Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Tyylikkäästi villakangastakeissa Suomenlinnan maisemissa

Olimme mieheni ja Valoran kanssa Suomenlinnassa kävelemässä ja kuvaamassa tyylikkäitä takkeja. Kyseessä oli arki iltapäivä, joten turisteja ei paljoakaan enään näkynyt. Löysimme kivan paikan jossa kuvata ja siinä vieressä oli vielä sopivasti holvikellari, johon pääsin piiloon vaihtamaan vaatteita. Ulkokuvauksissa vaatteiden vaihto on haasteellista, kun pelkissä sukkiksissa ei voi ihmisten edessä pomppia. Vaihdoin vaatteita holvikellarissa, niin juuri kun olin saanut puettua mekon päälleni, astuu sinne japanilainen miesturisti. Me kumpikin pelästyimme toisiamme, hän ehkä vielä enemmän, kun näki puolipukeisen naisen pimeässä kellarissa. Minulla on useita hauskoja ja vähemmän hauskoja juttuja kuvaustilanteista. Tekisinkö joskus blogipostauksen, mitä tapahtuu kulissien takana ennen kuin kuvat päätyvät blogiin?

 

Olen esitellyt teille kääntötakit, pidempiä kevytvanutakkeja täällä ja  täällä sekä tekolammasturkit. Nyt on vuorossa tyylikkäitä villakangastakkeja, joista saa erilaisia lookkeja erilaisilla kengillä, huiveilla  ja pipoilla.
Päälläni on villakangastakki, joka näyttää siltä kuin se olisi jonkun eläimen karvaa, ehkä se johtuu mohairista, jota takissa on. Tämä tuli ainakin minun mieleeni, kun avasin laatikkoa, kun takit saapuivat. Takin väri on mielenkiintoinen, se on harmaanruskea, myyränvärinen. Väri on helppo, siihen ei tarvitse miettiä kenkien eikä huivin ja pipon väriä, koska värittömyytensä ansiosta siihen sopivat kaikki.

” Karvahattu, takki, rusettihanskat ja nilkkurit pääsevät minun talvivaatekaappiini ”

 

  • Takki In Wear € 339,95 koot 34-42
  • Karvahattu tupsulla € 79,00
  • Villahuivi In Wear € 69,95
  • Nilkkurit Gabor € 150,00 koot 4-7

 

Minulla on takkini alla hauska retrokuosinen tunikamekko. Itselleni tuli mieleeni tästä kankaasta 70-luku ja kesähuvilamme pöytäliina, kun näin kankaan ensimmäisen kerran. Retromekossa on rento ja reipas malli, joka sopiikin tähän kuvioon loistavasti. Mekko on malliltaan suora, joka ei saa napata vartaloon kiinni massukasta ja pepusta. Itse yhdistin mekon mustiin paksuihin sukkiksiin, mutta olemme myyneet sitä myös kapeiden housujen kanssa ja toimii se niinkin.

 

Olisi ollut helppoa laittaa jalkaan mustat nilkkurit, kun sukkiksetkin ovat mustat. Mutta halusin laittaa jalkaani jotkut muut, kuin takuuvarmat mustat. Mustat nilkkurit olisivat olleet tyylikäs valinta, nämä ruskeat nilkkurit ovat mekkoon rento valinta, näin asu ei ole juhlava, vaan täysin arkiasu. Olen käyttänyt mustia venykenilkkureita nyt kolme viikkoa ja ne ovat huippuhyvät jalkaan. Niissä on samanlainen pohja kuin näissä nilkkureissa, joten luotan että näilläkin jaksan olla jaloillani kymmenen tuntia päivässä.
Huomasitko ihanat mustat nahkahanskat, joissa on iso rusetti? Nämä ovat niin ihanat! Samoin pidän uudesta nahkalaukusta, jossa on kultaiset yksityiskohdat. Isot, kultaiset renkaat laukun reunoissa, henkivät myös samaa 70-lukua kuin mekkokin.

 

  • Retromekko In Wear € 109,95 koot 34-44, minulla on koko 36
  • Musta nahkalaukku In Wear € 129,95
  • Mustat rusettihanskat DAY € 85,00
  • Mustat sukkikset Wolford 70 den € 25,00 tarjous!

 

” Laita villamyssy päähäsi, kun puet tyylikkään villakangastakin päällesi. On kiva rikkoa tyylikästä linjaa rennolla myssyllä ”

 

Tässä näette saman takin viininvärisenä. Viini takki näyttää ihan erilaiselta kuin myyränvärinen takki, eikö näytäkin? Takki on malliltaan klassinen villakangastakki eli se on vartalonmyötäinen ja ylettyy juuri polven yläpuolelle. Takki peittää juuri ja juuri retromekon. Siinä on klassiset kaulukset, piilonapit edessä sekä sivutasku. Minulla on päälläni koko 34 ja se riittää hyvin. Itse käytän takkeja todella harvoin kiinni. Tapanani on puolijuosta kaupungilla takki auki, kun käyn asioilla. Paitsi silloin kun Valora on mukana, täytyy varaustautua paremmin, koska meno on hidasta, jokainen talonnurkka on haisteltava. Mutta onneksi Valtsu on tyttökoira, eikä nostele jalkaa mihin sattuu.

