Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Arkivaatetta arkiaamuihin

Eilen maanantai aamuna löi pää tyhjää kun seisoin suihkun jälkeen vaatehuoneessani ja katsoin henkarilla roikkuvia vaatteita. Mitä pukisin päälleni? Puenko hameen ja paksut mustat sukkahousut vai farkut? Mitä paitoja on valmiiksi silitettynä, koska yläosa vaikuttaa taas alaosaan. Valitsen vaaleansiniset Ryan farkut ja valkoisen pitkän paitsikan. Puen liikkeessä jalkaani valkoiset tennarit eli asu on takuuvarma combo.

Maanantaisin on yleensä hiusten pesupäivä, mutta nyt ei huvittanut vaikka eihän se kauaa kestä. Suihkutan hiuksiini kuivashampoota (iso kiitos kuivashampoon keksijälle) ja laitan ne sykerölle niskaan ja teen vakiomeikkini. Pääsen yleensä aaumuisin helpolla, koska vaatekaapistani löytyy tällä hetkellä ainoastaan valkoista, beigeä ja mustaa. Minun ei tarvitse pähkäillä mikä sopii minkäkin kanssa ainakaan värinsä puolesta, koska kaikki käy kaikkeen. Ainostaan jotkut pitkät paidat eivät sovi hameiden kanssa, vaan haluan pukea ne mielummin farkkujen kanssa.

Pyrin pitämään vaatekaappini mahdollisimman selkeänä, karsin helposti ne pois henkareilta, mitä en käytä. Olen sellainen, että voin käyttää esim. samaa hametta kauan, vaihtelen siihen vain yläosia ja sitten kyllästyn siihen ja vaihdan sen toiseen alaosaan. Esim. vuosi sitten keväällä käytin ainoastaan jalassani olevia Ryan farkkuja ja tänä keväänä olen käyttänyt päivittäin erilaisia ja eripituisia mustia hameita ja paksuja sukkahousuja. Se, että valitsin eilen jalkaani farkut oli yllätys.

Itselleni on tärkeätä, että aamuisin ei tarvitse silittää ja miettiä asukokonaisuuksia, vaan periatteessa ottaa ”silmät kiinni” vaatteet henkarilta ja pukea päälle. Olen valmis puolessa tunnissa, kun pesen hiukset ja laitan itseni työkuntoon (hiukset, meikit ja vaatteet) ja jos en pese hiuksia niin siitä kun menen suihkuun ja olen fixannut itseni, kestää vajaat 15 minuuttia kun seison ulko-ovella takki päällä. Tiedän, olen nopea ja saman nopeuden on perinyt tyttäreni:)

 

Ennen oli vain jakkuja. Sitten katosivat jakut ja neuletakit valtasivat suuren suosion. Sitten katosi neuletakit ja neulepaidat valtasivat suuren suosion. Tämä viimeinen katoaminen tapahtui vajaa vuosi sitten. Minähän olen sellainen, että kaivan vaikka väkisin ne tuotteet mallistoihin, mitkä tiedän että tarvitaan täydelliseen vaatekaappin.

Meiltä löytyy oman mallistomme Betty neuletakit (kokoja tulee huhtikuun puolivälissä lisää) mutta eipä paljon muita neuletakkeja sitten löydykään. Meinasin jo vaipua epätoivoon, kun etsin kevyttä neuletakkia kesään, mutta onneksi löysin tämän Annemarie neuletakin. Tämä on loistava perus neuletakki pepun alle ja väri sopii kaikkeen. Beige on lämminsävyinen melerattu sävy. Neuletakin tärkeänä elementtinä ovat taskut.

 

Jos täydellinen vaatekaappisi kaipaa täydellistä peruspaitapuseroa valkoisena ja/tai vaaleansinisenä, niin Venus paitapuseroon € 89,95 kannattaa tutustua täältä.

