Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Syksyn 2022 perusasuja

Tässä postauksessa on ihania perustuotteita ja ennen kaikkea sellaisia ikuisuustuotteita, joita ei kirpparille kiikuteta tuosta vaan. Nämä pidetään vaatekaapin kulmakivinä ja täydennetään niihin sopivia palasia kun on tarve tai tekee mieli jotain uutta.

Katso postauksen lopussa oleva video, missä kerron tämän postauksen tuotteista

 

Nahkahame

Jotkut tykkäävät nahkahousuista ja jotkut nahkahameista ja jotkut kummastakin. Minä tykkään nahkahameista. Nahkahousufani en ole koskaan ollut, jos ei oteta huomioon 80-luvun loppua. Se fanitus loppui siihen vuosikymmeneen ja sen jälkeen olen kerrassaan rakastunut nahkahameisiin. Koen ne helpoiksi eli niihin on helppo yhdistää erilaisia yläosia. Nahkahameessa ei ole tätifiilistä, mikä itselleni on tärkeä asia. Pidän myös siitä, että jos hameeseen tippuu jotain sotkua, niin se on helppo pyyhkäistä pois.

Täma nahkahame on kerrassaan ihanan tuntuinen päällä. Hameessa on liukas vuori, mikä tuntuu hyvältä ihoa vasten. Kuminauhavyötärö on kiva, koska hameen korkeutta vyötäröllä voi säädellä. Pituus on myös jees, varsinkin kun pian saa pukea mustat paksummat sukkahousut jalkaan. Tästä hameesta tulee minun syksyn ja talven luottohame paksuilla sukkahousuilla, nilkkureilla tai saappailla.

Hameen nahka on laadukasta, pehmeää ja notkeea!

 

Bleiseriliivi

Kuten olen kertonut, on tulevan syksyn ja talven juttu jakut. Tiedän, että kaikki naiset eivät ole jakkunaisia. Itse en ole jakkunainen, jos jakku on jäykkä ja kiristävä, ei kiitos minulle. Mutta jos jakku on pehmoinen ja siinä on hyvä touhuta, niin tykkään.

Bleiseriliivi on loistava vaihtoehto jakulle, koska liivissä ei ole hihoja. Miten helposti kädet liikkuvatkaan liivissä ja liivissä ei tule kuuma. Tällainen musta kapeahko liivi on edullinen vartalolle. Se saa aikaiseksi kapeahkon ja sutjakan silhuetin.

Liivin alle puetaan housut, hame tai mekko. Housujen ja hameiden kanssa puetaan jakun alle paitis, poolo, trikoopaita tai neule. Itse asiassa liivin stailaukseen on paljon vaihtoehtoja. Itse tykkään pukea liivin näin eli puen sen lyhkäisen hameen tai mekon päälle. Asu on hauskannäköinen kun takaa näkee pelkän liivin, mutta kun kääntyy, onkin alla lyhkäisempi hame eli asu yllättää!

 

Syyskuussa puen asuun mustat paksummat sukkahousut

 

Paitis vyöllä

Valkoinen paitis on sellainen, joka toimii aina. Ei ole paikkaa eikä aikaa, mihin sellaista ei voisi pukea. Vain paidan materiaali sekä malli ja siihen yhdistettävät osat vaikuttavat mihin sillä mennään.

Useat pidemmät paitikset ovat suoria ja reippaan kokoisia, mutta Kirini paitis ei ole sellainen. Tämä paitis tuo vyötärön esille, koska vyötäröllä on solmittavat nauhat. Miten ihana paitis onkaan kapeiden housujen kanssa tai kapean hameen parina. Pitkistä paitiksista kannattaa aina jättää 1-2 alanappia auki, niin ne istuvat  kauniimmin lantiolta.

 

Legginsit

Nyt puhutaan jersey legginseistä eli kunnollisista legginseistä, ei ohkaisista ”trikookalsongeista”. Nämä on napakat ja housumaiset legginsit. Näissä on korkea vyötärö ja lahkeet ovat ihan napakat. Lahkeissa on näkymättömät vetoketjut, jotka itse tykkään avata, jos minulla on korkkarit jalassa. Kun vetoketjun avaa, on nilkassa hieman enemmän tilaa ja lahje tipahtaa hieman jalan päälle eli nämä muutamat sentit nilkassa tekevät sen, että jalan sihuetti näyttää kapeammalta.

Itse aion pukea legginsit tulevana syksynä saappaiden kanssa ja yläosaksi yhdistän jakun ja pidemmän neuleen, joita löytyy jo liikkeestämme

 

Mekko

Otin tämän mustan mekon mukaan tähän postaukseen, koska tämä musta mekko on samaa materiaalia kuin tämän postauksen rusettipaitikset. Mekko on yhtä kevyt kuin paidat ja malliltaan kaunis. Se istuu ylhäältä ja levenee helmaa kohden.

Uskoisin, että bleiseriliivi sopii myös tämän mekon päälle, vaikka en ole sitä sovittanutkaan. Ainut asia, mitä mietin on se, että kun mekon helmassa on kangasta, niin pysyykö helma liivin alla vai pyrkiikö se edestä esille. Uskon, että vaikka pyrkisikin esille, niin se ei haittaa, koska mekko on ohut. Jos se olisi paksua materiaalia, jäisi helma ”tönköksi” mutta kun se on ohut ja laskeutuva, se sulautuisi liiviin. No, joka tapauksessa mekko on kaunis yksistäänkin. Sen hihojen ja kauluksen yksityiskohdat ovat kauniit.

 

Mekon hihansuissa on söpö kantti, sama toistuu kauluksessa

 

”Jakkupuku”

Nyt ei puhuta ”pönotyspuvusta” vaan rennosta puvusta eli jakusta ja housuista. Tällainen puku yhdessä on super style, mutta se toimii myös irtoasuna. Sillä tarkoitan sitä, että housut toimivat yksistään erilaisten yläosien kanssa ja jakku taas mekkojen päällä ja hameiden ja farkkujen yläosana.

Adian jakku on hieman pidempi, se ylettyy pepun alle. Se on suorahko mutta ei oversize-mallinen eli iso. Minusta se on juuri sopivan iso, kun puen päälleni koon 36.

Housut laskeutuvat kauniisti ja kuminauha vyötäröllä nyörien kanssa tuovat housuihin rentoutta. Itse aion yhdistää housuihin neuleita ja tottakai rusettipaidan. Auki vain on, että haluaisinko vaalean vai mustan rusettipaidan vai kummatkin?

 

Rusettipaita

Kaikki vähänkin tätä blogia lukeneena, tietää heikkouteni rusettipaitoihin. Tänä syksynä niitä ei ollut niin paljon mallistoissa kuin viime vuonna. Mutta onneksi saimme nämä ja yhden beigen silkkipaidan, joka löytyy liikkeestämme. Vinkkinä kerron, että tästä paidasta saa nauhan irti jos haluaa vaihtelua paidalle.

Huomaatko, että vaaleassa rusettipaidassa minulla on ylänappi paidasta kiinni ja sidoin rusetin ihan kaulaan kiinni. Tässä mustassa rusettipaidassa jätin ylänapin auki ja sidoin rusetin hieman alemmas kaulalle. Tässä on kaksi eri tapaa. Toinen asiallisempi ja selkeä, toinen rennompi. Myös kaulan mallin mukaan voi valita itselleen sopivamman tavan sitoa rusetti.

Rasha rusettipaidasta löytyy myös tummansininen, joka on myös todella style!

 

Olen lähdössä Eurooppa lomalle lokakuussa. Tämä puku voisi olla se perusvaate reissuun ja ottaisin vain muutaman yläosan mukaan ja ehkä illaksi mekon jakun alle. Helppoa pukeutumista ja tyylikkyys 10/10.

Katso alla oleva video!

Verkkokauppamme palvelee 24/7. Ennen klo. 14.00 tehdyt tilaukset lähtevät samana päivänä ma-pe. Yli € 50,00 tilaukset toimitamme veloituksetta. Vastaamme tuotetiedusteluihin/tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina shop@dopp.fi

Mikäli haluaa varata tuotteen liikkeeseen ja tulla sovittamaan, tulee tehdä verkkokauppa tilaus ja valita maksutavaksi ”Nouto Liikkeestä”. Tällöin tilaus on noudettavissa liikkeestämme seuraavaan arkipäivään klo. 18.00 saakka. Mikäli noutoa ei tapahdu tähän mennessä, tilaus perutaan. Tilaus maksetaan noudettaessa.

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

8 kommenttia

 1. ”Rusettipusero ja helmet”, siinä oli virkanaisen uniformu vanhoillisessa Pankki maailmassa 1980-luvulla ja sitten vielä jakkupuku. Siinä oli kyllä ”tätityyliä” parhaimmillaan. Mutta muoti kiertää ja vaikka olen elänyt ne ajat rusettipuseroineen ja jakkupukuineen, niin ovathan nuo kauniita, joten ehkäpä…

  • Hei Leena! Muistan hyvin myös oman äitini 80-luvulta kun hänelläkin oli rusettipaitoja, helmet ja neulepukuja, joihin kuului hame ja neuletakki. Hän käytti myös nahka ja mokkahameita eli kaikki tulee uudestaan 🙂 Rakastin istua sängyllä silloin 80-luvun alkupuolella ja katsoa kun hän pukeutui, hän oli niin tyylikäs rusettipuseroineen ja niin on edelleenkin. Varmasti sieltä on minuunkin tarttunut tämä rusettihulluus 🙂 Mukavaa viikkoa, Kata

