Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Päivä 6. Miian Muodonmuutoksen finaalipäivä!

Kuva Anu Pietarinen Seppälän Valokuvaamo

 

Kuva Anu Pietarinen Seppälän Valokuvaamo
Saanko esitellä: UPEA MIIA!
 
 
Tyhjäsimme melkein kokonaan Miian vaatekaapin, sanoi Katriina
Muodonmuutoksen huipennus alkoi Ninan käsittelyssä Trendyssä eli Nina teki Miian meikin ja kampauksen iltaa varten. Kun he Ninan kanssa tulivat liikkeeseen, olin hakenut Miialle Kauppahallista salaatin valmiiksi varmistaen, että Miia jaksaa seuravan operaation eli stailauksen.  Katriina Kinstylestä oli käynyt Miian kotona siivoamassa hänen vaatekaappinsa.- Eipä sinne paljoa vaatetta jätetty, Miia on niin paljon pienentynyt, että laitoimme kaikki hänen isokokoiset vaatteet pois, sanoo Katriina. Pyysin heitä valitsemaan muutaman hyvän vaatekappaleen mukaan liikkeeseen, jotta voimme näyttää Miialle eri stailauksia niiiden asujen ympärille. Miialla olikin mukanana ruutuhame, beige villamekko ja ruskea mekko.
Hame on Miian oma ja paita on More&Moren mallistosta, sukkahousut Wolford

Aloitimme stailauksen Miian villahameesta. Puimme hameen kanssa tumman luumun värisen trikoopaidan, Miia kun rakastaa trikoopaitoja ja tämä versio paidasta on hieman juhlavampi laadultaan kuin tavallinen pitkähihainen trikoo. Ensin puimme trikoon hameen päälle ja sitten saman paidan laitoimme hameen sisälle ja kuten huomataan, paita hameen sisällä on Miialle parempi. Miialla ei saa olla liian korkeavyötäröistä hametta, vaan hieman lantiolle tuleva hamemalli on parempi, koska silloin jää enemmän tilaa rinnan ja hameen vyötärön väliin.
Kaula-aukko, joka on pyöreä, on Miialle myös täydellinen, koska Miialla on hyvin siro yläosa ja hänellä on kapeat käsivarret ja ranteet. Miialla on päällään Kultasukasta saamansa rintaliivit ja control alushousut, jotka tukevat vartaloa kauniisti.

 

Nina hääräsi Miian ympärillä lisäten huulikiiltoa ja hiuslakkaa

Puin Miian asun päälle vielä beigen neuletakin, koska talvella se on välttämätön ja kultaiset korut eli tähän asuyhdistelmään sopii kulta, jota Miia itsekin suosii. Eli tässä on Miialle hyvä työasu, kun hän palaa opettajan ammattiinsa eli siisti, huoliteltu ja nuorekas.

 

Luonnonvalkoinen kauluspaita In Wear

Halusin vielä sovittaa Miialle luonnonvalkoista kauluspaitaa hameen kanssa. Näin asusta tuli astetta siistimpi ja tämä pehmoisen valkoinen väri sopii hyvin Miian väreihin eli se ei ole liian kylmä kasvoja vasten. Luonnonvalkoinen kauluspaita tekee asusta hienostuneen.

 

Tämä beige mekko on Miian oma. Koska mekko on lyhythihainen, mutta paksu, sen päälle emme voi pukea ohuttta neuletakkia, koska hihat näkyvät muhkuraisina neuletakin läpi. Pyysin Miia jättämään tämän luonnonvalkoisen kauluspaidan mekon alle ja sehän sopi sinne loistavasti. Näin saimme Miialle hihat mekkoon. Muistakaa ottaa ranteet näkyville, se tekee asusta siromman. Pitkät hihat jakuissa ja paidoissa ei ole suotavaa, vaan lyhentäkää ne jo ostaessa sopivan mittaisiksi.

