Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Sukelluspuku mekko ja syksyn ”must have” untuvaliivi

Sukelluspuku mekko ja syksyn "must have" untuvaliivi

Tasan kaksi vuotta sitten sanoin Gabille, että nyt on pakko aloittaa jokin urheilulaji. Gabi ehdotti reformer pilatesta eli laitepilatesta. Hän oli nähnyt instasta videoita lajista ja tiesi, että Helsingissäkin lajia voi muutamassa paikassa harrastaa. Innostuin heti, kun näin videot ja päätimme mennä Katajanokalle BAY Helsinkiin kokeilemaan lajia. Se oli ensimmäisestä kerrasta selvä, tässä oli nyt laji, josta me kummatkin pidämme.

 

Sukelluspuku mekko ja syksyn "must have" untuvaliivi

Sukelluspuku mekko ja syksyn "must have" untuvaliivi

Minä pidän ryhdikkäistä vaatteista. Mielummin puen päälleni jämäkän puuvillaisen kauluspaidan, kuin valuvan viskoosipaidan. Päälläni oleva mekko on minun makuuni, koska kangas on ns. sukelluspukukangasta. Mutta oikeasti se ei ole kumia eli sellaista paksua ja tönkköä kangasta, jota on vaikea pukea päälle. Minulla on sellaisesta oikeasta sukelluspukumaisesta kankaasta tehty uintipuku ja se on niin tiukka ja jämäkkä että siihen ahtautuminen on todella vaikeata. Vartalo pitäisi voidella voilla ennen kuin sen pukee päällensä, että se edes hieman luistaisi. No, eipä sillä ole kovin käyttöäkään. Ostimme puvut mieheni kanssa pari vuotta sitten, kun ajattelimme että rupeamme ”oikeasti” uimaan tuossa meidän edustalla, mutta se loppui aika lyhyeen. Pälyilin jatkuvasti ympärille, että näkyykö meressä käärmeitä, minkkejä, hylkeitä joten se siitä lajista. Pidän ainostaan avantouinnista, kun meri on jäässä ja elukat poissa. Jää rauhoittaa villin mielikuvitukseni.

 

Sukelluspuku mekko ja syksyn "must have" untuvaliivi

Kedla toppaliivi

Kedla toppaliivi on syksyn ”must have” tuote! Toppaliivi on super pehmoinen ja kevyt kuin höyhen ja höyhentä siinä onkin sekä untuvaa. Kangas on juuri sopivan kiiltävä, että se näyttää hienostuneelta ja hieman luksukselta. Liivissä on huppu, vetoketju jonka saa auki myös alhaalta ylös ja liivin sivussa on taskut. Malliltaan liivi on suora. Toppaliivi on reiluhkon kokoinen ja sitähän yleensä käytetäänkin auki. Minulla on liivistä päällä koko 34. Toppaliivistä voi ottaa yhden koon pienemmän kuin normaalisti.

Vaikka pitkät toppaliivit ovat tämän syksyn trendituote, on toppaliivi aina kätevä ja hyvä tuote. Sen voi pukea minkä päälle tahansa, sen alle voi pukea vaikkapa ohkaisen kevytvanutakin, nylon takin, neuleen, hupparin tai mitä tahansa tuleekaan mieleen. Puin toppaliivin päälle vyön, näet sen stailausvideosta blogin lopusta!

 

¨Sukelluspuku mekko ja syksyn "must have" untuvaliivi

Sukelluspukumekko Kalina

Kalina mekko on todella miellyttävä iholla ja mukava pitää. Mekon edessä on hopean värinen ja jämäkkä vetoketju, jolla kauluksen saa myös kokonaan kiinni poolomaiseksi kaulukseksi. Malliltaan mekko on ihan suora ja se loppuu noin polven yläpuolelle. Mekon sivuissa on taskut.

Siniharmaasta ja mustasta mekosta minulla on S kokoinen mekko päällä ja se on mekosta minun kokoni. Luonnonvaaleasta mekosta minulla on päälläni koko M, koska se on mallikappale eivätkä muut tämän väriset mekot ole vielä saapuneet. Mekot saapuvat loppuviikosta, jolloin ne toimitetaan asiakkaille.

 

Sukelluspuku mekko ja syksyn "must have" untuvaliivi

Olen liikkunut aina

ja harrastanut erilaisia liikuntalajeja ihan pikkutytöstä lähtien. Minulla on valokuvia, kun olemme äitini kanssa Äiti ja lapsi-jumpassa. Äiti pitää puolapuista kiinni, kykkää alas ja minä olen hänen sylissä. Aika möhkäle olin pienenä, joten mahtoi äidillä olla tekemistä kun hän kyykkäili minä sylissä 🙂 Sitten kävin Satujumpassa ja sitten isompien tyttöjen jumpassa. Varhaisteininä harrastin discotanssia, muistan kun Aira Samulin kävi Vaasassa pitämässä tanssikursseja. Lukiossa harrastin jazztanssia. Kun tapasin mieheni vuonna 1988 rupesimme harrastamaan yhdessä kuntosalilla käyntiä ja uintia. Kun lapset olivat  pieniä ja siitä eteenpäin noin 15 vuotta harrastin kaikkia jumppia mitä Vaasasn kuntosalilta löytyi. Rakastin spinningiä ja body pumpia. Noin  40-vuotiaana rupesin juoksemaan ja juoksin noin 4-5 vuotta. Muutaman pouolimaratoninkin vedin ja viimeisen alle 2 tuntiin. Sitten tuli paussi. Paussin syy on tämä blogi, joka tuli kaikkien harrastusteni tilalle. Työpäivän ja koiralenkin jälkeen minusta ei ole salille lähtijäksi. Joten päätimme, että menemme Gabin kanssa aina aamuisin ennen työpäivän alkua treenaamaan ja tämä toimii. Tapaamme käydä tiistaisin joko 7.30 tai 8.45 tunnilla sekä lauantai aamuisin joko 8.30 tai 9.45 tunnilla. Se on hyvä fiilis, kun aamulla on treenannut ja päivä on vasta edessä.

Reformer pilates kahdesti viikossa on itselleni hyvä määrä. Lihakseni ovat niin kipeät tunnin jälkeen, joten en pysty harrastamaan lajia enempää. Muuten kävelen liikkeessä tuhansia askeleita päivässä ja Valorakin tulee lenkittää kahdesti päivässä joten saan arkiliikuntaa ihan itsestään

 

Sukelluspuku mekko ja syksyn "must have" untuvaliivi

Reformer pilates

Uskon, että reformer pilates on monelle tuntematon laji. Laji ei ole ns. tavallista pilatesta, jolloin ollaan lattialla matolla ja tehdään harjoitteita. Reformer pilates treeni tehdään reformer laitteella, jossa on eri vahvuisia jousia, joita vaihdetaan oman kunnon mukaan ja sen mukaan tehdäänkö käsiä, vatsoja tai jalkoja. Treenissä käytetään myös nauhoja, palloa ja erilaisia laatikoita ja rullia. Laji vaatii vahvaa vartalon hallintaa. Itselläni laji on kehittänyt erityisesti vatsa ja jalkalihaksia. Sanoisin, että laji on kuin kuntosali harjoittelua, mutta reformer laitteella. Me punneramme, teemme lankkuja ja muita vatsalihas liikkeitä, teemme dippejä eli vahvistamme alleja jne. Tunnin harjoittelu on kokonaisvaltainen koko vartalon treeni. Tavallinen pilates ei minua kiinnosta, mutta tämä reformer pilates on ihan erilaista. Tunnin jälkeen olo on samanlainen kuin kovan kuntosali treenin jälkeen. Kädet tärisevät, joten meikkaamisesta ei tule mitään ja jalat ovat muusia. Jos haluat kokeilla jotain uutta, niin suosittelen lajia lämpimästi. Me olemme käyneet Gabin kanssa kahden vuoden aikana reilusti yli 100 kertaa tunnilla. Itselläni oli kesä paussia, niin oli viime vuonnakin mutta muuten pidän kiinni tunneista, koska ne tekevät hyvää kropalleni sekä pääkopalle. Tunnin aikana en mieti työasioita vaan keskityn treeniin.

Onko sinulla jokin lempilaji, mitä harrastat?

 

Sukelluspuku mekko ja syksyn "must have" untuvaliivi

Kalina mekossa voi vetoketjun vetää ylös kiinni. Kaulus ei ole tiukka eikä puristava ja itseasiassa kauluksen voi myös kääntää kerran, se toimii niin myös. Tein videon mekosta ja untuvaliivistä, löydät sen postauksen lopusta.

 

Sukelluspuku mekko ja syksyn "must have" untuvaliivi

Katsoi alla oleva stailaus video!

Kaikki postauksen tuotteet löytyvät DOPPshop verkkokaupastamme täältä.

Muistathan seurata meitä Instagramissa @dopphelsinki ja Facebookissa DOPP.

Verkkokauppamme palvelee 24/7. Ennen klo. 14.00 maksetut tilaukset lähtevät samana päivänä ma-pe. Yli € 50,00 tilaukset toimitamme veloituksetta. Vastaamme tuotetiedusteluihin/tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina shop@dopp.fi

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

7 kommenttia

 1. Toppaliivi niin kiva👍
  Suosittelen lämpimästi👌

  • Hei Kaarina! Eikö vain ja sopii mihin vaan päälle puettavasi 🙂 Mukavaa viikkoa, Kata

 2. Hahaa, päivät kukkii sisällä, tarkoitin kökkii sisällä 😂. Mutta voihan sitä kukkiakin🌸🌸🌸🌸

 3. Ihana asukokonaisuus! Toppaliivi sekä mekko näyttävät super hienoille, tyylikkäille, rennolla tavalla. Voi miten mieleni halajaisi 😍 mekoissa olisi kyllä valinnan vaikeus väreissä, kaikki näyttävät hyvälle. Toppaliivi sopisi kaikkeen🤩.
  Sinullakin kaikki värit näyttävät tosi 🙌
  Kuulostaa rankalle lajille laitepilates, en ole koskaan kokeillut, onkohan meillä täällä sellaisia🤔
  Jooga on vienyt minut mennessään ja niistä lemppari on yin jooga. Tekee todella hyvää tällaiselle päätetyöskentelijälle, venyttelyt ja tauot tuppaavat unohtumaan työntuoksinassa. Pidän myös kävelystä luonnossa, siinä mieli lepää ja saa tuoksutella luonnon ihania tuoksuja, tai veden äärellä kuunnella järven ääniä. Milloin liplatusta, milloin aaltojen pauhua, säästä riippuen. Päivät kun kukkii sisällä, ulkoilu on ihan must!
  Nuorempana tuli paljon enemmän liikuttua ja kokeiltua eri lajeja. Nyt nuo lajit ovat melko rauhallisia.
  Ihanaa viikkoa teille!

  • Hei Maarit! Kiitos 🙂 totta, kaikkeen voi toppaliivin pukea päälle. Kaikissa paikoissa ei ole vielä reformer pilatesta, ei myöskään kuulemma Vaasassa. Laitteet vaativat tilan ja se on tosiaan hieman erilaisempaa sporttailua. Minäkin rakastan kävelyä, se ei vaadi kuin sopivat vaatteet kelin mukaan. On kivaa, että voi kokeilla kaikkea erilaista ja valita sitten mistä kulloinkin tykkää. Mukavaa viikkoa, Kata

 4. Musta sukelluspuku hyvännäköinen,pienellä ihmisellä toppaliivi tekee punkeron näköiseksi.

  • Hei Anna-Maija! Näin se voi olla. Mukavaa viikkoa, Kata