanan.

 

Lehtimekoissa Floridan säässä ja lempiravintoloissa

Tässä toinen suosikkimekkoni, jossa on sama sävytys kuin ylemmässä mekossa, lisänä vain on punaista. Mekossa on ihanat hihat, jonka hihansuissa on nauhat ja eniten mekossa pidän sen pituudesta. Pidän midimittaisista hameista ja mekoista, jotka levenevät aavistuksen alaspäin. Mekossa on kangasvyö ja naisellinen aukko kauluksessa. Kumpaankin mekkoon yhdistin beiget kengät ja laukun.

 • Midimittainen lehtimekko € 179,95 koot 34-42

 

Lehtimekoissa Floridan säässä ja lempiravintoloissa

Teen vielä yhden postauksen Floridasta, joten jos sinulla on kysymyksia tai asioita joita haluaisit Floridasta tietää, niin kysy kommenttikentässä tai laita minulle meiliä kata@dopp.fi niin koitan vastata kysymyksiin ensi sunnuntain postauksessa. Mukavaa sunnuntaita!

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

10 kommenttia

 1. Olemme lähdössä pääsiäisen tienoilla pitkästä aikaa taas Floridaan, aluksi risteilylle Bahamalle ja sen jälkeen vielä vietämme aikaa West Palm Beachin ja Fort Lauderdalen tuntumassa.
  Joten kiitos näistä vaatetus-ja ravintolavinkeistä.
  Odotan mielenkiinnolla uusia vinkkejäsi, myös risteilyä ajatellen.

 2. Hei, Olen juuri varannut lennot Floridaan kahden viikon lomaan ensi jouluksi. Lähdemme nuorison kanssa – meitä on yhteensä 6. Olisi kiva saada vinkkejä majoitukseen (kannattaako olla vain yhdessä paikassa vai useassa) sekä ”must see” paikoista.

  • Hei Reetta ja kiitos viestistäsi:) Mekko on ihana ja sopisi sinulle hyvin! Tervetuloa käymään, Kata

 3. Hei, aivan ihania mekkoja, molemmat löytäsivät paikkansa omasta vaatekaapistani. Mitkä ovat suosikkialueitasi Floridassa ja miten luonnehtisit niitä ? Itse olen lomaillut Miami South Beachilla, mutta myös muut alueet kiinnostaisivat.

  • Hei Maarit ja kiitos viestistäsi:) Mekot ovat ihania! Kiitos kysymyksestä, mietin asiaa ja vastaan sunnuntain postauksessa. Mukavaa viikkoa, Kata

 4. Oih, ollapa tuolla eikä täällä -18 asteessa! Onko sinulla tietoa sellaisten hotellien hintatasoista, jotka sijaitsevat kivalla alueella ja ovat hyvätasoisia? Midimittainen mekko on tosi naisellinen; tuota tekisi itsekin mieli sovittaa. Mukavaa lomaa 🙂

  • Hei Marianne ja kiitos viestistäsi:) Floridassa oli kyllä lämmintä ja valoisaa! Kiitos kysymyksestä, hotelleista enoikein tiedä, mutta mietin:) Vastaan sunnuntaina, Kata

 5. Toivon blogeihin asiatietoa, ts. Vaateiden merkit, materiaalit ja jos on muita värejä.

  • Hei Neta ja kiitos viestistäsi:) Kirjoitan blogia aika usein iltaisin kotona ja materiaalit kyllä kerron jos vaan suinkin muistan. Väritkin normaalisti kirjoitan, mutta jos ei muita värejä ole, niin en erikseen sitä yleensä mainitse. Olemme päättäneet vaatemerkkien osalta, että Doppwomanin tyyliblogin ajatuksena ei ole mainostaa vaatemerkkejä jatkossa kuin satunnaisesti. Hyvää kevättä, Kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *