Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

A-vartaloisen naisen stailausvinkit

Tässä on 50-vuotta kesällä täyttänyt Marja. Marja on ammatiltaan liikunnanohjaaja ja hän on toiminut lähes 20-vuotta luisteluvalmentajana. Minä olen tutustunut Marjaan eli lempparinimeltä Mankkaan, kun hän oli tulossa Vaasaan pitämään luistelukurssia. Hän laittoi minulle viestiä, että etsisin hänelle valmiiksi muutaman asukokonaisuuden, hän tulee käymään liikkeessä. Mankka kirjoittaa myös omaa blogia ”Have an Ice day”.  Mankka on mukavaa seuraa, hän on aina iloinen, nauravainen ja positiivinen nainen. Mankka vierailee liikkeessämme tasaiseen tahtiin ja tekee usein kivoja ostoksia:)

 

Jaan naiset karrikoiden kahteen vartalotyyppin eli kurvikkaisiin ja suoriin vartaloihin. Nämä kaksi termiä viittavat ylimalkaisesti millaisesta vartalotyypistä on kysymys. Kurvikkaalla naisella on vyötärö kun taas suoralla naisella vyötärö ei korostu. Sitten voimme jaotella naiset lisää eri vartalotyyppeihin eli on O-vartaloa, X-vartaloa ja on yläpainotteista X-vartaloa jne. Tietämällä mihin vartalotyyppiin itse kuuluu, helpottaa se pukeutumisesta huomattavasti.

Stailasin kaksi vuotta sitten myös A-vartaloisen Tuulannelin. Lue postaus täältä.

 

Mankka on vartalotyypiltään A-vartaloinen. A-vartalon tyypillisiä tunnusmerkkejä on leveämpi lantio kuin hartialinja ja kapea vyötärö, painopiste on alhaalla.

A-vartaloinen nainen pukeutuu tyypillisesti vaatteisiin, jotka peittävät hänen alavartalonsa. Kuulen usein A-vartaloisen naisen sanovan ”haluan pidempää tunikaa tai neuletta, että saan lantioni piiloon”. Tästä syystä olen pukenut Mankalle vaatteita, joilla me emme peitä hänen lantiotaan. 

 

Tämän mekon malli on Mankalle hyvä. Tässä on oikeat elementit korostamaan hänen parhaita puoliaan. Ensinnäkin mekko laskeutuu hyvin eli tönköt ja jäykät kankaat eivät ole hyviä. Mekko on vartalonmyötäinen rinnan alle ja sen jälkeen se levenee kevyesti alaspäin. Kaulan pidämme hänellä auki ja karvakaulus rusetilla soveltuu V-kaula-aukkoon hyvin niin mallin kuin värinsäkin puolesta. Beige neuletakki tuo asuun pehmoisuutta ja lämpöä.

” Tämän asukokonaisuuden värit toimivat Mankalla tosi kauniisti. Jos olisin myynyt tämän mekon Mankalle, olisin halunnut lyhentää mekkoa muutaman sentin, jotta se olisi loppunut juuri polven alle, jalan kapeimpaan kohtaan ”

 

Mankka on 165 cm pitkä ja nämä vaatteet ovat kokoa 40-44

 

On tärkeää, kenellä tahansa, että hihat ja lahkeet ovat oikean mittaiset. Liian pitkät hihat saavat yläosan näyttämään isolta. Suosittelen asiakkaitamme lyhentämään tai lyhennyttämään lahkeet heti housujen ostettuaan, jotta ne eivät jää sen takia pitämättä.

 

Kuten aikaisemmin kerroin, haluaa A-vartaloinen nainen pukeutua vaatteisiin jotka peittävät hänen lantionsa. Tämä on myös ihan suotavaa, mutta silloin vaatteiden tulee olla oikean mallisia. Nyt suositaan muodissa suoria yläosia. Puetaan päälle kapeat housut ja siihen päälle suoranmallinen yläosa. Mikäli yläosa on suoranmallinen niin usein siinä on ainakin yksi huono puoli A-naiselle.

Suoran mallinen yläosa voi edestä näyttää ihan hyvältä, varsinkin jos se on edes pienen pätkän istuva kainaloiden alta. Mutta takaa suoranmallinen yläosa ei ole hyvä, koska se jättää tyhjän pussin ristiselän kohdalle ja nappaa sitten lantiosta kiinni. Kun katsomme naisen sivuprofiilia, ei tulos miellytä ainakaan omaa silmääni.

Toinen pointti on se, että jos joudumme ottamaan yläosan lantion koon mukaan, jottei se kiristä, roikkuu hartialinja olkapäillä.

 

Halusin testata Mankalle klassisia ”ukkohousuja”. Ukkohousuissa on korkea vyötärö eli housujen vyö tulee vartalon kapeimpaan kohtaan. Näissä housuissa vyötärö ei jäänyt liian isoksi. Edessä olevat laskokset ja pussimaisuus tekevät sen, että yläosa on puettava housun sisälle. Lahje kapenee alaspäin ja loppuu nilkkaan.  Totean, että housut olivat Mankalle nappivalinta, ne tuovat vyötärön esille, ne ovat väritykseltään tummat ja istuvat lantiolta hyvin. Vekit eivät aukea liikaa edestä eikä housujen eteen tulee poikkivekkiä. Korot jalkaan ja vartalo näyttää hyvin tasapainoiselta ja sutjakalta.

” A-nainen suosii pukeutumisessa vaaleaa yläosaa ja tummempaa alaosaa ”

 

 

Katso itseäsi peilistä ja kysy: Mikä on minun paras kohtani vartalossani? Mietit ehkä esittämääni kysymystä, että onko minulla mitään hyvää kohtaa. Näin jotkut lausahtavat nauraen, kun kysyn asiaa heiltä. Höpsis, sinulla on jokin tai joitakin hyviä kohtia vartalossasi. Se voi olla vaikkapa kapeat nilkat. Silloin korostamme nilkkoja juuri oikean mittaisilla housunlahkeilla ja kengillä. Mutta se voi olla myös vyötärö, decolte, käsivarret, sääret tai jokin muu. Katso peiliin ja kerro paras kohta itsellesi!

 

A-naisen hameita ovat hieman levenevät helmat. Puimme Mankalle kapean ja istuvan hameen, jossa on pieni merenneitopyrstö kantti hameen alareunassa. Kantti tasapainottaa lantion. Ilman kanttia hame korostaisi lantiota, koska se kapenisi alaspäin. Tämä hameen mitta on Mankalle oikea, juuri pohkeen yläreunaan.

” Tämä hamemalli on naisellinen ja viehättävä ” 

 

Mankka:

” Kiinnostus muotiin ja vaatteisiin on lähtöisin äidin maidosta, koska äidilläni oli aina todella tyylikkäitä vaatteita. Olen samanlainen kuin äitini eli vaatteeni ovat aika yksinkertaisia, mutta aina joku juju pitää vaatteesta tai asusta löytyä. Laatu ja kestävyys ovat myös minulle tärkeitä eli köyhän ei kannata huonoa ostaa (äidin motto).

Minulla on valtavan kokoinen vaatekaappi, mutta osa vaatteista on jo 15 vuoden takaa ja kun ostan jonkin uuden vaatteen niin osaan heti mielessäni miettiä mihin asuun sen lisään tai mitä muuta vaatekaapistani löytyy jonka kanssa uusi vaate käy. ”


Mekkoja valitessa A-vartaloiselle naiselle on tärkeää että mekko on juuri oikean mallinen. A-vartaloisesta naisesta saa myös suoranvartaloisen, kun valitsee mekon joka ei istu vyötäröstä. On tärkeää, että mekko on vartalonmyötäinen kainaloista alaspäin ainakin vyötärön kohtaan. Sen jälkeen mekko saa levetä alaspäin, jolloin saadaan tilaa lantion kohdalle. Yleensä tällaisissa mekkomalleissa A-nainen saa ottaa mekon koon ylävartalonsa mukaan eli useinmiten 1-2 kokoa pienemmän.

” Kotelomekot ovat haasteellisia A-naiselle. Yhden vaatteen on istuttava ylävartalosta, vyötäröstä ja lantiosta. Mikäli A-nainen haluaa kapean mallisen mekon, on sen oltava vahvasti joustavaa kangasta, jotta koko saadaan ottaa ylävartalon mukaan ”

 

 

Jotta yläosa saa ryhtiä, suosimme napakoita kankaita yläosassa. Jos hartiat ovat pienet, suosittelen paitoihin pieniä olkatoppauksia, jotka antavat ryhtiä ylävartaloon, jos kyseessä on ohut ja valuva kangas.

” Mankka ei olkatoppauksia tarvitse, hänellä on upea ryhti muutenkin, kiitos taitoluistelun:) ”

 

 

Mankka:

” Olen saavuttanut kesällä 50 vuoden rajapyykin, mutta ikinä minulla ei ole tullut ikäkriisiä vuosikymmenien vaihtuessa. Mieleltäni taidan olla edelleen se alle kolmekymppinen.
Vartalo tosin ei enää ole se kolmekymppisen. Olen kyllä ollut sinut vartaloni kanssa aina. Kun kiloja on ollut enemmän niin ryhtiä vaan suoremmaksi ja hymyä leveämmäksi. Nyt tosin viimeisenä vuotena on saanut vähän hymykin haastetta, kun kiloja tullut lisää lähes + 10.
Pitää taas pakata jumppakamat kassiin ja ottaa itseään niskasta kiinni. Ikinä en ole ollut dieetillä vaan pitää vain katsoa mitä suuhunsa laittaa.
Jokainen vartalo on kaunis, kun pysyy vaan terveenä. Terveys on kuitenkin se tärkein. Ja jokaiselta löytyy joku puoli mitä kannattaa korostaa, ainakin se hymy!  Ja sillä saa muuten muutkin hyvälle tuulelle 😉 ”

Toivottavasti sait vinkkejä A-vartalotyypin stailauksesta ja suuri kiitos Mankka, kun saimme kuvata sinut:)

Tule käymään, autamme valitsemaan sopivat asut juuri sinun vartalotyyppillesi!

 

1. Asu

 • Vihreäkirjava mekko Stockholms Klänningsfabrik € 139,00 koot XS-XL
 • Neuletakki Part Two € 149,95 beige ja harmaa XS-XL
 • Nilkkurit Ten Points € 159,00 konjakki ja musta
 • Sukkahousut Wolford 66 den € 41,00 musta ja tummansininen
 • Karvakaulus € 39,00
2. Asu
 • Ukkohousut In Wear € 99,95 koot 34-44
 • Silkkipaitsikka rusetilla Delicatelove € 179,00 koot L ja XL
 • Korkkarit Gabor € 79,95 punainen, luumu ja musta
3. Asu
 • Hame More&More € 85,95 koot 34-44
 • Mokkarotsi Part Two € 339,95 koot 34-40
 • Viiksipaitsikka In Wear € 69,95 koot 32-44
 • Nilkkurit Gabor € 150,00
 • Huivi Beck Söndergaard € 69,95
 • Salkku PBO € 279,00

4. Asu

 • Mekko Part Two € 119,95 koot 34-44
 • Neulejakku More&More € 85,95 koot 34-44 viini ja musta
 • Villahuivi Part Two € 54,95 vanharosa, petrooli ja punainen
 • Laukku In Wear € 129,95
 • Nilkkurit Gabor € 130,00
Kuvat: Satu Väre

 

 

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

6 kommenttia

 1. Kiitos viestistäsi:) Oi, tykkään niin pukea naisia ja saada heidän parhaimmat puolensa esiin. Ja kunka paljon stailattavan oma persoona vaikuttaa kokonaisuuteen , se on totta että hymy ja asenne ovat piste iin päälle. Aurinkoista syksyä sinulle, Kata

 2. Ihanaa, että stailaat ihmisiä laidasta laitaan, joilla on erilaiset vartalot eivätkä kaikki ole vaan missimitoissa.
  Vaatteilla saa paljon aikaan, hymy, hyvä ryhti ja asenne kohdalla, niin kaikki ihmiset saa näyttämään kauniilta. Upeaa Kata.
  -Jaana-

 3. Hei Lea ja kiitos viestistäsi:) Ihana kuulla, että sinäkin pidät postauksista. Näitä on kiva myös tehdä! Naiset tulevat niin onnellisiksi ihanista vaatteista, hyvistä valokuvista ja stailauskokemuksesta, kun joku pukee heitä:)
  Samoin sinulle, mukavaa syysviikkoa, Kata

 4. Hei Päivi ja kiitos viestistäsi! Olet oikeassa, mitä kirjoitat:) Ryhti, hymy ja kauniit vaatteet:) Kiva, kun pidät blogistamme, näistä ihanista kommenteista saan paljon hyvää energiaa! Hyvää syksyä sinulle, Kata

 5. Ei haittaa vaikka tekisit kaikkien vartalotyyppien stailaukset taas uudestaan. Tykkään todella paljon näistä tieto stailauksista. Kaikki asut kivoja, mutta erityisesti pidin kahdesta viimeisestä kokonaisuudesta. Kuvat on tosi hyviä. Kaari-ikkunat antavat kivat kehykset kuvattaville.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!
  T. Lea

 6. Kivat asut olit Mankalle valinnut! Hyvä ryhti ja iloinen ilme tekee naisesta hyvännäköisen, kauniisti istuvat vaatteet viimeistelevät! Kiitos Kata kun teet näitä asupostauksia, niistä me lukijat saamme paljon vinkkejä! Terkuin Päivi