 

Mitä puetaan hihattomien mekkojen ja toppien päälle? Vastaus on neulebolero. Oi, oi kuinka paljon niitä myytiinkään vuosia sitten ja kuin yhdessä yössä katosivat nekin liikkeistä. Mutta koska hihattomat mekot eivät kesän tullen katoa mihinkään, on neulebolerolle aina käyttöä. Gabi bongasi tämän neuleboleron varastosta ja nappasimme sitä heti valkoisena liikkeeseen. Puin sen arkisesti Venus paitapuseron päälle, mutta se on loistava tuote juuri mekkojenkin päälle. Se on tarpeeksi lyhyt, se loppuu vyötärölle eikä lantiolle eli se ei ole liian raskas vaan kevyt ja naisellinen.

 

Pidätkö siitä, että housujen kanssa yläosa on niin pitkä, että se peittää pepun? Tiedän, että jotkut ovat ehdottomasti sitä mieltä, että peppu pitää saada piiloon. Tapaan sanoa, että jos sinulla on hyvin istuvat housut, niin peppua ei tarvitse piilotella. Kaikki on kiinni housuista, ei pepusta. Mutta tiedän itsekin, että pepun peittävät yläosat ovat ihanan ”turvallisia”, kunhan ne ovat ajan hengessä olevia yläosia. Itse pidän eniten pitkistä paidoista, koen ne nuorekkaiksi ja trendikkäiksi vaikkakin ne ovat pidempiä. Se, että edestä voi jättää nappeja auki, pukea sen alle topin ja kääräistä hihat, takaavat mielenkiintoisen ja nuorekkaan kokonaisuuden.

 

Olena raitunikassa on kaikki kivat elementit tunikalle. Siinä on hyvä kaula-aukko kauluksella ja hauskat hihat.

 

Näithän sunnuntain postauksessa ihania uusia korvakoruja. Tässä taas muutama lisää. Vaikka olenkin vannoutunut helmikorvakorujen käyttäjä, tykkään juuri kesäisin käyttää isompia korvakoruja. Yleensä silloin laitan hiukset kiinni ja nutturalle, jotta päässäni on mahdollisimman vähän mitään extraa eli pääasiana ovat isot korvakorut.

Ihania korvakoruja löytyy täältä.

Tiedän, kampaaja on jo varattu ja kosmetologi pitäisi varata…nämä lähikuvat ovat petollisen totuudenmukaisia

 

Me pidämme valkoisista pitkistä kauluspaidoista ja ostammekin niitä aina, kun niitä mallistoista löytyy. Kesäksi löysimme tämän valkoisen pitkän pellavapaidan. Se on niin kaunis, eleetön ja klassinen. Jätin sen auki Dagna strap topin päälle, mutta kiinni puettunakin se toimii. Itse tykkään pukeutua kerroksittain, koska se tuo asuun mielenkiintoa. Ja miten helppoa onkaan viikata valkoinen pellavapaitis kesällä laukkuun, kun alla on toppi. Moni teistä onkin jo tilannut ennakkoon valkoisen Cindie pellavapaidan, mutta Cindie pellavapaita on erityylinen kuin tämä Petricia pellavapaita. Minusta kummatkin paidat mahtuvat yhdessä samaan vaatekaappiin, jos rakastaa valkoisia pellavapaitoja.

Lisää pitkiä valkoisia kaluspaitoja löytyy täältä ja täältä!

 

Olen ollut hieman laiska kodinhengetär viime aikoina. Kodinhoitohuoneen tanko on täynnä silittämättömiä vaatteita, lähinnä mieheni paitoja. Pesin viikonloppuna vaatteita ja viskasin kuivat ja puhtaat vaatteet suoraan kuivausrummusta lattialle (Valora ei yleensä tule vaatehuoneeseeni, koska sinne on jyrkät portaat eli koiran karvoja lattialla ei ole). Noukin lattialta lähinnä puhtaita alusvaatteita ja parittomia sukkia. Miten ihmeessä ne sukat hukkaavat aina parinsa pesukoneessa tai viimeistään kuivausrummussa? Minulla on sääntö, että käytän ainoastaan mustia sukkia tai valkoisia ballerinasukkia ja ainoastaan siksi, että aina löytyy sukalle pari. Mutta mieheni käyttää mustia, tummansinisiä ja tummanruskeita sukkia ja niistä aina katoaa toinen. Minulla on kodinhoitohuoneen pöydällä kori, jonne heittelen parittomia sukkia ja aina välillä käyn sen läpi. Välillä sukkakaveri löytyy ja välillä ei. Se on itse asiassa aika palkitsevaa, kun pari löytyy 🙂 Kerran tai kaksi vuodessa heitän parittomat roskiin. Käykö sinullakin niin, että sukat katoavat pesukoneessa tai viimeistään kuivausrummussa?

 

Video asuista löytyy TÄÄLTÄ!

Postauksen tuotteet löytyvät liikkeestämme ja Doppshop verkkokaupastamme täältä.

Verkkokauppamme palvelee 24/7. Ennen klo. 14.00 maksetut tilaukset lähtevät samana päivänä ma-pe. Yli € 50,00 tilaukset toimitamme veloituksetta. Vastaamme tuotetiedusteluihin/tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina shop@dopp.fi

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

5 kommenttia

 1. Hei, kivoja asuja! Kysyisin, minkätyylisen takin yhdistäisit näihin asuihin?

 2. Pää voi todellakin lyödä tyhjää aamuisin ja siksi olenkin yleenä suunnitellut etukäteen asut viikoksi. Oma pää voi tehdä kuperkeikan joskus aamulla ja kaikki menee uusiksi, kun on huono kroppa-päivä. Huoh, naisena olemisen sietämöntä keveyttä.

  Katan maanantai setti oli simppeli, selkeä ja todisti taas, että perusasut toimii. Valkoinen paita freesaa asua, hyvin istuvat farkut kuuluu vaatekaapin kulmakiviin samoin kuin neuletakkikin. Neuletakkeja ja jakkuja olen haalinut mustana, beigenä, sinisenä sekä valkoisena. Hyviä boleroja taas on vaikea löytää. Ne ovat niin käytännöllisiä hihattomien mekkojen kanssa.

  Pesukone tuntuu todellakin nielevän sukkia. Pitäisi varmaan pesukonetta hankkiessa tiedustella onko kone nirso sukkien suhteen vai kaikkiruokainen. Silittäminen on inhokki puuhaa, mutta menee jos olen yksin kotona ja poppi soi, niin silloin se sujuu.

  Kuivashamppoot pelastaa monet päivät. Höpsis tuota Katan kriittisyyttä. Olet näyttävä nainen, mutta toki ymmärrän kampaajan ja kosmetologin käynnit. Ne vaan piristävät. Kauneutesi kumpuaa sisältä päin saaden sinut säihkymään. Olet kaunis niin sisältäsi kuin ulkokuoreltasi. Kaunis aikuinen nainen.

  Mielestäni isot korvakorut vaativat todellakin hiukset kiinni, jotta ne pääsivät oikeuksiinsa. Helmikorvakorut ovat ikuisuustuotteet; arjen ilopilkut.

  Mukava postaus arkivaatteista.

  • Hei Jaana! jep, nämä ovat sellaisia loistavia persuasuja. Valkoinen freeshaa aina, mutta tosiaan moni paitis kaipaa sitä silitystä. Ennen silittelin helpommin, mutta sitten hankin sellaisen isomman höyrytystyyppisen silitysraudan ja ennen kuin se on kuumentunut niin aamulla meinaa mennä hermot 🙂 Eli se on liian hidas makuuni. Se on sellainen ”sunnuntai silitys” rauta. Ehkä pitää ostaa rinnalle tavallinen rauta. Kampaajalle pääsinkin jo, kosmetologille pitäisi varata aika mutta olen hyvinkin hidas menemään mihinkään. Kiitos kauniista sanoistasi ja mukavaa päivää, Kata

 3. Petricia valkoinen pellavapaita on kesän luottovaate.

  • Hei Anna-Maija! Totta! Mukavaa päivää, Kata