Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Asiaa culottes housuista ja upeat mekot!

Tässä postauksessa tai tarkemmin sanottuna postauksen lopussa olevassa videossa perehdymme Culottes housuihin. Culottes housut ovat tyypillisesti leveät ja lyhkäiset, mutta niitäkin löytyy hieman eri mallisia. Culottes housut aiheuttavat kysymyksiä mm. siitä, millainen yläosa niiden kanssa puetaan ja toinen kysymys on millaiset kengät ja millainen sukka niihin sopii. Videolla näytän eri kenkiä, sukan väriä ja yläosia miten culottes housut voi pukea.

Nämä Zella culottes housut ovat hyvän malliset vartalolle, koska ne ovat istuvat lantiosta. Jos culottes housuissa on kuminauha vyötärökaistale ja paljon ryppyjä vyötäröllä ja leveyttä lantiolla, on oltava tarkka yläosan kanssa koska sen mallisilla housuilla tulee nopeasti fiilis, että näyttää isommalta ja lyhkäisemmältä kuin onkaan 

 

Zella culottes housut

Zella culottes housuissa on loistava Zella-perheen laatu! Pese ja pidä ja housut ovat käyttövalmiit.

Culottes housuissa on korkea, navan yläpuolelle ylettyvä vyötärö. Vyötärönauha on leveä ja housut istuvat loistavasti vyötäröltä kun koko on oikea. Lantion kohta on pyöristetty eli malli sopii erityisesti A- ja X-vartaloiselle. Culottes housut istuvat lantiosta ja reiden yläosasta, jonka jälkeen ne ovat malliltaan ihan suorat ja loppuvat noin nilkkaluun kohdalle. Housujen sivuissa on taskut ja takana on vale viirutaskut. Minulla on housuista päällä koko 34 ja olen 163 cm pitkä.

Vinkki! Vaaleissa housuissa taskujen ääriviivat näkyvät usein housujen läpi. Vedä taskupusseja hieman ylemmäs, jolloin ääriviivat katoavat. Tämänkin tempun näkee alla olevalla videolla

 

Culottes housuihin tulee pukea lyhyt yläosa tai yläosa tulee pukea ainakin osittain housujen sisälle, jotta lantionkaari tulee näkyville. Jos yläosa on housun päällä ja loppuu lantiolle, tulee kokonaisuudesta laatikko eli suora. Videolla minulla on paita housujen sisällä, mutta tässä kuvassa sidoin paidan solmulla eteen ja sekin toimii kivasti. Jos haluaa pukea pitkän neuletakin housujen kanssa, niin neuletakin on oltava edestä auki ja jalat näyttävät pidemmiltä jos neuletakin alla olevan yläosan pukee housujen sisälle.

Vinkki! Jos haluat näyttää pidemmältä niin pukeudu samaan väriin päästä varpaisiin!

 

Culottes housuihin kannattaa yhdistää samanväriset sukat ja kengät kuin housut ovat. Jos haluaa yhdistää eri väriset kengät esim. valkoiset tennarit mustiin culottes housuihin, niin silloin kannattaa pukea musta yläosa. Eli helposti sanottuna joko yläosa tai alaosa pidetään culottes housujen värinä niin kokonaisuudet toimivat, vältetään turhia vartalon linjan katkaisuja. Nämä vinkit löytyvät alla olevasta videosta.

Jos halaut samantyyliset housut mutta täyspitkillä lahkeilla, niin tutustu Zella bootcut housuihin.

 

Nasreen mekko toimii vyöllä vyötärön kapeimmalla kohdalla ja ilman vyötä!

 

Mekossa on ihanat fyrrykantti hihat ja hihan korkeutta voi säädellä, koska hihansuussa on kuminauha

 

Nasreen mekko

Nasreen mekko on super ihana! Mekossa on V-kaula-aukko ja sitä reunustaa leveä kantti. Siinä on poikkileikkaus vyötärön kapeimmalla kohdalla ja toinen poikkileikkaus reiden puolivälissä. Mekossa on lasketut hihat ja hihoissa on kolme fyrrykanttia ja hihansuissa on kuminauha. Hihat ylettyvät kyynerpäiden alapuolelle ja ne voi antaa olla suorana tai nostaa pussille. Mekossa on musta irroitettava vuorimekko ja mekko ylettyy reippaasti polven alle, mutta midimittainen se ei ole. Minulla on mekosta päällä koko 34. Mekko vastaa omaa kokoa.

 

Nila paita

Nila paita on hauskan mallinen ”lepakkohihainen” paita. Yllä oleva musta valkoinen paita on saman mallinen kuin tämä sinivalkoinen paita.

Nila paidassa on pieni fyrrykantti kauluksessa ja avattavat napit edessä. Paidassa on hieman vajaamittaiset hihat. Hihoissa on tilaa, ne ovat leveät kainaloista eli siksi hihoja kutsutaan lepakkomaisiksi hihoiksi. Paidan helma on pyöristetty ja paita laskeutuu upeasti, koska se on kevyt. Koska paidassa on sen verran enemmän kangasta, ei se ole myöskään läpinäkyvä mutta sen alle voi pukea Hydda topin, jos haluaa. Paita on reiluhkoa kokoa eli siitä voi ottaa yhden koon pienemmän jos on sirohko yläosasta, muuten suosittelemme paidasta omaa kokoa, koska se laskeutuu kauniisti ja sen kuuluu olla reilu.

 

Päälläni oleva tummansininen ribbineulos hame esitellään ensi viikolla trendikkäiden raitaneuleiden kanssa

 

Naiomi

Naiomi mekon mallista tulee aavistuksen mieleen 20-luku!

Mekossa on V-kaula-aukko ja pystykaulus, jonka reunassa on pieni fyrrykantti. Hihat ovat pitkät ja rannekkeissa on kuminauharesorit ja pieni fyrrykantti. Malliltaan mekko on suora (ry ja ly ovat saman leveyisiä) ja siinä on tummansininen vuori. Mekon alakerros on pidempi kuin päälliosa. Minulla on mekosta päällä koko 34, mekko on reiluhkoa kokoa.

Jos mekkoon haluaa yhdistää nilkkurit, maiharit tai saappaat, niin valitse mustiin kenkiin mustat paksummat sukkahousut ja ruskeisiin kenkiin tummansiniset sukkahousut

 

Katso alla oleva video!

Postauksen tuotteet löytyvät liikkeestämme ja Doppshop verkkokaupastamme täältä.

Muistathan seurata meitä Instagramissa @dopphelsinki ja Facebookissa DOPP. Jos haluat ajankohtaista informaatiota ensimmäisten joukossa niin tilaa uutiskirje täältä.

Verkkokauppamme palvelee 24/7. Ennen klo. 14.00 maksetut tilaukset lähtevät samana päivänä ma-pe. Yli € 50,00 tilaukset toimitamme veloituksetta. Vastaamme tuotetiedusteluihin/tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina shop@dopp.fi

Kategoriat, ,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

10 kommenttia

 1. Nämä culottes housut saivat minutkin lämpenemään ja Katan asuvinkit olivat taas niin opettavaiset ja oivat. Housut ovat huolettomat pese ja pidä laatua sekä malliltaan todella istuvat joten uskon vahvasti, että moni ihastui juuri näihin culottes housuihin. Väritkin vielä taatut klassiset.

  Nasreen ja Naiomi mekot oikeita namupaloja. Erilaiset, mutta kummassakin mekossa viihtyisin. Ihamia uutuuksia ovat Kata ja Gabi haalineet kevät mallistoon. Video oli ihanaa katseltavaa ja täynnä asiaa. Näitä pitää saada lisää.

  • Hei Jaana! Ihanaa kun tykkäsit ja nämä tosiaan voisivat olla sinun housut:) Tehdään lisää videoita, uusi vuosi ja uudet energiat! Mukavaa viikkoa, Kata

 2. Voi, kiitos Kata hyvistä vinkeistä ja mahavasta videosta!

  • Hei Marianne! Ihanaa kun tykkäsit:)) Mukavaa viikon alkua, Kata

  • Hei Annika ja olen ihan samaa mieltä! Mukavaa viikkoa, Kata

 3. Ihana videi ja Katalke iso kiitos!❤
  Tuli taas niin hyviä neuvoja ja opastusta kuinka kannattaa yhdistellä asuja.

  • Hei Sari! Voi kiitos! Ihanaa kun tykkäsit ja sait vinkkejä 🙂 Mukavaa alkavaa viikkoa, Kata

 4. Nasreen mekko on mukavan oloinen,samoin ruskeat zella housut.

  • Hei Anna-maija! Kiva kun tykkäät 🙂 Mukavaa viikkoa, Kata