Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Luottomekko ja veitsetön facelift

Tänään sain noutaa nämä punaiset silmälasit. Toimitus oli todella nopeaa, tasan viikko ja ne olivat valmiit. Olen kyllä tyytyväinen näihin silmälaseihin. Pidän tuosta kissamaisesta mallista, ne nostavat ilmettä. Minulla ei ole silmissä muuta meikkiä kuin rispsiväriä, mutta eivät ne muuta kaipaakaan. Punaiset lasit ovat kuin meikki, mutta punaisen huulipunan ne kyllä vaativat. Tai voisiko vain laittaa huulipunan asemasta huulikiiltoa, täytyy testata. Mutta näillä kissalaseilla sain aikaiseksi toivomani veitsettömän faceliftin 🙂

 

Jouluaattona haluamme pukeutua rennosti, mutta siististi. Itse en ainakaan kestä liian kiristäviä vaatteita, koska silloin tulee syötyä. Onhan se kumma juttu, että silloin täytyy ahtaa ruokaa massukkaan niin, että tulee jopa lievä ähky. Mistähän sekin johtuu? Ehkä se on vanha tapa, pöytä laitetaan koreaksi ja syödään. Suklaatakin syödään huikeita määriä, isoja konvehtirasioita on pöydät täynnä. Mässäily menee siihen, että välillä haluaa suolaista ja välillä taas makeaa. Olen varsin onnellinen taas, kun olemme joulun Floridassa. Yksi syy onnellisuuteen on se, että siellä on niin pahanmakuista suklaata, että sitä ei tule syötyä palaakaan. Samoin kaikki muukin karkki on ihan oudon makuista, joten ne jää suosiolla hyllyihin. Jäätelö valitettavasti on siellä vähintäänkin yhtä hyvää kuin Suomessa, kaikki jäätelömerkit testannut ”jäätelöhullu” kertoo eli minä.

 

Tämä mekko on meidän liikkeen luottomekko. Se on materiaaliltaan jerseytä eli se venyy, mikäli on tarvetta. Tämä pelastaa monta asukriisi aamua tai tilaisuutta, johon ei tiedä miten pukeutua. Tämä mekko käy arki- ja pyhämekosta. Tässä mekossa on hieman erilaiset leikkaukset. Siinä on päälle ommellut sisäänotot mekon edessä ja takana. Lantion kohdalle on neulottu pyöristetyt saumat, jotka tekevät lantiosta naisellisen. Saumat eivät levennä lantion kohtaa vaan ne katkaisevat lantion, tekevät sen sopusuhtaiseksi.

 

Itse rakastan kashmirkuvioita. Näissä uusissa kevään huiveissa on juuri se ihana ja klassinen kuosi. Punainen on ihana väripilkku, sininen on hillitty ja harmaa on tyylikäs. Huivit ovat pehmoisia 100 % viskoosi huiveja. Näen sieluni silmissä itselläni valkoisen paidan, tämän punaisen huivin ja farkut. Jalassa meidän uudet Panchickit eli tennarit, jotka saapuvat liikkeeseemme maaliskuussa. Ihana klassinen yhdistelmä, unohtamatta punaisia silmälaseja. Tämä punainen on vahva, kunnon punainen, se ei ole oranssinpunainen vaan sinisävyinen.

 

Huivi vaihtui helmiin

Minulla on jouluna päälläni aina punainen mekko. Jos joulun olisimme Suomessa, olisi se joulumekko tämä. Nyt olen muutaman vuoden käyttänyt Floridassa In Wearin punaista satiinimekkoa ja taidan vetäistä sen päälleni tänä joulunakin.

Mekkoa löytyy myös mustana. Musta on aina juhlavampi kuin mikään muu väri. Minulla on kummassakin mekossa mustat paksut, 66 den sukkahousut jalassa. Jos näistä mekoista haluaa hieman juhlavamman, voi sukkahousut vaihtaa ohkaisiksi ihonvärisiksi. Ja silloinhan voi mustaan mekkoon yhdistää vaikkapa punaiset korkkarit. Ja punaiseen mekkoon vaikkapa beiget korkkarit, jos punainen sävy korkkareissa ei soinnu mekkoon.

Koska mekossa on niin kiva hihan mitta, niin myymme yleensä mekkoa vain näin eli emme pue mitään sen päälle. Mutta jos siltä tuntuu, että haluaa mekkoon jotain yhdistää, sopii sen kanssa neuletakki, neulebolero, nahkatakki, jakku, huivi, keeppi eli oikeastaan mikä vaan. Mekon malli hyväksyy kaikki päällensä. Mekkoon sopii myös vyö, olemme myyneet siihen kietaistavaa Obivyötä tai kapeaa, siroa nahkavyötä.

Meillä löytyy tätä mekkoa punaisena ja mustana. Muutama tummansininen, farkun sininen ja tummanharmaakin löytyy. Mekon koot ovat 34-44. Minulla on päälläni koko 36.

 • Mekko In Wear € 99,95 koot 34-44 polyesteri 82%, viskoosi 13%, elastani 5 %
 • Kashmirhuivit Part Two € 44,95 punainen, tummansininen ja harmaa
 • Helmikaulanauha € 29,00 kolme kertaa kaulan ympäri 140 cm
 • Sukkahousut 66 den Wolford € 41,00
 • Punaiset helmet € 29,00
 • Korkkarit Gabor, loppu tilapäisesti, saamme lisää helmikuussa
 • Punaiset silmälasit Faceaface Iris Optikko Vaasa

TallennaTallenna

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

2 kommenttia

 1. Hei Outi! Kiitos viestistäsi! Luin sen vasta juuri äsken, se oli ihan jäänyt minulta huomaamatta. Minustakin facelift oli varsin helppo:) Terkuin Kata

 2. Erittäin onnistunut tuo sinun veitsetön ja veretön facelift ;). Tykkään kovasti, samoin mekosta. Varsinkin punainen, puhuttelee näin joulua odotellessa ja käy koska vaan.
  t. Outi