Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Äidin ja tyttären juhla-asut

Nyt on taas se aika vuodesta, kun saamme juhlia tulevia ylioppilaita ja vastavalmistuneita. Juhliin pukeudutaan parhaimpiin asuihin ja ylivoimaisesti suurin osa nuorista naisista ja äideistä haluaa pukeutua mekkoon kevään juhliin.

 

 

Gabilla on päällään kellohelmainen mekko. Mekossa on pitsinen yläosa, jossa on pienet hihat. Alaosassa on kukkia ja hameosan sisäpuolella on pieni tyllialushame, joka tekee mekosta hieman kellomaisen. Vyötäröllä on samasta kankaasta tehty vyö, jonka voi sitoa rusetille joko mekon eteen tai taakse.

” Gabin mekko on tyttömäinen ja se sopii hyvin vastavalmistuneelle juhla-asuksi ”

 

 

Minun mekkoni on malliltaan suora. Mekon idea on kivat hihat. Mekon yläosaan on tehty erillinen kangasosa, joka muodostaa hihat. Hihoissa on aukko käsivarren päällä, mutta hihat on neulottu kiinni kyynärpään kohdalta, joten ne eivät lepata. Mekon helma ylettyy polven yläpuolelle.

” Mekon hihan malli on nerokas keksintö ”

 

  • Gabin mekko: Rinascimento € 179,00 koot S, M, L vain tämä väri
  • Katan mekko: Rinascimento € 149,00 koot S, M, L, XL vain tämä väri

Gabin ja minun korkkarit ovat Gaborin mallistosta. Näissä korkkareissa on 7 cm korko. Gabilla on jalassaan vaaleanrosat korkkarit ja minulla on valkoiset korkkarit. Gabor € 79,90 koot 4-7.
Hyvät kuvat korkkareista ja muistakin kengistämme löydät blogin yläpalkista kohdasta ”Kengät”.

 

Kun Gabi pääsi ylioppilaaksi, piti hän välivuoden. Hän oli töissä liikkeessämme Vaasassa ja joulun jälkeen hän aloitti lukemaan Hankenin pääsykokeisiin ja saikin opiskelupaikan sieltä. Keskimmäinen poikamme opiskeli lukion Amerikassa ja piti myös välivuoden keräten soutukokemusta New Yorkissa soutuklubissa ja pääsi haluamaansa yliopistoon UC Berkeleyhin. Nuorimmainen poikamme meni armeijaan kun hän oli päässyt ylioppilaaksi ja pääsi myös syksyllä Hankenille opiskelemaan. Olen erittäin onnellinen, että lapset pääsivät jatko-opiskelemaan haluamiinsa yliopistoihin mikä ei tietenkään ole itsestäänselvyys vaikka tahtotila olisi kovakin.

” On tärkeää, että nuoret aikuiset löytävät oman paikkansa ja pääsevät jatko-opiskelemaan ”

 

 

Minulla on päälläni löysä ja leveä kukkamekko. Mekossa on valkoinen trikoovuorimekko, jonka päälle on ommeltu tämä kukkakangas. Päällikangas on hieman läpikuultava, varsinkin kun kädet ovat näin sivulla, kuten tässä kuvassa, mutta mekosta ei näy läpi. Itse puin mekon kanssa sukkahousut, mutta mekon alle varsinkin pitkä nainen, voi pukea myös housut. Minun pituiselle naiselle housut tämän kukkamekon alla, näyttävät turhan raskailta.

 

Gabilla on päällään kevyt kukkamekko. Mekossa on söpöt, hieman kellomaiset hihat. Vyötäröllä on kuminauha ja myös tässä mekossa on valkoinen trikoovuorimekko, joten mekosta ei näy läpi.

 

Juhla-asussa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että se on mukava päällä. Juhlat ovat tärkeät ja asu ei juhlaa saa pilata. Välillä nainen miettii, että mekko on liian tiukka massukasta ja sillä on epämukava olla. Silloin tulee ottaa huomioon, että alusvaatteilla ja sukkahousuilla on sekä massukan kohtaan, että säären ulkonäköön iso merkitys. Usein pukukopissa seistään aluksi nilkkasukat jalassa, ilman kunnollisia alusvaatteita ja sukkiksia. Opastamme aina ottamaan nilkkasukat pois ja laittamaan sovituskenkämme jalkaan. Asu näyttää huomattavasti paremmalta jo oikeanlainen kenkä jalassa.
Mutta asussa on tietenkin itse viihdyttävä ja tunnettava itsensä kauniiksi!

Toinen asia, mihin kannattaa kiinnittää huomiota, ovat kengät. Juhlapäivät ovat pitkiä ja jaloilla seistään paljon, joten kenkien tulee olla mukavat jalassa. Suosittelen ajamaan uusia kenkiä sisään, ennen juhlia. Eli niitä kannattaa käyttää kotona iltaisin, jotta ne mukautuvat jalkaan. Kenkiä voi olla myös muutamat, joita voi vaihdella. Mikään ei ole kamalampaa, kuin kengät jotka kiristävät ja jalat ovat kuin tulessa illalla, kun menee nukkumaan. Joskus olen joutunut ottamaan buranaa, jotta olen saanut nukuttua, kun varpaat tykyttävät. Minusta on tullut nykyään niin mukavuudenhaluinen, että sellaiset kengät eivät pääse enään jalkaani. Se ajan olen jo elänyt.

 

 

  • Katan asu: Kukkamekko Ajlajk € 89,00 koot S, M, L vain tämä väri
  • Gabin asu: Kukkamekko Rinascimento € 149,00 koot S, M, L vain tämä väri. Wedget Gabor  € 115,00 koot 4-7
Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *