Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Viini ja musta Sarita mekko arkeen ja pikkukyläilyyn

Nyt on ihana mekko! Tämä on jollain tavalla liikuttavan söpö ihanine hihoineen 🙂 Mekossa on ripaus vanhanaikaista naisellisuutta. Muistatteko vanhoja leffoja, joissa naisilla oli valkoisia paitiksia, joissa oli juuri samanlaiset hihat ja alaosana heillä oli pitkä alaspäin levenevä hame. Kaulus oli kiinni ja kauluksessa oli Camee neula. Juuri vanhoissa länkkäreissä naiset olivat pukeutuneet niin.

Muistatko Camee korut? Pakko muistella niitä vielä lisää tässä postauksessa! 

 

Minä olen hieman outo, kun saan ihmeellisiä mielleyhtymiä eri asioista. Ja jokin asia laukaisee vanhoja asioita mieleen, sellaisia muistoja mitä en edes kuvitellut koskaan muistavani. Äitini joka seuraa myös tätä blogia, niin tapaa ihmetellä, että mistä vanhoja muistoja putkahtelee mieleeni. Yhden asian voin keksiä, minulla on pienestä tytöstä lähtien ollut vilkas mielikuvitus. Olen leikkinyt paljon yksin, koska olin perheemme ”iltatähti”. Leikin vielä 12-vuotiaana barbeilla 🙂 Olen myös lukenut hurjan määrän nuorten kirjoja. Olimme kaikki viikonloput huvilalla ja leikin joko itsekseni tai luin kirjoja. Uskon tämän vaikuttaneen asiaan, että mielikuvitukseni on kehittynyt näiden myötä. Koulussa olen ollut aina sellainen keskisuorittaja, mutta aineiden kirjoittamisessa äidinkielen tunnilla olin suht hyvä.

 

Äidilläni on Camee rintaneula. Muistan, kun hän piti sitä Camee koruaan  bleisereissään kun olin pikkutyttö. Vanhemmillani oli autoliike kun olin pieni ja äiti pukeutui joka aamu niin upeasti kun hän lähti töihin. Muistan mm. hänen villaiset jakkupuvut joihin kuului polven alle oleva kudottu hame ja neulejakku. Hän käytti ja käyttää edelleen valkoisia rusettipaitoja. Ei liene epäselvyyttä, kuka minuun on ”rusettihulluuden” tartuttanut. Istuin aamuisin vanhempien parisängyllä ja katsoin kun äiti laittautui. Tämä on varmasti osasyynä ammattini valintaan, olen pienestä pitäen ollut kiinnostunut mitä ihmisillä on päällä. Anopillani oli sormessaan upea Camee sormus. Sormus on salmiakin mallinen ja iso, se ylettyi sorminivelien päälle ja kuului hänen vakiokoruihin. Olen myös nähnyt valokuvia, missä hänellä oli korkeakauluksinen paitapusero ja keskellä kaulusta oli Camee koru. Minulla on myös ollut Camee sormus. Nyt en tiedä mihin se on joutunut vai olisiko se silti korulippaassaani. Minulla on paljon koruja, mutta niitä ei tule käytettyä. Olen todellakin niin tylsä, että käytän päivästä päivään lempparikorujani enkä vaihda niitä mihinkään. Jos minun nyt tulisi sanoa, minkä uuden korun haluaisin, niin en halua mitään.

Oli pakko heti mennä kaivelemaan korulippaitani ja Camee sormus ei ollut siellä eli se on hukkunut vuosien saatossa. Onko sinulla Camee korua?

 

Sarita mekko

Sarita mekossa on aivan ihana matsku ja mallikin on todella hauska! Sarita mekossa on kilpikonna kaulus eli kaulus ei ole korkea eikä kuristava. Hihat ovat pussimaiset noin kyynerpäiden kohdalle, jonka jälkeen ne kapenevat ja ovat täyspitkät. Malliltaan mekko on aavistuksen slimmattu vyötäröstä, olematta kuitenkaan tiukka. Se näyttää kauniilta päällä. Mekko on takaa pari senttiä pidempi kuin edestä ja sivuissa on pienet halkiot. Minulla on mekosta päällä koko S ja Gabilla on koko M.

 

Koska mekossa on sen verran isohkot hihat, on sen päälle vaikea pukea mitään tiukkahihaista. Gabi sovitti Tones neuletakkia ja se sopi mekon päälle. Siinä hihat eivät olleet liian ahtaat.

Sarita mekko on helppo asustaa juhlaan ohkaisilla sukkiksilla, juhlavilla kengillä ja pitkällä korulla kaulassa tai näyttävemmillä korvakoruilla. Arkeen Sarita mekko taas puetaan paksuilla sukkiksilla ja nilkkureilla tai saappailla. Ja kapeat housut/farkutkin voi mekon alle pukea. Gabilla on jalassa Hilda nilkkurit.

 

Katso alla oleva stailausvideo!

 

Muistathan seurata meitä Instagramissa @dopphelsinki ja Facebookissa DOPP.

Palvelemme liikkeessä ma-pe 11-18 ja la 11-15. Tervetuloa!

Verkkokauppamme palvelee 24/7. Ennen klo. 14.00 maksetut tilaukset lähtevät samana päivänä ma-pe. Yli € 50,00 tilaukset toimitamme veloituksetta. Vastaamme tuotetiedusteluihin/tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina shop@dopp.fi

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

4 kommenttia

  1. Tuntuipa siltä, että olisin lukenut otteita omasta lapsuudestani, kun luin blogiasi, mitä tulee barbeilla leikkimiseen ja leikkimiseen yksi. Vuoden nuoremman serkkuni kanssa leikittiin nukeilla ja varsinkin barbeilla lähes 14-vuotiaaksi asti. Monta kertaa olemme todenneet, että emme ainakaan menettäneet mitään, pojat saivat silloin odottaa. Viihdyin myös yksin ja vietin aikaani tyttökirjojen maailmassa. Camee koru oli hauska mielleyhtymä blogissa. Hankin ikioman camee-riipuksen kultaliikkeestä teini-ikäisenä erään kesän palkoista. Se oli pieni, sievä, soikea koru kultaisella ketjulla. Muistelin, että se oli silloin jotenkin muodikas, klassinen koru. Serkullani oli samanlainen, tietenkin. Tuo koru on kyllä kadonnut johonkin, mutta kaivelin esille toisen aarteen, eli Camee-rintaneulan, joka on kookkaampi ja neliön muotoinen. Tämä koru on mummoni peruja, olen käyttänyt korua joskus neulepaitoihin kiinnitettynä, mutten ihan lähivuosiin.
    Saritamekko voisi kyllä olla tosi mukava alkavaan syksyyn…

    • Hei Merja! Jep, ennen leikittiin! Ei ollut muita virikkeitä kuin leikkiminen 🙂 Uskon että kovinkaan moni 12-vuotias enään leikkii barbeilla, koska on niin paljon muita vaihtoehtoja tekemiselle. Mutta olihan se ihanan rauhallista aikaa, se lapsuus! Kyllä, ne olivat muodikkaita silloin joskus 80-luvun alussa? näin muistaisin. Mummon perut ovat parasta! Minullakin on joitakin koruja perittyinä ja niitä vaalin 🙂 Tunnearvo on usein tärkeämpi asia kuin rahallinen arvo koruilla. Sarita on kiva 🙂 Mukavaa viikkoa, Kata

  2. Sarita mekko viini on syksyisen kaunis, myös liivin kanssa.Minulla on ollut cameekoru ja äidin sormus joskus.

    • Hei Anna-Maija! Kiitos, sarita on kaunis 🙂 Camee oli niin muotia silloin joskus, saa nähdä koska tulevat taas! Mukavaa alkavaa viikkoa, Kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.