 

Miian kiharat ovat niin upeat

Isoa viittaa tai huivia voi käyttää takin asemasta, jos on lähdössä juhliin varsinkin, jos vaatekaapissa ei ole siistiä pientä tekoturkkia tai villakangastakkia. Miialla on kahdet silmälasit, joista nämä joita hän nyt käyttää, ovat hyvät. Toiset silmälasit ovat hieman arkisemmat, joten niitä hän saa käyttää kotona ja näitä kun hän lähtee kaupungille tai johonkin muuhun tilaisuuteen.

 

Mekko on Miian oma ja neuletakki In Wear

– Oi, tästä minä tykkään, sanoi Miia. Tämä mekko on myös Miian oma mekko, joka on yläosasta jäänyt hieman isoksi. Keskustelimme mekon pienentämisestä yläosasta, koska väri ja malli sopivat hänelle hyvin, niin mekkoa olisi sääli laittaa pois. Peitin mekon suuruutta samalla neuletakilla kuin edellisissäkin kuvissa on ja edelleen ne helmet kaulaan ja ranteeseen.

 

Tämä tähtihuivi on Miian lempihuivi. Puin huivin tämän ruskean mekon kanssa ja jotta asusta ei olisi tullut niin täyteläinen, laitoimme neuletakin ainoastaan harteille. Ylänappi neuletakista kiinni, niin neuletakki pysyy hyvin paikoillaan.

Miia näyttää ihan 50-luvun filmitähdeltä

Ruskea laukku käteen ja Miia olisi taas valmis lähtemään töihin. – Ehkä minun täytyy lähteä töihin ensi syksynä, kun on niin ihania työvaatteita, nauraa Miia. Myös tämä meidän ”cafe latte”villahuivi sopii neuletakin ja mekon kanssa loistavasti.

 

Housut Mac skinny, Kauluspaita In Wear ja sininen jakku More&More

Miian omien vaatteiden stailauksen jälkeen halusin, että Miia kokeilisi kunnon farkkuja, koska Katriina mainitsi, että sinne vaatekaappiin ei jäänyt farkkuja. Miialla on jalassa mustikansiniset skinnyt. -Kaikki minun kauluspaidatkin jouduimme laittamaan pois, koska ne roikkuivat hartioista ja olivat käsivarsista ihan liian isot, kertoo Miia. Asu on huolitellumpi, kun kauluspaita on housujen sisällä ja housuissa on vyö, kuin että se on housun päällä.

 

Puin Miialle perusvaatteet eli farkut, kauluspaidan ja neuletakin eli asu, joka sopii moneen. Tämä on ns. ”vakiosetti” eli jos sinulla on asukriisi, niin tämä setti pelastaa sen. Miialla on edelleen sama beige neuletakki vaaleansinisen paitapuseron päällä ja koska Miia ei ollut innostunut tummansinisestä, halusin pukea sen hänelle näyttäen, kuinka upea väri se on Miialle. Ja Miia kyllä yllättyi ja pyörsi sanansa tummansinisestä, vaikka 80-luvulla Miialla oli kaikki vaatteet tummansinisiä.  -Siis, olenko minä tuolla peilissä? hän hoki monta kertaa tämän stailauksen aikana. Kyllä Miia, se olet sinä!

 

 

Kello raksutti hurjaa vauhia ja oli viimeisen asun aika eli juhla-asun, jonka annoimme Miialle hänen omakseen. Koko asu on In Wearin mallistosta eli mekko, kauluspaita ja neuletakki. Sukkahousut ovat Wolfordin, 20 den shape&control ja helmikorut Korukolmion.
Miia hankki itselleen mustikansiniset skinny farkut sekä vyön, vaaleansinisen kauluspaidan ja tummansinisen pienen jakun.  Halusin antaa Miialle myös luumun trikoopaidan, koska se sopi asuun niin hyvin, että sitä ei voinut ohittaa.
Eli kaikki nämä asut, jotka esittelimme teille tässä postauksessa, sopivat keskenään. Kuinka helppoa Miian onkaan aamukiireessä pukeutua!

 

– No niin Miia, se sinun voittoasusi on nyt tuossa, sanoin Miialle. – Oi, onko! tämä on niin ihana! huudahtaa Miia ja sitten me halataan ja kyynelehditään yhdessä.
Tässä asussa Miia lähti illalliselle aviomiehensä kanssa, Hotel Kantarellikseen, johon olimme saaneet lahjakortin. Lahjakortti sisälsi alku-, pää- ja jälkiruoan juomineen kahdelle. Ihanaa iltaa!

 

Stailaukseni motto on ”haluan tehdä sinusta entistä upeamman”

Olen niin onnellinen, että valitsin Miian ”Muodonmuutoksen” muuttujaksi. Miia on ollut täysillä mukana nämä vajaat kaksi viikkoa ja ollut erittäin yhteistyöhaluinen. – Olen niin onnellinen, että kaikki mitä on tapahtunut näiden päivien aikana on ollut minun näköistä ja tämä stailaus on niin ihana, kun kaikki vaatteet sopivat nyt keskenään yhteen, Miia sanoo. Minun lähtökohtani stailauksessa on kuunnella asiakasta ja ottaa hänen elämäntilanteensa huomioon sekä pyrkiä tekemään hänelle mahdollisimman helppo ja käytännöllinen vaatekaappi. Stailaukseni tarkoitus ei ole tehdä ”ylilyöntejä” vaan tehdä naisesta entistä kauniimpi.

Kuva Anu Pietarinen Seppälän Valokuvaamo

Haluan kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita, jotka osallistuitte omalla panoksellanne Miian ”Muodonmuutokseen”. Ilman teitä, emme olisi saaneet Miialle ikimuistoisia hetkiä! Kiitos<3


Miia ennen ja jälkeen Kuvat Seppälän Valokuvaamo

 

Miia ennen ja jälkeen Kuvat Seppälän Valokuvaamo

 

TallennaTallenna

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

38 kommenttia

 1. Kiitos viestistäsi ja kuten sanoit, muutos oli näkyvä, mutta Miian näköinen. Jep, Miia sai nyt toimivan vaatekaapin, jota on helppo lähteä rakentamaan tuosta eteenpäin.

 2. Samaa mieltä kuin edellä vastanneetkin eli todella onnistunut muutos. Muutos oli tarpeeksi näkyvä olematta liian suuri niin että Mia tunnisti silti itsensä. Tuo vaatteiden yhdistettävyys muihin vaatteisiin ja omaan vaatekaappiin oli todella hieno.

 3. Hei Tiina:) Kiitos niin ystävällisestä viestistäsi. Olen tyytyväinen, kun blogista saa jotain irti esim. pukeutumisvinkkejä, koska se on tarkoitukseni, antaa lukijalle jotain:)
  Mekin olimme todella onnellisia Miian puolesta ja hänestä kuoriutui elegantti filmitähti:) Koitahan eksyä Vaasaan ja tulet käymään! Hyvää joulua myös sinulle!

 4. Hei,
  Tämä sinun blogi on niiin ihana ja hyvä. Kivoja ideoita tehdä tänne pukeutumisvinkkejä (esim. kengät/sukkahousut väri) ja nyt tämä Miian muutos. Niin upean ja ihanan naisen olitte siihen valinneet ja miten kiva oli seurata tätä. Wau Miia, olet kaunis! Olen jäänyt aivan koukkuun ja jos joskus eksyn Vaasaan poikkean varmasti moikkaamaan. Kiitos ja ihanaa joulumatkaa! Tiina

 5. Lopputulos on todella upea! Tätä juttusarjaa oli ihana seurata. Kiitos sinulle mahtavasta ideasta ja toteutuksesta, Miia oli todellakin muutoksen ansainnut!

