28.9.2017 |

Vierailija: A la Louko malliston luoja Satu

 

Hei, olen Satu Ala-Louko, uuden a la LOUKO naistenvaatemerkin suunnittelija.
Malliston taustalla on jo pitkään mielessäni kypsynyt idea suunnitella laadukas naistenvaatemerkki, jonka tuotteissa mukavuus ja naisellisuus löytävät toisensa uudella raikkaalla tavalla. Halusin suunnitella tuotteita, joissa olisi mukava olla, mutta joiden istuvuus puhuttelisi aikuisen naisen vartaloa. Tarkoitus oli luoda eheä mallistokokonaisuus klassisin sävyin, ylellisiä luonnonmateriaaleja hyödyntäen ja yksinkertaisen tyylikkäin mallein, jotka kestävät niin aikaa kuin käyttöäkin.
Aivan kylmiltäni en tähän leikkiin kuitenkaan ryhtynyt, vaan olen toiminut vaatetusalalla ja suunnittelijana jo pian 20 vuotta, jonka aikana työpöydälläni on ennättänyt syntyä lähes sata vaatemallistoa. Intohimo pukeutumiseen, tuotteiden laatu sekä tekemisen tinkimättömyys ohjaavat minua eteenpäin. Olen käsityöläissuvusta ja näen, että meillä on täällä Suomessa hienot perinteet, joiden pohjalta on hyvä lähteä rakentamaan uutta vaatemerkkiä. Tähän pohjaan nojaten alkoi uusi tarina a la LOUKO.
Ihanaa syksyä toivottaen! Satu

 

 

Koska kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, stailasin muutamia erilaisia ja eri tilanteisiin sopivia asukokonaisuuksia tämän ensimmäisen syysmalliston tuotteista, joissa malliston idea tuotteiden yhdisteltävyys ja ajattomuus tulisivat kivasti esiin.
Lisätietoa mallistosta ja sen tuotteista löydät osoitteesta www.alalouko.fi
Kuvan kokonaisuuden halusin olevan rennon tyylikäs, niin että sillä voi mennä niin työhön kuin vapaa-ajan rientoihin. Nuden sävyinen yläosa on mielestäni kaunis ja pehmeä kasvoja vasten ja antaa siten niille hieman valoa. Pusero yhdistettynä mustaan kapeaan housuun ja jalan pitkää linjaa jatkaviin nilkkureihin luovat kokonaisuudelle klassista tyylikkyyttä. Mikäli puolestaan kaipaat asuun ripauksen särmää, toimii farkku ja nahkainen citylenkkari erinomaisena parina puserolle.

EMMA huivikauluspuseron ideana on monikäyttöisyys. Kauluksen huivi on irrallinen, voidaksesi käyttää puseroa joko sen kanssa tai ilman, näin esimerkiksi päivän työasu muuntuu iltaan vain lisäämällä huivin tai vaihtoehtoisesti ottamalla sen pois ja laittamaan sen sijaan kaulaan näyttävän korun. Puseron hieman väljä mitoitus on suunniteltu tuomaan naisvartalon kaunis muoto ja liike osaksi tuotteen ilmettä. Raskaan, kauniisti laskeutuva viskoosimateriaalin ansiosta pusero on miellyttävän tuntuinen päällä ja silti kivan ryhdikäs.

KIIRA -housun kaavoituksessa on otettu meidän naisten kurvit huomioon ja siksi se tuntuukin päällä niin mukavalta. Lahkeensuussa oleva upslaaki kääntää katseet tyylikkäisiin kenkiin ja antaa kivaa volyymiä matalan kengän kanssa pidettäessä. 

 

Puuteripaita € 189,00
Housut € 189,00
Laukku € 109,00
Nilkkurit Gabor € 140,00

 

 

Harmaa nousee joka syksy muotiväripalettiin mukaan, niin myös a la LOUKO mallistossa. Harmaa on siinä mielessä ihana väri, että siihen voi yhdistää monia eri sävyjä aina voimakkaista ja kirkkaista sävyistä pehmeän puuterisiin sävyihin.
Itse pidän harmaan ja nuden liittoa kauniin harmonisena. Yhdistinkin malliston SEELA-hameen EMMA puseron pariksi ja syksyisillä asusteilla kokonaisuudesta tuli sopiva, vaikka työpäivän kiireisiin.

SEELA -hameen materiaalina on napakka jersey, sama jonka olen valinnut kapeaan KIIRA -housuun. Näin alaosa säilyy ryhdissään, vaikka joutuisit istumaan pitkiäkin aikoja, mutta samalla se on miellyttävän joustava ja luo siten käyttömukavuutta. Hameen pienet yksityiskohdat, pitkä sivuhalkio sekä edessä vyölenkkinäkin toimiva tasku viimeistelevät tyylisi.

 

Hame € 179,00
Laukku Rinascimento € 99,00
Loaferit Gabor € 145,00

 

 

 

Harmaan hameen parina kaunis luunvalkoinen ESTER -pusero, viinin punaiset korkkarit ja klassiset helmet päivittävät kokonaisuuden, vaikka teatteri- iltaan sopivaksi. Kivan ja huomattavasti rennomman kokonaisuudesta saat laittamalla jalkaan reippaat citylenkkarit ja kietaisemalla kaulaan muhkean huivin.
ESTER -viskoosipuseron kaunis, hieman A-linjainen malli sopii pidettäväksi niin hameen kuin housunkin kanssa ja 3⁄4-hiha keventää asun ilmettä sekä jättää korut tyylikkäästi esiin. Itse pidän tällaisista hieman väljän mallisista puseroista, joissa on helppo olla. En kuitenkaan tykkää pukeutua liian suuren näköisiin telttamaisiin vaatteisiin, siksi suunnittelinkin tämän mallin siten, että puseron hartialinja istuu kauniisti ja väljyys on ainoastaan helmassa, näin linja on naisellisen aistikas.

 

Paita € 169,00
Korkkarit Gabor € 79,90

 

 

Kuvassa päälläni on edellisestä asukokonaisuudesta tuttu ESTER – viskoosipusero ja sen kaveriksi valitsin tällä kertaa rennot villasekoitehousut, joiden jujuna on mukavuus. Housuissa on nimittäin kuminauhavyötärö, joka tekee niistä super ihanat käyttää. Kaulaan kiedottu VEERA viskoosi-villahuivi viimeistelee tyylin ja samalla lämmittää mukavasti viileyden yllättäessä. Tässä asussa lähtisin mielelläni viettämään rentoa kaupunkipäivää.
KLAARA II -housu oli ensimmäisiä malleja, jonka suunnittelin uuteen a la LOUKO mallistoon. Halusin housun, joka olisi riittävän siisti, että sillä voisi mennä töihin, mutta samalla rento, että se taipuisi myös matkustamiseen. Materiaaliksi valitsin hieman neulosmaisen villasekoitekankaan, jossa housun malli tulisi kauniisti esiin ja samalla tuote olisi helppohoitoinen.


Paita € 169,00
Housut € 189,00
Huivi 59,00
Helmet € 59,00

 

Klaara II -housun kanssa oman suosikki parini muodostaa samasta materiaalista valmistettu ESTER -pusero. Tässä asussa on mukava viettää rauhaisaa kotiviikonloppua tai lähteä päiväkävelylle kirpeään syysilmaan. Pipo päähän, VIOLA -kuosihuivi kaulaan sekä lenkkarit jalkaan ja ei kun menoksi.

 

 

Paita € 219,00
Housut € 189,00
Toppi € 119,00
Pipo € 89,00
Huivi € 59,00

 

 

Minimalistinen bisnes look syksyn kiireisiin. Mikäli kaipaat helppoa ja monikäyttöistä asua työhön, on vastaus tässä.
Teresa tunikamekon sloganin voisi kiteyttää sanoin ”All day Everyday”, sillä tuote muuntuu niin päivä- kuin iltakäyttöön sopivaksi vain pienin muutoksin. En tiedä onko muilla samanlaisia mieltymyksiä, mutta olen rakentanut vaatekaappiani pienin askelin kohti niin sanottua toimivaa vaatevalikoimaa. Tätä tehdessäni olen huomannut pakollisten vaatekappaleiden listallani olevan muutamia tuotteita, joiden uskon olevan niitä vaatekaapin kulmakiviä, joita ilman arki ei rullaa vaivatta. Tällainen on juuri tämä kyseinen tunikamekko, joka pelastaa tilanteen kuin tilanteen ja joka antaa mahdollisuuden huolettomaan ja varmaan tyyliin.
Halusinkin jakaa kanssanne omat suosikkikokonaisuudet, joissa Teresa tunikamekko on mielestäni parhaimmillaan silloin kun kaipaan päivään mukavuutta ja uskottavuutta. Siinä yhdistyvät minusta kaikki tärkeät ominaisuudet – Yksinkertaisen tyylikäs näyttääkseen hyvältä myös iltatilaisuudessa, käytännöllinen toimiakseen matkustettaessa päivän tapaamisiin sekä aina yhtä ajaton sävyltään sopien jo olemassa olevien vaatekaapin helmien kanssa. Lisäksi vaatteen kauniit ja tarkoin suunnitellut yksityiskohdat antavat viimeistellyn sekä huolitellun ilmeen, joka tekee siitä ainutlaatuisen. Luottovaate minun makuuni!
Vinkkejä yhdistelmiin:
1
tunika, turkiskaulus, käsineet, paksut sukkahousut, saappaat 
2 tunika, muhkea huivi, trikoot, tyylikkäät citylenkkarit
3 tunika, näyttävä kaulakoru, paksut sukkahousut, matalat kengät esim. loaferit 

