Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Hyvää Suomi 100-juhlapäivää!

Olen tämän viikon viihtynyt tässä uudessa asukokonaisuudessa. Otimme pienen erän DOPP Helsinkiin testaukseen 100 % merinovillaisia mekkoja, tunikoita ja neuletakkeja. Itseäni villa kutittaa, mutta merinovilla on ihan toista luokkaa. Tämä ei kutita ja on ihana materiaali pitää. En myöskään tykkää, kun tuotteet nukkaantuvat, mutta merinovilla ei sitä tee. Merinovillaisia tuotteita voi pitää, varsinkin Suomessa, ympäri vuoden.

Minulla on päälläni feikki kietaisumekko. Feikillä tarkoitan sitä, että leikkaus on kuin kietaisumekossa, mutta mekko on sivusta ommeltu kiinni. Siinä ei myöskään ole nauhoja millä solmia mekko kiinni. Vaikka kuinka tuuli puhaltaisi, mekko ei aukea edestä.

Allaolevasta kuvasta näkee millainen mekon leikkaus on.

 

Olen aina pitänyt seteistä. Tässä asussa pidän tosi kovasti, kun neuletakki on samaa sarjaa neulemekon kanssa ja tekee asusta tyylikkään parin. Neuletakkikin on loistavan mittainen, se ylettyy mekon helmaan saakka. Päälläni oleva setti on tummansininen ja neuletakkia löytyy ainoastaan tämä sininen, mutta mekkoa löytyy tummansinisen lisäksi tumma beige/nougat. Värit ovat meleerattuja, joten sävyt ovat kauniita.

” Tämä on täydellinen asukokonaisuus”

Neuletakki on kainaloista kapeampi ja levenee maltillisesti alaspäin. Se istuu hyvin harteista ja kaulus on shaalimainen. Tällainen malli neuletakissa on naisellinen ja vartalolle edullinen. Tämä on ihan erimallinen kuin suoranmalliset neuletakit, jotka tekevät vartalosta pötköläisen.

 

Minulta kysytään useasti, millaiset sukkahousut puetaan eri asuihin. Moni miettii varsinkin minkä väriset sukkikset puetaan tummansinisen mekon kanssa. Kun mekko on arkimekko ja nilkkurit tai saappaat ovat mustat, niin jalkaan puetaan mustat sukkikset. Jos kengät ovat konjakin väriset tai ruskeat, niin jalkaan puetaan tummansiniset sukkikset. Eipä paljon muita nilkkureita tai saappaan sävyjä talveksi olekaan kuin ruskean eri sävyiset ja mustat.

 

Minulla on mekon alla valkoinen silkkirusettikauluspaita, jossa on pientä valkoista palkkikuviota. Tämä paita on samanmallinen kuin nämä paidat tässä postauksessa. Postauksesta näet, miten rusetin voi sitoa eri lailla. Koska mekossa on kietaisumalli eli kaula-aukko on v-mallinen, niin kauluspaita on pukeva mekon alla. Rusetti tuo asuun juhlavuutta ja paita on helppo pukea mekon alle, kun se on henkäyksen ohut. Jos haluat käyttää paitaa yksistään, niin se vaatii topin alleen.

 • Mekko € 159,00 Blusbar koot S-XL
 • Neuletakki € 159,00 Blusbar koot S-XL tummansininen
 • Rusettikauluspaita PBO € 199,00 valkoinen
 • Nilkkurit Gabor € 140,00

Ihanaa SUOMI 100-juhlapäivää!

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

10 kommenttia

 1. Hei. Onko Gabor nilkkureita kokoa41? Kiva, kun teillä on laadukkaat kengät myös talvikauteen.

  • Hei Riitta! Gaborit ovat kokoon 7 eli se vastaa 40,5. Mutta jotkut lestit ovat leveämpiä kuin toiset eli aina kannattaa sovittaa eri malleja jos se koko vaikka kävisikin. Kivaa iltaa, Kata

 2. Kaunis mekko.
  Onko tuo ns. vartalonmyötäistä mallia vai sellainen hieman löysempi vyötäröltä? Kuinka pitkä mekko on esim. S-kokoisena? Olen 167 cm pitkä ja haluaisin käyttää tuota nimenomaan mekkona, en tunikana. Normaalisti käytän kokoa S.

  • Hei Eilamari ja kiitos viestistäsi 🙂 Se on vartalonmyötäinen, mutta ei tiukka kuitenkaan. Minulla on koko S päälläni ja olen 163 cm pitkä eli polven päälle ylettyy. Kivaa viikkoa, Kata

 3. Hei, onko mekkoa mahdollista saada Vaasaan?

  • Hei Elviira! kiitos viestistäsi. Ota suoraan yhteyttä DOPP Hkiin eli 040-195 2113 tai laita minulle meiliä shop@dopp.fi niin katsotaan löytyykö kokoasi. Hyvää sunnuntaita, Kata

 4. Ihana asukokonaisuus jälleen kerran! Saijan kysymys pesu ja hoitoohjeista kiinnostaa minuakin, rakastan myös aitoa villaa olevia neuleita❤

  • Kiitos viestistäsi Susanna:) Villa on ihanaa ja hyvää Suomi 100 päivää sinulle, Kata

 5. Ihana merinovillamekko! Merinovilla on aivan upea materiaali jokapäiväiseen käyttöön, miellyttävä pitää ja kestävämpi kuin kashmirvilla. Mikä on tämän merinovillamekon pesuohje, voiko pestä normaalisti 40c koneessa?

  • Hei Saija! Niin on, ihana matsku:) Kyllä, konepesu sallittu, mutta villapasuohjelmalla. Hyvää itsenäisyyspäivää, Kata