Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Jouluasu vaihtoehtoja

 

Jouluna pukeudutaan hieman juhlavammin, koska silloin mahdollisesti kyläillään sukulaisten luona, käydään kirkossa tai kestitään perhettä tai vieraita kotona. Yhtä asiaa jota ihmettelen on se, että ollaan sukkasilla kotona tai vieraisilla kun ollaan pukeuduttu kauniisti. Asusta puuttuu iso kokonaisuus, jos kengät eivät ole jalassa ja koko asu näyttää ihan hassulta ilman kenkiä. Itse on ole sukkasilla koskaan edes kotona, minulla on aina sisätossut jalassa ja jos pukeuden vaikkapa perheemme illalliselle kotonamme, niin laitan aina kengät jalkaan, samoin laittaa mieheni, vieraista nyt puhumattakaan. Eli kylään mentäessä ottakaa sisäkengät erilliseen pussiin, jos ette halua tipsutella korkkareissa talvella ulkona. Ja mies laittaa siistit kengät jalkaansa ja putsaa kengänpohjat, jotta niillä voi olla sisällä. Kylään en laita teräväkorkoisia piikkareita, joissa on kova kantalappu, ettei parkettiin tule jälkiä koska jäljet tulevat pehmeään parkettiin yllättävän helposti.

In Wear mekko € 129,95 koot 34-44   Part Two paitis € 89,95 koot 34-44

Liivimekko on aina käytännöllinen, koska sitä voit pitää pelkästään, voit pukea jotain sen alle tai päälle. Harmaa ja punainen sopivat hyvin keskenään ja tästä yhdistelmästä tulikin hyvin jouluinen. Part Twon paitis on ohutta materiaalia eli siinä on 70 % puuvillaa ja 30 % silkkiä.

Tässä In Wearin kotelemekossa on hyvä istuvuus lantiolla, koska siinä on muutama laskos neulottu juuri kriittisen keskikohdan päälle eli mekko tekee pakostakin muutaman rypyn vatsan kohdalle, mikä häivyttää vatsaa ja korostaa taasen vyötäröä. Hameosa kapenee hieman alaspäin ja mittakin on loistava, se ylettyy juuri polven alle. Mekkoa löytyy myös mustana ja se on kuvattuna täällä. Tämä mekko on erittäin helppo vaate, joka saadaan asustamalla joko arkiseksi tai juhlavaksi, tilaisuudesta riippuen.

 

Nämä mustat In Wearin housut ovat kuuluneet yksiin syksyn suosituimmista housuista. Housut ovat siistiä ”pukulaatua” mutta ne ovat hieman rennommat kuin perinteiset suorat housut. Niissä on korkea vyötärö ja sivutaskut, jotka voit avata, jos haluat, ja niissä on vetoketjut lahkeissa kuin myös lahkeen takana on pieni resorikaistale. Housut ylettyvät pitkillä naisilla nilkkaan ja minulla ne jäävät hieman ryttyyn lahkeesta, mikä on myös ihan sallittavaa. Housujen kuuluu olla hieman löysät eli ei niin istuvat kuin suorat housut. Tätä housua on tehty myös tummansinisenä ja beigenä ja toimitusaika niille väreille on tammikuu.

 

In Wear housut € 99,95 koot 34-44  Part Two trikoopaita € 79,95 myös mustana More&More bolero € 54,95

Punainen juhlavampi trikoopaita ja kultainen glitterbolero tuovat asuun juhlavuutta. Tämä kultabolero on juhlava mustankin mekon päälle, toki se sopii myös luonnonvalkoisen ja tummansinisen kanssa myös kauniisti.

 

 

Oletteko maistelleet glögiä tänä talvena? Itse olen juonut yhden lasin glögiä, eihän tätä joulun tuloa ole oikein tajunnutkaan kuinka äkkiä se tulee eli reilu viikko enään jouluaattoon. Minulla on ollut tapana ostaa Blossan jouluglögipullo, mutta tänä vuonna se unohtui.

 

Me kaikkihan tiedämme, että joulun aikaan tulee syötyä. Tästä johtuen vaatteiden tulee olla mukavat, jotta vyötärönauha ei rupea kiristämään. Minulla on päälläni Part Twon hame, joka joustaa ja sen vyötärönauha ei tule vyötärön kohdalle vaan se tulee tiputtaa lantiolle. Voit itse säädellä kuinka paljon haluat vetoketjua edestä avata.

 

Gabor € 65,00  Part Two hame € 89,95

 

Nämä jalassani olevat Gaborin punaiset korkkarit ovat kyllä ihanan väriset. Gabor osaa tehdä kengät suomalaisen naisen jalkaan, ne ovat mukavat ja kauniit. Meillä oli näitä samaisia korkkareita punaisina, luumuina, toffeenruskeina ja mustina. Pari kertaa onnistuimme saamaan niitä lisää ja nyt meiltä löytyy vielä kahdet punaiset, yhdet luumut, toffeenruskeat on loppu ja mustia löytyy vielä muutamia kokoja.

TallennaTallenna

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset