Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Oletko reissuun lähdössä?

Suomen hiihtolomat lähestyvät. Sitä silmällä pitäen ja toki muitakin reissuja silmällä pitäen kokosimme ideapostauksen, jossa annamme vinkit matka-asuksi, päivä-asuksi ja ilta-asuksi. Meille saapui myös tosi käteviä ja kauniita laukkuja väreinä beige ja musta ja ne ovat mukana meidän kuvissa.

Postauksen lopusta löytyy video asuista!

Gabin matka-asu

Beaumont pusakka

Beaumontin pusakka on upea! Se on joustavaa jerseytä hihoista ja edessä sekä takana on untuvaa. Pusakassa on huppu ja kaksi vetoketjullista taskua edessä. Hupun nauhoissa lukee Beaumont. Pusakka on kauniisti slimmattu ja se loppuu lantiolle. Vetoketju aukeaa alhaalta ja ylhäältä. Pusakka soveltuu vapaa-aikaan ja sen voi pukea myös farkkujen ja rentojen housujen kanssa ja rennon mekonkin kanssa, kuten Gabilla on kuvassa. Gabilla on pusakasta päällä koko 36, hän on 170 cm pitkä.

Gabi valitsi matkavaatteekseen tyylikkään mustan midimekon ja valkoisen luxus pusakan. Kummatkin ovat sellaisia jotka eivät rypisty ja ovat ihania päällä, joustavia ja pehmoisia

 

Nist weekend laukku

Nist weekend laukku on juuri viikonlopun reissuun tarkoitettu laukku. Laukussa on tukeva vetoketju päällä. Laukussa on kantohihnat ja pitkä irroitettava hihna eli laukun saa olalle tai jopa olan yli. Laukussa on vuori ja sen sisällä on tilava vetoketjutasku. Laukussa on kovikepohja ja pienet ”tassut” pohjassa. Laukun koko on 40 cm x 60 cm.

 

Elle lyhythihainen mekko

Elle mekko on super pehmoista, joustavaa ja ihanaa materiaalia eli se on pese & pidä mekko! Meillä on ollut samasta materiaalista ennenkin mekkoja, jotka ovat aina super suosittuja. Mekossa on O-kaula-aukko ja lyhkäiset hihat. Mekko on malliltaan suora ja mekon vasemmassa sivussa on halkio. Mekko on midimittainen ja Gabilla on päällä mekosta koko S.

Mekko on loistava mekko arkeen ja ihana reissuvaate! Mekkoon voi pukea myös vyön eli sillä siitä loihtii vaikkapa iltamekon!

 

Katan matka-asu

Matka-asun tulee olla mukava päällä. Itse en pidä siitä, että jokin kiristää, puristaa ja tuntuu ahdistavalta. Onneksi löytyy paljon vaihtoehtoja matka-asuiksi, niiden ei tarvitse olla perinteiset verkkarit 🙂 Mutta vaikka vaatteiden on oltava mukavat, on niiden oltava tyylikkäät, siitä en tingi!

Tyylikkyys ja mukavuus voivat kävellä käsi kädessä! Sekä Gabin että minun asuni ovat tyylikkäitä ja äärimmäisen mukavia päällä

 

Yläosat ja housut

Naya pusakka on super pehmoinen ”pumpuli” pusakka ja se on samaa materiaalia kuin meidän edellisetkin oloasut ja olomekot. Pusakassa on kaulus ja vetoketju edessä. Pusakassa on pitkät hihat ja se loppuu lantiolle. Pusakka on helppo pukea mekkojen päälle, housujen kanssa ja mihin vaan! Se on helppo pestä ja vetäistä päälle, silitystä se ei kaipaa. Pusakan alla on klassinen Belty toppi, joka on kuviollinen ja rypistymätön edestä ja takaa se on viskoosi elastania.

Kiren culottes housut ovat joustavaa jerseytä ja aivan ihanat päällä. Housuissa on leveä kuminauha vyötärö ja se tulee navan päälle. Housut ovat istuvat lantiosta, jonka jälkeen ne ovat ihan suoran malliset ja vajaamittaiset.

Kiren culottes housut soveltuvat niin arkeen kuin kotoiluunkin!

 

Nist olkalaukku

Nist olkalaukku on joka paikan laukku. Siinä on säädettävä hihna, sen saa olalle ja olan yli. Hihnan saa irroitettua. Laukun ulkopuolella on iso tasku vetoketjulla ja laukun edessä on kaksi painonappia, joilla laukku suljetaan. Laukun sisällä on vetoketjullinen sisätasku. Laukun koko on n. 20 x 25 cm.

 • Nist olkalaukku € 54,95 beige ja musta
 • Nist weekend laukku € 99,95 beige ja musta

 

Gabin päivä-asu

Espadrillot

Espadrillot ovat klassiset ja tyylikkäät kesäkengät moneen menoon! Espadrilloissa on hieman paksumpi pohja ja nahka on pehmoista. Espadrillojen pohja on kumia. Espadrillot vastaavat normaalia kokoa ja nahka venyy hieman käytössä.

 

Nima canvas laukku

Nima canvas laukku on sympaattinen. Laukussa on mustat tekonahka tereet ja hiha. Siinä on luonnonvalkoinen vuori ja sisätasku vetoketjulla. Laukun suussa on kuminauhavenyke ja iso magneettinappi. Mustassa nahkaneliössä on IW eli InWearin logo. Laukku menee loistavasti myös olalle.

Nima on ihana kesälaukku!

 

Naira mekko

Vaaleansininen Naira mekko on helppokäyttöinen puuvilla mekko. Mekossa on ympyrä kaula-aukko ja edessä on muutamia nappeja. Hihat ovat pussimaiset ja rannekkeissa on kantti ja napit. Mekko on A-linjainen ja malliltaan reilu. Mekon hihoissa ja helmassa on kaunis kanttaus. Gabilla on mekosta päällä koko 36, mutta mekko on reilua kokoa.

 

Katan päivä-asu

Minä olen mekkojen ja hameiden suurkuluttaja kesäisin ja lämpöisessä reissukohteessa. Koen helpoksi pukea mekon päälle kun on kuuma ja tiukat housut ahdistavat minua kuumalla kelillä. Mekko on aina siisti ja huolitellun näköinen päivävaatteena.

 

Bristol mekko

Bristol mekon pohjaväri on tummansininen ja kukat ovat valkoisia. Mekossa on puolipitkät hihat ja hihansuissa on kuminauhakuja. Hihat voi pitää suorana kyynerpään alapuolella tai nostaa ne kyynerpään yläpuolelle pussimaisesti. Mekon kauluksessa on pieni fyrrykantti, v-aukko ja nauhat, jotka voi pitää auki tai sitoa rusetille. Mekko on aavistuksen slimmattu vyötärön kohdalta, mutta rinnanympärys ja ensimmäinen fyrrykantti ovat vähintäänkin samanlevyisiä. Fyrrykanttien reunassa on tummansininen terenauha. Minulla on mekosta päällä koko 34.

 

Nist shopper laukku

Nist shopper käy arkilaukkuna, koska sinne mahtuu läppärikin loistavasti tai jopa viikonloppu laukkuna, jos mukaan ei tarvitse paljoa tavaraa. Laukussa on tukevat kantohihnat ja ilman paksua untuvatakkia, laukku menee olan päälle. Laukussa on vuori ja sen sisällä on iso tasku vetoketjulla. Laukun koko on n. 38 x 50 cm.

 

Gabin ilta-asu

Max mekossa on kaunis leikkaus edessä. Vyötärön kantti on edestä keskeltä korkeammalla ja se laskee sivuille ja taakse. Vaikka mekko on löysä ja runsas, tekee tämä leikkaus siitä siromman ja tekee illuusion kapeammasta vyötäröstä

 

Hotelleissa on usein viileätä varsinkin iltaisin. Illallissalit ovat isoja ja niissä voi vetää eli kannattaa varautua siihen, että päällä on hihallinen mekko ja itselläni on nykyään aina mukana pusakka tai huivi, jonka saan harteille. Mieheni on kuulemma lopen kyllästynyt siihen että rupean palelemaan kesken illallisen. Aina kun lähdemme iltaisin syömään hän kysyy ”onhan sulla nyt tarpeeksi vaatetta päällä” tai ”onhan sulla joku takki tai huivi mukana ettei sun tuu kylmä”…onhan se epämiellyttävää kun tulee kylmänhorkka.

Kylmänhorkkaan ja avantoon menemisessä auttaa sama asian. Pitää rauhoittaa mieli ja keskittyä hengittämään rauhallisesti. Se että kalisuttaa hampaita yhteen ja rupeaa tärisemään ei auta kumpaankaan asiaan, se vain pahentaa tilannetta

 

Max mekko on aavistuksen pidempi takaa kuin edestä

 

Max mekko

Max mekko on näyttävä puuvillamekko! Max mekossa on kaulukset ja napit edessä vyötärön poikkileikaukseen asti. Hihat ovat vajaamittaiset ja pussimaiset eli ne eivät ole tiukat. Mekon vyötärön leikkaus on vartaloystävällinen, koska poikkileikkaus on nostettu edestä ja se laskee sivuille ja taakse. Mekon sivuissa on taskut ja mekko on aavistuksen lyhkäisempi edestä kuin takaa. Minulla on mekosta päällä koko 32 ja Gabilla on koko 34, mekko on reilua kokoa.

 

Katso alla oleva stailaus video!

 

Postauksen tuotteet löytyvät liikkeestämme ja Doppshop verkkokaupastamme täältä.

Verkkokauppamme palvelee 24/7. Ennen klo. 14.00 maksetut tilaukset lähtevät samana päivänä ma-pe. Yli € 50,00 tilaukset toimitamme veloituksetta. Vastaamme tuotetiedusteluihin/tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina shop@dopp.fi

Kategoriat, ,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

10 kommenttia

 1. Tilasin itselleni Beaumont pusakan ja tilaus tuli supernopeasti Tampereelle,iso kiitos siitä!
  Se on myös supersupersuper kaunis!!
  Minusta on tullut DOPP:in vakiasiakas ja varmistelen useamman kerran päivässä onko tullut jotain ihania uutuuksia.
  Oikein kaunista ja aurinkoista alkavaa kevättä ja kiitos erittäin hyvästä palvelusta!

  • Hei Mervi! Ihana kommentti, kiitos 🙂 Pyrimme päivittämään verkkokauppaamme ihan päivittäin, joka päivä pitäisi tulla jotain uutta 🙂 Kiitos ja samoin sinulle, Kata

 2. Näppärät matkapuvustot totesimme ystäväni kanssa lukiessamme sunnuntain aamulenkin jälkeen meidän naisten ”aamulehteä”. Ystäväni lisäsi, että Gabin asussa suuntaisi piristyslomalle keväiseen Barcelonaan ja Katan asussa lähtisi vaikka työmatkalle.

  Minullekin tuli mieleen, että en koskaan lähde reissuun mekko päällä kuten Gabi oli pukeutunut postauksessa vaan aina housut jalassa. Miksiköhän? Palelun takia varmaankin, mutta pitkä rento mekko, niin miksei? Tulipa taas uusi käytännön vinkki.

  Gabin päiväasu oli rennon huoleton ja nuorekas, kun Katan päiväasun pukisin vaikka töihin.

  Ilta-asut olivat todella upeat. Gabin mekko toi tuulahduksen vanhaa mennyttä aikaa mieleemme. Värikö sen sai aikaan? Katan ilta-asun väritys ja kuviot olivat säpäkät ja vangitsivat katseen; moderni tuulahdus.

  Ystäväni kanssa katsoimme videon ja kikatimme, että hienovarainen muistutus niistä matkalle käytettävästä tyylikkäästä yöasuista. Olemme joskus olleet tyttöjen pidennetyllä viikonloppureissulla ja perheen apurit olivat osallistuneet pakkaukseen. Minulle oli sujautettu virttynyt t-paita ja ystävälläkin löytyi yöasuksi miehensä valtaisa flanelipaita ja kulahtaneet jumppatrikoot. Opimme, että ei koskaan pyydetä pakkausapua.

  • Hei Jaana! Uskon, että et suinkaan ole ainut joka miettii niin, että matka-asun on aina oltava housut. Mutta mekko, varsinkin pidempi helmainen, on loistava matka-asu jos lähtee aurinkolomalle, kaupunkilomalle tai vastaaville lomille. Max mekoissa on minustakin menneen ajan fiikisiä ja Gabin hiuspanta vielä lisäsi sitä 🙂 Hah, hah ehkä näitä miehiä ei kannata ottaa pakkaushommiin mukaan. Jos minun mies lähtee reissuun ilman minua, minä olen auttamassa häntä pakkaamaan, mutta toisinpäin nou nou 🙂 Kata

 3. Hei Kata!
  Suunnittelen doppailumatkaa täältä Kuopiosta Helsinkiin. Minulla on omat syntymäpäiväjuhlani huhtikuun puolessa välissä pääsiäisenä ja ajattelin tulla ystäväni kanssa ostamaan asukokonaisuuden juhliini teiltä. Osaatko arvioida, milloin teillä on mekko/juhlavaate valikoimat parhaimmillaan ennen tuota ajankohtaa? Osaisin varata junaliput ja hotellin sopivasti. Kiitos.

  • Hei Marianne! Yleisesti ottaen paras juhlavalikoima on kun kesänkin mallistot ovat liikkeessä eli Pääsiäisen jälkeen ja koko toukokuu, mutta meille saapuu mekkoja jos ei nyt ihan joka arkipäivä, niin ainakin 3 kertaa viikossa. Mitä lähempänä juhla-ajankohtaa tulee eli mennään maaliskuun loppuun, huhtikuun alkuun niin sitä enemmän on valinnanvaraa. Mekot tulevat ja menevät nopeaa vauhtia, mutta en suinkaan epäile, että emme löytäisi sinulle kaunista kokonaisuutta juhliisi 🙂 Tervetuloa! Kata

   • Kiitos tiedosta! Suunnittelen matkaa lähemmäs pääsiäistä! Silloin on jo varmasti mukavan keväistäkin!
    -Marianne-

    • Hei Marianne! Kuulostaa hyvältä ajankohdalta 🙂 tervetuloa! Kata

 4. Kätevät kokonaisuudet eri tilanteisiin.