 2. Hei Kata! Ihania asuja <3 ! Nahkahame näyttää hyvältä. Olen välttänyt nahkahametta päärynävartaloisena, kun minun silmiini on näyttänyt siltä, että se liikaa korostaa vahvoja reisiä ja muodokasta peppua. Varsinkin, jos on tiukka. Mutta tämän mallinen nahkahame saattaisi käydä, kun ei kiristä. Tekisi mieli hankkia. Mitä mieltä olet Kata, käykö tämä nahkahame alapainotteiselle vartalolle?

  • Hei Marianne! Ihanaa kun tykkäät 🙂 Juu, tämä hame sopii ja kuten itsekin totesit, se ei saa olla liian tiukka lantiosta vaan hieman löysähkö. Tässä tämä kuminauha rypytys vyötäröllä ja aavistuksen alaspäin levenevä malli tekevät sen että se ei ole liian piukea. Tämä on minusta sellainen tyylikäs nahkahame, ei liian ”sexy” vaan rauhallinen nahkahame 🙂 Ihanaa sunnuntaita, Kata

 3. Ihana otsikko postauksessa ja kun alkukappaleessa luki vielä, että ikuisuustuotteita, joita vaan yhdistellään, niin olin myyty.

  Postauksen nahkahame on tyystiin erilainen mitä olen elämäni varrella nöhnyt. Hameessa on taskut, kuminauha vyötärössä antaa mahdollisuuden malleraata se sopivalle korkuudelle ja materiaali on pehmeä. Wau, style ikuisuustuote!

  Bleiserliivi on näppärä ja sillä voi antaa itselleen siedätyshoitoa, jos ei itse ole tottunut jakkuihin. Kaikki Doppin jakut ovat kyllä notkeita ja ei todellakaan mitään pönötys jakkuja.

  Paitis vyöllä on todella naisellinen ja mitkä luxus legginsit! Ihanat yksityiskohdat nilkoissa. Leggingsit ovat kaukana jumppatrikoista, kun materiaali on napakkaa jerseytä.

  Musta mekko on kaunis kuin koru. Yläosa sekä hihat kiinnittää huomioni ja helma laskeutuu kauniisti.

  Adian jakku ja housut ovat simppelit ja helppo yhdistellä mihin vain. Tyylikästä ilman turhia krumeluureja.

  Nyt on Kata valinnut ihanat rusettipaidat. Itse kiinnitin huomion paidan kauniisiin hihoihin sekä kankaan pintaan. Arvostan myös sitä, että rusetin voi nappaa myös pois ja sitoa vielä kahdella eri tavalla. Väritkin ovat hyvät perusvärit.

  Ihanaa, kun Kata jaksaa myös tehdä videoita blogin sekä somen päivittämisen lisäksi puhumattakaan siitä mitä kaikkea hän tekee Doppissa sekä vielä pyörittää arkea perheessään. Arvostan hurjasti Kataa ja hänen työmoraaliaan.

  Onneksi edessä siintää Euroopan reissu ja näistä asuista on hyvä rakentaa matkapuvusto. Toivottavasti saamme siitäkin reissusta postauksen? Nämä pienet etapit antavat Katalle virtaa ja ovat opettaneet myös minua merkkaamaan kalenteriin pieniä etappeja: arjen pelastuksia.

  • Hei Jaana! Ihanaa kun postuas oli mieleinen 🙂 Siis niin ihania perustuotteita, on hame, on mekko, on tiukat housut ja puku. Mixausta vaan kehiin, niin settejä syntyy 🙂 Kiitos Jaana, ihanaa kun arvostat tekemäämme työtä. Juuri tämän takia jaksamme kehitellä postuksia ja videoita jne. kun on lukijoita, seuraajia ja asiakkaita jotka tykkäävät. Oi, odotan niin reissuamme! Teimme juuri aikataulun reissuun 🙂 Kun kahdeksan henkilöa liikkuu yhdessä, niin ohjelma pitää olla lyöty lukkoon ja ravintolat bookattu, tällainen lössi ei pääse tuosta noin vaan ravintoiloihin ilman pöytävarausta. Ihanaa sunnuntaita, nautitaan päivästä! Kata

 4. Adian jakku ja housut,sekä musta Rasha rusettipaita ovat tyylikäs yhdistelmä monien yhdistelmien mahdollisuus.

  • Hei Annamaija! Totta, yhdistelmävaihtoehtoja on vaikka kuinka paljon 🙂 Mukavaa sunnuntaita, Kata