 

Mekko/tunika € 259,00
Saappaat Gabor € 205,00
Turkis € 89,00

 

 

Tunika mekon lisäksi mallistossa on myös polvipituinen TOVE -mekko, jossa on kaunis, avara pääntie sekä hieman väljä malli.
TOVE
mekko on talven asukriisien pelastaja. 3⁄4 -hiha antaa mahdollisuuden leikitellä näyttävienkin rannekorujen kanssa ja samalla se myös helpottaa
asuvalintaa, kun leningin päälle ei tarvitse keksiä sopivaa neuletakkia tai jakkua vaan hihan mitta on juuri sopivasti syksyinen, peittäen ja suojaten riittävästi, mutta jättäen samalla kauniisti ilmavuutta ranteeseen. Käyttömukavuutta leninkiin on puolestaan tuotu edessä oleviin leikkauksiin suunnitelluilla taskuilla ja halkioilla. Leninki on lisäksi kokonaan vuoritettu, jolloin se on juuri niin pitkäikäinen kuin sinä sen haluat olevan. Materiaalina mekoissa on villasekoitekangas ripauksella elastaania.
Olen 175 cm pitkä ja kuvissa päälläni olevat tuotteet ovat kokoa 36. Käytän normaalisti, hieman vaatteen mallista riippuen vaatekokoa 36-38, joten malliston vaatteet vastaavat normaalistikin käyttämääsi kokoa.

 

Mekko € 289,00

 

Suuri kiitos Katalle, että sain tulla esittelemään tänne blogiin uuden mallistoni.
Olen DOPP Helsingissä huomenna eli perjantaina 29.9. klo. 12-18 kertomassa ja esittelemässä kuvaamaamme mallistoa. Tutustumistarjouksena tarjoamme DOPP kanta-asiakkaille -15 % alennuksen tuotteista. Tarjous on voimassa pe-la. Tervetuloa! 


A la Louko mallisto on myynnissä DOPP Helsingissä.
Tiedustelut ja postimyyntitilaukset: store@dopp.fi

9 kommenttia

 1. Anonyymi sanoo:

  Hei, hienoa että olemme saaneet uuden upean suomalaisen nuorekkaan aikauisen naisen ajattoman malliston Doppwomaniin tarjolle. Ihana, että Satu on saanut näin hienon tavan tuoda mallistoaan esille. Kiitos Kata! Hienot materiaalit ja kauniit linjat sekä muodot A La Louko mallistossa ovat aivan helmiä..Less is more sanoma kompaktista vaatekaapista tukee myös kestävän kehityksen sanomaa..Kiitos Kata, että saamme täältä seurata yhteistä tietänne! Myös värisävyt ovat upeasti meille suomalaisille valitut! Käyn varmasti tutustumassa kun Helsinkiin tulen!- Ellu

 2. Doppwoman sanoo:

  Hei Hyrkmailee ja kiitos viestistäsi! Mallisto on upea ja ajaton. Tervetuloa sovittamaan, Kata

 3. Hyrkmailee sanoo:

  Hieno uusi mallisto, innostuin kovasti. Täytyy tulla sovittelemaan.

 4. Doppwoman sanoo:

  Hei ja kiitos viestistäsi! Toimii! Olen itse vetänyt kaikki vaatteet päälleni ja minulle sopivat koot 34-36. Kuvaan varmasti A la Loukon tuotteita tulevissa postauksissa, pysythän kuulolla:) Mukavaa viikonloppua, Kata

 5. Doppwoman sanoo:

  Hei kiitos viestistäsi:) Kiva kun tykkäät mallistosta! Syksyisin hintataso on hieman korkeampi johtuen esim. upeasta villalaadusta. Odotamme innoissamme myös kevään mallistoa, pidät siitä varmasti:) Viikonloppuja, Kata

 6. Doppwoman sanoo:

  Kiitos ihanasta palautteestasi Mankka:) Viikonloppuja, Kata

 7. Anonyymi sanoo:

  Ihania vaatteita! Ovatkohan mittasuhteet yhtä hyvät myös lyhyemmällä naisella? Olisi kiva nähdä tuotteita,Kata,sinun päällä 🙂

 8. Anonyymi sanoo:

  Tosi kauniita ja ajattomia asuja. Mutta ah melko hibtavia.

 9. Haveaniceday1 sanoo:

  Todella kauniita ja ajattoman näköisiä vaatteita. Ihanat värit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *