Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

I can buy myself flowers

Hyvää Naistenpäivää! Onpas hyvä, että tällaista Naistenpäivää vietetään, koska silloin pysähtyy hetkeksi miettimään meitä naisia. Naistenpäivänä itselleni tulee mieleen naisten asema ja naisten olot eri kulttuureissa. Suomessa meillä naisilla on mahdollisuus käydä koulua, opiskella ammattiin, tehdä töitä, äänestää ja tehdä mitä vain itse haluamme. Näin se minusta pitää ollakin, sen pitää olla itsestäänselvyys. Valitettavasti kaikissa kulttuureissa näin ei ole ja tästä syystä olemme me, suomalaiset naiset varsin onnekkaita, että ainoastaan taivas on rajana meidän mahdollisuuksille, puhutaan sitten asiasta kuin asiasta.

 

Bleiseritakki

Bleiseritakki on super style! Takki on upea ja kestää aikaa. Takin edessä on kullanväriset pallonapit ja takin saa kiinni yhdellä napilla. Takki on vyötärön kohdalta kevyesti slimmattu. Takki loppuu polven alapuolelle. Takki on kevyt ja siinä on vuori. Minulla on takista päällä koko 36.

Tämän takin niskalapussa lukee ”Katan takki” 🙂 Rakastan tällaisia laadukkaita ja tyylikkäitä takkeja.

 

Zubin hapsumekko

Minä olen urakeskeinen nainen. Olen ollut sitä nuoresta tytöstä lähtien. Olin 13-vuotias kun hankin itselleni ensimmäisen kesätyön. Siitä lähtien olen tehnyt töitä, ensin koulun ja opiskelun ohessa ja sen jälkeen eri vaatealan tehtävissä kun valmistuin yo-merkonomiksi vuonna 1989. Gabi syntyi vuonna 1992 ja pojat heti siihen perään vuosina 1994 ja 1995. Olin kahdeksan vuotta kotona lasten kanssa, mutta sen aikana tein pieniä vaatekeikkoja sekä opiskelin somistajaksi ja lentoemännäksi. 32-vuotiaana eli vuonna 2000 ryhdyin yrittäjäksi ja sillä tiellä edelleen ollaan. Se oli yksi elämäni parhaimmista päätöksistä, jokseenkin unelma 15-vuotiaasta lähtien.

 

Zubin hapsumekko

Voiko hauskempaa mekkoa olla, kuin Zubin hapsumekko!

Hapsumekko on joustavaa ja hieman paksumpaa trikoota. Mekossa on O-kaula-aukko ja juuri kyynerpäiden yläpuolelle ylettyvät hihat. Hihat ovat löysähköt. Malliltaan mekko on ihan suora ja se loppuu pohkeiden alapuolelle. Mekon yläosa on T-paitamainen ja poikkileikkaus, mistä hapsut alkavat, on hieman laskettu vyötärön alapuolelle. Minulla on mekosta päällä koko 34. Mekko on reiluhkoa kokoa. Mekon saa pestä 30 asteen vesipesussa ja suosittelemme pesupussin käyttöä, jotta hapsut eivät vahingoitu pesukoneessa.

 

Työnteko ja oma yritys on minulle tärkeä asia. Minulle on tärkeätä, että saan tehdä töitä ja ansaita, jotta voin osallistua perheemme kustannuksiin. Työ tuo minulle itseluottamusta ja henkistä voimaa. Työ missä tuntee viihtyvänsä ja kokee, että on siinä hyvä, vahvistaa. Itse pidän työtä tärkeänä asiana tämän henkisen puolen takia, en pelkästää palkan takia. Olen 100% varma, että ihminen joka viihtyy työssään, on onnellismpi myös muussa elämässään, koska työ on iso osa elämää. Työssä vietetään keskimäärin vajaat 40 tuntia viikossa, itse huomattavasti enemmän eli jos työssä voi huonosti, voi helpommin huonosti muutenkin.

Minulta on joskus kysytty, että miksi teen hullunlailla töitä ja miksi olen laittanut itseni likoon yritykseni takia, vaikka voisin ottaa hieman rennommin. Vastaukseni on, että työ tuo minulla hyvää oloa, onnistumiset työssä nostavat itsetuntoa ja vahvistavat minua naisena sekä pidän tärkeänä kuulua työyhteisöön. Haluan myös omalla esimerkilläni näyttää, että kun kovasti tekee töitä ja mukana työssä on sydän, voi myös nainen menestyä yrittäjänä, kolmen lapsen äitinä.

 

Minona trenssi

Minona trenssi

Minona trenssi on vaatekaapin klassikkotakki. Takissa on kauniit kaulukset, edessä on mustat napit ja hihansuissa on tampit. Trenssissä on vyö, joka on erillisellä loopilla kiinni oikealta puolelta vyölenkkiin, jotta vyö ei putoa, jos vyön haluaa pitää auki. Malliltaan trenssi levenee aavistuksen lantiota kohden. Trenssin takana on halkio. Trenssi loppuu reilusti polven alapuolelle. Gabilla on trenssistä päällä koko 36.

 

Talena jakku ja Sibille housut

Talena jakku on kevyt ja vuorellinen kesäjakku. Jakku on malliltaan aavistuksen reilumpi eli oversize mallinen. Jakun edessä on yksi musta nappi. Jakun sivuissa on taskut ja jakku loppuu juuri pepun alapuolelle. Sibille housut ovat kevyet, ihanan ilmavat ja liehuvat housut. Housuissa on korkea vyötärö ja vyötäröllä on vyölenkit. Edessä on vekit, jotka antavat tilaa lantiolle. Housujen sivuissa on taskut. Housujen lahkeet ovat ihan suorat ja leveähköt. Gabilla on jakusta ja housuista päällä koko 36.

Gabin kaunis toppi löytyy jo liikkeestämme ja se on tulossa verkkokauppaamme viimeistään illalla

 

Naistenpäivänä haluaisin erityisesti nostaa esille tyttöjen koulunkäynnin ja opiskelun ammattiin. Kauhuissani olen seurannut uutisia ”miesten maailmasta” missä tyttöjen koulunkäynti on evätty. Tytöt eivät saa jatkossa käydä koulua eikä opiskella itselleen ammattia saatikka tehdä töitä. Näin taataan se, että heistä ei koskaan tule itsenäisiä naisia ja tasa-arvoisia  miesten kanssa. Tällä tempulla naiset alistetaan täysin ja heidän ainoa paikka on koti, taloudelliset asiat hoitaa yksinomaan miehet. Minut saa pois tolaltani erityisesti naisten, lasten ja eläinten huono kohtelu. Tällaista toimintaa en voi sietää.

Minä olen saanut elämäni aikana toteuttaa unelmaani ja tehdä niitä asioita, jotka ovat minulle tärkeitä. Mikään eikä kukaan ole pidätellyt minua tai kyseenalaistanut että onko minusta tähän vaan kannustanut kun olen ollut väsynyt ja stressaantunut. Näin tulisi olla jokaisella naisella sekä miehellä, sukupuoleen katsomatta.

Maailma on täynnä ihania asioita ja sinä olet yksi niistä!

 

Otsikon ja biisin sanoin”I can buy myself flowers” minä ostan itselleni kukkia, mutta en pistä pahakseni, jos mieheni niitä ostaa. Haluan antaa jokaiselle naiselle voimahalauksen ja toivottaa Hyvää Naistenpäivää!

Katso Gabin ja minun naistenpäivävideo TÄSTÄ!

 

Verkkokauppamme palvelee 24/7. Ennen klo. 14.00 tehdyt tilaukset lähtevät samana päivänä ma-pe. Yli € 50,00 tilaukset toimitamme veloituksetta. Vastaamme tuotetiedusteluihin/tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina shop@dopp.fi

Tuotteen varaus liikkeeseen: Mikäli haluaa varata tuotteen liikkeeseen ja tulla sovittamaan, tulee se tehdä verkkokaupan kautta ja valita maksutavaksi ”Nouto Liikkeestä”. Tällöin tuote on sivussa ja noudettavissa liikkeestämme seuraavaan arkipäivään klo. 18.00 saakka. Mikäli noutoa ei tapahdu tähän mennessä, varaus perutaan. Verkkokaupasta tehty tuotevaraus maksetaan noudettaessa. Jos tilausta tehdessä tilauksessa lukee “Jälkitoimitus” laitamme tekstiviestin, kun tuote on saapunut liikkeeseemme.

 

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

6 kommenttia

 1. Ihana kirjoitus omasta elämästäsi Kata!
  Me suomalaiset naiset olemme etuoikeutettuja, kun maassamme naisilla on samat mahdollisuudet monessa asioissa kuin miehillä. Näin ei ole kaikkialla.

  Tämän päivän takit olivat hyvin istuvat ja ajattomat. Jakku ja housut Gabin päällä todella simppelit, mutta stylet. Toppi mikö pilkisti jakun alta kiinnitti huomioni jönnällä kaula-aukollaan. Katan mekossa taas menneen ajan havinaa, mutta niin kauniisti laskeutuva.

  Tömön päivän blogin kirjoitus ja video kruunasivat Naistenpäivän. Katan voimahalaus auttoi jaksamaan pitkän työpäivän ja pohtimaan kuinka mukavaa olla nainen ja elellä Suomessa. Muualla maailmassa elömämme olisi taatusti erilaista ja mutkikkaampaa.

  • Hei Jaana! Kiitos, ihanaa kun tykkäsit blogista. Asut ovat kerrassaan ajattomat ja niin stylet. Onhan se vain niin, että musta ja beige ovat takuuvarmoja värejä ja juuri näissä tuotteissa niitä oikeita värejä. Mukavaa päivää, Kata

 2. Ihana stoori elämästäsi naisena ja yrittäjänä! Sopii hyvin naisten päivään! Mukavaa naistenpäivän iltaa!

  • Hei Marianne! Voi kiitos, ihanaa kun tykkäsit. Viikoloppuja sinne, Kata

 3. Tyylikäs bleiseritakki ja 20-luvun hapsumekko naistenpäivän kunniaksi.

  • Kiitos Anna Maija! Minunkin lempparisetit 🙂 Mukavaa päivää, Kata