  Ripi

 6. Hei Katriina ja kiitos viestistäsi:) Kiva kun tykkäsit Muodonmuutoksestamme:) Minustakin, kaikki tiimimme jäsenet, onnistuimme loistavasti:)

 7. Oli tosi mukava lukea tämä muodonmuutospostaussarja! Minusta saitte Miian parhaat puolet esiin. Vaikka muutos on suuri, hän näyttää kuitenkin itseltään ja siltä, että tuntee olonsa mukavaksi päivitetyssä ulkoasussaan kameran edessä. Mahtavaa, että järjestitte tällaisen!

  Katriina

 8. Mahtavaa työtä koko tiimiltä. Kerrassaan upea muutos. Mikä kaunotar Miiasta kehkeytyikään, wau!

 9. Upea muutos! Erityisen iloitsen Miian omien vaatteiden onnistuneesta yhdistämisestä uusiin vaatekappaleisiin 🙂

  Tiina

 10. Kiitos Jade ihanasta kommentistasi:) Mekin olemme niin onnellisia MIian puolesta, hän todellakin ansaitsi kaiken tämän:)

 11. Kiitos BW:) Olemme niin tyytyväisiä ja onnellisia koko paketin onnistumisesta, kaikki yhteistyökumppanit ansaitsevat täyden kympin toiminnastaan! Kyllä, Miia on kaunotar:)

 12. Kiitos vististäsi Avsa ja kiitos kauniista kommentistasi, myös Miian puolesta. Miian luettua kommentisi, hän laittoi minulle viestin, että juuri näin se on, suurin havahdus on tapahtunut hänen mielessään. Hän oli todella onnellinen kaikesta ja se kuvista välittyykin:) Mukavaa alkavaa viikkoa!

 13. Voi valtava, ihana Miia! Aivan uskomattoman hienosti te ammattilaiset saatte henkilön parhaat puolet esiin. Ja tulee todellakin hänen puolestaan niin onnellinen olo, upeaa että hän sai kokea tämän hemmottelun.

  Jade

 14. Pakko yhtyä edellisten kommentoijien mielipiteeseen: Ei voi muuta kuin ihailla koko tiimin työtä! Mikä upea kaunotar Miiasta kuoriutuikaan!

 15. Paljon kiitoxia kertakaikkisen hienosta postaus-sarjasta ja välitäthän Miialle onnittelut !!!
  Hyvää ja rauhaisaa itsenäisyyspäivää.
  Terv. Pillo

 16. Kerrassaan upeaa että tälläisen järjestitte ja saitte aikaan. Hyvä mieli tuli Miian puolesta

 17. Wau mutta hänestä heti näki, että mikä upea pakkaus! Mitkä sääret, hiukset, silmät ja kaunis hymy! Asut ihanan klassisia ja huolisin itsekin niistä joka ikisen. Upea muutos säilyttäen kuitenkin toisen tyylin, eikä tehden liian erilaista. <3 Mukavaa itsenäisyyspäivää <3

 18. Miian muodonmuutos luonnollinen ja todella onnistunut-nappivalinta muuttujaksi! Miasta kuoriutui muutoksen myötä kaunotar. Oli todella mielenkiintoista seurata muodonmuutoksen etenemistä. Lisää näitä. Hyvää jatkoa Miialle! Hyvää Itsenäisyyspäivää Vaasaan!

 19. Hei, en oikein tiedä miten pukisin sanoiksi, sillä niin hienon muutoksen olette tehneet. Mallilla on kauniit peruspiirteet jo entuudestaan, mutta naiseus oli jäänyt äidin kiireiden alle. Te kaivoitte sen esiin aivan upealla tavalla. Jo yksin kuvista näkyy onnistunut kädenjälki, mutta uskon, että vielä suurempi havahtuminen on tapahtunut mallin mielessä. Herätys meille jokaiselle naiselle. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *