Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Katan lempparikukkamekko

Nyt paljastan teille salaisuuden! Vielä vajaat kolme vuotta sitten en IKINÄ käyttänyt kirjavia vaatteita. En laittanut päälleni mitään kuviota, tämä mekko olisi ollut minulle kauhistus. SYY tähän oli se, että minusta tuli täysin rauhaton yksilö, pisamat kasvoissani saivat aikaan hässäkkää ja rauhatonta fiilistä. Mutta mikä sai mieleni muuttumaan?

 

Kaikki muuttui yhdessä silmänräpäyksessä. Kävelin kivan vaateliikkeen ohi Floridassa, astuin sisälle ja ostin kirjavan mekon. Siitä lähtien olen ruvennut käyttämään kuvioita, yksi mekko käänsi pääni. Tuskinpa ne pisamat mihinkään kasvoiltani ovat kadonneet, silmä on vain hyväksynyt ne. En muuten itse huomaa niitä enään, lähes 50 vuotta on tehnyt minusta sokean omille pisamilleni.

 

Tämä mekko on niin ihana! Mikä vei mekossa sydämeni? Monikin asia eli rusettikaulus, mekon värit, hihan pituus, mekon istuvuus ylhäältä ja alaspäin levenevä helma ja ennenkaikkea mekon pituus. Minusta tämä mekko näyttää niin uudelta, mutta samalla niin vanhanaikaiselta. Mekko on pitkä, mutta ei suinkaan niin pitkä että se tuntuisi iltapuvulta. Tähän puen vielä pienen tekoturkkini päälle ja täydellinen illallislookki on valmis. Tämä asu pääsee mukaan kulttuurimatkallemme Roomaan, jonne lähdemme ensi kuussa.

 

 

 

Puin mekkoon kahdet erilaiset kengät, kahdet eriväriset sukkikset ja rusetin sidoin kahdella eri tavalla.

1. Ensimmäisissä kuvissa minulla on mustat ohuet sukkikset jalassani. Jalkaani laitoin korkkarinilkkurit, halusin lookista rennon, mutta vaikkapa teatteriin sopivan asun. Mekon edessä olevat nauhat sidoin rusetille alas kaula-aukkoni reunaan, jotta kaulani tuli enemmän esille.

 

2. Näissä alemmissa kuvissa vaihdoin jalkaani vaaleat sukkahousut ja mustat korkkarit. Rusetin sidoin ylemmäs kaulaan. Huomaatko kun minulla on vaaleat sukkikset jalassa, näkyy vuorimekon pituus hyvin ja sääri loistaa mekon päällikankaan läpi. Kokonaisuus on kevyt ja ilmava.

 

Usein matkoilla ”hairahtuu” ostamaan jotain paikallista muotia. Jokin asu näyttää siellä kivalta, mutta kun sen laittaa Suomessa päälleen, näyttää se ihan epäsopivalta, se ei sovi tänne ollenkaan. Onko sinulla käynyt joskus niin?
Itse luulin, että minulla voisi käydä niin tuon Floridamekon kanssa, mutta erehdyin. Siitä tuli minun lempparikotimekkoni. Mieheni sanoo nykyään (kolmen vuoden jälkeen) sen nähdessään, että eikö vaatekauppiaalla ole muita vaatteita kuin aina tuo sama mekko? Hän on siihen selvästikin kyllästynyt, mutta minä en ole.

 

 

  • Maximekko Rinascimento € 169,00 koot S-XL minulla on koko S
  • Korkkarit Gabor € 79,90
  • Iso pussukka DAY € 89,00
  • Pieni pussukka DAY € 69,00

TallennaTallenna

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

4 kommenttia

  1. Kiitos viestistäsi! Jep, kokeile ja saatat yllättyä:) mikä sen mukavampaa kuin löytää jotain kivaa ja uutta, syysterkuin Kata

  2. Taas esittelit ihanisti maksimekon, joka ei ole ennen ollut suosikkini. Ajatus maksimekon hankkimisesta jäi kytemään päähäni, maybe some day….

  3. Maksimekko pukee sinua todella loistavasti ja on erittäin naisellinen ainakin sinun ylläsi. Ehkäpä sitä itsekin rohkaistuu kokeilemaan maksia, vaikka pituutta ei ole kovin paljoa. Mukavaa viikonloppua,
    Marianne

  4. Kiitos Marianne viestistäsi:) Kiitos, minusta se on niin ihana! Kannattaa sovitella maximekkoja ja aina niitä voi hieman lyhentää, jos ne ovat liian pitkiä. Mukavaa viikonloppua sinulle myös, Kata