Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Ihanat värit!

On lauantai aamu ja seuraan Valoran vahtimista ulkona, kun orava hyppelehtii kahden männyn väliä pudottaen syötyjä käpyjä terassille. Pidän meidän kahdesta isosta männystä, ne sopivat maisemakuvaan  loistavasti. Ne ovat myös sitkeitä puita, ainoita jotka viihtyvät meren äärellä kun tuulee ja merivesi roiskuu niiden päälle syksyisin. Huonona puolena männyistä sanottakoon sen, että ne tiputtavat paljon käpyjä ja neulasia. Terassilla saisi heilua harjan kanssa harva se päivä. Sitä emme kuitenkaan tee ja siksi piha näyttää välillä kerrassaan epäsiistiltä, mikä häiritsee minua, mutta ei nähtävästi kuitenkaan niin paljon, että tekisin päivittäin asialle jotain. Minulla on täysi työ pitää Marketat ja Lumihiutaleet hengissä, jotta saan elokuussa näyttää teille niistä kuvat, koska silloin ne ovat upeat!

 

Fiona mekko

Fiona kuviomekosta löytyy vaaleaa, pinkkiä, oranssia, mustaa ja beigeä. Mekossa on V-kaula-aukko ja muutama nappi. Hihat ovat puolipitkät, joissa on loopit millä hihoja voi nostaa. Mekon sivuissa on taskut ja malliltaan mekko on suora. Sivuissa on pienet halkiot. Mekko ylettyy juuri polven alapuolelle. Minulla on mekosta päällä koko 34.

 

Minä pidän omakotitalossa asumisesta juuri siksi, että voin juoda aamukahvin ulkona ja muutenkin viettää siellä aikaa. Ennen 9-ikävuottani asuimme kerrostalossa Vaasan keskustassa. Sitten isä laajensi meidän kesähuvilan ja teki siitä talviasuttavan eli muutimme sinne. Huvila sijaitsi Vaasassa noin 10 min automatkan päässä keskustasta ja silloin tuntui, siis 70-luvun loppupuolella että asuimme ”in the middle of nowhere”. Lähin naapuri oli vajaan kilometrin päässä ja kotiimme ajettiin pientä hiekkatietä. No, nyt asia on ihan toinen. Alue on rakennettu täyteen omakoti- ja rivitaloja ja on suosittua asuinseutua Vaasassa. Muistan kun taksi tuli hakemaan minut ja muutaman naapurilapsen kouluun. Odotin taksia pimeässä, ajotiemme päässä, koska alueella ei ollut katulamppuja. Eläimistä mainittakoon, että minulla oli akvaariokaloja, marsu, koira ja kani. Hevosenkin olisin halunnut ja isäni lupasi sen minulle kun täytän 15-vuotta, mutta silloin oli jo muut intressit mielessä. Sen sijaan hän osti minulle Monkey Hondan ja ajoin sillä kouluun ja harrastuksiin, mutta jätin sen kauas koulun pihasta, koska minnua hävetti tulla mopolla kouluun. Silloin olivat mopot poikien heiniä.

 

Oletko sinä omakotitaloihminen? Itse leikittelen välillä ajatuksella, että millaista olisi asua kerrostalossa lähellä liikettä, niin että liikkeeseen voisi kävellä. Kun olen luetellut asioita miehelleni, mitä kerrostalo asunnolta ja paikalta Helsingissä haluaisin, sanoo hän että olen vaativa listallani. Tiedän sen, mutta olen ”landetyttöjä” eli parveke kerrostalossa on pakollinen. Minun on päästävä ulos, edes metri kertaa metri parvekkeelle juomaan aamukahvini. Se riittää. Nyt asia ei ole kovinkaan tapeetilla, siis muutto Helsingin keskustaan, mutta ehkä joskus.

 

Postauksen tuotteet löytyvät liikkeestämme ja Doppshop verkkokaupastamme täältä.

Verkkokauppamme palvelee 24/7. Ennen klo. 14.00 maksetut tilaukset lähtevät samana päivänä ma-pe. Yli € 50,00 tilaukset toimitamme veloituksetta. Vastaamme tuotetiedusteluihin/tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina shop@dopp.fi

Mikäli haluaa varata tuotteen liikkeeseen ja tulla sovittamaan, tulee tehdä verkkokauppa tilaus ja valita maksutavaksi ”Nouto Liikkeestä”. Tällöin tilaus on noudettavissa liikkeestämme seuraavaan arkipäivään klo. 18.00 saakka. Mikäli noutoa ei tapahdu tähän mennessä, tilaus perutaan. Tilaus maksetaan noudettaessa.

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

6 kommenttia

 1. Meillä on kaupungissa pieni kaksio ja tunnin ajomatkan päässä talo isolla terassilla.
  Talossahan on aina jotain tehtävää joka ei nyt vanhuunuttua kovin jaksa kiinostaa ,joten se on pakko pullaa. Huomaa eron kun menemme kaksioon ja saa laiskotella kun talonmies tekee työt ja siivous firma pitää huolen pesusta.

 2. Ihanat värit mekossa ja ihana kirjoitus Katalta. Jaoit palan elämääsi niin kauniilla kirjoituksella. Suljin silmäni ja näin sinut mopollasi ajamassa kouluun. Suljin toisen kerran ja kuvittelin allasi sen lapsuuden haaveesi hevosen viemässä sinua kouluun. Ehei, Peppi Pitkätossu voi tehdä niin, mutta ei Kata.

  Puuhakkaana olet myös päivittänyt verkkokauppaan kaikkea ihanaa, päivittänyt somea, tehnyt blogi kirjoituksen, piipahtanut Hqngossa festareilla. Aikamoista vauhtia, mutta toivottavasti juhannuksena ehdit hengähtää Vaasassa.

  Ehkä joskus tulevaisuudessa voisit körötellä valjakkohevosilla kartanon puistotietä kartanoosi. Uskon vahvasti, että silloin astelet mieluummin kattoterassin huoneiston isolla parvekkeella hoitamassa kukkiasi iso lierihattu päässä ja jos maltat niin istut tuollilesi nauttimaan aamukahvit. Olen niin puuhakas, että uskon sinun viihtyvän nykyisessä asunnossa pitkään ihailemassa neljän vuodenajan vaihtelua.

  Itse olen kerrostalo ihminen, mutta parveke on ehdoton aamukahveja varten. Toki landepaikkamme vetää puoleensa viikonloppuisin. Luulisi kun ikää on tullut enemmän, niin haluaisin vain city-elämää, mutta ehei. Sormet oikein syyhyää päästä pöyhimään puutarhaa, haravoimaan ja vaan ihailemaan luontoa.

  Aurinkoista sunnuntaita ja ensi viikkolla jo juhannus. Iik, pitää tarkistaa garderoopi, että varmasti on minireissuun kaikki tarpeellinen vaatetus.

  Veneellä sitä tarvitaan vaatetusta laidasta laitaan; rennosta juhlavampaan ja kylmästä lämpimämpään asuja. Vaatteiden pitää olla helppoja sekä helposti yhdisteltävissä, mutta sen asian takia kannattaakin shopata Doppista. Helppo miksata ja mätsätä eikä tule huteja. Kata ja muut enkelit auttavat aina jokaisessa vaatepulmassa ja niitähän ei ole enää kun Doppiin astuu. Kaikki sujuu kuin kesäillan valssi; huolettoman helposti.

  • Hei Jaana! Kiitos, ihanaa kun tykkäsit mekosta ja muisteloistani:) Juu, viime viikko oli haipakka viikkoa, kolme illallista, yksi pitkä lounas, Hanko festarit ja tosiaan työ mukaan 🙂 Nyt on puskettu tämä sunnuntaikin töitä kun tultiin Hangosta, jotta päästään lähtemään aikaisemmin Vaasaan kuin vasta Juhannukseksi. No onneksi asia omakotitalon ja kerrostalon välillä ei ole ajankohtainen, mutta kiva tuumailla asioita. Juu, parveke on ”must”, että saa happea. Aika hyvää keliä on luvattu Juhannukseksi, joten voisiko asuna olla juhannusmekko? Huomenna postaillaan taas kivoja mekkoja, vaikkapa Jussiksi! Mukavaa alkavaa viikkoa, Kata

 3. Kaunis kesäinen kukkahempeys.Omakotitalossa asunut n.40 vuotta,nyt pari vuotta kerrostalossa.Kummassakin on hyvät ja huonot puolensa.Vanhemmiten kyllä kerrostalo voittaa helppoudessaan.

  • Hei Annamaija! Se on totta, kerrostalossa on helppoa kun pihatyöt eli esim. lumen luonti on muiden vastuulla. Mukavaa alkavaa viikkoa, Kata