” Takki auki, huivi kaulassa, pipo päässä ja eritoten hanskat kädessä on asuni talvella, kun juoksen kaupungilla toimittamassa asioita tai hakemassa lounasta ”

 

 

  • Myssy KN Collection € 49,00
  • Musta villahuivi Part Two € 54,95

 

Ennenkuin esittelen toisen tyylikkään villakangastakin, haluan esitellä syksyn pitsimekon.
Moni tuumaa pitsimekkoja nähdessään, että vieläkö pitsi on muotia. Kyllä se on, olen sanonut jo pitkään, että se on tullut jäädäkseen. Pitsi on muuttanut muotoaan eli on nyt ns. kudottua pitsiä eli  pitsi ei ole klassista ja kiiltävää perinteistä pitsiä vaan se on puuvillamaisempaa pitsikudosta.

 

Beigen vuoren ansiosta, mekko vaatii vaaleat, ihonväriset sukkikset. Puin jalkaani viininväriset korkkarit, nämä hyvät Gaborin korkkarit, joilla jaksaa seistä ja kävellä tunteja. Viini väri tulee upeasti esille nimenomaan kiiltonahassa. Pieni paljettilaukku tuo klassiseen pitsimekkoon hieman säpinää.

” Kynnet ja huulipuna matchatään juhliin samansävyisiksi kuin mekko. Jos kynsiin ei halua värilakkaa, on ranskalainen lakkaus myös hyvä vaihtoehto, se sopii kaikkeen ”

 

  • Viini pitsimekko In Wear € 149,95 koot 34-44
  • Viinit korkkarit Gabor  € 79,90
  •  Viini paljettilaukku Beck Söndergaard € 69,00

 

” Klassinen villakangastakki kuuluu vaatekaapin peruspilareihin. Se kestää aikaa eli sitä ei suinkaan uusita joka vuosi. Kun ostat klassisen villakangastakin, osta laadukas takki, silloin se näyttää hyvältä vuosienkin päästä. ”

 

Itselläni on vanha villakangastakki, jonka kaivan talvisin kaapista aina silloin tällöin. Se on malliltaan ihan samanlainen kuin tämä takki. Se ei pääse päälleni joka päivä, mutta silloin kun tarvitsen sitä, on se hyvä olla olemassa. Viime talvien aikana toppatakit ovat vallanneet alaa villakangastakeilta. Ovathan toppatakit helppoja ja käytännöllisiä, mutta täysin erityylisiä. On tilanteita, joihin toppatakilla ei mennä. Sellainen on esimerkiksi juhlat, jossa päällä on juhlamekko sekä hautajaiset.

Tämä villakangastakki on perinteisempi takki kuin ylläolevat takit. Se on myös hieman pidempi eli sen alta ei polveenkaan ylettyvät mekot pilkistä alta. Edessä on kaksi taskua ja pieni valetasku, hihansuissa on pienet napit ja takana on halkio. Kangas on meleerattu tummanharmaa, joka on monelle helpompi valinta kuin täysi musta takki. Minulla on päälläni takista koko 36. Takki on kaunis, kun se on istuva vyötäröltä, mutta tulee ottaa huomioon, että jos sen alle haluaa pukea vaikkapa jakun, tarvitsee takissa olla tilaa hartioiden ja käsivarsien kohdalla. Yhdistin takkiin viinin villahuivin sekä hatun.

 

 

  • Villakangastakki In Wear € 269,95
  • Villahuivi In Wear € 69,95
  • Hattu KN Collection € 79,00
Tuoteet saatavilla DOPP Vaasassa ja DOPP Helsingissä sekä postimyyntinä: shop@dopp.fi
Kategoriat, ,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

4 kommenttia

  1. Hei ja kiitos viestistäsi! Kuvauspaikka oli kaunis, syksyinen Suomenlinna:) mukavaa viikonloppua, Kata

  2. Wau mitä kuvia.
    Kaunis malli, upeat asut ja kuvauspaikka mahtava.

  3. Niin kauniita asuja taas, pitsimekko <3. Varmasti "hauska" tilanne japanilaisen turistin kanssa, ei sentään kaivanut kameraa esille ja alkanut räpsimään sinusta kuvia puolipukeisena 🙂

    Kuvauskommellukset ehdottomasti postuksen muodossa.

  4. Wau mitä kuvia! Ihana ympäristö, valloittava malli ja kauniit asut. Olisi tosi hauska lukea mitä kaikkea voi tapahtua kuvauksissa. Mukavaa syysviikkoa! Marianne